Podviedol ma
Zienky potrebujem pomoc mozno si precitat tym ktorym sa to stalo nieco pozitivne ze vam to pomohlo aj negativne vsetky skusenosti ci odpustit ci nie ako vam to pomohlo atd vsetko...niesom tu nova uz som tu dlhsie ale nechcem aby ma niekto spoznal drzim to v sebe..tak aby ste ma neodsudzovali ze novy nick tak vieme..budem vdacna za vsetko co napisete a prosim tie ktore chcu odsudzovat za novu diskusiu ci ze som hlupa ze to sem pisem nech si to nechaju pre seba ja potrebujem len vykecat sa a pocut skusenosti inych zien co to zazili ci spravili ich pocity a zivot s takym clovekom ..
No a tak vam poviem ako to zacalo mam dve deti 3 a mesacne babo nemozem povedat ze by sme mali krizu upln v pohode sem tam sme sa povadili a vsak to patri k zivotu ked som bola tehu moj muz mal problem somnou spavat ze sa boji ublizi malej atd bola som s toho nervozna ja aj on a nic sme stym nerobili len trpeli a cusali a tam bola najvacsia chyba ..a takto to slo az kym som neporodila a potom dva tyzdne po porode sme isli na to bol som uplbe v pohode nesita nic cize skvelee konecne som dufala ze uz to pojde ako ma...no on zrazu zacal chodit domov po jednej rano a neskoro alebo vobec tusila som co sa deje raz som videla v jeho mobile ; nejaku zenu a mal od nej sms nesla som do neho necela som mu porusit sukromie nerobi s to ...a doverovala som mu..hlupo..a po tom raz prisiel rano o piatej a cely cudny strapaty a s takymi blitrami po tvari ..tvrdil ze som prilis domyslava..nebola som..cele sa to vlieklo jasom kazdy den mala vacie a vacsie podzrenie az kym neprisiel v sobotu domov a cely chrbat namazany kremom ( robila mu masaz ) mbe viac nebolo treba...po tom uz len sklonil oci priznal sa...a cely mesiac chodil za inoy vraj to bolo vsetko koli sexu ktory nemal pri tom mohol mat ja som chcela mohla kazdy vecer na neho cakala ze skocim n neho a on nic ked dosiel tak opity a to som tiez nechapala nerobil to predtym po priznani vraj sa m nemohol pozriet do oci tak sa musel ozrat.. Teraz to ukoncil a je so mnou vsetko ho mrzi len mam pocit ze ja to nedokazem prekusnut boli ma to ked je v praci tak si myslim ze s nou vola atd.proste sa bojim lubim ho to je jasne preto som ostala kludna a vsetko mu povedala porozpravali sme no ja sa proste neremozem cely den mi to beha po rome tie scenare ako on si uziva a ja ho cakam a staram sa o neho..o domacnost vsetko..boli ma srdce ze to dokazal ...hovorila som aj s nou a ona ho chce no on vymazal cislo s fb tiez a nechce ju to tvrdi ze povedala dobre ked si nas vybral ona to berie...ale ja proste neverim...my sme sa o tom rozpravali a povedali sme si veci ktore nam vadia co budeme robit atd...len ja v sebe citim ze to nezvladnem neodpustim a znenavidim ho myslim len na to ako to robia a vsetko dookola cele...boli ma to..a potrebujem pocut vsetky nazory cisa vam po nevere oplatilo bojovat stalo to za to aj ked nie ako to dopadlo...velmi pekbe dakujem
@vejula lenze takych chlapov akych si opisala......ti ti do vztahu nepojdu, resp. budu sa tak spravat stale, nie po niekolkych rokoch manzelstva ( a ak naozaj ma taketo problemy, tak ich treba riesit skor...aj s tou parnterkou)....a ak hovorime o egoizme.......tak potom vsetci su egoisti.....nielen muz, kt. chce viac, ale predpokaldam ze aj ta zena chce nieco, len nieco ine ako ten muz....a tu je ten problem.........kazdy chce nieco ine, ale kazdy chce!.....(idealne by bolo, keby sa to zhodlo...).....a stlae si myslim, ze mozu za nu obaja, kt. su vo vztahu...... ak by sa rozpravali o svojich potrebach (tak bud k tomu nedojde alebo by zistila, ze je to ten typ aky opisujes ...s nejakym tym svojim neduhom a tym padom by s nim nebola;)
O nevere a krízach v manželstve sa už toho dosť popísalo aj v odbornej literatúre, samozrejme na základe reality. Ak došlo k nevere z niake dôvodu, na ktorom sa nevedomky podieľali obaja, sa to dá rozdýchať po rozumnej diskusii, ale nevera, lebo niekomu zahrabe a nevidí nič len seba je už na uváženie. Tento prípad je zo strany muža úbohý, sebecký, detinský, plytký, nemám slov, kategorie hovädo, podľa mňa.
Ak by ženy mali plodiť deti s pocitom, že možno ich manžel nezvládne tehotenstvo a šesťtonedelie, tak by asi mnohé ani nerodili, alebo koľko detí, toľko krát podvedená. Väčšinou v takomto prípade riešia ženy seba a akože ich sa to dotklo, ale do Oného, nechcem sa ani vyjadriť, kde sú deti, ved ten chlap neublížil len svojej manželke, ale aj deťom, blaho jeho vlastného vtáka mu bolo prednejšie ako blaho vlastných detí a ešte aj takého, ktoré poriadne neodlepilo očká.
Ak má vzťah dobrý základ, deri registrujú oboch rodičov a je tam už niečo spoločne prežité, oplatí sa zabojovať a pozliepať to znovu, ale podľa mna jeden záchod doma vystačí a ja by som další hajzel nepotrebovala. Môj názor.
Nebudem radit zakladatelke, ta musi vediet sama, co bude najlepsie pre nu, jej rodinu, ci je taka benevolentna a velkorysa a obetava pre rodinu, ze sa dokaze povzniest. Ale ja by som v zivote nedokazala odpustit neveru, aj keby to bola len jednorazovka a uz vobec nesuhlasim s muzov-obhajujucich tvrdeniami, ze vzdy je to vina oboch. Zijeme len raz, dost kratky zivot na to, aby sme sa trapili. Mne osobne by sa hnusil partner, ktory ma podviedol, toboz podvadzal mesiac a nehovoriac o tom, ze mu zena porodila babatko par tyzdnov dozadu. To je vrchol egoizmu, drzosti, neucty a neskutocneho ponizenia vlastnej manzelky. Neoplati sa trapit a bojovat za vztah, v ktorom ten druhy nemal tolko v sebe, ze sa neudrzal a siel sa ukojit k inej. Vycitky mal mat uz vtedy, ked na to pomyslel, nie po tom, co odbavil. Zeny, majte uctu voci sebe a nie bezhlavo odpustat a obvinovat seba!
@sorciera24 veta za neveru môžu obaja, je podla mna obyčajná fráza, ktoru si nevernici vymysleli aby sa obhajili pred svetom a sebou samým.
Neviem akym spôsobom zmyšlaš, prečo je podla teba nevera tak špecificka orpoti inym špinavostiam., Tak ako človek nasilnik dokaže maltiť ženu čisto z vlastnej prepnutosti, tak človek neverník dokaže podvadzať a žena v tom môže byť nevinne.
A je blbosť že chlap akych som opisala by ani do vzťahu nešli. Napríklad ten prípad, kedy ma človek z rodiny nachytané určite modely správania, to je velmi zradne. Vidim to aj na sebe, aj ked chvalabohu nie čo sa tyka nevery, ale inych modelov spravania, ktoré som mala dennodenne pred očami a o ktorych som si hovorila, že pre Boha ja sa takto nikdy nebudem správať a časom zisťujem, že mam sklony, ked riešim veci bez rozmyslu a v afekte použivam uplne tie isté pozerané modely , reakcie, slovné zvraty, ktoré som tak doma nenavidela a o ktorych som si hovorila, že taka nebudem.
A čo a tyka porovnavania nasilia a nevery. Tak aj ked ty to porovnavať nechceš, tne system môže byť rovnaký, tak ako človek dokaže udrieť len na zaklade vlastného vnutorného tlaku, ktory v nom mohlo vyvolať nespočetne vela situacii - rodina priatelia práca.... Tak na zaklade toho istého môže človek riešiť veci neverou.
@vejula Nie vzdy za neveru mozu obaja, ale dost casto to tak je. Tvarenie sa, ze vo vztahu je vsetko ok, ze nemame problem a ze len preto, ze sme sa vzali, tak automaticky sa vyzaduje poslusna vernost, bez ohladu na kvalitu vztahu je blbost. Nikto nebude stastny len pre sobasny list. Stastie a spokojnost sa neda prikazat. Ked jeden vo vztahu nie je spokojny, tak sa to prejavi a su to rovnako zeny ako aj muzi.
Život nie je ciernobiely každý vzťah je iný a netolerovat názory iných ľudí je nevysiela.velmi často treba pozerať aj na ekonomickú stránku či si vlastne žena môže dovoliť s dvoma deťmi odísť ono ľahko sa hovorí ked človek nezažije neviem prečo si tu niekto mysli že ma patent na mudrost a na jediný správny nazor
@vejula tu je ten rozdiel ako to inak vnimame, nasilnik neviem, preco zenu bije (vacsinou za tym treba haldat nejake psychicke priciny.....)len tak, ze ma taku potrebu to asi nerobi, nevernikovi staci neuspokojena potreba.....sorry, ale ja nepoznam nikoho, kto bol neverny z cistej prepnutosti (ako to ty pises 😉 ).......vzdy bol za tym nejaky problem, aj ked si ho nikto neuvedomoval, ale vzdy.....
a to o tych modeloch spravania...no comment.....mohla si nieco v detstve vidiet, ale to ta neopravnuje tak konat, mam halvu a pouzivam ju, nie sa vyhovarat na nejake odkukane modely spravania (kt. aj tak nemusia byt pricinou...) a presne pre toto, nesuhlasim s tvojim pripsevkom, ani s posllednym odstavcom...
a nemyslim si, ze by sa prave envernici tym ospravedlnovali......skor vidim kvanta zien (aj tu)..... ako len nadavaju na chlapov, ale vobec sa ich nesnazia pochopit a este si vravia ake idealne to doma maju...a bum...vidis to, tema za temou ( v poslednom case).....mne bolo hned jasne, ze to takto dopadne....... ze ich partner podvedie a oni zas len nadavaju a do daslieho vztahu idu znova s rovnakym zmyslanim..... a vidim riesenie v tom, aby sa obaja navzajom pochopili, ak to jeden nechce, je to nanic a skor ci neskor dojde k problemom, napr. nevere..... ale musia chciet obaja!!!! nikdy nebude stacit, ze jeden bude brat a druhy davat a naopak, nedajboh, uplne nieco ine.....
@sorciera24 riaqdne prekrucaš.... JA sa neospravedlnujem ja vysvetlujem. A vidim, že ty vieš len všetko pekne teoreticky zhrnuť, ale prakticky....
Neospravedlnujem nikoho, kto z domu odkukal niečo že to použiva. Ja len vysvetlujem to, že nie každý sa správa tak ako by chcel, lebo je množstvo vnutorných činitelov, ktore to čo robíme ovplyvnuju. Ešte raz neospravedlnujem vysvetlujem. A je to proste fakt, že mnoho ludí nieje takých dokonalých, a nema tak zmaknutú sebaprevychovu, že ma každu svoju emociu a svoj prejav vo vlastnych rukach. Preto často pijani vychovavaju pijanov a sukničkari sukničkarov... Nie vždy ale dosť často.
A nevravím, že niesu prípady, kedy su za to zodpovední obaja, sú. Ale paušalizovať toto na všetkych a ospravedlnovať neveru tym, že vždy je na nu dôvod.... To väčšinou aj alkoholici hovoria, ked sa idu nachlastať žene. To kvôli tebe, lebo si taka a taka a ja už to nemôžem doma vydržať. KEd vyrastu deti, tak zas za to môžu deti... Proste vždy za to niekto môže.
Ale v prvom rade za to môže on, tak isto ako za neveru môže v prvom rade, ten, kto ju vykoná. A vyhovarať sa na všetkych okolo a všetky okoknosti, je len zbabelosť a zbavovanie sa vlastnej viny.
@sorciera24 a budem trošku od temy, ale ty si fakt mysliš, že každý ma možnosť byť takým akým by mal byť??? To je neskutočne skreslený pohlad. Po prvé vôlové vlastnosti, schopnosť pochopenia, porozumenia, schopnosť sebavýchovy, emočná inteligencia. To všetko su faktory, ktoré ovplyvnuju to, nakolko je človek schopný sam seba zmeniť. Si mysliš, že prečo väčšina - 99 % ludí v osadach su taký aký su. Ved v tom vyrastaju od malička. Ako im má napadnuť, že to ide aj inak. Lahko sa hovorí ludom, ktorí vyrastaju v rodine, kde sa pracuje, kde dostavali príklad od malička, v spoločnosti, kde je to normalne. Ale aby toto pochopil človek, ktorý vyrasta v podmienkach, ktoré su tak nepriaznive na jeho rozvoj.. Oni vlastne nemaju na vyber, aj ked sa zda že maju. To chce tak enormne usilie a schopnosti vymaniť sa z toho života. To si ty ani ja nevieme predstaviť. Pochop, že to, čo si človek v sebe nesie, ovplyvnuje aj jeho schopnosť zmeniť svoj život. Nie každý ma na to. Takže ono lahko sa odsudzuje, ale keby bol človek v tej situacii, s takym genetickym vybavením a tiež skúsenosťami z detstva, zrejme by sa nezachoval inak.
@vejula môžem len súhlasiť s tvojou vetou:veta za neveru môžu obaja, je podla mna obyčajná fráza, ktoru si nevernici vymysleli aby sa obhajili pred svetom a sebou samým.
Nevera je posledné východisko, keď pokusy o vyriešenie problému zlyhali a dotyčný/á vidí, že ten druhý nemá záujem nič riešiť. Veľa ľudí berie neveru ako prvú možnosť a potom sa ospravedlňuju už vyššie spomenutou vetou.
Ano ak je problém vo vzťahu je zrejme chyba v oboch ale treba problémy rozoberať a pokúsiť sa ich riešiť. Nevera nie je riešenie ale zabiják všetkého.
Ja by som možno odpustila keby viem, že sa to stalo dávno, ale v žiadnom prípade, ak by to bolo v takom citlivom období , v akom sa to stalo zakladateľke témy. Tu jeho ľútosť by som mu neuverila. A nechcem prilievať olej do ohňa ale tiež myslím ,že to bol dlhší pomer, keď odmietal spávať s ňou už počas tehotenstva. Pri prvom sa nebal , že ublíži dieťatku a zrazu sa bál? kecy
Toť môj názor.
Moj nazor a skusenost je neveru neakceptovat a uz vobec nie odpustit rok dva tri moze byt vztah ok ale zase sa to zopakuje. Aj ked som mala vela moznosti podviest partnera aj za triezveho stavu aj podnapita neviem to vysvetlit ale nieco vo mne ma bloklo a nikdy som nepodviedla svojho partnera. Rozne preco to kto urobil su podla mna vyhovorky aby to znelo lepsie . Ze za to nemoze on ona ale vyhovorka .
ja vravim,za neveru mozu obaja...a baby,cokolvek to bude a mate chut sa chlapa na to spytat,pripadne mu povedat svoje zelanie a nakoniec nepoviete,lebo je vam to trapne,bojite sa jeho reakcie,neni vhodny cas.....vzdy to zo seba dostante...chlap si nevie domyslat...u nho treba ist priamo a hned na vec....
ja tiez po sestonedeli,cakala som,vecer,co vecer,v domneni,ze sak hadam vie pocitat,kolko tyzdnov uz preslo.. a on nic....tiez som bola nasrana,ze nezabrdal...potom som to samozrejme bola ja ta,ktora prisla za nim prva ,nakoniec sme si to vysvetlili,ze on strasne chcel,ale si myslel,ze este sa hojim,tak nechcel rypat....a zbytrocne sa tesit...ze cakal,kedy mu to poviem,ze UZ...a ja som cakala,ze pride prvy on...takze nikdy necakat a robit si zbytocne nadeje,vzdy ist hned s pravdou von...co na srdci,to na jazyku...v partnerstve to plati dvojnasobne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@vejula myslim, ze svoj nazor som si povedala, ako aj ty a nezmenim ho...lebo to vidim okolo seba a aj tu na MK (pozri kolko tem je o nevere, naozaj si myslis, ze vsetci ti chlapi su hajzli a len oni za to mozu?) 😀 az taka naivna nie som, sorry 😉 poslednym prispevkom naozaj velmi skreslujes a mam pocit, ze aj seba ospravednujes...... ano, za kazde spravanie si kazdy moze sam...kazdy ma pravo volby a kazdy je si zodpovedny za svoje spravanie....toto by som mozno ja zas nazvala frazou, ked zodpovednost za svoje ciny ludia hadzu na nejkae spravanie v rodine....... poznam x pripadov, kde rodic bol alkoholik, ale dietatu sa to tak znechutilo, ze bol uplny opak....nestal sa z neho alkoholi podla tvojej teorie, to potom vsetky deti rozvedenych rodicov idu automaticky do vzathu s tym, ze sa raz rozvedu???? 😖 no dakujem pekne....... ci sa potom vyhovoria na to, ze...no sorry, draha, ale mal som rozvedenych rodicov, dalo sa to cakat..... to hadam nie! (a nepisme o ludoch z osad....oni maju inu kulturu, podla kt. sa spravaju)...a predsa su aj taki, kt. z tych osad odidu, lebo chcu..... ale ja viem, tazke je nieco dokazat a o nieco sa posnazit, jednoduchcsie je to zvalit na kuluturu, rodinu, priatelov....... 😉
@lubikan presne tak,len mnohe to stale nechapu..... 😉
@sorciera24 nemam potrebu sa ospravedlnovať 😀 😀 ja som v osade nevyrastala 😉 A važne zbytočné sa tym zaoberať. Ak si mysliš, že spravanie človek naovplyvnuju zažitky z detstva, tak si to mysli aj dalej 😅
Potom nechapem, prečo sa tak snažime z našich deti vychovavať dobrých ludí, kedže len oni sami maju život vo vlastnych rukach, a len oni sa rozhoduju ako chcu žiť 😎 To by sme potom ani vychovavať nemuseli, lebo podla teba vychova nema na človeka žiaden vplyv, kedže človek ma cely život sam vo vlastnych rukach 😅 Podla mna je to usmevne, ale budiš. KEd mysliš, že tyrane dieťa dospeje a bez ohladu na to čo sa mu stalo, sa dobrovolne rozhodne aké chce byť, a to čo sa mu stalo nema žiaden vplyv na to akým bude v dospelosti, tak už s tebíou fakt nieje o čom. Pekny den prajem
@vejula musim povedat, ze plne s Tebou suhlasim. Zeny ako @sorciera24 , ktore tvrdia, ze za neveru mozu vzdy dvaja, zvratene zmyslanie, inac sa to neda nazvat. Takze podla teba... Zena je poslednu dobu harpia, neda muzovi vzdy, ked si zapyta, tak jeho ego utpri a ide si ho liecit u inej (zena si za to moze sama, tak?). A este vlastne chudak muz, zena na neho krici, jemu sa ublizilo... Ja som za ferovu hru, tzn. komunikacia, ked je problem, snaha riesit to, poradne (nie hned zutekat od manzelky a nabalit si inu), ked usudia, ze manzelstvo nema sancu, tak sa dohodnut na rozvode a nasledne nech si robia co chcu. Aj minule tu bola tema, ze manzela poblaznila cudzia a vypisoval jej hore-dole a manzelka neriesila ani tak, co ma robit s problemom ako takym, ale ako sa zmenit k lepsiemu, co ma robit, aby opat tuzil len po nej. Pud sebazachovy mnohym zenam nic nehovori, co je velmi smutne, ony su podvadzane a este ony idu pracovat na sebe (nie na manzelstve, len na sebe), taky muz by mi za to nestal.
@adiena zvratene, ved si napisala presne to, co ja...ze treba pracovat na manzelstve, ale obaja...staci, ked jeden nepracuje a uz je problem na svete, staci, ked jeden nechce problem riesit, nechce si toho druheho pochopit, vypocut, dohodnut sa.....vtedy nastava napr. nevera.......ano, ma to chciet riesit muz, ale aj zena;)...preto vravim, ze stale je to problem oboch, ide o to, aby sa obaja snazili nedospiet do tohto stadia..... (ja nikde nepsiem, ze zena ma pracovat len na sebe)...ma pracovat na vztahu, ale to este predtym, nez k takemuto comusi dojde..... a nikde nepisem, ze zena si moze za neveru sama (ako si to ty napisala)...ale ze mozu obaja....ano, aj ked tomu muzovi neda a je z nej harpia, je na vine aj muz, co podviedol, aj zena, kt. to takto riesila a pritom u oboch stacilo sa porozpravat!.......citaj moje prispevky pozorne, ak uz sa ides k nim vyjadrovat......
@sorciera24 ale pises, ze na vine su dvaja a ospravedlnujes chovanie muza - neveru, tym, ze zena neskace ako piska. Zo vsetkych Tvojich prispevkov som vycitala, ze (aj) zena si moze za to, ze ju muz podviedol. Ak sa mylim, prepac.
@adiena ano, pisem, ze za hocijaky problem (nielen neveru), kt. sa vyskytne v manzelstve, ak nie je rieseny mozu obaja.....ale to nie je ospravedlnovanie muza (pojem chovanie by som nenapisala, lebo nie je spravny)......za to, ze jedne z nich podvedie nemoze len podvadzajuci......vacsinou je problem v komunikacii, ci niekde inde...ale je to problem, kt. si maju vyriesit obaja, ak to neurobia, ide to dole vodou....cize preto pisem, ze za to mozu obaja, lebo obaja to neriesili...ci, nechapeme?
Fuha ako vas tak citam vsetky mam chut sa zbalit a odist..ja si plne uvedomujem ze to co sa stalo je zle neodpustiyelne a mna a moje deti to poznaci navzdy su ale aj chvile led si poviem ze hlupy chlap dobre posral to treba ist dalej..no kazdym dnom viac a viac kazdou minutou som presvedcenejsia ze to nedokazem odpustit..boli ma to stale rovnako ok beriem je to par dni co sa to prevalilo no mam pocit ze ja ho osravedlnujem pred vami vsetlymi a pri tom mam pocit ze sa nesnazi aj ked pride rovno domov po praci no nebije ma je ako tak slusny ale ja mam vnutorny pocit ze keho my uz nebavime ze on by rafsej isiel za nou a tam bol a viedol bezstarostny zivot..fakt mam ten pocit je mebej silny ako ten ked som citila ze ma odvadza ale je a ja neviem ako sa mam vyrovnat s tym vsetkym..mozno keby to bolo take jednoduche zbalim sa a idem ale som na materskej a dve deti ..asi narovinu keby som mala kam idem ...bez roMyslania lebo ako idu dni vidim to triezvejsie hej tiez som bola mlada a robila hluposti ale mam dieta vlastne deti a uz som chcela poriadnu rodinu a nie riesit taketo veci...suma sumarum..chlap ktory podvadza v case ked jeho zena porodila a je v sestonedeli je chrapun..nezaslusi si ani jednu moju slzu moje trapenie nic jedine tak oplut..pobalit veci a dovi dopo...pri tom ked je to cele len o sexe ktory mohol mat somnou..pretoze som zdrava pln chuti nech som akokolvek unavena...len on presne videl prilezitost si vrznut tak to ribil..a je to nechutne ze nevydrzal jeden tyzden ked sa mi fakt nedalo koli krvacaniu..neospravedlnitelne...no dalsia vec je ze ja som tiez drzala hubu a trpela tak ako on pri tom stacil jeden rozhovor dvoch ludi co spolu ziju maju deti prevoha ..nechapem preco som ako trubka cakala ked viem ze chlapi su nechapavi no asi som cakala ze je to chlap ktory to chce stale tak zacne nie.....moja chyba mysliet si to..s mojou povahou viem ze mu to neodpustim a budem zozierat jeho seba a nakoniec poznam co bude..a tak sa pytam naco s nim ostat ked viem ako to skonci ale pri tom situacia neriesitelna pretoze je mi z neho zle pri tom sa obvinujem ze je to moja vina snazim sa viac ja ako on aspon tot moje pocity keby bolo kam isla by som do prdele no pod most s dvoma detmi nemozemm....
Sama si našla už odpoveď. Osobne by som už takému človeku nemohla veriť. Skôr by som sa obávala, že to urobil raz a po určitom čase sa to zopakuje. To napätie v rodine poznačuje i vaše malé deti. Nepomohli by ti s bývaním dočasne rodičia?
@sorciera24 chapeme a preto nechapem ako mozes napisat, ze mam rovnaky nazor ako ty, mozno na to, ze treba komunikovat. Ale ty tvrdis, ze za neveru mozu obaja, lebo neriesili to. Nie ten, co podvedie. Ale i podvedeny. Tym, ze nekomunikoval? Som harpia, nedam muzovi, on ma nekonfrontuje s tym, ale niekoho si najde. Aj vtedy som na vine aj ja, lebo som nekomunikovala? Ci mala som sa pytat manzela kazdy den, ci je este moje spravanie v ramci medze, nech povie, ze mu to vadi. Muz, co podvedie, je zbabelec, lebo neriesi problem, ale ujde od neho. A ja si mam vycitat preto, ze som sa neuistovala, ci vsetko klape? On sa tiez moze ozvat? A to je priklad, kedy sa zena zmeni k horsiemu. Ale su pripady, kedy muz sa zacne nudit, nastupi druha puberta a potrebuje si dokazat aky je ziadany alfasamec a to bez toho, ze manzelka sa zmeni k horsiemu. Aj vtedy mozu za to obaja? A zakladatelka temy si za to tiez moze, tak? 🙂 No naco deti robila, ked neda muzovi pocas tehu...
@zuzana212722 už to tu niekto napísal - tu zrejme nešlo len o to, že si pár týždňov nemohla sexovať a on sa tak strašne neovládol, že si našiel rýchlo inú (a okrem sexovania s ňou podľa všetkého trávil fúru času, do 5 ráno a pod. masáž chrbta atd. toto vyzerá, že mal ďalší vzťah, ktorý nebol LEN o sexe. Mne na tvojom príbehu udreli do oči tieto veci: že sa vôbec nesnažil hladiť stopy /prišiel strapaty, oglitrovany, s masaznym kremom na chrbte/ a za dalsie, ze az prirychlo sa jej vzdal a slubil ti vernost az za hrob. Mne z toho tento tvoj chlap vychadza ako poriadny zbabelec a neverila by som mu ani pol slova. A ak sa s nou aj rozišiel, neverila by som mu, ze to pri dalsej prilezistosti neurobi znova. A este taka poznamocka - ten tvoj prispevok vyznieva tak strašne flegmaticky a odovzdane.. zrejme z toho aj tvoj muž ťaží - má v tebe istotu, vie, že ho nevyhodíš, neopustíš.. má sa pri tebe dobre, takže opustiť ťa nechce, ale môže to byť kľudne len číra vypočítavosť.. takým chlapom netreba nikdy, naozaj nikdy dať stopercentnú istotu o našej láske.. lebo akonáhle ju majú, cítia potrebu niečoho nového, nejakého "vzrúša"..
A vyjadrenia typu za neveru môžu vždy dvaja si vysvetľujem tak, že ano, ta žena môže za to tiež, ale tak, že bola príliš dobrá a príliš tolerantná pri nesprávnom mužovi.
A ešte niečo - pre tie, ktoré to nikdy nezažili a sú napr. na začiatku manželstva - ak sa čo i len trošku dá, nechajte si zadné dvierka, aby ste v prípade ako je tento mali kam s deťmi ísť. 100% závislosť na partnerovi je na škodu, hlavne ak je to takýto chrapúň.
@zuzana212722 , ahoj, ja som zistila ale pred polrokom, že ma manžel podviedol, ale ten jeho vzťah trval už rok a bol velmi zamilovaný. Tiež mi slubil že to s nou ukončí, ale neukončil a ťahal to na dve strany, mala som stale tušenie ale nie dôkazy. Tie prišli cca po 5 mesiacoch, zas mi povedal že to s nou ukončil a zas ale po mesiaci som prišla na to že nie a ukončila som to ja s ním. Je mi smutno, hlavne kôli deťom, ale ja som sa len trapila, stále som myslela či je v robote alebo s nou. teraz viem že je s nou a aspon v tomto mam klud. Teba ak tvoj manžel miluje, je to o inom a skús mu dôverovať.
pardon ostatnym, nečítala som všetky, len prvú stranu.. takže dakujem janke za jej triezve príspevky 😉
@sorciera24 mozno si mala napisat, ze za problemy vo vztahu mozu obaja. Lebo prepac, ale za neveru si moze len nevernik! jeho manzelka ho urcite neposielala riesit problemy tymto sposobom. mal to riesit doma, s tou, s ktorou mal nejaky problem! Lebo co vyriesil neverou? Nic, iba skomplikoval zivot sebe a celej svojej rodine.
a nehovorte mi, ze nevedel a ze ho to mozno mrzi! nespadol predsa na svoju milenku nahodou, takyto vztah chce planovanie a to je uz chladnokrvna priprava.

@sorciera24 tak určite ma svoje dôvody aj pričiny, väčšinou je to taky dôvod, že mu nestačí to čo ma, nestačí mu žiť priemerne, potrebuje viac, tak kradne, alebo podvadza... čiže v konečnom dôsledku egoizmus. A myslim, že to môže byť kludne aj pričinou nevery. Ved nenahovarajme si že do mnaželstva nemôže vstupiť človek, ktorý proste robi veci len pre seba a len zištne a ked sa mu naskytne priležitosť okusiť niečo na čo ma práve chuť, tak to urobí.
A mlže to urobiť bez ohladu na to, že jeho manželka je super a jeho deti su užasné. Proste len preto, že chce, tak isto ako človek dokaže kradnuť či podvadzať len pre vlastný prospech.
A príčny? toho môže byť spustu - geny, nezdravé prostredie v rodine, ktoré mu neumožnilo sa emočne nejako rozvinuť, preto môže byť citovo nestály, tiež môže mať príklad z detstva, ak tatko takto chodieval po frajerkach a ma napozeraný tento model rodiny. Alebo v puberte bel meprijimany rovesníkmi, preto ma stale potrebu si niečo dokazovať, lebo ma nejaké vnutorne komplexy. A vôbec za to nemusí niesť vinu aj partnerka. PRoste v človeku to môže byť, rovnako ako iné neduhy. PReto paušalne hovoriť, že za neveru môžu vždy dvaja je podla mna velmi zlajčený pohlad na vec