icon

Podmienka svadby

23. júl 2022

Ahojte baby. Nedá sa slovami vyjadriť, ako veľmi ma ranili slová môjho priateľa. Pred rokom som naozaj aktívne cvičila, mala som menej práce, viac voľného času a energie. Od nového roka sa to ale zmenilo, pribudlo viac práce, viac zmien, viac povinností čo sa týka pracovného života. Takže z aktívneho života sa to zmenilo na to, že tréningy mám 3 krát týždenne, raz dva, potom 4. Priateľ to nejako nedokáže pochopiť, on je človek ktorý sa tomu venuje celý život, je to jeho vášeň a snaží sa byť disciplinovaný. V tomto sme protiklady, ja idem vtedy keď mám energiu, všetko doma na poriadku a môžem spokojne opustiť byt. Naozaj ma niekedy extrémne bolia nohy tak si neviem po takej zmene predstaviť, ísť do fitka. Čo z časti aj chápe samozrejme, nenúti ma, neťahá za nohu ale dnes z neho vyšla veta : vezmem si ženu ktorá bude so mnou cvičiť s radosťou, nie hundranim. Takú ženu si vezmem, takej spravím dieťa. Studená sprcha doslova. Som v šoku, vždy mi hovoril aká som krásna, že je spokojný a zrazu toto. Odpovedala som mu, že som rada že mi to povedal, ale takýmto spôsobom tú svadbu a deti nechcem ani ja. Som zhnusena, sklamaná, nahnevaná. Podotýkam za ten rok som nepribrala, starám sa o seba, som vždy upravená proste nezanedbala som sa. A dnes príde toto... Mám chuť sa s ním rozísť, proste vždy som mala za to že svadba a deti sú z lásky a nie za nejakých podmienok. Prosím vás, poraďte mi. 😢

autor
23. júl 2022

@martinad84 áno, verím že mu to chýba, hovoril, že to bola kedysi sranda ako sme spolu chodievali, posúvali sa a neviem čo. Ale nemám pocit, že je to o trávení voľného času takto. Lebo veľakrát povie, že ma rád keď spolu pozeráme večer film, že ma rád nákupy keď ideme spolu do mesta. Ale povedal to presne tak, ako som napísala. To mi nepríde ako že chýba mi čas s tebou, lebo ten čas máme spoločný. Akurát ja niekedy ostanem doma lebo fakt nevládzem, som unavená a on ide sám. A miliónkrát som mu hovorila, nech na mňa netlačí, že skôr sa dočká toho návrhu z mojej strany keď do mňa nehučí ako keď to stále počúvam.

janickacrazy
23. júl 2022

no domácnosť je vaša spoločná, on akože doma nič neurobí, chápem to správne? upratuje, vysáva, navarí aspon občas? alebo všetko robíš ty a ešte vyšťavená máš ísť potom do fitka?

mandzula
23. júl 2022

Fitko vie byt zavislost ako akakolvek ina. Prave sme to vcera s muzom preberali, ze ked sme chodili cvicit, nehladeli sme nalavo, napravo, vsetko sme prisposobovali cviceniu, v robote som mala stres, ci stihnem trening, bola som na nervy, ked som ochorela a nemohla som bezat cvicit... no proste normalna zavislost. Rovnako je na tom zrejme aj tvoj chlap, takze si to inak ani nevie predstavit. Mozno keby sa zmenili okolnosti (napriklad to dieta), prisposobil by sa a mozno aj nie. Po jeho vyjadreni by som vsak vazne uvazovala nad jeho zivotnymi prioritami, nad tym, ci som jeho zivotna partnerka alebo len fitkovy sparring partner.

alanko20
23. júl 2022

Moj mi povedal, ze nadovsetko miluje taku, aka som. Najdi si takeho, je to radost citit lasku, ked sa k nemu schulim, aj po 8.5 rocnom vztahu.

autor
23. júl 2022

@janickacrazy no. Väčšina je na mne... Občas sa stane že niečo porobi keď ma čas, ale také že vydrhnut vaňu, to nie. Max utrieť prach raz za čas, povysávať, keď sa zadarí umyje riad. On je zase taký že kvôli poriadku ma nikdy nevozil, je v tomto flegmatik hrozný. Variť nevie.
@mandzula on je taký istý, keď bol chorý bolo to s ním na nevydržanie. A teraz keď sa mu zhoršili zdravotné problémy, je dvakrát taký. Už mi písal že nech mu asi zariadim nejakú odbornú pomoc alebo ja sama nech ho stopnem, lebo to čo sa mu deje v hlave je na blazinec. Cíti sa totálne odpísaný

aeruginosa
23. júl 2022

Tak toto, co popisujes, urcite nie je normalne. Tvoj priatel ma nejaky problem, neviem, ci sa to da pomenovat prave ako zavislost, ale mal by si to vyriesit a dat sa dokopy. Toto uz nie je zdrave.

17alexis
23. júl 2022

Zrejme si myslel, ze mate spolocny konicek a asi nemate. Mozno za tym nemusis hned hladat skryte vyznamy. Kym som nebola vydata, tiez mi moj manzel hovoril, ze chce zenu, s ktorou bude chodit na tury, cyklotury, stanovacky a taku aj ma. 😉 Tury a stanovacky v lese ma bavili lebo predtym som mala frajera domaseda. Moj drahy mi kupil bicykel, aby sme travili spolu cas aj tymto sportom, no na zaciatku, ked som na bike nemala kondicku, aby som zvladala kopce v horach a velmi som sa o to ani nepokusala, mi obcas povedal, ze chce, aby sme spolu travili aktivny cas, ale vidi, ze na to kaslem. Tiez som si hovorila, ze domacnost, poriadok, ale jemu bolo jedno, ako vyzera domacnost, ci je navarene, on chcel byt proste so mnou. A tak som sa na ten bike nakopla, domacnost udrziavame tak, aby nebolo treba extra upratovanie cely den a bol pokoj. Teraz ocakavame babo a akonahle sa dam po porode dokopy a nastahujeme sa do domu, budeme zas travit cas tak ako sme zvyknuti, akurat uz v trojici. ❤

sara07
23. júl 2022

načo si prosím ta s ním, toto nemá ani vyznam ani prespektivu
nemala by som odvahu s ním ostať, žiť mať rodinu ani trocha
dieta ti prehodí život o 360 stupnov doslova ale tu ako to bude fungovat si nedokažem predstavit
už by som bola zbalena a odidená, to ako fatk nechape že že padaš na hubu aj pre starostlivost o neho a jeho pohodlie - však zobrat čistu tašku do fitka je pecka vec a potom šmarit nech SA vymení - ked nechápe tvoje potreby čo chápe vlastne

solange7
23. júl 2022

To je dobry zmrd. Po porode uz by ta z kozy hnal hned do fitka. Jezis jak ja by som ho poslala do prdele. Ani by sa nadychnut nestihol.

mandzula
23. júl 2022

@autor nam to stopla korona, fitko zavreli a bolo, ale poviem ti pravdu, prve tyzdne boli zle, depka ma chytala, tak som si domov cinky nakupila. Je fajn, ze si problem uvedomuje, tak s tym volako pracujte.

autor
23. júl 2022

@mandzula úprimne... Ja teraz neviem či mám chuť vôbec na tom pracovať. Som znechutená, sklamaná. Možno by bolo lepšie rozísť sa, nech teda nájde po čom mu srdce piští.

autor
23. júl 2022

@solange7 vyzerá, že to k tomu smeruje... A to ma hrozne mrzí. Keď už rozmýšľam že teda fajn, nemusím doma všetko robiť a tak, dá sa ubrať. Ale potom si spomeniem na tú vetu že pre neho nie je priorita svadba, rodina, dieťa, hypotéka a že chce babu, ktorá cvičí tak tam moja ľútosť končí.

anita6666
23. júl 2022

Už si starý inventár,proste potrebuje nový vzruch.

derdia
23. júl 2022

A inak vies co sprav. Skus sa premoct a zacni ty na neho.laska podme civcit, neper, nevar, neupratuj, chci len cvicit. Ze ty si si to uvedomila, ze cvicenie je tvoj zivot.nechaj vsetky tie aktivity na neho. A ty len cvic. Uvidime co panko povie.
A potom mu povedz, ze ty si vezmes len takeho za muza, co bude varit, prat zehlit a upratovat a chodit do prace a civcit..

autor
23. júl 2022

@derdia myslíš že by to bolo k niečomu dobre?

derdia
23. júl 2022

No podla mna mat chlapa, ktory riesi ci nemam kilo na vyse, (myslim kilo nie 20) alebo ci som si dala dva rezniky, atd je frustrujuce.. Mozno si mysli, ze mas malo pevny zadok bohvie.. Alebo ma vo fitku nejaku stelesnenu zensku a ty na nu nemas.. (vies ako to myslim)

derdia
23. júl 2022

Aspon k tomu, ze by sa uveodmil ze svet nie je len o cviceni.. Ze keby mate doma chliev, nevyprate atd tak by zbadal ze niekto to robit musi

anita6666
23. júl 2022

@derdia alebo je správna odpoveď, súhlasím

mandzula
23. júl 2022

@autor to uz musis posudit ty. Ty vies, ako sa k tebe sprava, aky mas z vasho vztahu pocit.

yoxinka
23. júl 2022

Povedz mu teda, že ok, ty si balíš veci a on nech si hľadá tú babu, ktorej je priorita cvičenie a nech si teda cvičia spolu. On nemiluje teba, ale ideálnu predstavu teba. Vzťah s takým chlapom by ma totálne ubíjal a frustroval. Vzťah ťa má dvíhať, posúvať dopredu a dovoliť ti rásť, nema to byť drezúra. Veď len úplná somarina, ostane ti po pôrode 10kg, nebudeš čas mať cvičiť, lebo bábo nie je dekorácia … čo potom?

sense
23. júl 2022

Si sa ho mala spýtať ze či si je vedomí ze niekt ženy nemôžu cvičiť celé tehotenstvo. A tiež hneď z pôrodnice nejde žena do fitka, a ci potom najme upratovačku, kuchárku a opatrovateľku aby si mala čas a energiu na cvičeníe. Plus teda v noci bude vstvt len on.
Prepáč ale je to nevyzrety kreten. Dúfam ze j teraz vari, perie a upratuje dom aby si ml chuť a energiu cvičiť

marisoul17
23. júl 2022

Inak autorka, to že chlap ženu nebije, nie je lakomy, nepije a nechodí s kamarátmi po krčmách má byť normálne, nie nejaka pridaná hodnota, ktorá z neho robí pána úžasného.

maria1989
23. júl 2022

Dobre, ze sa vyjadril pred svadbou a detmi.

mimi2120
23. júl 2022

Nebola by som prekvapená keby mal už takú vyhliadnutú. Alebo je ešte nevyzrety.

deedol
23. júl 2022

ja len ze keby ste nahodou mali dieta, kam by ste ho davali 5x tyzdenne, aby ste mohli spolu cvicit? to je uplne nerealne v prvych rokoch. da sa to tak, ze cvici kazdy sam, ale spolu? to by muselo byt kazdy den niekolko hodin s niekym inym ako s jednym z vas a neviem, ci jemu toto dochadza a ci je s tym ok... ja by som s tym teda ok nebola.

zorana999
23. júl 2022

Takeeeeeho istého som mala 😉 proste priorita CVIČENIE. Chodila som s nim na tupé sútaže, kde si skoro panvu zlomil, chodila som s nim otuzovat, do všetkých možných fitiek, natáčala ho na kameru keď sa chcel vidieť, tlačila s nim auto do kopca lebo je to "super silový trening" a zrazu som zistila, že jeho priorita je proste jeho telo. Nie my, nie nasa budúca rodina, len jeho telo.
Bolo to precitnutie počas ktorého som balila kufre 🙂 nasla úžasného muža, ktorému je na prvom mieste rodina, mam s nim dieťa. A s úsmevom si sem tam spomeniem, aká som bola hlúpa ze som vtedy s takym blbcom strácala čas

skybielicka
23. júl 2022

Určite by som to ukončila hneď, zaváňa to aroganciou a egoizmom. Vždy si bude hľadať nejaké veci ako ta ponizit a urážať, dosť hrubé slová z jeho úst si a ako píšeš, niesi nejaká škaredá, neschopná a zanedbaná žena. Nech si hľadá k sebe dokonalú, netráp sa, ostaň chvíľu sama a bude dobre. Ú chlapov sa to po svadbe väčšinou ešte zhoršuje takže by si to mala nie veľmi veselé, viem čo hovorím. Drz sa a ccim skôr dole ružové okuliare

panelacikova
23. júl 2022

@zorana999 ale aspoň si bola v kondičke, krásna a štíhla 😀

autor
23. júl 2022

@mimi2120 napadlo mi všeličo ale toto popiera ako sa len dá. No tak hádam by sa len nepriznal...
@zorana999 to ma našťastie nikdy nenútil, dokonca mi nosí kabelku po meste že prečo by som to mala nosiť ja. Ja nechápem čo mu sadlo na nos, čo sa stalo ...

autor
23. júl 2022

@sense je v robote, ale dneska to nerobím ani ja. Tak z chuti som si poplakala, nemám chuť ani jesť, ale serem celé upratovanie aj varenie. Nech si to robí sám