icon

Podarilo sa vám oživiť narušený vzťah?

marca12
12. máj 2015

zaujima ma,ci sa niekomu podarilo ozivit zniceny vztah alebo ste sa rozisli/rozviedli?neviem ako dalej.mali sme tolko existencnych starosti od straty zamestnania,financii,co nas drzalo pokope,ale posledne tyzdne katastrofa...z mojej strany.on zrejme problem nikde nevidi,nechape.neplanovali sme rodinu,ale vedeli sme,ze k tomu spejeme a raz budeme chciet zalozit,no on akoby necitil,ze roky utekaju a my nemame nic vybudovane.svojim spravanim sa mi zhnusil.znusil sa mi tym,ze mi nevenuje cas na rozhovor,necha ma nech sa utapam v "depresiach".a pomaly zistujem,ze ja vlastne ani neviem,s kym zijem.mam po 30tke a som nastvana,ze som zabila roky s neperspektivnych chlapom.neviem,ci to takto vidim len koli nasim problemom alebo by som videla,aj keby sme boli v pohode.uz neviem,co mam s nim robit.neviem ako premoct v sebe ten hnus.nedokazem ho ani pohladit.nedokazem mu povedat pekne slovo.proste za to vsetko ako sa on za tie roky sprava ku mne ignorantsky,nemam chut na nic.nehovorim,ze je zly,agresivny ani nic podobne.len jednoducho nekomunikuje,neriesi veci so mnou,zavazne rozhodnutia nepreberie so mnou.nevladzem takto dalej.ide mi vnutro roztrhnut od zufalstva.vacsinou sa snazim tvarit stastne,ale potom pridu dni,kedy sa uz nedokazem pretvarovat.nastvana som nanho,ze ma dohnal do takehoto stavu.ako to moze jeden chlap dopustit a este ho ani nezaujima,ci sa ja trapim.aj teraz je uz druhy den ticho.chapete to?keby som ja neprehovorila,tak okrem ahoj nepovie nic.ale s kamaratmi vie prekecat cele hodiny.minule som navrhla rozchod,ze ho nedrzim,nech si hlada inu,lebo ja uz takto dalej nevladzem...jeho odpoved bola,co to trepes? tie,ktore mate fajn vztahy toto nepochopite.pochopi len ten,kto fakt zazil,tak poprosim,aby ste si ucebnicovu teoriu ponechali pre seba.teoriu ovladam aj ja

andrej001
12. máj 2015

@ivca88 dufajme ze tu este nieco pomoze.... ked nie tak az hlina vytaha... 😉

twinflame
13. máj 2015

@marca12 ak si nevieš predstaviť, že by sa ťa dotkol, znamená to, že už más v sebe k nemu odpor. Ten môže vzniknúť vtedy, keď vzťah nefunguje. Podľa mňa to čo opisuješ je nefunkčný vzťah a išla by si hlavou proti múru keby si s ním ostala. Asi potrebuješ povzbudiť, tiež si myslím tak ako iné, že je čas na rozchod.

bibika55
13. máj 2015

@marca12 Hnus k partnerovi je jasný signál vzťah ukončiť. Vlastná skúsenosť.

romanovic
13. máj 2015

Zeny, @andrej001 nie je celkom OK, uz tu nejake zmazane temy, takze netreba hned bezhlavo uverit vsetkemu, co pise. Zakaz styku sa neudeluje len tak, ze sa @andrej001 niekomu nepacil....

andrej001
13. máj 2015

@romanovic temy su zmazane pretoze v nich boli osobne informacie. Snazim sa im vyhybat a neuverejnovat ich viac.... zakaz priblizenia za to ze sa snazis dostat k svojmu dietatu a pises jeho matke spravy na ktore umyselne neodpoveda... chodis po socialke, policii a sudoch ale kazdy ma na vsetko cas a povie ti dohodnite sa vy dvaja.... ale ako??? ked pisem je zle lebo obtazujem, ked nepisem tak vypisuje ze sa nezaujimam o dieta... ale ze som ho od 7.2. nevidel a nemam o nom ziadne spravy tak to je v poriadku vsak??? Informoval som ju o tom ze pridem a spravu si aj precitala takze o tom vedela a ked som prisiel tak namiesto maleho som videl policajnuhliadku a obvinenie ze sa boji o zivot a zdravie seba a svojich deti.... o hodinu na policii vypovedala ze som ju nikdy nenapadol, nevyhrazal sa jej ani jej nedadaval ani nic podobne.... trosku divne nie??? potrebovala nieco aby to mala oficialne aby som nemohol chodit za malym tak so svojim mudrym poradnym zborom vymyslela nieco cim to dosiahnut len sudca obvinenie zamietol a cakam na pojednavanie ktore zrusi zakaz ktory mam.... len tolko k tomu.....

charity
13. máj 2015

@andrej001 Ked mas zakaz priblizovat sa, nemas co chodit pred bytovku. Mas pravo dieta vidat v sudom stanovenych casoch. Tak bojuj na sude a nie nerespektovanim sudnych rozhodnuti.
A suhlasim s kolegynou, ze zakaz priblizovania je u nas extremne tazke ziskat aj pri skutocne vaznych tyraniach. Treba na to svedkov a trva to aj dva tri roky /info z neziskovky venujucej sa domacemu tyraniu/.

bodka13
13. máj 2015

@andrej001 bojuj , ale s hrdosťou 😉 ...dokážeš to, ak je to úprimné .... držím palce, aby všetko dobre dopadlo a našli ste k sebe cestu aj keď možno nie ako pár ale ako milujúci rodičia 🙂

@marca12 pocity neklamú, teda mňa tie moje nie .... to čo cítiš je správne 🙂 už len nabrať odvahu odísť a začať dýchať=žiť a nie prežívať 😉

mirka414
13. máj 2015

@marca12 ano podarilo sa nám resp.mne obnoviť vzťah a vieš ako? Nechala som ho rozmýšľať ,lebo moj chlap sa zľakol tehotenstva ( akoby to on mal nosit bruško a rodiť) tak sa toho zlakol ,ze prestanu somnou a s otcom komunikovat 🙂 tak som si zbalila tašku sadla na bus a podho 1000 km v 6 mesiaci pekne krásne ku mamičke 🙂 a telefon som odložila do skrinky a písala a volala len v najnutnejších chvíľach t.j v čase pôrodu :D nebolo mi všetko jedno,lebo ani on sa mesiac neozval ale potom ked som mu napisala neskor asi tak po 3 mesiacoch ze snim končím sa spamätal a denno denne 2-3 SMS pravidelné telefonáty behanie po úradoch,zariaďovanie detskej izby a odvtedy prešlo 9 rokov a poslucha a je z neho celkom dobrý manžel 🙂 a ked príde zasa nejaký skrat??? No ked on neprehovorí,tak ani ja a nevarím,neperiem,nevybavujem mu poštu,nezapisujem hodiny do Pc a v najhoršom prípade volám jeho staršiemu bratovi nech sním príde urobiť poriadok a to zaberie :Da ver mi,že ja si ticho dokážem užívať aj mesiac,lebo denno denne počúvať nemčinu,tak som za každú tichú domácnost vdačná.

spirit16
13. máj 2015

Vo vztahoch su momenty, kedy sa clovek sam seba opyta, ze preboha s kym to zijem 🙂 To su vsak momenty, nie dlhodobe stavy.
Ty chces zit s nejakym inym muzom, nie s tym, ktoreho mas. Ty s nim nemozes urobit nic. Mozes urobit nieco len so sebou 🙂
Takze sa spytaj sama seba, ze preco s nim stale si. Co je ten dovod, co Ta drzi pri nom. Je to ozaj laska? Alebo je to strach z niecoho?
Ako chces prekonat to, ze sa Ti hnusi? Z toho co pises, tak chapem, ze tak, ze chces zmenit jeho.
Ale takto to naozaj nefunguje.
On sa nemeni a Ty si nestastna z toho, ze je aky je a nechce byt taky, akeho ho chces mat Ty.
On je mozno tiez nestastny z toho aka teraz si a chcel by aby si bola ina. Vies byt ina, nez v skutocnosti si?

moonlight1210
13. máj 2015

@marca12 a tou pretvárkou, co si tu opisala, chces co dosiahnut?
vôbec nerozumiem tvojej stylizacii do role obete, lebo ziadna obet nie si. ak uz, tak seba samej. nie jeho.

zacni byt uprimna k sebe. nespisuj si jeho plusy a minusy. figu ti to pomoze, lebo primarne si frustrovana zo seba, nie z neho.
spis si, co chces dosiahnut a co vies preto urobit s tymi prostriedkami, co teraz mas. vychadzaj z aktuálneho stavu, lebo iny nemas.
a ked niekde narazis, ze to nepojde, napis si, co mozes urobit TY (nie on), aby sa to zmenilo.
urcite narazis na kopec veci, co musis ty na sebe zmenit.
lebo, ze to nefunguje, je dane aj tvojim postojom vyckavania, co on zmeni.

andrej001
13. máj 2015

@charity precitaj si prispevky vyssie a pochopis ty neziskovka......
Ak nie tak heslovito.... sme manzelia a nemame sudom upraveny styk s dietatom, tak nemam co dodrziavat, zakaz som dostal az po tom co som prisiel pred bytovku, a zakazsa da ziskat v MI na pockanie, staci ze na prokuratora zahrajes pekne ocka a porozpravas mu ako sa bojis o zivot a zdravie seba a svojich deti... a o hodinu na policii vypovies ze ved on ta vlastne nikdy netyral, nenapadol ta, nenadaval ti ale si rada ze je tam kde je lebo ti to takto vyhovuje.... policajt co to vysetroval sa na tom schuti zasmial a sam povedal ze to je nezmysellebo vlastnou vypovedou vyvratila obvinenie ktore vzniesla hodinu dozadu.... takze teraz cakam na pojednavanie sudu ktory ten nezmyselny zakaz zrusi... ono klamstva a intrigy dnes hybu svetom... pochopila alebo vysvetlim podrobnejsie????

charity
13. máj 2015

@andrej001 Ano. Mohol by si mi vysvetit ako sa da dostat zakaz priblizenia na viac ako 48 hodin na policii bez sudu.

charity
13. máj 2015

@andrej001 A ak Ti brani vidat dieta bez rozsudku, tak je to zalovatelne. Ale to iste vies.

andrej001
13. máj 2015

@charity asi tak ze ta umiestnia do cpz, potom mas skratene konanie s pojednavanim na ktorom ta zbavia obvinenia, poslu to na dosetrenie na policiu a po dosetreni a predlozeni dokazov budu pojednavat o zruseni zakazu..... v skratke... a ano viem ze to je zalovatelne.... je to na sude ale zijeme zial na slovensku.... vsetci maju
cas.... 😉

katrin21
13. máj 2015

@adkasamko ako ta moze 4 roky nezamestnany chlap pripravit o malého! rozmyslaj... sud mu ho nikdy nezveri, nema zazemie, pracu... okrem toho ty pracujes a si matka, dieta matke nedaju len ked je ožranka, narkomanka a pod...

charity
13. máj 2015

@andrej001 Takze Ty tvrdis, ze Ta zbavili obvinenia a zaroven dali zakaz styku s dcerou na tom istom pojednavani? Tvoj pribeh nesedi. Plati prezumpcia neviny, takze dat trest a potom poslat zhanat dokazy o nevine je blbost. Kazdopadne sa Tvojej ex nedivim. A k Tvojmu vyjadreniu, ze o hodinu manzelka poprela tyranie.. Nuz aj vela tyranych zien to robi. Nedokazuje to nic o tom, ze tyrana nie je.

Styk s dietatom si si mohol dat sudne upravit uz pocas manzelstva, zvlast ked si sa k dietatu nevedel dostat.

nuvaring
13. máj 2015

@katrin21 toto isté som chcela napísať aj ja, niektoré že ny sú fakt ovce,nestačim sa čudovať

nuvaring
13. máj 2015

@charity že vôbec reagujes na tie jeho?jej? Hovadiny 😅

katrin21
13. máj 2015

@andrej001 fuha.. ona si evidentne vycita smrt toho dietata a to je chyba..

Sprav jednu vec, hned jej kup knihu ANJELI V MOJICH VLASOCH od Lorny Byrne... je to skvela kniha a pise sa v nej , okrem ineho, ze kazda duša si vybera matku.. ostatne je urcene zhora...
a ona vie, co matka spravi, ak keby sla napr. na potrat... alebo vie, ze po porode zomrie. Proste to ta duša potrebovala preziť ,aby sa posunula vyssie, lebo vsetko co prezijeme nas ovplyvnuje.. Tvoja zena tiez ma urcene, ze taketo nieco ma preziť a ma to zvladnut.. ak to nezvladne, bude sa jej opakovať v tomto , alebo dalsom zivote ten pocit straty a zlyhania.. mozno inak, inym spôsobom, ale az kym to nepochopi a nezvladne, tak sa toho nezbavi..
Ak jej kupis tuto knihu, daj jej ju bez toho, aby vedela , ze je od teba, do schránky, alebo ja neviem ako... Ked si ju precita, pochopi viac veci, ako som teraz napisala. Hlavne to, ze ona za nic nemoze.... a že dušička vasho babatka je s nou, kym to bude potrebovať... Je s vami. hlavne s nou...

Nesmie si vycitat, co sa stalo, aj ked je to najťažšie, co clovek musi prekonať, ale vinna za to nie je.. ak toto nechape, len ju zmocnuje sebalutost a to je cesta do pekla.. Bude nevyrovnana a aj dieta, ,ktore vychova... neveri si, nema sa rada, vidi sa len čierne... toto treba zmenit.
Drzim palce.

katrin21
13. máj 2015

Okrem toho je dolezite , aby malo dieta vztah s oboma rodicmi.. jednemu sa moze nieco stat a potom co? pojde zrazu k " cudziemu" ujovi, lebo to bude pre neho otec, ktorého mu mama zakazovala??
Sama som rozvedena a x krat som pisala, ze nikdy by som otcovi nebranila vidiet dieta... skor naopak. nerozumiem sebeckosti takých žien.. ubližuju najviac svojmu dietatu.
( Pokial to nie je ožran a narkoman, vtedy to chapem)

andrej001
13. máj 2015

@nuvaring
@charity Nemam slov ale nechajte tak.... sud nariadil policii dosetrenie pripadu a vypocutie svedkov, a pokial sa nepreukaze vysetrovanim moja nevina tak ponechal v platnosti zakaz....
A mam syna a nie dceru, nemylte si dojmy a pojmy.... ale to je tak ked idem kritizovat nieco o com nemam ani sajnu....

andrej001
13. máj 2015

@katrin21 To je cele o co mi ide... pomoct jej prekonat ten pocit a vychadzat jej v ustrety... tym ze sa uzavrela do seba a brani mi v styku s dietatom neublizuje len sebe a mne ale najme malemu.... pokial to sama nepochopi tak sa neprestane trapit a pripissovat si vinu za maleho tak ako doteraz...

adkasamko
13. máj 2015

@katrin21 máš pravdu katrin ale už som tak nainfikovana tými jeho vyhrazkami ze tomu začínam veriť navyše robím čašníčku a keď som v práci stará sa o malého jeho otec lebo ja som celý deň mimo. Mamu aj rodinu mám odtiaľto ďaleko.

adkasamko
13. máj 2015

@katrin21 vždy mi povie že on nie je bez práce že on je živnostník bez príjmu akoby to bolo niečo iné.

stangb
13. máj 2015

@marca12 nečítala som ostatné príspevky tak možno sa budem opakovať...škoda, že si to nechala zájsť až tak ďaleko. ja mám doma podobného chlapa, veľakrát ma sklamal, veľakrát nahneval, ale nikdy nepovedal prepáč, nikdy si totiž chybu nepriznal, resp. on problém nikdy nevidel.keď som začala rozhovor, mala som pocit, že ma ani nepočúva, pohľad úplne mimo a reakcia žiadna. keď som plakala, začal sa hnevať, že ho citovo vydieram. najhoršie je, že je to asi vekom, alebo stereotypom, neviem, ale keď sme sa spoznali, tak taký vôbec nebol, ale keď prišli deti, a bežné každodenné problémy, tak ako by ho to prestalo zaujímať, zameral sa na svoje hobby, tomu venuje maximum energie, času a financií. mali sme už pár kríz, keď som si myslela, že mi bude lepšie bez neho, ale ono sa to vždy nejako utriaslo a fungujeme ďalej. ja si myslím, že hlavným problémom je stereotyp. my sa máme radi, sú chvíle keď sa smejeme, rozprávame a mojkáme ako kedysi, ale jei ch straaašne málo. a to je chyba, lebo práve tieto veci vzťah utužujú. no a tak teraz k podstate veci...musíš si rozmyslieť, či má ešte zmysel bojovať, teda či ho ešte môžeš mať rada, alebo je to už u teba definitívne. lebo ja som v stave maximálnej zlosti a zúfalstva, mala pocit, že ho nenormálne nenávidím, ale keď som sa upokojila a skúsila to svoje srdiečko trošku počúvať, tak som vedela, že aj keď je občas hrozný aj tak ho mám stále rada. no a tak stále vymýšľam ako tú našu situáciu riešiť, ako stále dosiahnuť u neho pochopenie. my sme spolu takmer 9 rokov a tak ho už aj dosť dobre poznám a viem, že u neho už nejaké hádky nemajú význam je tak tvrdohlavý, že si chybu neprizná, a aj tak na truc by mi za pravdu nedal. naposledy keď sme mali takú menšiu krízu, som sa rozhodla, že mu napíšem list. a napísala som 3stranový list, kde som vypísala takmer všetko čo som mala na duši. mali sme jednoducho dni, ako vy teraz, že sme sa v podstate nebavili, len bežné veci ohľadom detí, ale ako keby sme boli cudzí ľudia. takže večer ked už bol kľud a hrali sme sa s deťmi, vytiahla som list a poprosila nech si to prečíta. a našťastie to celkom dobre zabralo, po prečítaní sme sa o všetko v pokoji porozprávali a on konečne pochopil, o čo mi išlo. u nás je však problém, že on má ako by také obdobia že teraz bude dobre pár mesiacov,ale po čase zase príde ten stereotyp :( už som si robila srandu, že si vytlačím kopie, a budem mu ten list dávať pravidelne čítať 😖 ty musíš dosiahnuť,aby ťa pochopil, ak teda ešte vôbec chceš niečo zachraňovať. ja som mala motiváciu - naše malé deti - fakt je že keby sme ich nemali, možno by ma to už nebavilo.

macka334
13. máj 2015

No musím Ti povedať, rýchlo sa pohni. Chlapi sú iní, a to je fakt.
Ak máš záujem to ešte napraviť, narovinu mu povedz ako si predstavuješ svoj život v budúcnosti, čo sa Ti nepáči ako .............
Podľa mojej skúsenosti to pochopí až keď to budeš opakovať po stí raz. Ani to nie celkom, nakoľko on nevidí problém. Jemu to takto vyhovuje.
Ak to už nechceš riešiť, podaj žiadosť o rozvod a on až potom zbadá, že sa niečo deje.A Ty môžeš začať budovať vzťah budúcnosti.
Každopádne držím palce.

marca12
autor
25. sep 2015

@aliza po poslednom rozchode som sa zmenila,naucila sa byt sama,mat sa rada a nebyt zavisla od chlapa.urobila som obrovsky pokrok.byvaly bol majetnicky,ziarlivy a ja som bola stastna,ze som si nasla niekoho,kto nevyzaduje oznamovat kazdy moj krok.som stastna,ze som slobodna a respektuje,ze chcem byt neobmedzovana,to iste ani ja jeho neobmedzujem.len stale tomu nieco chyba.ja uz nemam chut hladat a zrazu zistim,ze mam 50 bez deti,rodiny.uz teraz ma kamosky aj kolegyne ohovaraju,ze nemam rodinu.ano chyba je vo mne,ale neviem ju odstranit.kto nezazil vnutorny rozkol,ten nepochopi.skor vinim detstvo a vzor rodicov tam je hlavny problem a s tym vsetkym suvisi moje vnutro

charity
25. sep 2015

@marca12 len jedna poznamka: Ak Ta niekto ohovara, nie je to kamoska.

janasim
25. sep 2015

@katrin21 Ahoj ,chcem sa spytat na tu knihu,rada by som si ju kupila,pise sa tam aj viac o tom ze si kazda dusa vyberie matku,ze to ma cele nejaky vyznam?Tiez hladam jednu odpoved.

katrin21
26. sep 2015

@janasim lorna byrne, Anjeli v mojich vlasoch