icon

Kedy vysadiť paradajky v záhrade na južnom Slovensku?

8. máj 2026

Mate uz zasadene paradajky vonku v zahrade? Vaham,co s nimi. Pockat alebo uz vysadit? Podla predpovede zatial nevyzera,ze by mali prist zmrznuti_juzne Slovensko. Nocne teploty hlasia okolo 4°C. Ak ich vysadim uz teraz, zastavi sa im rast?

anonym_223c46
8. máj 2026

4 st. je málo.

pudinka
8. máj 2026

Kazdy rok sadime o takomto case a vzdy mame krasnu urodu. Tiez byvame juznejsie.

maca1984
8. máj 2026

Planty mám kúpené, aj papriky, uhorky, melóny.
Ani u nás teraz aktuálne nehlásia mráz, ale už som sa poučila keď som sa uponáhlala.
Čakám ( západ Sr)

janinah
8. máj 2026

Čakáme,východ.

anonym_745eb7
8. máj 2026

My sme stred ale uz krasne rastu do vysky,dnes sme ich polievali,no mame ich v sklenniku,ako fakt ked sme ich sadili asi pred vyse tyzdnom,mozmo 2tyzdne dozadu boli take malinke planty a krasne sa schopili a rastu.Dnes sme aj uhorky posadili,teda muz ich sadil sam.On ma v tom zalubu,ja som len na trhanie a jedenie.
Ale nie,rajciny sme aj s dcerou sadili,muz robil jamy.

anonym_aa84e0
8. máj 2026

@anonym_autor ja som kupila pred tyzdnom, vysadila som, v okoli BB. Svoje mam este malinke, chcela som take specialne, len som neskoro siala 😜, no tie este nejdem sadit, ale dam ich do foliovnika potom. Snad potiahneme do oktobra a bude daka uroda aj z tych.
Rodicov mam medzi Detvou a Lucencom, uz sadili tiez.

windblue
8. máj 2026

Na strednom Slovensku a v chladnejšie časti už som zasadila minulý týždeň a je to v pohode, mrazu už vyložene nehlási, noci sú pomerne teplé a sadenice sa chytili pekne, uhorky pôjdu ak dobre ešte kúsok podrastu sadenice tiez budúci víkend do zeme. Horšie než zima je teraz skôr nedostatok vody, musím dávať pozor aby neprestala príliš zem v záhrade.

micicka
8. máj 2026

Nitra, dnes sme zasadili.

anonym_453eb9
8. máj 2026

BA už mam týždeň vonku. Nič im nie je.

maryetta
8. máj 2026

Kysuce mam uz tyzden von. Kazdy rok sadim 1.5.

cina1
8. máj 2026

od dnes vysadene

anonym_9722be
8. máj 2026

@anonym_autor
Kolikove som uz dnes uvazovala, sadili sme uhorky, papriku cukinu

petronelag
Včera o 04:55

Ja som už tiež vysadila von /NR/ pred dvoma týždňami a nič im nie je, len musím polievať.

andrea_82
Včera o 05:41

Povazska Bystrica, vo stvrtok som kupila a isli rovno do zahradky.

euka210
Včera o 05:50

@anonym_autor my sme na Zempline, kde bolo uz 27C. Aj by som dnes uz vysadila, ale na utorok hlasia dazd a ochladenie, v noci len 1C, takze este tyzden pockam.
My sme na okraji dediny, nase humno nic nechrani od severneho vetra atd., je to dost "otvorene".

ivicatolic
Včera o 06:01

@anonym_autor my čakáme na ďalší týždeň - TN okolie

sara07
Včera o 06:24

my robíme tak že zasadime štvrtinu ked máme obavy , potom o tyžden druhu, a ked je to dobre tak zvyšok
niekedy to dopadne dobre ,niekedy nie ale tak u nás tých 30 korenov sa sadi

simsalabim
Včera o 06:34

Nase su uz nejaky ten den vysadene. BA.

viestta
Včera o 07:54

@anonym_autor paradajky zastavuju rast pri +10, papriky pri +12, z teplotneho soku sa potom spamatavaju aj niekolko dni, papriky aj dlhsie. Ja by som nevysadzala