icon

,,Podarená nevesta"

15. aug 2021

Co by ste vy povedali na taku nevestu ktora ma pred 30kou a jej zivot je v podstate hlavne o party a spani v posteli a nicnerobeni? Ocakava navarene odo mna ona mojmu synovi neuveri naopak vari on jej uz ked tak. Ona iba vypit cez vikend na party fajci jednu od druhej horsie ako chlap a cele dni vylehuje v posteli. Ked od nas odide po vikende tak samozrejme ze si ani neodprace po sebe ani len pohar neumyje. Pride mi strasne leniva. Teda takto som si svoju nevestu nepredstavovala 😕

autor
16. aug 2021

@elizabet173 no ani velmi nie domy su hned pri sebe takze neviem si to predstavit ako by sa to predelilo a aj tak neviem comu by to pomohlo

autor
16. aug 2021

@luccija nepocula som nikdy otazku ci nieco nepotrebujem z ich strany a syn akoby prehliadal ze ma este sestru ktora vyzaduje dost starostlivosti ked sa tak nad tym hlbsie zamyslim

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
nistika
16. aug 2021

vies a povedala si im slusne na rovinu ako vidíš veci ty?teda nemôžetam byt iba nejaké nedorozumenie slabá komunikácia? oni sú mladí, dnes dozrievaju ludia trochu neskôr ako v minulosti, mozno si myslia ze su tvoje deti, ze pre nich navaríš s radostou? len sa pýtam....možno ona je naozaj doma sikovná ale jednoducho maju nejake nepisane pravidlo ze ked je vikend tak si uzivaju a lenosia a nejak neuvazene nechtiac lenosia na tvoj ukor? je tato tema medzi vami dostatocne vyjasnena?

elizabet173
16. aug 2021

naozaj si nájdi články o asertivite, aj to obráti tok tvojich myšlienok inam, aj ti to pomôže, lebo si príliš submisívnej povahy a každý potom na tebe orie. Ľudia si k tebe naozaj dovolia len toľko, koľko im dovolíš ty. Ty si vždy dala seba až na posledné miesto, Omyl, treba sa dať na prvé.

elizabet173
16. aug 2021

@nistika prečítaj si to celé a budeš písať niečo úplne iné. Na to, aby som vedela, že keď prídem do domu frajerovej matky, nemám očakávať, že mi bude každý víkend variť, kým ja mám v pazúroch fľašu a cigaretu a späť jej prinesiem špinavé taniere, na to asi komunikáciu netreba. Ani mať 40 rokov.

luccija
16. aug 2021

Tak my mami sme také neziadame nič...a ťaháme.Ale mrzí to.Uz je dospelý mohlo by ho napadnúť pomôcť, keď už druhým pomáha.Deti sú nevdacne🙂)vieš ako sa hovorí kôň ktorý vládze...berú Ta ako samozrejmost.Vzdy si sa starala....ja len verím, že sa nezoberú a syn dostane rozum.niekde píšeš, že pila už na internáte odvtedy ubehlo 15 r s žena, ktora pije tvrdy alkohol a cez deň pivo je pre mňa alkoholicka.

luccija
16. aug 2021

@nistika veď povedala, že jej mama nevarí taká baba sa nebude zvrtat pri hrncoch, ale s rodičmi sedieť piatky v krčme a, keď nie s rodičmi tak s kamaratkami

luccija
16. aug 2021

Chápem, že nechceš stratiť syna či pohnevať sa s nimi, ale ty potrebuješ energiu a silu pre dcéru.A nie variť pre 2 dospelých rozmaznancov.Normlane by som povedala či Tie môže raz za čas nakúpiť.mozno je taký tlk🙂že mu to nenapadne a myslí si, že mama všetko zvláda veď sa nesťažuje.posielam Ti objatie

lea43
16. aug 2021

Tak si ju zober na bok ty ,a povedz jej ze sa ti to nepaci a nechukaze co je v nej

gabika128
16. aug 2021

@elizabet173 ja by som mu tie taniere nie len buchla o hlavu, ale hnala by som ho kade ľahšie a hádzala za ním ďalšie taniere 🤣

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lea43
16. aug 2021

@evamarek77 haha o ano,aj to je moznost! Trefne

sidicek
16. aug 2021

Fuha, no viac by mi vadilo, že je to zrejme alkoholicka, ako to ze neupratuje. Ale bohužiaľ, úprimne, neviem si predstaviť normálne dievča, čo by malo záujem o tvojho syna. To prvé by mi udrelo do očí, že chalan nepomôže mame, či už so sestrou ci finančne, keď ste v takejto situacii. Proste egoista o ktorého slušná baba asi záujem mat nebude. Poriadku sa naučiť dá, ale osobnosť sa nezmení.

elizabet173
16. aug 2021

@evamarek77 toto nie je zlý nápad. Len popredu ľutujem tú šikovnú mladú ženu, do ktorej by sa prípadne jej syn buchol, lebo on je rovnako drzý, neempatický a lenivý

sense
16. aug 2021

@ktochytavzite ak idem k niekomu na návštevu prečo by som mala u nich variť, ja tiež neziadam návštevu aby u mňa varila a následne ak náhodou nevarj ju neohovaram. Autorke sa môže zdať nevesta lenivé keď zrazu synacik kt doteraz nič nerobil zrazu si aj uvariť a spratat musí...

elizabet173
16. aug 2021

@sense ale ona nejde na návštevu, ona ide do domu svojho frajera, ktorý je v tom istom dvore ako dom jeho matky a očakáva, že ju jeho mama prestravuje a ona bude popíjať. A nie raz za čas, ale týždeň čo týždeň

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
luccija
16. aug 2021

@sense bývajú vo svojom pri autorke

elementissa
16. aug 2021

Akoby to bola nejaká povinnosť variť a riady umývať. Veď nahadzes do umývačky, zapnes, vyberieš a vyriešené. Takisto jedlo si môžu objednávať. Nevidím dôvod, aby niekto, kto nie je kuchár a ani ho to nebaví, varil. Ja tiež doma nevarím. Keď sa môjmu mužovi chce, tak navarí on, lebo jeho to baví a keď nie, tak si jedlo objednáme. Nič nezvyčajné. Už nežijeme v stredoveku. Každý má inú predstavu o živote. Ja radšej popri starostlivosti o dieťa na plný úväzok pracujem, akoby som mala vyvárať a upratovať. Na všetko sú roboty a mašinky a jedlo sa dá objednať. Keď sa nám chce, navarime niečo na veľa dní a zvyšok poobjednavame. Mladí nech si robia ako sa im páči. Keď majú taký životný štýl, že Hardy part, ruka hore do rána a potom spinkaju, tak nech. Nestaraj sa do nich a keď ti to prekáža, tak im jednoducho povedz, aby k tebe nechodili dospavat opicu. Predpokladám, že pijú, fajčia a zuruju za svoje peniaze. Ale áno, chápem, ak je budúca nevesta alkoholicka, tak to netreba pehliadat a snažiť sa pomôcť.... Alkoholizmus je ťažká choroba. Ale môžeš len dúfať, že si syna vychovala tak, aby sa z neho alkoholik nestal, že má vlastnú hlavu a vie kedy stačí, aj keď nevesta nevie. A zbytočne sa teraz nad tým aj zamýšľaš. Zobratí nie sú, dnes sú spolu, zajtra nemusia byť. Aj tak si podľa seba zariadia život. Ty môžeš poradiť. .ale len keď sa pýtajú. Lebo nevyžiadane rady od rodicov v dospelosti nikto neberie dobre.

sense
16. aug 2021

@elizabet173 tak je n svokre aby to stopla, ale stále je to pohľad len jednej strany..

sense
16. aug 2021

@luccija bývajú v synovom, aspoň tak to autorka písala ze ti patrí synovi, nie ze to patrí mladým... Okrem toho autorke. Ikto neukáže riadiť v dome mladých a ani ju nikto nenúti im variť. Sama písala ze syn vyžadoval poriadok ale sám ho nerobil. A ona to spravila, žiaľ chyba vo výchove. A zrazu to vadí lebo je tam aj nevesta. A zrejme čakala ze prevezme úlohu po matke a bude syn la obskakovat. Nezastavam si nevestu lebo ju nepoznám ale ani autorku lebo pravda bude zrejme niekde uprostred. A možno tu pribudne za chvíľu téma od anonymná kde sa bude sťažovať nevesta na svokru....

elizabet173
16. aug 2021

@sense áno, v tom máš pravdu, urobila chyby vo výchove, ale možno to mala ťažšie, ako iné matky - muž, dcéra. Mala by maž názov témy nie "Podarená nevesta" ale "Môj podarený syn s frajerkou", aby to bolo presnejšie. Tu ale nejde len o to, že mladí majú bordel a očakávajú, že im jeho mama navarí, ale aj o to, že slečna chlasce prvú ligu. Možno to naozaj bude téma, ako sa nevesta sťažuje na svokru, aj keď to ešte svokra nie je a bude sa sťažovať, že keď ide s frajerom na víkend do jeho domu, jeho matka im odmieta variť a keď sa najedia, ešte chce, aby si po sebe umyli taniere.

vanda323
16. aug 2021

A čo tak jej to slušne povedať? Že celkom sa ti to nepáči?Mojej svokre keď sa dačo nepáči hneď mi to šplechne 😄

ktochytavzite
16. aug 2021

@sense hej mas pravdu ale jest co svokra navari jej nevadi,ze?
To je jedno,to nieje jednorazova navsteva,oni su tam casto,mne by strasne trapne doslo chodit niekama nepomoct,neveste chyba hlavne ochota a tiez asi nieje z domu naucena robote.
Jasne ani syna si nezastavam,tiez nebol dobre vychovany,cize by som asi na oboch pozerala rovnako,ale autorka aj povie ze je zle vychovany,mozno mal byt nazov diskusie inaksi,ze stn a nevesta su lenivi.

autor
16. aug 2021

Mate pravdu aj ked nazov temy nie je podstatny. Chcela som vediet nazory hlavne na nu ci je to okej alebo len ja vidim problem kde nie je. Syna uz nezmenim mozno som fakt po tych rokoch ocakavala aspon malu zmenu ze si uvedomi ze nic z toho co som robila nie je samozrejmost. Ale ked som povedala co sa mi nepaci bola som este ja ta zla. Pritom neviem ako prisli obaja na to ze ja by som mala mat automaticky navarene pre oboch lebo im sa nechce. Tak mi to je vela x povedane. Im sa proste nechce..vela veci mi az teraz dochadza opat na rozum co ako bolo od zaciatku oed sa obhliadnem spatne mala som si na zaciatku urcit hranice. A hlavne od nikoho nic necakat nejake podakovanie ci uctu

dskjhfdlkdjhl
16. aug 2021

ved ked sa im nechce, tak nech si jedlo objednaju, alebo idu do restauracie, alebo mozu byt hladni-nerobila by som im sluzku.

nistika
16. aug 2021

@luccija to predsa nemôžeš takto tvrdiť....su zeny pochadzaju z rodiny psychopata alkoholika ale neznamena to ze to budu kopirovat...

nistika
16. aug 2021

@elizabet173 na to urcite komunikaciu v niektorych pripadoch treba....ty si ty, ona je ona, vsetci vnimame rovnake veci odlisne....

magduska2
16. aug 2021

Pozri, nie vždy ti každý musí sadnúť-kolegina v práci,suseda,švagriná či dokonca nevěsta. Taký je život.
Vybral si ju však tvoj syn,a ak je on sňou šťastný, tak to je myslím prvoradé. Lebo každá chceme pre svoje deti to najlepšie..a ak je šťastný tak mu to asi neprekáža,a je "stotožnený s ich životom, takym aky je"
A možno to len ty zle chápeš..možno sa tešia, že si k vám chodia oddychnut a vypadnúť zo svojho životného stereotypu .Sú u vás v pohodě,naberú energiu a neriešia neporiadok(beru to tak,že upracú nabudúce).Možno to ani nemyslia zle,ani nečakajú, že to po nich spraceš,a možno to chodí spratat syn preto, lebo nevesta ku vám nechce sama v týždni chodit(predsa len ste jeho rodina-a to je pochopitelné) možno-povedala by som určite-príchod dietata ich/ju změní .Možno si len chcú užit, zakial sa to ešte dá.
A možno je to inak a tvoj syn na to časom príde.
Ale ak by si mu to aj hovorila,myslim, že by sa to len otočilo proti tebe a skazili sa tak vaše vztahy.
Nechaj ich žiť svoj život,pohosti ich ako návštěvu a zakial sa syn nesťažuje ber to tak,že je všetko ako má byť.