icon

Podvádza ma priateľ?

michaelka852
13. máj 2013

Ahojte s priatelom som uz 2 roky a poslednej dobe sa mi malo venuje. stale je v krcme s kamaratmi alebo chodi na bicykel a je na nom prec aj 2-3 hodinky. cez tyzden sme spolu skoro vobec neni lebo ja mam skolu a on byva 10 km odomna....ale cez vikendy som s nim ako tak lebo moja starka byva od neho asi 5 minut tak spavam tam u nej...ale aj to furt nieco ma aj ked u mna spi rano sa ponahla rychlo prec a ked pride ku mne je len chvilku alebo hned zaspi...ked mse boli na futbale u nas v dedine ani ma nedrzal za ruku lebo tam bola jedna p... ktora mu vypisovala na pokeci asi pred 2 mesiac. tak som mu povedala nech si zrusi nick a potom ked som neskor bola u neho blikla mu sprava na pokeci ale uz na novom zalozenom nicku...aj ten si uz zrusil a tvrdil mi ze sa jej len pytal ci ide do posilky lebo chcel zobrat mna a ze aby sme sa tam nestretli lebo vie ze keby ju steetnem a nieco povie by som ju asi zabila....a asi pred 2-3 tyzdnam ked sme boli na bicykloch sme ju stretli a strasne sa zasmiala ked nas uvidela ja som sa chcela otocit ze idem za nou ale on ma chytil a povedal ze mam kaslat na to....no neviem co by urobil keby ideme okolo nejakeho chalana co som si s nim vypisovala zvrhlosti asi by len tak dalej nesiel. ja som uplne zufala zo dna na den je to horsie a horsie ...on mi aj povie ze ma miluje ze uz som jeho zena a ze ked skoncim skolu si zalozime rodinu a je na mna strasne ziarlivy len ked sa stretnem s nejakym kamaratom uz ma podozrieva a ma milion otazok. ale aj tak mam pochybnosti ze mi je neverny :( prosim povedzte co si o tom myslite ja som s nervami v koncoch :/

afrika
13. máj 2013

@digysa veď áno, toto síce napísala, no celý zvyšný koment bol o niečom inom - bol o jej chalanovi, ktorý to hrá na dve strany podľa mňa...

mima4
13. máj 2013

@zeleny_cajik

no neviem kto je kollar..dufam, ze nie ten pako zzo zdravotnictva... 😀
Ja s teobu nesuhlasim teda 😀
Co znamena vysantit sa? kurvit sa?
To podla mna nikdy sa nezmaze z toho cloveka, nech je to akokolvek teraz moderne to striedanie "partnerov" a podobne, clovek ostava poskvrneny kazdym takymto vztahom... potom vstupi do manzelstva a ja NEVERIM, ze takyto typ cloveka, bude verny do smrti, bude naj manzelom/manzelkou... proste duch promiskuity sa v tomto cloveku vzdy prebudi... urcite ho nebude bavit byt po boku niekoho na cely zivot... To nie je ze sa vysanti a bude kludny... To cloveka poznaci na cely zivot.

Vsetko to je o hodnotach, ktore clovek vyznava, cim zije, comu veri, ake ma priority... to nie je o biologii... 😉 Pretoze ak sa clovek musi zdrzivat uz pred svadbou, nauci sa ovladat svoje telo, ktore si nechava pre manzela/manzelku, kym clovek zijuci promiskuitne (cize "santi sa") nevie sa ovladat, uziva si... je to pre neho ako sport... a nema dovod ani v manzelstve sa ovladat,..vsak "priroda" 😉

tot moj nazor 😉

moonlight1210
13. máj 2013

Ale to je bezne ze neverny partner byva casto aj ziarlivy. Nemusi byt priamo neverny - sex a tak. Ale pisanie horucich flirtov, tahanie to po maximalnu hranicu, mozno aj stretko, par vasnivych bozkov. To si vela ludi nevie odpustit- toto vzrusenie, potvrdenie ze su pritazlivi zaujimavi, ze maju sexapeal, sarm. Ziadne zavazky, predstieranie, aki sme pohodovi vtipni bezproblemovi uzasni. Dobre sa to pocuva, dobre sa pri tom citi. Ale nie u partnera, lebo to potom potvrdzuje presny opak - nepritazlivy nezaujimavy atd.

Ale vam treba este par rokov na vyrovnany vztah.
Nedavaj sa opit rozkom, ked hovori take pritazlive slova ako budes moja zena, vezmeme sa. Ono sa to fajn pocuva, znie o tak romanticky, lebo je to akesi potvrdenie perspekivy vztahu. Ze to mysli s tebou vazne. Ze si jedina. Ze ta tym vyznamenava nad ostatne baby. Ale ziarlivost je take veno akoby ti na krk zavesili balvan a svihli ta z mosta do rieky. Bud jeho ziarlivost zacnes uz dnes krotit alebo sa skaredo opalis. Lebo jedina vyhra toho vztahu bude status v kolonke vydata. Zvysok bude postupne peklo. Budes jeho jedina - jedina ktoru bude dusit. Skvele privilegium. 🙂
A dozriet musi aj on. Vztah nie je o tom ze niekoho na istotu vlastni a inde si chodi mastit brusko.
A aj ty. Robit sceny ked sa ti zasmeje jeho domnela milenka. Asi mas na to vek aby si takto vybuchla. Ale uc sa jednat s prevahou. Nie ukazovat ako ona stoji nad tebou, ked sa budes bezmocne jedovat a skusat ju zbit alebo ju nejak vulgarne ponizit. To je detinske mlatenie sa loaptickami po hlave na pieskovisku. Pred tebou ti zatlieskaju za razantnost a za chrbtom sa na tebe dobre pobavia ako sa smiesne pechoris pre chlapa.

ivulikk
13. máj 2013

Prosím vás tu sa diskutuje alebo sa tu robia štatistiky?😀

alexandramaria
13. máj 2013

Samozrejme ze ta podvadza.

zeleny_cajik
13. máj 2013

@mima4 a ja ti zelam, aby si tento svoj nazor nikdy nemusela prehodnotit, aby ste boli ozaj stastni a zalubeni na veky vekov. Uprimne, bez ironie.

Pod vysantenim sa nemyslim kurvenie. Trochu silne slovo a zbytocne urazlive 😉 myslela som tym, ze clovek sa hlada dlho aj po stranke vztahovej a sexualnej. Asi by som o sebe nenapisala, ze som sa kurvila, ale pred manzelstvom som mala niekolko vztahov, kratsich, dlhsich, vaznejsich aj lahkovaznych. Kazdy jeden mi nieco dal, naucila som sa co-to o muzoch, o ich zmyslani, ale hlavne som sa naucila nieco o sebe, aky vztah a akeho partnera vlastne hladam, po stranke emocionalnej i sexualnej, s cim dokazem zit a s cim zas nie a co mi zas nesmie chybat k partnerskemu stastiu. Takze svojho manzela som si vyberala a do mazelstva som isla ako uplne iny clovek, akym by som bola bez toho "santenia".

alexandramaria
13. máj 2013

@afrika a ty ako pokracujes? Dari sa zabudat? 🙂

cerez
13. máj 2013

@michaelka852 Nechcela by si sa pridať do diskusie? Veď si ju vytvorila a úprimne, ak máš fakt nervy, tak aspoň reaguj. Takto diskusia nefunguje. Mohla si rovno položiť otázku a čítať odpovede. Inak to vyznie, že nie je z toho nič pravda.

mima4
13. máj 2013

@zeleny_cajik
ja ta chapem. Ja som vsak toho nazoru, ze pokial si clovek nevie predstavit s dotycnym manzelstvo, ze by s nim nemal zacat ani chodit. Ja som napr. pred manzelom nikoho nikdy nemala, lebo ja si neviem predstavit s niekym chodit a neplanovat s nim manzelstvo, deti, rodinu... pre mna by to bola strata casu... ale pravdaze veci sa mozu vyvinut vselijako...

Ale fakt si myslim, ze je to o tych hodnotach... ja si uzivam zivot, a aj teraz ako vydata... ale pre mna to nie je ozran party, ci striedanie "partnerov"... rada idem na vylet, turistiku, na pivo... 🙂 ale vsetko ma svoje hranice, svoju mieru... asi som na tuto dobu staromodna...ale aj take "typky" ako ja musia existovat 😉

alexandramaria
13. máj 2013

@mima4 aj jaaa som taka! :D nemienim s nikým chodit skrz zaucenie sa do života Ani za ucelom užívánia si . Ked vážný vztah, tak za účelom manzelstva a rodiny

zeleny_cajik
13. máj 2013

@mima4 ako som povedala, nech vam to vydrzi 😉 aspon nemas stres z toho, ze stretnes byvaleho frajera prave vtedy, ked si pribrata, nenamalovana a strapata v nejakom nudzovom teplakovom outfite...a si pis, ze v inom stave na nich zasadne nenarazim 😀 😀

afrika
13. máj 2013

@alexandramaria no snažím sa 🙂 nepíšem, nevolám, dnes v práci som videla, že chodil okolo no ani kuk som neurobila 🙂

lucyliena
13. máj 2013

Si zena a vies pohnut rozumom skontroluj si partnerov mobil, pokec atd. a ak najdes nieco rovno ho s tym skonfrontuj...Alebo mu rovno povedz co ti vadi a cim ti ublizuje z tvojho uhla pohladu a daj mu ultimatum nech si vyberie ci chce vztah s tebou alebo ak si potrebuje uzivat tak sa snad na takehoto cloveka nepotrebujes viazat...Kazde podozrenie vo vztahu nabura tak trochu doveru a podla mna s clovekom ktoremu nemozes doverovat nemozes planovat buducnost a rodinu...

adri266
13. máj 2013

@digysa ja mam 37 a manzel 41 a my sa kvalifikujeme 😀

digysa
13. máj 2013

@adri266 A ty si zacala chodit so svojim manzelom ako 15-rocna? Klobuk dole... 😉
@mima4 Ok.....ja som si vedela predstavit a planovala som si zivot s 3-mi muzmi a zobrala som si az toho 4-teho. S prvym som chodila 6 rokov a s dalsimi dvomi 1-2 roky. Ja sa povazujem za dost tazky pripad. Velmi tazko som hladala toho spravneho cloveka, bola som velmi prieberciva a trvalo mi velmi dlho najst si priatela. Moja rodina si myslela, ze zostanem sama......ja som bola doslova nemozna si vybrat- na kazdom mi nieco vadilo..... Urcite som sa s nikym nekurvila a hodnoty mam myslim na poriadku (som tiez veriaca).

Podla mna tu nejde o promiskuitu alebo o hodnoty.....clovek sa predsa snazi vybrat toho najlepsieho a najkompatibilnejsieho partnera........ved ide o investiciu IBA na CELY ZIVOT 😉

No na druhej strane suhlasim, ze tento svet sa ubera nejakym divny sposobom, kde "sex" je proste zaklad vsetkeho- zabava, konicek, praca, biznis......sex, sex, sex...niekedy mi je z toho zle.

mima4
14. máj 2013

@digysa v podstate s tebou suhlasom a osobne nepaci sa mi,ked spolocnost usmernuje mlade dievcata "nebud narocna"... a mlada si vezme chnupa na entu 😉 a cely zivot pokazeny...

lucia006
14. máj 2013

@digysa pripajam sa ,ja od 15tich som smojim priatelom mame spolu teraz dietatko sme spolu 9rokov,bol to moj prvy chalan a som rada,ze som snim 🙂 ale tiez to bolo vselijake na zaciatku ked sme boli pubertiaci ako tu pise slecna co temu zalozila.ale tym vsetkym sa d prejst 😀 ale viem ze som jedna zmaaala 😉 a michaelka852 myslim si ze sa to da este napravit ale musis sa snim urcite porozpravat z oci do oci,pretoze ked odteba tak zdrha uz hned rano znamena ,ze sa stbou nudi a preto vyhladava ine dievcata aspon na pokec,ked uz na nic ine 😢

lalinko2010
14. máj 2013

@michaelka852 ahoj, máš krásnych 17rokov, nesnívaj vo svojom veku o manželovi, deťoch, rodine. užívaj si život, čiže ŽI! neviaž sa na jedného chlapa, to že ste spolu dva roky, neznamená nič. je to krásne obdobie, ale to netrvá večnosť, nepíšem ti že sa rozíď s ním, ale neber vážne vzťah vo svojom veku. chlapi dozrievajú oveľa, oveľa, oveľa neskôr. a či ťa podvádza? nemyslím si, proste je chlap, záujem dievčat ho teší.
nie ste spolu tak často ako zo začiatku vzťahu - láska "trvá" 6 mesiacov / prvých / zaľúbenosť, potom je to o tom, že s tým človekom ti je dobre, fajn, rozumiete si.....
nezakazuj mu nič, pretože sa to otočí proti tebe, nezakazuj, neprikazuj, nesleduj a podobne, stáž si ho ak ti záleží na čo - čo si myslím že ti záleží - ale užívaj si žovot, ak je on v posilovni, krčme, s kamarátmi, na túre a podobne - sprav si aj ty pekný deň, s kamarátkami, sama so sebou, so starkou, s rodičmi, súrodencami a uvidíš že si budete vzácnejší. držím palce! 😉

michaelka852
autor
14. máj 2013

Dakujem, no ja mam 17 a priatel ma 26

michaelka852
autor
14. máj 2013

@cerez ja sa rada zapojim ale reagovat na odpovede asi nemozem ked som tu nebola

cerez
14. máj 2013

@michaelka852 Tak to som nemohla vedieť, že odídeš. Tak beriem späť. Určite si si prečítala čo ti dievčatá napísali. V niektorých odpovediach sa zhodneme viaceré. Máš ešte čas a venuj sa sama sebe. Budeš sa mať lepšie.

michaelka852
autor
14. máj 2013

@digysa ja mam 17 a priatel ma 26 tak to nie je uz len vasniva laska...som ina ako moje rovesnicky ja neriesim diskoteky co si obliect piatok vecer, riesim ine veci ako napriklad pomoct mamine s malickym bratom zijeme bez ocka tak som ina ako moje spoluziacky. rozmyslam nad tym aku budem mat buducnost a nie s kym sa mam vyspat na diske...ja ho milujem a vedela by som si too s nim predstavit, len teraz mam obdobie ze trosku pochybujem o tom ze mi je verny

michaelka852
autor
14. máj 2013

@cerez ja viem citala som si to a vacsina mala pravdu...ale ked ja ho tak lubim ze ineho si neviem predstavit pri sebe

cerez
14. máj 2013

@michaelka852 Lebo máš 17 a to je pochopiteľné. To sme boli všetky takéto. A vzhľadom k tomu, že tu na fóre sú už väčšina žien mamini, tak názor nie je stotožnený s tvojím. Ale určite už máme nejaké skúsenosti. Radia ti ženy fakt dobre. A tiež ti rozumiem ešte v niečom. Si vo veku kedy rozum hovorí iné a srdce iné. Ale 17 nebudeš mať stále! A niektoré životné situácie sa už tiež nebudú dať vrátiť. Tak radšej s kratšej cesty von. Máš všetko pred sebou a ako ty naložíš so svojim životom, tak sa budeš mať.

michaelka852
autor
14. máj 2013

@lucyliena to je pravda zaujimal by majeho mobil, ale bojim s ze naozaj ma tolko povinosti a potrebu byt s kamaratmi a ja budem s toho nakoniec ako debilko :/

sharlotta
14. máj 2013

@michaelka852 vykasli sa nanho. Naozaj. My sa na to pozerame z nadhladu, ty sa na to pozeras srdcom. Pred svadbou som mojmu vtedy este priatelovi povedala, ze bud ja a rodina, alebo kamarati. Bud nech berie, alebo necha tak, ale ze ja to tolerovat nebudem. Ale to som uz mala skoro 26...Ty mas este na rodinu cas, uzi si to, co mas teraz a nezahadzuj si najkrajsie obdobie s clovekom, co za to nestoji.

janedoe
14. máj 2013

@digysa Ja asi nepoznam idylicke manzelstvo po cca 30 a viac rokoch manzelstva, alebo sa vadia, alebo ma kazdy svoje konicky a ziju len vedla seba a nie spolu.

Nasi su spolu od svojich 15-tich a tento rok budu mat 35 vyrocie svadby a su sice ako pes a macka 🙂 Ale ked im poviem, tak preco sa nerozvedu, tak mi povedia, ze sa lubia.

Poslednych 6 rokov chodi oco do roboty na tyznovky, takze su spolu kazdy druhy tyzden, ked je prec, tak sa spravaju ako dvaja pubertaci a vypisuju si sms-ky pri ktorych sa niekedy aj ja cervenam, vyznavaju si lasku a co sa tyka hrdlickovania, tak su na tom lepsie ako ja s manzelom :D No a ked dojde tatino domov po 2 dnoch sa vadia a v den odchodu sa zase luuuuuuuubia ako dve hrdlicky. Sranda :D

monikahan77
14. máj 2013

no, táto otázka mala byť skôr uverejnená resp.položená v Bravo Girl, lebo tie reakcie dospelých žien boli jasné. Aj ja som sa pousmiala nad tým a krásne si zaspomínala keď som mala násť. 🙂 Dík

lalinko2010
14. máj 2013

@michaelka852 tu je "koreň" problému zakopaný! 17 rokov a 26 rokov. Rozhodnutie je na tebe, pretože ako sa ty rozhodneš tak bude. Ak sa tvoj priateľ takto chová v tomto veku, myslíš že sa bude chovať inak keď bude starší? môj manžel má 37 rokov, ale mám pocit že má 15 rokov. Bez nich zle, s nimi zle / obrazne myslené /, ale stále tých chlapov potrebujeme k životu, kto by nám ten život "strpčoval"?. rozhodni sa sama, tu ti každá napíše že ruky preč, trápiš sa a stále sa budeš, pokiaľ on od teba bude odchádzať a prichádzať a tak dookola. musíš začať žiť, fungovať. nemyslím diskotéky,zábavy a tak, dá sa zabaviť inak s kamarátkami, s maminou, choďte na výlety s bratom, spolu na dovolenku, ak si to môžte dovoliť.

michaelka852
autor
14. máj 2013

Ja som chcela počuť vas nazor co si vy myslite o tom ci ma podvadza alebo len ja prehanam a nie pocuvat tu aka som este mladucka na vztah a ze este nemozem nad takymito vecami rozmyslat. JA viem sama dobre co chcem nespravam sa vo svojom zivote ako moje rovesnicky riesim ovela dolezitejsie veci ako oni preto som cakala nejaku odpoved ktoru si rada precitam a nie stale tu len citat ako sa pousmejete ked si precitate moj clanok