Podvádza ma priateľ?
Ahojte s priatelom som uz 2 roky a poslednej dobe sa mi malo venuje. stale je v krcme s kamaratmi alebo chodi na bicykel a je na nom prec aj 2-3 hodinky. cez tyzden sme spolu skoro vobec neni lebo ja mam skolu a on byva 10 km odomna....ale cez vikendy som s nim ako tak lebo moja starka byva od neho asi 5 minut tak spavam tam u nej...ale aj to furt nieco ma aj ked u mna spi rano sa ponahla rychlo prec a ked pride ku mne je len chvilku alebo hned zaspi...ked mse boli na futbale u nas v dedine ani ma nedrzal za ruku lebo tam bola jedna p... ktora mu vypisovala na pokeci asi pred 2 mesiac. tak som mu povedala nech si zrusi nick a potom ked som neskor bola u neho blikla mu sprava na pokeci ale uz na novom zalozenom nicku...aj ten si uz zrusil a tvrdil mi ze sa jej len pytal ci ide do posilky lebo chcel zobrat mna a ze aby sme sa tam nestretli lebo vie ze keby ju steetnem a nieco povie by som ju asi zabila....a asi pred 2-3 tyzdnam ked sme boli na bicykloch sme ju stretli a strasne sa zasmiala ked nas uvidela ja som sa chcela otocit ze idem za nou ale on ma chytil a povedal ze mam kaslat na to....no neviem co by urobil keby ideme okolo nejakeho chalana co som si s nim vypisovala zvrhlosti asi by len tak dalej nesiel. ja som uplne zufala zo dna na den je to horsie a horsie ...on mi aj povie ze ma miluje ze uz som jeho zena a ze ked skoncim skolu si zalozime rodinu a je na mna strasne ziarlivy len ked sa stretnem s nejakym kamaratom uz ma podozrieva a ma milion otazok. ale aj tak mam pochybnosti ze mi je neverny :( prosim povedzte co si o tom myslite ja som s nervami v koncoch :/
@digysa kazdy sme iny a aj keby je moja mamina proti tomu nepocuvala by som ju ale seba. aj ked by som sa mozno popalila ale ved ucime sa na svojich chybach. Ale som rada ze mamina si s nim velmi dobre rozumie, kolko je parov co su od seba aj o 10 rokov starsi. na veku predsa nezalezi zalezi skor na cloveku samom aky je
@michaelka852 davas otazky ako Tvoje rovesnicky, preto sa necuduj, ze sa tu zeny spravaju k Tebe ako k Tvojim rovesnickam 😉
som zufala preto som polozila take otazky
@michaelka852 ked si zufala, potom je uplne jedno, ci Ta podvadza alebo nie.
nie nie je to jedno...zufala som s toho ze ja sa snazim aby sme boli stastny ale z jeho strany nic take nevidim....slova co mi napise ako ma miluje a nechce o mna prist nech si neha ja chcem skutky slova neznamenaju nic
@michaelka852 vo vztahu by si mala byt stastna(aj ked dojde k roznym problemom),nemoze sa jeden stale zozierat nad tym druhym...poto ten vzath nie je v poriadku,aj mnaohe baby ti uz pisali,ze si mlada,uzivaj si zivot,stretavaj aj inych chlapcov....nefixuj sa na jedneho...a obzvlast vtedy ak nie si stastna....citas tu nazory zien,kt.uz malu kadejake skusenosti so vztahmi,takze pouc sa z chyb inych a daj si poradit....si mlada,naozaj si nekaz bezstarostny zivot s niekym,kto este mozno nedozrel....muz si zenu musi vazit,dobijat ju....nemoze zena behat stale za muzom a dohovarat mu....potom ho otravuje...a dalej,pokial ta ma rad,ako vravis...nema co riesit pokecy a kadejake ine baby(kamosky su ina vec)
@michaelka852 a co to ma spolocne s Tvojou otazkou? povedzme si rovno, ze na Teba a Tvoje snahy kasle, ci Ti je verny alebo nie je. A ked si tento fakt neuvedomis, tak ... no mas 17 rokov 😀 neuvedomujes si to prave preto, ze mas 17 rokov a mozes sa parcit kolko chces 😉
uprimne, ja som fakt rada ze nemam priatela od svojich 15tich.. v tomto veku sa ludia formuju a menia a az po 20-tke som zistila, co od partnera skutocne ocakavam a co mi vyhovuje...
@slniecko154 Uprimne -suhlasim ........kto ma cas na "vazny" partnersky vztah v takomto veku??? Kde je skola? Kde su konicky- sport, klavir, tanec, vylety? Kde su brigady?
Je to predsa jasne.............
Lutujem dievcata, ktore ziju taky "neplnohodnotny" zivot..........ze sa hned zahrabu pod perinu s chlapom....... Ja som rada, ze moja mama mi vysvetlila o com je zivot...........
@digysa na mna moja mama skaredo pozerala, ked som aj vo svojich 18-tich rokoch isla von s chlapcom - len kamaratom 😀 v 15tich ci 16tich by ani neexistovalo aby som si priviedla nejakeho frajera 😀
@slniecko154 Ja som mala prveho v lete, ked som mala 16 a on mal 16 a "chodili" sme spolu 6 rokov.....obaja sme sportovali aktivne, obaja sme chodili do folklorneho suboru (on hral, ja som spievala), popri tom rozne konicky, cestovanie, vysoka skola....on chcel ist do Australie, ja do USA....a tym sa nas vztah ukoncil....
aj ja som ,,mlada,, a chapem ta. s mojim ex sme mali priblizne rovnaky vekovy rozdiel a boli sme spolu od mojich 16 do 19. na tvojom mieste by som asi trosku posnorila mobil, pokec atd.. s tou babou je to dost podozrive. kolko ste spolu? lebo na druhej strane je normalne ze vztah po case pride do stereotypu a partneri uz nemaju potrebu travit spolu kazdu minutu 🙂. na tomto stroskotal vztah s mojim ex. zamilovala som sa do mm 😀 nedoslo mi ze stereotyp si ma najde 🙂 no nelutujem. a neboj ak je to ten pravy tak mozete byt spolu kludne aj cely zivot. len to neuponahlaj. po skole najdi pracu, pripadne skuste spolocne byvanie ale naozaj si nerobte hned babo...
@michaelka852 z toho co si napisala ti nikto nic jednoznacne nepovie. To by musel mat takto cez internet bez osobneho poznania vas dvoch krystalovu gulu. Zial.
Vyzera to na podvadzanie a vyzera to na prejedenie sa vasho vztahu. Tak si vyber.
Najzalubenejsie obdobie, kedy signaly voci inym ludom (okrem toho svojho) nevysielame a ani neprijimame je cca pol roka a z dva roky. Vy ho mate akuratne za sebou. Konci obdobie zalubenosti a dalej vztah pretrva len ak mate spolocne viac nez vzrusenie z pritomnosti toho druheho. A tu sa zvykne ukazat ze jeden z partnerov vidi spolocne existovanie a ten druhy nie. Tzv. sa vztahu prejedol. Vyprchalo to.
Na jeho roky (aj ked chalani dozrievaju neskor) by uz mohol mat jasno. No on vidi vzrusenie zivota vo flirte, slobode, nie je vybureny. Tazko povedat kedy bude.
Ty mozes cakat a dufat a moze sa to oplatit. Alebo v dvasiatke ci neskor zistis ze si roky zivila vztah len ty. On zo zvyku ostaval, nechal sa tebou vliect. lebo mu to pre nieco vyhovovalo.
Tu ani nejde o to ci ta podvadza, ale ci ty vidis buducnost s nim. Ci ju citis alebo ju iba strasne citit chces hoci nieco sepka ze tam ziadna nie je. Neriad sa jehomziarlivostnymimprejavmi (hoci to dviha sebavedomie - spociatku- ze mu na tebe zalezi viac nez na inej). Nie jeho vyznaniami ale svojim ipocitmi. Siesty zmysel ti niedkedy vopred nasepka ako to je nez je to rozum ochotny pripustit.
@moonlight1210 dakujem taketo nieco som si potrebovala precitat. budem sa snazit najst nas problem a porozpravam sa s nim co citi on
@digysa znies mi ako zatrpknuta a zlomena zena- neber to zle, ale nemusis sabotovat vztahy a uz dopredu tvrdit, ze take a take vztahy nemaju sancu vydrzat tolko a tolko.
Mlada generacia je degenerovana mediami, je na nu vyvijany natlak, ze to spravne je mat "dobrodruzny" zivot, ze si treba v mladosti uzit, vsade vycapene same dokonale (retusovane) zenske atd. Statistiky ale nepustia a cim viac mal clovek partnerov (najma sexualnych), tym je menej spokojny v partnerskom vztahu. Preto treba mat vlastny rozum a nenechat sa ovplyvnit.
Uznavam, ze typy, ktore sa k sebe vyslovene nehodia, by ani spolu byt nemali. Ale laska na cely zivot nie je len nonsenz. Na vztahu treba pracovat a ak sa obaja snazia ho budovat, neskonci to len tak "uletom"- resp. normalny clovek, ci uz muz alebo zena svoj vztah len tak nezahodi kvoli bokovke, lebo "je to pudove". Slusny clovek predsa nevykona potrebu uprostred namestia, "lebo musel".
Nie som krestanka, aj ked poznam minimalne 3 krestanske rodiny (rodicia kamaratok), kde manzelia su spolu v rozpati od 15-17-tich rokov, su svoji prvi a su stastni doteraz. Moji rodicia sa zoznamili, ked mali 16 a 17. Su spolu uz 25 rokov manzelmi, miluju sa a aj ked boli krizy, dokazali ich prekonat. Rovnako moja starka sa tesne po 18-tke vydala. To je spolu 5 parov - !po 40-tke!.
Ako som uz zmienila na zaciatku, doba tlaci na mladych, ze si treba vyhodit z kopytka, casto sa uspesni muzi odsudzia vlastnej rodine a dopraju si nejake ulety, pripadne vyhladavaju "platenu spolocnost". To vsak svedci o nevyzretosti jedincov a taki si nezasluzia ni neoprate ponozky od manzelky, najlepsie vyhodit najblizsim oknom, to sa ani nechce poucit.
@michaelka852 akych ma kamaratov? Ti totiz dokazu pokazit co sa da- najma ti krcmovi stangasti, co po si skole rovno sadnu na pivo a chlastaju do zblbnutia. Zazila som si aj take, ked "kamarat" schvalne sabotoval vztah druheho kamarata, lebo mu zavidel- resp. ziarlil, ze s dievcatom travi viac casu a tak na nu nadaval, predkladal mu ine- lepsie, kym sa chlapec na svoje dievca nevykaslal. To si musi vsak uvedomit sam.
Nedonutis chlapa, aby miloval. Niekedy si to len neuvedomi, ze dievca lubi, ale zial potom uz je neskoro. Ak sa vedome zahrava s inou (ci uz aby si nieco dokazal, alebo ho pritahuje), daj mu ultimatum. Niektori nevernici radi manipuluju zenskou myslou a tie, co skutocne miluju nakoniec mozu skoncit ako tie zle. Treba byt nekompromisna- povedat mu o svojich pocitoch. Ak ho nezaujimaju, je to jasne. Ak zacne tvrdit, ze si to len nahovaras, nenechaj sa zmanipulovat. O tvojich pocitoch mas pravo hovorit len ty, nikto nemoze povedat, ze to, co citis je alebo nie je spravne. Ak mu na tebe zalezi, bude sa to snazit zmenit, ale nezacne vycitkami typu- ako si to len mozes mysliet... nieco nie je v poriadku.
Celkom ta aj dokazem pochopit- milujes niekoho, kto je zrejme tvoj prvy- vzdy si uvazovala len o nom, rozprava o buducnosti- niekedy vsak chlapi rozpravaju o manzelstve, ak chcu zenu "opit rozkom". Si vsak zufala, ze sa ti nevenuje tak, ako by si si zasluzila.
Poloz si otazku- ako si vas vztah predstavujes o takych 10-20-30 rokov? Myslis, ze ma tendenciu sa posuvat dalej, alebo ste zamrzli na mrtvom bode? Ako clovek starne, prejavuju sa jeho negativne vlastnosti este viac. Vies si s nim prestavit zivot aj tak? Uz sa relativne poznate, viete, co cakat od toho druheho, opadne ta ruzova zamilovanost. A na povrchu su vase prave vlastnosti. Muzi prestavaju dobyvat partnerky, ani zeny sa v mnohych pripadoch nemaju potrebu ukazovat najlepsom svetle.
Skory rozchod samozrejme nie je tragediou v pripade, ze sa k sebe partneri nezlucitelne nehodia.
Budem drzat palce vsetkym parom, ako vy, aj ked si uvedomujem, ze som na prispevok reagovala tak neskoro ;)
@saiwai Vobec si ma nepochopila.Dobrodruzstvo/sex/drogy/vyhodenie si z kopytka......... Prepac....to nie je moja parketa.
Vzdelavat sa/cestovat/spoznavat/venovat sa nejakemu hoby-konicku, sportu, umeniu/ziskat nejake postavenie/zabezpecit si vlastnu existenciu..........o tom pisem.....
@saiwai Celkom ma tvoj príspevok zdvihol zo stoličky. Jednak preto, ako si "odhadla" digysu (od zatrpknutej a zlomenej ženy má teda riadne ďaleko) a tiež zo súvislostí a logických záverov, ktoré si odprezentovala.
Ako súvisí dobrodružný život a vyretušované ženské v časospisoch? čo je zlé na tom, že mladý človek sa snaží čo najviac zažiť a skúsiť (samozrejme v rámci nejakých rozummých hraníc), kým je sám, nemá žiadne finančné a rodinné záväzky?
Čo je zlé na tom, že hľadáš k sebe najkompatibilnejšieho partnera po všetkých stránkach? Možno má niekto šťastie, že ho stretne v 16tich a je s ním spokojný do konca života, ale považujem to skôr za výnimku.
Ja vidím skôr to "vymývanie mozgov" v minulosti, keď spoločnosť nedovolila žene prijať inú úlohu, ako úlohu poslušnej ženy a matky v domácnosti, ktorá sa vzdá svojich potrieb, túžob, uberie drasticky zo svojich nárokov preto, aby splnila svoje "spoločenské" poslanie a hlavne nevytŕčala. Len si spomeň, ako sa spoločnosť pozerala na rozvedené ženy, čiastočne to ešte stále pretrváva. Žena si nemohla dovoliť byť nespokojná. Aj preto si myslím, že je taká skvelá štatistika (ne)rozvodovosti v generácii našich rodičov a prarodičov.
Áno, aj dnes je náročná doba v iných ohľadoch, ale stále som radšej, že žijem teraz a nikto na mňa nepozerá ako na fľandru len preto, že som si nevzala prvého muža, s ktorým ma videli vodiť sa za ručičky, ale mohla som si naozaj vybrať.
@michaelka852 ahoj, mas 18, najvyssi cas sa s nim rozis, je vela dovodov preco si to myslim a pocuvaj starsich 🙂

@lucia006 Vy mate obaja nad 40 rokov???
Akoze...kocky nemusite odpovedat na moju otazku ( nesnazim sa tu robit anketu) ved vidim, ze tu v podstate nikto nesplna kriteria....... Pytala som sa na 40 ROCNE zeny a vyssie......a stale sa hlasia iba 20-30 rocne... Ale to je jedno.... Tato debata je o niecom inom.......
@michaelka852 Je mi jedno, ci si ina, zodpovedna, dobra, mudra, intelientna........Ako matka by som svojej dcere (15rocnej) dovolila schadzat sa z 24 rocnym Chlapom IBA CEZ MOJU MRTVOLU.....
Idem ja.....nema to tu zmysel...dufam, ze dostanes dobru radu do zivota od inych prispievateliek............
( @mima4 a tu sa zacina moj problem so sexom a hodnotami......15 rocna vs. 24 rocny 🤐 )