icon

Podarilo sa niekomu vyriešiť vzťah so svokrou?

itmama15
2. apr 2018

Ahojte. Témy a diskusie o svorkách je tu snad milión, tak dufam, ze nebude nikomu vadit, ze zakladám vlastnú. Presla som ich snad vsetky, ale ten svoj typ svokry som v nom nenasla. Totiž nejde o problem iba "svokry", ale celkovo jej osoby. Som clovek, ktory nema problem vychádzať s ľudmi, aj so staršími, ale moja svokra je jedna katastrofa. S nou ma problem vychádzať vlastná rodina... stale sa do vsetkych stara kritizuje a otočí to vsetko na seba, aká je opustená a sama... uvádzam príklad, tohtoročné veľkonočné sviatky... celu sobotu sme boli u nej ( napriek tomu, ze sa moj syn necítil najlepsie) aj vcera na obed sme boli s jej svokrou muzovou babkou ( s nou mam velmi dobry vztah).., a dnes, sme mali chodit po rodinách spolu s mužom (este vcera sme sa o tom pohnevali, ze sa chodi šibať v pondelok nie v nedelu, zaco sa mi dnes ospravedlnil, lebo videl, ze sa to jednoducho stihnúť vsetko neda v pondelok doobeda), ona od rana vyvoláva ze som ju nepozvala na kávu, ako si vnúčence neužije (žije 80 km od nas, ale chodi pravidelne k nam, alebo k babke - byva vedla - na cele vikendy, min. 2x do mesiaca, my sme boli u nej po 3 mesiacoch, lebo ju to vyčerpáva hostiť niekoho), pritom vcera nechcela ist mladšiu kocikovat lebo je unavena a maly tam bol 2 hodiny... stale jej to nestacilo(častokrát odmietne strazit, lebo je unavena a potom vykrikuje, ze ich nema a ze ju nemajú rady... ).....toto zacala riešiť pred mojou návštevou v našom dome... dokonca vynadala aj mojim rodičom, ze ju nezavolali na kávu... nema problem povedat hocičo hocikomu...ked odisli hostia zavolala som ju este raz k nam a vsetko jej vykricala aj s mužom, ale nemyslim si ze to padlo na úrodnú pôdu... je to jeden nekonečný príbeh a mna to s nou uz nebavi... ohovára ma a potom povie, ze ved to bolo dávno, ze ona tak vystupuje a ze to ľudia su klebetni, ona to tak nemysli, ze keby sa o nu viac zaujímam... najnovšie jej nestačí, ze jej volam s detmi, este chce pravidelne aj fotky, aby som jej posielala... nestačí, ze jej to muz posle, ona to chce vyslovne odomna... najradšej by ma ovládala a manipulovala, vyčíta mi, ze jej neprejavujem city alebo vieru v boha (velka fanaticka 🙄👌)... ale ake? Ved ja uz ju nemozem ani citit!!! Vlastná rodina od nej mi vyvoláva, ze ju chcu dat uz na liečenie (potom ako pokazila netere svadbu) lebo aj tam vykrikovala, aká je sama a opustená, a ze moj muž sa venoval nášmu synovi a ze ja som tam mohla prist aspon na chvilu (mala mi dva dni pred svadbou ochorela)... kazdy mi radi a čuduje sa mi, kde mam hranicu tolerantnosti, ze uz by ju dávno poslali.. ale da sa to? Ved ona je schopna vyvolávať môjmu mužovi, psychicky ho ničiť, aj ked si to s nou vydiskutujem... aj po dnešnej hádke, len chodila za mnou a tym svojim spôsobom, ze ci uz som jej vsetko povedala, ze ci som sa vykricala, otočí to proti mne, zahrá na city a moj muž sa cíti este vínny za jej zivot... muž si ma zastane, ale nechce ublížiť mame, ona je schopna ho zničiť, tak ako zničila svojho muza... tiez po každej jej navsteve vytiahne len fľašu... proste sa potrebuje ukľudniť, a ja sa mu ani necudujem, ked odide si hrknem aj ja(A to nepijem )... sme obidvaja vystavení, z každých sviatkov, navstevy... otras...nevidim východisko , nezmeni sa, aj jej svokra mi hovorila, ze cely zivot jej robila peklo a ze ina nebude...ale ja takto nechcem zit... tajne snivam o rozvode, ako by som mala od nej definitívny pokoj... da sa s takouto osobou zdravo fungovat? Lebo ona sa ani "odpalkovat" neda... vyzeniem dverami, vráti sa oknom

Strana
z2
cammille
7. apr 2018

@itmama15 na toto je len jedna rada. Tvoj manzel by sa mal v prvom rade zastat teba, a ked na pekne slovo mama nereaguje, tak sa proste odstrihnut. Navsteva max 2x do roka - Vianoce, Velka Noc. Ak bude normalna. Ak nie, tak ignorovat uplne. Ak rodicia nicia zivot svojim detom a ich rodinam, treba sa odstrihnut uplne. Bud sa rodic spamata a vztahy sa mozu napravit. Alebo sa nespamata. Tym horsie pre nu.
Ale to je v prvom rade na tvojom muzovi aby sa odstrihol. Ak on jej nechce ublizit aj napriek tomu, ze ona ublizuje tebe a nici vam to vztah, tak to je a stale bude problem. Svokra citi, ze si moze dovolit, lebo si to nechate.
Ja hovorim ze problem nie je svokra, problem je vzdy manzel, ktory sa nevie vymanit z pazurov manipulatorskej mamicky. Ak by jej dal jasne najavo, kde su hranice a postavil sa za teba, tento problem by nebol.
Drzim palce😊

martinka150
7. apr 2018

Nechapem, ved so svokrou nezijes 🙄

22111979
7. apr 2018

@martinka150 nemusi s nou zit ale zivot jej dokaze nicit aj tak... urcite to poznaju viacere 😲

adsumus
7. apr 2018

@cammille moj názor je že problém v tomto prípade nie je chlap ale žena, ona ma upozorniť, že sa jej deje zle a žiadať napravu. od neho od jeho matky. tiež sa musí trochu ponamáhať, aby došlo k zmene.

kosaerika
7. apr 2018

@adsumus máš pravdu, v našom prípade to bolo tiež tak, že sme sa veľa rozprávali o tom čo mi vadí, a vlastne spoločne sme dospeli k tomu, že budeme s ňou v kontakte presne toľko ako k hociktorej susede, zdvorilo ale s vysokými hranicami.

lemel
22. apr 2018
miz
22. apr 2018

presne takýto je môj svokor a v mnohom ešte horší...
btw. bývame v jednej domácnosti...

jankalukasova
22. apr 2018

@lemel ???

itmama15
autor
23. apr 2018

@cammille Je to tak, stále jej nechce "ublížiť", lebo celý život mala "veľmi" ťažký a on nechce, aby dopadla opustená a sama... to mi povedal, teraz po 6 týždnoch, čo sme mali od veľkej noci akési čudné obdobie, ticho-napäté... vypadlo z neho, že sa hnevá na mňa a že má zároveň chápe, ale že ja sa nesnažím pochopiť ju a viac mám byť ústretovejšia... tak sme sa povadili... skončilo to tak, že sa mi ospravedlnil, lebo som mu povedala, že uspokojuje svoju matku na úkor svojej rodiny... s ňou je to teraz ok, je veľmi opatrná, vie, že je to ešte napäté.. prestala som si s ňou volať, keď volá zdvihnem, vybavím čo mám a hotovo, keď príde, už tu ani nespí, radšej prespí u babky alebo ide naspäť... takže pre mňa zatiaľ ok a pohoda... uvidíme čo bude ďalej... ale som pripravená, že jej tento stav začne prekážať a už nebudem odkazovať po mužovi a zavolám rovno jej, lebo ona to prevráti všetko na mňa a vyhucká ho, že ja som zase tá zlá... ach otras... tieto vzťahy...

Strana
z2