icon

Podmienka svadby

23. júl 2022

Ahojte baby. Nedá sa slovami vyjadriť, ako veľmi ma ranili slová môjho priateľa. Pred rokom som naozaj aktívne cvičila, mala som menej práce, viac voľného času a energie. Od nového roka sa to ale zmenilo, pribudlo viac práce, viac zmien, viac povinností čo sa týka pracovného života. Takže z aktívneho života sa to zmenilo na to, že tréningy mám 3 krát týždenne, raz dva, potom 4. Priateľ to nejako nedokáže pochopiť, on je človek ktorý sa tomu venuje celý život, je to jeho vášeň a snaží sa byť disciplinovaný. V tomto sme protiklady, ja idem vtedy keď mám energiu, všetko doma na poriadku a môžem spokojne opustiť byt. Naozaj ma niekedy extrémne bolia nohy tak si neviem po takej zmene predstaviť, ísť do fitka. Čo z časti aj chápe samozrejme, nenúti ma, neťahá za nohu ale dnes z neho vyšla veta : vezmem si ženu ktorá bude so mnou cvičiť s radosťou, nie hundranim. Takú ženu si vezmem, takej spravím dieťa. Studená sprcha doslova. Som v šoku, vždy mi hovoril aká som krásna, že je spokojný a zrazu toto. Odpovedala som mu, že som rada že mi to povedal, ale takýmto spôsobom tú svadbu a deti nechcem ani ja. Som zhnusena, sklamaná, nahnevaná. Podotýkam za ten rok som nepribrala, starám sa o seba, som vždy upravená proste nezanedbala som sa. A dnes príde toto... Mám chuť sa s ním rozísť, proste vždy som mala za to že svadba a deti sú z lásky a nie za nejakých podmienok. Prosím vás, poraďte mi. 😢

Strana
z4
karhu
23. júl 2022

najdi si normalneho chlapa

syslik81
23. júl 2022

a pomaha ti doma.. upratuje vari nakupuje? mas konicek kt on nema a predsa ho s tebou nerobi? ak tie slova myslel vazne a nepomaha povedz mu ze ty si zas nevezmes cloveka co len cvici ale inak nic-kedze je nepouzitelny .. a razne by som nsa s nim porozpravala o buducnosti .. pridu deti ine povinnosti budes rada ze si a nie sa trebat do posilky ...

barborachors
23. júl 2022

chce, aby si odisla sama. pochop to, on teba nemiluje, len predstavu o tebe a seba.

pribinak
23. júl 2022

Pošli ho do riti aj s jeho podmienkami a nájdi si normálneho chlapa

danica2711
23. júl 2022

on nemá iné hobby než cvičenie? Pre nás je šport tiež dôležitou súčasťou života, ale toto mi pripadá, že si pestuje svaly namiesto mozgu... pripájam sa k názoru "poslať do riti a nájsť si normálneho chlapa"

janinah
23. júl 2022

Kopni ho do zadku a odid so vytýčenie hlavou.....ako bude reagovať ak týždeň po pôrode nebudeš vyzerať ako modelka a nepobezis " s radostou" do posilky? Manželstvo a rodina ma iné priority.len jemu to nikdy nedôjde

kristina2412
23. júl 2022

Spýtala by som sa ho či plánuje byť mojim partnerom alebo osobným trénerom a podľa toho by som sa zariadila

tykat
23. júl 2022

Si mu mala povedat nech si taku vezme a ty si vezmes niekoho kto ta bude lubit taku aka si, vybavene.
Svadba nie je o radosti z cvicenia. A ak pre neho ano tak je to jeho problem.

lilope
23. júl 2022

A keď budeš tehotná, nebudeš môcť vôbec cvičiť v rytme aký máš nastavený teraz a nie to ešte v takom, ako si on predstavuje, aby si cvičila, a ešte k tomu aj pravdepodobne dosť priberieš, tak sa s tebou za to rozíde? Máš pravdu, láska má byť bez podmienok, nemôže ťa nútiť do niečoho čo sama nechceš. Dobrý partner ťa má rešpektovať a nemá ti klásť podmienky za akých máš žiť. Cvičiť 3x do týždňa je optimálne a keď hovoríš, že si ani nepribrala, tak jeho očakávania od teba sú vrcholne egoistické a povrchné.

beata_k
23. júl 2022

A to ti povedal len tak? Z cista, jasna? Alebo tomu predchadzala hadka?

autor
23. júl 2022

Predchádzalo tomu že čo sa deje, keď už sa tak neteším z toho cvičenia, že už to nie je tak často ako sme boli zvyknutí. Tak som mu vysvetlila to, čo vám hore že som proste niekedy hrozne unavená a nechce sa mi. Že on je nenáročný a chce od baby jednu jedinú vec, že chce babu čo cvičí, takú si vezme a takej spraví dieťa... Reku fajn, vyskúšame. Oddnes nevarím, neperiem, neupratujem, veď to je jedna jediná vec ktorú chcel, nie? Baby, on je inak dobrý chlap, nedvihol by na mňa ruku, nepije, nechodí s kamošmi stále von, dosť sa prispôsobil aj mne, skrátka naozaj dobrý chlap, lakomy nie je, nie je eura ktoré by mi nedal keď potrebujem. A zrazu z neho vyšlo toto.... Je mi až zle.😢

jaskolka
23. júl 2022

Takže on chce ženu, aká s nim bude len cvičiť? A takej urobí dieťa? A reálne si myslí, že stále s nim bude aj potom cvičiť tak, ako si predstavuje? To by sa veľmi rýchlo zobudil z toho sna..je minimum žien, ktoré v tehotenstve a pôrode, a potom v starostlivosti o dieťa pokračovali v takom istom režime, ako predtým..vlastne ja nepoznám ani jednu takú (a to som mala kamošky, či fakt boli fitnes maniacky)
Jedna vec je cvičiť pre radost, a vlastný dobrý pocit, a úplne dačo iné urobiť si z toho doslova modlu a nič iné nebude existovať.
Za mňa toto je veľmi povrchne, svadbu by som na tvojom mieste určite sama zvazila(možno aj partnera)

autor
23. júl 2022

Samozrejme som vybuchla. Poslala som ho do prdele, nech si teda nájde fitnessku, nech si žijú zavretí v posilke ale nech potom nereve že žerie iba kuracie s ryžou. Totálne ma to dozralo, urazilo, ponizilo. Že o svadbu ani decko s ním nestojím, nech sa strčí aj s jeho drbnutymi trenerkami. Hysterka čo vám poviem.🥲 Že jeho životný cieľ nie je mať svadbu a hypotéku na byt... Takže asi tak.

autor
23. júl 2022

@jaskolka to som mu povedala, že čo potom, keď to dieťa príde. Že vie, že nebude toľko času na takéto aktivity, preto chce aby to takto bolo kým nepríde to dieťa.

jaskolka
23. júl 2022

A čo je jeho cieľ? Lebo to mi pripadá, že on má cieľ len cvičiť a cvičiť a ostatné kašlem, nech sa robí samo.... Toto už je kult tela a mne to zaváňa posadnutostou. Takého chlapa by som ani nechcela.
Predstav si, že budete mať dieťa, bude mať horúčky, ty budeš nevyspata tri noci, decko bude revat 20 hodín z 24, a pánko sa poberie do posilky, lebo veď je to najdôležitejšie, ale k bude ešte urazený, že nejdeš s nim... Je on vobec kompletný? Dieťa, to nie ze "nebude toľko času" ale kompletne prevráti všetko naruby.

autor
23. júl 2022

@jaskolka jeho cieľ? Cvičiť kým sa mu bude dať. Netuším , ako bude reagovať v takejto situácii, nezažili sme ju. Možno by ostal doma, možno by išiel sám... Neviem. Ja už asi nič neviem.

jaskolka
23. júl 2022

Tak mu to predostri. Mám dve deti, čiže také situácie boli, (aj budú) dokonca sa stalo, že muž namiesto ráno do prace utekal s nami na pohotovost o piatej, lebo syn pre reval celú noc so 40tkami a boli z toho 2 týždne v nemocnici s urosepsou.. Neviem si predstaviť, že by mi povedal, vieš co idem do posilky (ale to by bola posledná posila v jeho živote 😆)
Proste s dieťaťom, hlavne maličkým, takmer nič sa nedá predvídať, len sa prispôsobít okolnostiam

ninusa221
23. júl 2022

No tak to je dobry kkt.. nieje vsetko len o tom ako clovek vyzera ci cvičí atd.. ale aky clovek aj je povahovo…, vsak ked mu porodis dieta nebudes mat tehličky na bruchu to zas bude pindat? Prosim ta maj hrdosť a pošli ho do teplých krajin

stanulienkat
23. júl 2022

Nepoviem, keby bol zásadovy v dôležitych životných veciach, ale nie hentaké hovadiny riesit. Keby sa ti v živote niečo stalo, pribrala si, alebo zostala pripútaná na lôžko a treba ťa prebaľovať, čo by robil?? Takýto povrchný chlap, toto nie je chlap do nepohody, keď mu záleží na takejto volovine ako je cvičenie.

autor
23. júl 2022

@ninusa221 nemala som tehličky na bruchu nikdy. Nie som tučná, ani vychudnutá, proste mám mäkšie časti to je fakt. Keď sa pekne oblečiem, nalíčim tak mám pocit že áno, som pekná žena. Dokážem sa postarať o seba , o domácnosť, viem navariť, napiecť, pohostiť návštevu. Myslela som, že je všetko v poriadku. Že takto by to malo byť... Ale pánovi chýba že nechodím 5x týždenne cvičiť. Taká sa cítim zhnusena zo samej seba, že sa tuším nikdy nenajem. 😢

autor
23. júl 2022

@stanulienkat keď mal zdravotné problémy, bola som s ním. Aj keď nechodil cvičiť mesiac, dva... Nepovedala som mu jediné slovo. A mne sa dostane tohto

kitycat
23. júl 2022

Ty robis vsetko a on, je dobry ze ta pochvali, ze aj upraces aj pocvicis? A teraz, ze uz nie tak vela? Tak miesto varrenai a upratovania chod cvicit, ked je inak taky dobry..

Aby si s takym do konca zivota cakala, kedy povie, ze si pribrala auz ho nepritahujes a najde si fitnesku bez porodu..

panelacikova
23. júl 2022

autorka: nechaj ho ísť. prosím. urob službu sama sebe.

ckocka
23. júl 2022

Akýkoľvek fanatizmus je neznesiteľný ak ho nezdielaš. Darmo má x dobrých vlastností ak má jednu kvôli ktorej sa s ním nedá žiť.

derdia
23. júl 2022

Ahoj presne co povedal to aj citi...prosim ta... Ja necvicim vobec... A moj muz ma miluje a nevymenil za nic. Je pravda, ze koli vahe to nepotrebujem... Vdakabohu... Mam 170 cm a 62 kg... Ale ak by ma niekto deptal cvicenim, jazdenim na bicykli, turistikou a dzravmy stravovanim a takymi roznymi uchylovinami tak nech tahne...a dieta kde ta frajer ked sa narodi? A ak nahodou priberies tak co? On bude kojit a ty rychlo chudnutt? Prepac chore.. Ale inak. Vacsina ludi co sa takto choro zameria na cokolvek su troskuna hlavu.

Nehnevaj sa👍ty si uplne. Ok. A ked mu nezapadas do. Jeho predstav tak. Nech si taku najde... Mozu spolu zit vo fitku

letfenixa
23. júl 2022

@autorka prosím ťa, nebuď zo seba zhnusena! Z neho, z neho ti môže byť na zvracanie, ale nikdy nie zo seba! V prvom rade si ty, ty musíš byť so sebou spokojná!
A presne ako píšu ženy vyššie, keď prídu deti, to je iný svet.

andrejka1974
23. júl 2022

Nájdi si chlapa čo bude ľúbiť teba takú aká si a ako sa cítiš a nechá ťa robiť to čo ty budeš chcieť a nie taký že musis cvičiť tak a tak a že len vtedy budeš mojou ženou keď to bude len podla mňa môj ma miluje taká aká som

martinad84
23. júl 2022

Podľa mna to nieje o cvičení,nakoľko opisuješ,že si nepribrala,nezmenila a staráš sa o seba…podľa mna,mu chýba čas strávený s Tebou. To cvičenie ma zafixované ako príjemný,radostný,endorfínovy spoločný čas,ktorý pravdepodobne postráda. Myslím,keby ste sa spolu úprimne porozprávali a chvíle v posilke nahradili inými zmysluplnými spoločnými chvíľami,kde by ste prežívali spoločnú spokojnosť,uvedomil by si,že spoločný čas,nemusíte tráviť len cvičením a radosť viete prežívať aj mimo fitka,držím palec 🙂

kkovacovak
23. júl 2022

Brigadovala som vo fitku a toto sú presne tie cvičené opice čo majú posunuté hodnoty. Nič len fitko neexistuje. Ja som to vnímala ako závislosť. Ako keď niekto berie drogy. Pretože ten človek si nevie predstaviť neísť do fitka. Ak povolí vo svojich štandardoch tak je zle. To nie je normálne. Keď si je závislák tak nech je ale nech do toho nenúti teba. Neviem si reálne predstaviť ako si on oredstavuje to dieťa. Keď budeš tehotná a priberieš tak čo? Keď budeš mať dlho diastazu a aj po pôrode veľké brucho tak čo? Keď nastanú nedajbože nejaké komplikácie a ty nebudeš môcť istú dobu cvičiť tak čo? Ak budete mať dieťa čo vyžaduje väčšiu pozornosť a aj on bude musieť byť doma a nechodit do fitla tak čo? Ak máš istotu že sa v tomto prispôsobí tak ok. Ale za mňa je to fanatik ktorý sa len tak neprispôsobí

panelacikova
23. júl 2022

@martinad84 ja myslím, že ty si to nepochopila. ako by si si vyložila túto vetu? "vezmem si ženu ktorá bude so mnou cvičiť s radosťou, nie hundranim"
on nepovedal vetu: "vezmem si ženu, ktorá bude so mnou tráviť viac času"
a presne všetci dobre vieme, že takmer všetci chlapi sú takí, že povedia, čo si myslia, nehovoria v metaforách.

Strana
z4