icon

Podozrievam manžela

23. nov 2021

Dievčatá, taká naliehavá otázka, s mužom mame pár dní nezhody, nevšíma si mna ani deti, rozbieha nejaký biznis tak ma toho veľa teraz. Dnes ráno mi oznámil že ide na služobnú cestu asi 300km od nás, tak ja najskôr že Ok. No večer ma napadlo že by som mohla ísť s ním, že si zatiaľ nakúpim. Normálne že ma vysadí v OC a pôjde si kde potrebuje. Úplne znervóznel, ze ma nemôžem zobrať, potom ze on so mnou nikam nejde, a keď som sa opýtala na dôvod tak jedine čo z neho vyslo že on nebude chodiť so ženou, že sa dohodli že pôjde každý sám. A potom už len útoky na mna, že si domyslam a posmešky že som narušená, úplne útočil a urážal ma, pritom som ani nechcela byt na jeho stretnutí, mohol ma vysadiť a ísť si kam potrebuje. Baby je noc a ja plačem neviem ani spat. Neviem čo mam ráno spraviť. Či sa mu nasačkovat do auta alebo mu rovno zbaliť veci, alebo zbaliť seba a deti, alebo som naozaj domýšľava a o nič nejde?
Bolo na ňom viditeľne že úplne znervoznel, poznám ho, do vtedy sme si v klude spolu pozerali TV, po mojom návrhu schytil telefon do ruky a začal rollovať úplne nezmyslelne. Kukal stránky dookola tie iste, ako by mu ruky robili niečo iné ako hlava.
Nikdy som ho takého nezažila, nikdy sme nijaké vážne problémy medzi sebou nemali. Iba v poslednom čase možno 2 mesiace nám to nie celkom klape, je často nervózny, nedá sa s ním normálne rozprávať, no zatiaľ som to pripisovala tomu novému biznisu.
Som úplne rozhodena z toho, nikdy som to nezažila, neviem čo mam robiť.

jana_eyre_2
24. nov 2021

@ivkazba no neviem či som fakt taká divná, ale ja sa priateľke tvojho ex vôbec nečudujem - popri práci ide po pol roku vzťahu rozbiehať biznis zrovna so svojou ex a ešte sa zdráha aby bola aj ona prítomná akoby neviem ako prekážala.. mne by pri takej situácii tiež nebolo príjemne, chapem že ty si nemala žiadne postranné úmysly, avšak to neznamená že nie je prirodzené že jeho priateľka sa cítila ohrozene..

luna379
24. nov 2021

Môj frajer ma vždy volal na služobku ak som zrovna mohla ísť s ním... to ako sa správal je podľa mňa extrémne podozrivé...

dreamss
Odpoveď bola odstránená
ivkazba
Autor odpoveď zmazal
mell27
24. nov 2021

Veľmi dobre viem čo prežívaš, aj ja som si prešla neverou 😢 my ženy máme dobrú intuíciu a svojho muža isto dobre poznáš.... Na tvojom mieste by som mu vošla potajme do mobilu, hanba, nehanba.... Budeš aspoň hneď vedieť na čom si... Viem si predstaviť aká dlhá musí byť pre teba každá chvíľa... Ak máš nejakú dobrú kamošku, zavolaj jej, povedz jej o tom, vyrozprávaj sa, nebuď sama... Všetko raz prejde... nezabúdaj, že tvoje deti ťa potrebujú,si silná zvládneš to🍀💪😊

ivkazba
24. nov 2021

@jana_eyre_2 a ty si berieš do práce partnera? Lebo ja nie a ani nikoho takého nepoznám. A ak podnikáš, tak je to práca. A teda je logické, že na pracovné stretnutia partnera neberieš. Ak si myslíš, že je normálne brať partnera na biznis stretnutia a do práce, tak veru si divná. Príde ti normálne, že by si klientovi povedala, že toto je môj partner a bude pri našom stretnutí prítomný aj on? Sorry, to nemôžeš myslieť vážne, že ti príde v poriadku, aby pri práci sedel vedľa teba partner. Predstav si, že máš realitku, zoberieš muža na obhliadku, zoberieš ho banky, zoberieš ho k notárovi podpisovať zmluvy? Budeš pred mužom s klientom riešiť osobné informácie?

Píšeš, že "ešte sa zdráha aby bola aj ona prítomná akoby neviem ako prekážala" - fakt to máš v hlave dosť pomýlené, ak si myslíš, že nechcieť brať partnera do práce je podozrivé.

A ja nepíšem, že po polročnom vzťahu začal podnikať. Píšem, že pol roka po našom rozchode. To podnikanie sme spolu rozoberali ešte počas vzťahu, čiže to bola dlhšie plánovaná aktivita. Novú partnerku si našiel, keď sme s tým už reálne začali a teda hneď od úvodu randenia vedela, že rozbieha podnikanie s ex. Ak vedela, že to nebude vedieť tolerovať, tak do toho vzťahu nemala ísť. Ešte ti poviem, že ex je vdovec, má deti. Keď niekam s dotyčnou išli a chcel zobrať dcéru, tak aj to jej vadilo. Aj to ti príde v poriadku? Prišlo by ti okej, ak by si sa ako vdova s niekým zoznámila a ten chlap by nechcel, aby tvoje deti s vami trávili čas?

7lenka11
24. nov 2021

no úprimne, mňa by to riadne štvalo.. ja keď vidím na svojom mužovi, že je nervózny alebo ho niečo rozhodí, viem, že sa dačo deje.. on je inak úplný pohoďák, ale keď ho konfrontujem s niečím, čo mu nie je po chuti alebo viem, že klame, úplne na ňom vidno, že je mimo, strašne nervózny a začne trepať dve na tri...

jana_eyre_2
24. nov 2021

@ivkazba veď pol roka po vašom rozchode mohol byť tak v polročnom vzťahu alebo menej.. čo jej vadilo iné netuším, ja som sa vyjadrovala čisto k tomu čo si napísala v prvom komente..no vidno že som sa ťa dotkla keď máš potrebu tak útočiť, ja sa hádať nepotrebujem.. pekný deň..

rawmamka
24. nov 2021

@ivkazba Nie v zlom, len na objasnenie situácie, neviem, koľko máš detí, ale z môjho pohľadu mamy troch detí, sa drvivá väčšina rozhovorov a aktivít v rodine dotýka detí a celkovo rodiny a vzťahov v nej, biznis a práca sa ocitli akoby v úzadí odkedy sa nám narodil najstarší syn. My sa s mužom informujeme podrobnejšie ako autorka diskusie, čo je v práci nové (možno preto, že niektoré projekty máme spoločné), ako sa projekty vyvíjajú, ale naozaj - odkedy máme deti, tak téma ohľadom práce išla do úzadia. Samozrejme, chápem a akceptujem, aj druhý model - ak vo vzťahu deti nie sú, resp. už vyleteli z hniezda, že komunikácia sa orientuje viac na "externé" veci. Fajn je, keď je to vyvážené, ale prirodzené je, že ak má pár viacero malých detí, v škole, v škôlke, na krúžkoch, na tréningoch, tak hold gro ich komunikácie sa bude istú životnú fázu "točiť" prevažne o tom. Nie 100%, to by bolo na palicu 😀, ale toho času je skutočne menej a niekedy aj mne stačí, že mi muž povie, že nad niečím len uvažuje, ale zatiaľ to nechce rozoberať, najprv si veci preverí a potom sa porozprávame, čo si o tom myslím. Nie vždy, ale sem tam sa stane, že to takto vyjde. Skôr by ma mrzelo, ak by sme niečo zanedbali ohľadom detí alebo nášho vzťahu. Myslím, že tu ide iba o ten pomer času a pozornosti, ktorá sa delí medzi prácu a deti.

ivkazba
24. nov 2021

@jana_eyre_2 nie, my sme sa rozišli (pretože sme usúdili, že sme skvelí kamaráti, ale ako partneri nie sme kompatibilní na spoločný život), pol roka po rozchode sme začali rozbiehať biznis a až následne prišlo zoznámenie s novou priateľkou. Čiže keď ho ona spoznala, tak on už biznis so mnou riešil. Do vzťahu napriek tomu išla, ale potom mu vyčítala, že rieši podnikanie a nie je s ňou, keď išli na kupko a chcela ísť jeho s nimi jeho dcéra, tak mu vyčítala, že berie aj dcéru. A to nie je okej podľa mňa. A nie, nedotkla si sa ma, som úplne v pohode, snáď som sa nedotkla ani ja teba. 😉

jana_eyre_2
24. nov 2021

@ivkazba ja keď som úplne v pohode, tak používam menej útočné slovné spojenia..

ivkazba
24. nov 2021

@rawmamka áno, to čo píšeš, je úplne logické a ja tomu rozumiem. Chápem, že rodina s deťmi viac času trávi témami okolo detí a domácnosti. Ale napriek deťom mi príde zvláštne, že žena nevie, v čom jej muž rozbieha podnikanie.
A autorke som sama písala, že áno, správanie jej muža je podivné. Ale na druhej strane, nevie, čo jej muž robí, čomu sa venuje, ako náročné to je. Tým pádom podľa mňa ťažko súdiť.

ivkazba
24. nov 2021

@jana_eyre_2 tak každý sme iný. 😉 Ja som napríklad nahnevaná či vytočená (tak skutočne) nebola už roky, neprípušťam si veci tak, aby som mala v sebe negatívnu emóciu.

rawmamka
24. nov 2021

@ivkazba Aj ja chápem ako to myslíš ty, zrejme autorka diskusie nepovažuje bočný biznis manžela za dôležitú tému, aby sa ho vypytovala podrobnejšie.... poznám aj vzťahy, v ktorých sa pomaly zasa o ničom inom nerozprávajú len o rozbehnutých projektoch, biznise, investíciách a pod. Každý sme iný 😉.

katkati
24. nov 2021

Nezávidím ti. Nemá čisté svedomie.

jana_eyre_2
24. nov 2021

@ivkazba to je fajn, potom by bolo aj fajn komunikovať s inými tak, aby sa si tie negatívne emócie nevyvolavala u druhych 😉 ja nemám problem priznať že sa má dotkne ak niekto somnou útočne komunikuje a nerobím rozdiel či je to cez net alebo osobne..

ja som ti totiž nenapisala nič viac a nič menej len to, že jej chovanie a bolo v ich krátkom vzťahu prirodzene..

ivkazba
24. nov 2021

@rawmamka áno, aj ja poznám takú dvojicu, riešia len prácu prácu prácu, reálne ani iné nerobia, žiadne súkromné aktivity. Priznám sa, nemám pre to úplne pochopenie, ale ak im to vyhovuje, tak je to v poriadku.

ivkazba
24. nov 2021

@jana_eyre_2 no lenže jej chovanie prirodzené nebolo. Pretože nie je v poriadku, že dotyčný nechcel brať priateľku na pracovné stretnutia. Predstav si, že ideš k notárovi podpisovať kúpne zmluvy, ideš sa tam baviť o príjme a hypotéke a maklér si donesie svoju priateľku, ktorá tam bude sedieť a bude počúvať. Bolo by to pre teba okej? Lebo to okej nie je a je to brutálne neprofesionálne. A ak žene vadí, že ju partner neberie na pracovné aktivity, tak ona je ten element, ktorý nie je v poriadku. A viac o tom nemusíme diskutovať... brať partnera do práce nie je podľa mňa normálne a ak ty si myslíš, že áno, tak spoločnú reč nenájdeme, čo samozrejme nevadí.

0silvia0
24. nov 2021

my s mužom neriešime tiež doma prácu, teda vlastne úplne minimálne. Neriešime žiadne biznisy, ale obaja máme úplne obyčajné diametrálne odlišné zamestania, do ktorých si vzájomne nevidíme a vlastne ani nie je čo riešiť, akurát padne otázka, čo v robote? odpoveď znie, všetko ok, alebo kolega ma nasral a to je všetko. Ale konkrétne postupy a postupnosti v pracovnej oblasti neriešime, skôr pracovné vzťahy, keď máme chuť sa v tom pitvať. Keď chuť nemáme, pitveme (analyzujeme) sa v niečom inom😍

rawmamka
24. nov 2021

@ivkazba Veď to, že každý rieši zvyčajne a celkom logicky to, čo ho zaujíma, čím žije, čo si vyžaduje jeho pozornosť a energiu. Ono ideálne je mať spokojnú, fungujúcu rodinu, aj sebarealizáciu v práci, aj život vyplnený zmysluplnými koníčkami a priateľskými vzťahmi. Upriamenie sa len na jednu oblasť žiaľ málokedy prináša radosť .

uglybetty1234
24. nov 2021

Tiez by mi blikali kontrolky, nemam trpezlivu povahu , neviem co by som teraz robila na tvojom mieste. Bud pripravena na to co najdes.. a potom aj na to co sa prevali a co chces robit dalej.
Moj ex tiez chodil na biznis a bla bla bla. Zenska intuicia je silna vec, doveruj jej.

number19
24. nov 2021

@ivkazba "A ak žene vadí, že ju partner neberie na pracovné aktivity, tak ona je ten element, ktorý nie je v poriadku."
Ona nechcela ist na pracovnu schodzku, ale do nakupneho centra, kam by ju kazdy normalny chlap vyhodil na 4-5 hodina, on by s sam pobehal prac schodzky a potom vyzdvihol a hotovo...poznam vela parov, ktori to tak robia...

uglybetty1234
24. nov 2021

Este som zabudla, se samozrejme prehanam, nieco si namyslam, mam psycho problemy a pomohla by mi psychologicka, a hladsm zamienku a tak 🤷🏼‍♀️🤣🤣🤣🤣
Fakt su ti chlapi ako cez kopirAk

ivkazba
24. nov 2021

@number19 ale ja s Jankou nerozoberám autorku, ale priateľku mojho biznis partnera, ktorej vadí, že ju nebrával na pracovné stretnutia.

number19
24. nov 2021

@ivkazba A sorry, nepresla som vsetky komentare...

katkati
24. nov 2021

My to tak robíme vo väčšine jeho vybavovačiek vo väčšom meste. Ja mám kľud na nakupovanie a oddych a on si vybaví svoje. Nechápem rozumný dôvod z jeho strany, prečo nie.

jana_eyre_2
24. nov 2021

@ivkazba pracovné stretnutia s ex je úplne iná situácia ako pracovné stretnutia s kolegyňou čo s ňou nikdy nemal vzťah..

ivkazba
24. nov 2021

@jana_eyre_2 že podniká s ex vedela ešte pred prvým rande. Takže ak to bol pre ňu problém, nemala do toho ísť. Tak isto pred prvým rande vedela, že je vdovec, žena mu zomrela, keď deti boli ešte v škôlke. Išla s takýmto mužom do vzťahu a potom jej vadilo, že na výlet chcel brať aj dieťa. Tu nešlo iba o to, že podniká s ex. Tu išlo o to, že chcela, aby 100% času venoval jej, žiadne podnikanie, žiadne deti. A to nie je v poriadku. Nemám ísť do vzťahu s niekým, ak mi vadí, že ten človek má deti a že podniká s ex partnerom. A ešte raz... ozaj máš pocit, že je v poriadku, ak ona chcela ísť na stretnutia, kde sme sa stretli s klientom a rozoberali sme s klientom jeho osobné veci? To fakt? Nuž, no comment.

nafka0483
24. nov 2021

@lianka123 Ani omylom... ja ked cestujem na sluzobku tak nie len preto aby sme 8 hodin s kolegami pracovali. Ale aj aby sme nadviazali vztahy dolezite pre dalsiu spolupracu, spoznali obchodnych partnerov a pod. A na to sluzia prave tie menej formalne casti dna po pracovnej dobe. Patri k tomu spoznat kulturu, mesto, nadviazat osobnejsie kontakty.
Nikto u nas to nerobi preto aby nemusel byt doma s rodinou, to je uplne absurdne.
Pracovne veci vieme vybavit aj online, ale pri osobnych navstevach je prave networking velmi dolezity. Mozno nepracujes v odvetvi kde je to dolezite, ale nemozes podla seba a svojej skusenosti sudit vsetkych a robit tu vseobecne zavery kedze ako vidis u nas to funguje uplne inak. Rovnako u mojho manzela a dalsicj znamych (kazdy ine odvetvie, ina firma...).

vevesh
24. nov 2021

@ivkazba je uplne normalne, ze partneri obcas pridu do prace. Nie, nezuscastnuju sa uplne vsetkych aktivit v ramci prace, ale normalne dojdu, partneri urobia v praci co potrebuju a idu spolu prec. Su ludia, co si to mozu dovolit (t.j. maju funkciu na to)- urcite taky montaznik ci robotnik za pasom si nevezme zenu so sebou na stavbu ci do fabriky, ale nejaky manazer, riaditel ci architekt v pohode- dokonca uz aj pravnikov som takto videla (na margo citlivych info- partneri cakaju v predsieni)...