icon

Podviedla som priateľa

majkael
29. apr 2014

Ahojte kocky. Zalozila som si tu novy profil z pochopitelnych dovodov. Nie som ziadna tipu inbloom. Poprosila by som vas o radu, o vas nazor. S priatelom (otcom mojich deti) sme spolu 3 roky aj par mesiacov. Mame spolu dve krasne deti ( 2 roky,7mesiacov). Zo zaciatku bol nas vztah velmi tazky, otehotnela som po dvoch mesiacov znamosti. Ostali sme byvat u svokrovcov,nakolko on nikde nerobil. Bolo to tam peklo,byvali tam dalsi jeho dvaja bratia aj s partnerkami,dennodenne hadky boli normalka. Ale nemali sme na vyber nakolko moji rodicia zomreli. Priatel nikde nerobil,zacal az ked som bola uz v 7. mesiaci. Z porodnice sme isli uz rovno do podnajmu sami,odmietala som ist k svokrovcom aj s babatkom. Prve mesiace boli tazke,nepomahal mi s nicim, ani domacnostou ani s malou dokonca prestal chodit do prace. 3 mesiace sme zili z mojej materskej, po troch mesiacoch som sa odhodlala ze pojdem do roboty ja . Tak som aj isla,on ostal doma s malou. Pracu som mala iba slusne platenu brigadu,kde som odchadzala na cele vikendy ( stvrtok-nedela). Vzdy ked som prisla domov somnou len krical ze on s malou uz nebude ale nechcel ani do roboty. Samozrejme peniaze chcel, chodil podavat zapasy a hlavne na automaty kde vsetko preflakal. Takto to trvalo cca rok,pokial som neotehotnela druhy krat. Chcela som ist na potrat ale aj som velmi tuzila po druhom babatku. Bola som uz objednana ale som to rozmyslela. Pokial som chodila do prace tak sme sa tak pohadali ze ma nie raz zbil. Tak ze som mala modre,fialove ruky. Vsetci mi hovorili aby som ho nechala no nestalo sa. Ked som ostala teda tehotna zacal chodi do prace, nejake peniaze mi ostali z jeho vyplaty ale velmi vela ich prehral. Ked som bola asi v tretom mesiaci tak ma zbil tak ze ma celu dokopal,dofackal. Krce som mala nehorazne,no uz som mala malu a nemala som kam odist. Cele tehotenstvo sme sa hadali,krical mi aka som tucna,skareda. Ked sa mali narodil sme sa prestahovali do dalsieho bytu kde si nasiel konecne dobre platenu pracu. Teraz mi dava viac aj na domacnost, nechodi na automaty no podava zapasy. Cize je to asi to iste. Dost casto sa hadame za uplne somariny. Zacne hystercit uz len zato ze nevie si najst ponozky alebo mali vykrikuje. Pred nedavnom som stretla jedneho chlapa, je rozvedeny a ma 8 mesacnu dcerku. (manzelka ho podviedla den svojej svadby). Deti vcera zaspali,priatel bol v nocnej a brat doma. Tak som isla von snim na chvilku si pokecat, nakoniec sme boli spolu asi 5-6 hodin. Bolo mi snim krasne,zazila som nieco co este nikdy. On mi uz aj predtym rozpraval ze kumne nieco citi, ze nech si pobalim deti a nech idem knim byvat. Ma obrovsky rodinny dom a maju penziony (skratka je z dobrej rodiny). Samozrejme mi povedal ze mi da tolko casu kolko len chcem aby som si to vsetko rozmyslela. Neviem co mam robit, neviem presne ci ho lubim,ale citim knemu nieco zvlastne. Mozno je to len nejaka istota,neviem to pomenovat. Viem ze mu neslo oto aby ma iba dostal. Povedal mi ze mu je somnou prekrasne a ja som to citila rovnako. Chodi sice prec do zahranicia robit ako je Azia,Amerika ( zvarac). Teraz by mal ist na 3 mesiace do Afriky ale povedal ze ak sa rozhodnem ze to skusime tak nikam nejde,aj napriek tomu ze by tam zarobil 3x tolko ako tu na Slovensku. Chcem aby isiel,aspon by som mala cas si to rozmysliet. Viem ze to vsetko mysli vazne,uz sa rozpraval aj so sefom aby mu dohodil zakazku tu aby nemusel odist na tak dlho. On ma malu dcerku a ta je s jeho ex. Uz sme sa bavili aj otom ze by sme si malu zobrali ksebe, ona je este mlada,ma 20 rokov a to uz ma druhe dieta. Prve mala v 16 ich. Zobral si ju a aj tu malu osvojil (starsiu) ale po rozvode otcovstvo dal zrusit. Nema urcene este ani vyzivne,ale mesacne jej posiela 300 eur aby mala mala vsetko. Kupuje malej vsetko co potrebuje,plienky,mlieko skratka vsetko. Viem ze keby sme vsetci spolu tak je ten najlepsi otec. Len sa bojim ze neskor to bude moje,tvoje deti a nie nase aj ked zatial vsetko vidime ruzovo,len velakrat realita je ina. Ale z druhej strany mi viac zalezi na stastie deti ako svojej. Deti otca zboznuju,no ja knemu uz nic necitim. Momentalne zabezpecuje nasu rodinu ale neverim tomu ze sa zmenil. Za chvilu pride zase obdobie ked prestane chodit do prace a zase budem musiet hladat sposob ako vyzit. S detmi mi vobec nepomaha ani s domacnostou,on len povie ze chodi do prace tak doma nic robit nebude. Miestami som uz zufala, lahnut si idem velakrat s placom no vela to nepomoze. Prosim poradte mi. Dakujem za kazdu reakciu.

adri266
29. apr 2014

@majkael ale Ty si nezodpovedna, ak mas pomer 😠 , ak si *dovolila* mat druhe dieta s takym partnerom, ak si este stale s detmi s nim.
A co si cakala od nas? Podporu? POries si najprv prvy vztah a potom zacinaj druhy. OK, mas to tazke, ale kto v dnesnej dobe nema???

Ale som rada, ze chapes, preco som na Teba tvrda. Aby si otvorila oci. Kazdy je strojcom svojho stastia, poznas to prislovie? Ak si nestastna, tak chod, utekaj, nie ste zobrati, najdi si pravnika a ries deti, majetky...ale nechod hned k tomu druhemu. PIses, ze opustil zenu, lebo ho podviedla. POvedz, aky moze mat taky clovek nazor na Teba, ked to iste robis Ty svojmu priatelovi??? Ako si Ta moze vazit??? Co ked to je nejaky psychopat, ktory Ta zviedol a planuje sa Ti pomstit za to, co mu spravila manzelka???

lenkarobko83
29. apr 2014

@majkael tu na MK musíš občas rátať aj s "podpásovkami" , žiaľ resp. chvalabohu nie každá bola v situácii ako ty a viem, že jednoducho potrebuješ iba slová útechy. Na tvojom mieste by som od terajšieho partnera odišla. Podľa tvojich slov vám vo vzťahu chýba to základné ako je úcta a láska a iba na tom, že máte spolu deti vzťah stavať nemôžeš. Každý potrebuje byť milovaný... na druhej strane by som si po rozchode dala pauzu, pretože je viac ako pravdepodobné, že sa namotáš na 80% na taký istý typ, ako je tvoj terajší. "Maska" je krásna vec, ale po jej stiahnutí môže nastať bolestná realita. Keď si to všetko vyriešiš s terajším partnerom, kľudne sa stretávaj s tým druhým. Daj však tomu čas, neunáhli sa, všetko, čo má prísť bude, len človek občas tlačí na pílu v domnení, že je to jeho jediné východisko. Každopádne ti prajem, aby si sa rozhodla správne, zaslúžiš si krajší život 😉

tinach
29. apr 2014

Za ten čas o tu vypisujes si už mohla mat pobalene 😅 od dementa-zavislaka k normalnemu a zabezpecenemu chlapovi. Ale úprimne tiež mi to príde ako vymyslena telenovela , príde prachac zbali umlatenu pretty women s dvoma malými deťmi a s veľkým nič . A ona váha a váha .......

jahodka8
29. apr 2014

@majkael Zakiaľ chodí tvoj súčasný priateľ do práce, tak s ním zostaň a ešte uvidíš ako to je s tým druhým. Tebe môže rozprávať koľko platí druhej, ale ty nemôžeš vedieť, či je to pravda. A to že ste mali sex, to bolo načo dobré pre teba? A ked ťa jeho rodina nepustí do ich domu s dvoma deťmi? Je to jeho dom? A ked si nejaké dieťa osvojil, tak sa to nedá vziať späť ako tu už písali, on vôbec nie je k tebe úprimný. On to asi tak myslí, že s tým dieťaťom nie je v kontakte. A ako sa potom bude správať k tvojim deťom? Ved uvidíš čo on ako bude konať a či sa ti vôbec ozve ešte.

jahodka8
29. apr 2014

@adri266 No veru, toho súčasného svojho pozná, odišiel s ňou do podnájmu, chodí do práce, tam to vyzerá na zlepšenie aj ked počas tehu bol zlý, ale to je asi tým, že ďalšie dieťa asi nechcel tak skoro.

zlte_kuriatko
29. apr 2014

@majkael ja si myslím, že vôbec nemáš nad čím váhať, pri takom chlapovi by som už dávno mala zbalené kufre. vieš deti ho možno majú radi k nim je dobrý, ale zase ak je dobrý ten druhý tak aj jeho by mali radi deti. a ja zastávam názor, že ked nie je šťastná matka nie je šťastné ani dieťa.

jatamido
29. apr 2014

...Ked som bola asi v tretom mesiaci tak ma zbil tak ze ma celu dokopal,dofackal. Krce som mala .....táto veta ma dorazila 😒 a ty si ešte stále s ním?????a rozmýšľaš,čo máš urobiť????....nechápem ťa ☹

stefka33
29. apr 2014

@kejtinka
@jahodka8 Niektoré osvojenie sa dá zrušiť. Babenky mňa to tiež prvé napadlo, že sa to nedá, že blbosť píše. Ale dá sa to. Ak si to dáte do googla tak vám to vyhodí o tom niekoľko stránok. Som jej to tiež chcela napísať, ale pre istotu som sa na to najprv pozrela. 😉

digysa
29. apr 2014

@majkael Tak mas so zivota riadny chaos......to je jasne.

Ale myslim si, ze uz horsie, ako to je teraz to nebude. Tym chcem povedat, ze by som to RISKLA a zacala zivot s tymtom priatelom...... ALE!!!!!!!

Je tu jedna podmienka- mas priatela, mas s nim dve deti, vas vtah je hroza, ty nemas ani pracu, len brigadujes........Asi musis byt velmi dobra a pekna, lebo ja v tebe ziadny PRINOS do vztahu nevidim( ani z pohladu priatela, ani z pohladu svokrovoc....nezamestnana zena s dvomi cudzimi detmi- krute, ale pravdive) . Trosku by si sa mala nad sebou zamysliet......... Strasny zivot si si doteraz vytvorila, tak sa teraz NERUT do druheho vztahu ako nejaka bezcenna slapka. (uprimne bez urazky)

Povedz NOVEMU priatelovi, co k nemu citis a ze si ochotna zacat novy zivot, ale nebude to take lahke a tak rychlo.....mala by si ho trosku natahovat, aby si nemyslel, ze on si len piskne a ty priskocis, ako psicek.
Ak sa dohodnete, ze to spolu vyskusate, tak si definitivne NAJSKOR pories terajsieho priatela- vyhod ho, osamostatni sa, odid od neho, este pred tym pories starostlivost o deti- cize cesta k pravnikovy by mala byt este pred tym, ako skocis novemu priatelovi do narucia (alebo do postele).
-Pravnik
-Stary vztah
-Novy vztah- diskusia o tom, kde budete zit, ako budete zit, prebrat deti, vsetky podmienky ohladne vasej buducnosti
-Zacat novy zivot s partnerom
Takyto postup by som ti radila, aby si sa neocitla v dalsom neuspesnom vztahu. 😒

A este posledny dodatok...v tomto pripade ti neveru odpustam......co ine sa mohlo stat, ked mas pri sebe take individum?? 😅

anatalia77
29. apr 2014

@majkael mna zaujal ten odsek,kde pises o jeho ex..vobec tomu nerozumiem,kto je kto,kolko ma deti..
A potom aj vete,ze po rozvode...a nasledne pises,ze nema urcenu vyzivovaciu povinnost...
Urcenie vyzivovacej povinnosti voci maloletym detom sa kona ako prve,az potom nasleduje rozvod.
Poprosim dovysvetlit,lebo neviem ako ti mam poradit,ked niektorym veciam nerozumiem..

kejtinka
29. apr 2014

@stefka33 neviem co je na Googli, ale legislativa SR toto v nijakom pripade nedovoluje,u nas to nie je mozne,pokial osvojenie prebehlo sudnou cestou. Nakolko sa automaticky robi zapis do rodneho listu a osvojitel je zapisany ako rodic. Ako ani ty nemozes zrusit svoj status voci dietatu ako matka.Tento zakon velmi dobre poznam. Ak neprebehlo sudne,o ziadne osvojenie sa nejedna. Netreba verit vsetkemu,co google vyhodi. Realita je takato.

adrika25
29. apr 2014

Tak,tak ako píše @kejtinka,nuž čiže su len dve možnosti buď ti klamal alebo ďalšia story na MK

stefka33
29. apr 2014

@kejtinka Nepísala, že by prebehlo súdnou cestou. Takže k osvojeniu mohlo dôjsť súhlasným vyhlásením a to je možné do troch rokov od vyhlásenia zrušiť. 🙂

anatalia77
29. apr 2014

@stefka33 predpokladam,ze to dievcatko malo malo svojho bio v rodnom liste,tak podla mna musel prebehnut sud..ci ako to je..

lyzzy
29. apr 2014

@adri266 ....eeejha....ale si sa rozohnila.Ale davam like,lebo suhlasim 😀

stefka33
29. apr 2014

@anatalia77 To keby som vedela. Ja som múdra len z gúgla. Dačo také som čítala, že to ide zrušiť, len keď je vylúčené, že je bio-otec. Mne sa táto story tiež trochu nepozdáva, ale nenašla som nič čo by v konečnom dôsledku nesedelo. Tak ju nebudem obviňovať zo lží.

lyzzy
29. apr 2014

@stefka33
@anatalia77 ....ze ste to vobec docitali.Ja som mala dost pri automatoch

anatalia77
29. apr 2014

@stefka33 ja ju tiez neobvinujem.Len vlastne neviem,co jej poradit,ma v rukach dost zle karty,a obavam sa,ze jej nakoniec zostane cierny Peter..

stefka33
29. apr 2014

@anatalia77 Tak zas do všetkého sa nemusíme montovať. 🙂
@lyzzy No a čo budem robiť? Ja som doslova tragicky nevyťažená. 😉

lyzzy
29. apr 2014

@stefka33 ....ty sa mas holka 😀 O mna ani pes nazakopne

anatalia77
29. apr 2014

@jahodka8 to druhe dieta nechcel asi tak skoro..
Tak sa rozhodol,ze jej ho z toho brucha vykope??

svetluska82
29. apr 2014

@stefka33 da sa zrusit adopcia aj osvojenie, z praxe a robi sa to dost casto, najma s problemovymi detmi...

stefka33
29. apr 2014

@svetluska82 Takže je to pravda, že to ide. Sa v tom pohybuješ?

stefka33
29. apr 2014

@kejtinka Ako tak čítam, tak asi nepoznáš. 🙂

svetluska82
29. apr 2014

@stefka33 hej robi sa to casto. NAjma ak si rodicia adaptuju babatko a v puberte su s nim problemy -drogy tak prebehne sud a dieta ide do detskeho domova naspat. Teda, predtym este sa snazia dieta prevychovat v reedukacnycha a diagnostickych centrach..

stefka33
29. apr 2014

@svetluska82 No ja som ozaj netušila, že sa dajú vrátiť velké deti. No ja čumím. 😕

jahodka8
29. apr 2014

@anatalia77 Ja nehovorím, že to jeho správanie schvaľujem, no ked píše, že má teraz prácu a podobne, tak sa mi zdá, že ked je ich vzťah na tom celkom dobre, tak si problém sama vyrobí, lebo takí sme my ľudia.

svetluska82
29. apr 2014

@stefka33 hej je to krute, sa ho vzdaju, ale ked tym deckam castokrat nie je fakt rady a pomoci...

stefka33
29. apr 2014

@svetluska82 Však mám aj v rodine taký kvietok. Dlhy narobil, dve autá rozbil rodičom, chlast, nemanželské decko atď. Aj si zanadávajú na neho, ale skúsil by dakto iný krivé slovo na synáčka povedať, tak sa idú uraziť, že čo to hovoríš. Ale oni sa syna nevzdali a ani ich to nenapadlo. Ja osobne by som do adopcie asi nešla.

svetluska82
29. apr 2014

@stefka33 vzdat sa mozes aj vlastneho dietata,a j to sa robi, ejdnoducho povies ze ho nezvladas a ze cches ho umiestnit do detskeho domova, alebo profi rodiny.