icon

Podvodník zo Somálska vypisuje mojej sestre

4. okt 2020

Ženy, potrebujem súrne radu. Píšem anonymne, lebo nechcem poškodiť "obeť". Mám sestru, ktorá je po operácii nádoru na mozgu čiastočne invalidná, má aj psychické poruchy. Bola u nás na maily prihlásená a zabudla sa odhlásiť, manžel tam šiel pôvodne na svoj účet, až keď si všimol, že je to vlastne jej mail a zbadal, že si vypisuje s nejakým "americkým doktorom" pôsobiacim v Somálsku či kde. Že ho nechcú uvoľniť zo služby, má napísať mail jeho vedeniu, aby mu dali dovolenku, tam od nej samozrejme požadujú už platby. Ako jej vysvetliť, že je to podvod? Som zúfalá, žije v ČR, kvôli korone sa tam ani nevieme dostať. Nemôžem jej povedať, že sme čiítali jej emaily a ona je pravdepodobne totálne zamilovaná, už pár dní je úplne vo vytržení, vraj jej nikdy nebolo lešie atď. Prosím pomoc a výsmech si n3chajte, ak neviete, čo sú to psychické choroby...

karolinakr
4. okt 2020

Nedavno bolo na Markize, že žena prišlao c celoživotne uspory 50 000€ kvoli tomuto doktorovi vyhladaj fcb Markiza asi mesiac, 3 tyždne dozadu
300 vyamešnych komentarov ani jedna lutosť
Ludia skonštatovsli, že bola hlupa atd...

loginexistuje
4. okt 2020

https://www.tvnoviny.sk/domace/1950650_poradime...

pozri obe reportaze tiez je to o do olenke z amerckej armady posli to sestre

autor
5. okt 2020

@karolinakr tiez som kedysi nedokazala pochopit, kto tomuto uveri, lenze zial su medzi nami okrem tych naozaj hlupych aj chory ludia. Moja sestra kedysi robila manazerku, riadila cca 50 ludi, urcite sa o nej nedalo povedat, ze je naivna. Prisiel ten zakerny nador a z krasnej a sikovnej zeny je invalid 😥 Mnoho ludi si to nedokaze predstavit, ked to nezaziju vo svojom okoli. Nastastie som sa jej vcera dovolala, vymyslela som si pribeh, ze som videla reportaz o tom podvodnikovi a ona ma zastavila, ze o vserkom uz vie, ze to citala. Sice sa nepriznala, ale aspon jej to docvaklo. Tak musim verit, ze sa uz nic podobne nebude opakovat.

autor
5. okt 2020

@karolinakr * chori ludia 🙂

pieksamaki
5. okt 2020

O to je to smutnejsie....vsak...co ten nador urobil.......drzte sa

autor
5. okt 2020

@pieksamaki dakujem

cacianka
5. okt 2020

Radsej jej to este opakuj viac x, vzdy nove "pribehy z okolia " susedina sestra, v novinach, v reflexe, kolegova svagrina....

snazilka_bio_mamka
5. okt 2020

Ešte ma napadlo niečo... možno je to krute, ale skusila by som tomu somalskemu somarovi napisať ja a ked ti odpise nejake namotavky, alebo možno ti da aj inu story tak by som to preposlala sestre ze aha kto mi vypisuje.

karolinakr
5. okt 2020

Však prave zneuživaju dobrotu ludi.Jedna tetka mi tiež vravela, ze jej nejaky chlap vypisuje anglicky
akurat nechapem čo robi policia roky rokuce okradaju ludi a hovno robia hlavne že nove uniformy za 4 mil.si museli kupiť

pielka
5. okt 2020

@snazilka_bio_mamka to inak napadlo aj mne. Proste podľa mňa potrebuje vidieť, že jemu je jedno komu píše, hlavné je proste vylákať nejaké tie peniaze. Tomuto by mohla podľa mňa najrýchlejšie pochopiť a ak by ju to najrýchlejšie aj prebralo

0kristina0
5. okt 2020

Pozri si na TLC 90 dnovy snubenci, jedna mlada americanka je po usi zamilovana do nejakho debilceka ktory ju vodi za nos a oberu ju o peniaze, vsetci jej hovoria, ze ju len vyuziva a ona nikoho neopocuva, veri len jemu. Tuto asi tazko pomozes,asi potrebuje oadnut na same dno aby pochopila.

amelie2017
5. okt 2020

Daj jej precitat moju diskusiu o svokre z minuleho tyzdna. Ze aha co sa stalo kamararkinej svokre.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/svokra-sa-zblaznila-2/?scrollto=first

Pripadne si daj jeho fotku do vyhladavaca a bud ti najde praveho fesaka alebo jeho dalsich 20 allias.
Mozno bude najprv nahnevana, ze ste sa do nej starali, ale casom bude vdacna.

amelie2017
5. okt 2020

A davat pozor aj po prevaleni. Svokra si ho potom este naschval neblokla par veci a teda vymyslal, ze ma tazkl choru manzelku a uz zo zufalstva sa rozhodol pre tento podvod. Ked ani to neuspelo, tak ze jemu sa tam strasne zle zije, trpi, vychudnuti je, ci by nemohol byt jej adoptivny syn 🤣🤣🤣 uz ho blokla vsade.

karolinakr
5. okt 2020

@amelie2017 tak ti je sila kolko je podvedenych žien.Aktualne jedna tetka mi vravela, že ju nejaky anglicky kontaktuje - bola velnu natešena.Tak som ju varovala, nedala si povedať asi mesiac dozadu

terimon
5. okt 2020

Moja mama tiez zrejme naletela podvodníkovi, zistila som to nahodou,ze si s niekym píše,lamana slovenčina,pyta peniaze(vraj na lieky),bola som v šoku,ze to vobec nevidí,ze to je podvodnik.Tiez neviem,ako jej otvorit oči ani co robit 😢

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
amelie2017
6. okt 2020

@karolinakr tak ja zijem v Spanielku, svokra je Spanielka. Neviem, ci by to na SK niekto riesil. A policia nic nezisti, vsak to vypisuju chlapi z Afriky

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
leuchtturm
6. okt 2020

pokial viem, tak policia a sudy v tychto pripadoch nic moc nenarobia. Zeny tie peniaze posielaju dobrovolne, ani nevedia poriadne kam. Tu je najlepsie takym donchuanom vobec nenatetiet...

ibrunova
6. okt 2020

@karolinakr čo to tu trepeš o polícií? Čo ty vieš čo oni riešia a neriešia? Môžeš prísť a oznámiť to.

karolinakr
6. okt 2020

@ibrunova ty si policajtka?

ibrunova
6. okt 2020

@karolinakr Nie, nie som.

simca06022011
6. okt 2020

Aj tu bola taka téma prednedávnom a bola tam kopa prípadov... A korona vôbec telefóny a emaily neblokuje, tak jej zavolaj. Hádam by si neutekala dávať rozumy dospelej žene. Nezúfaj, nepanikar... Nič sa jej až na pár tisíc eur zmiznutych a urazenej hrdosti nestane. Iba bude mať skúsenost. A je dosť nepravdepodobné ze nájdeš konkrétneho... Pretože kazdy ma viac profilov... Už to ze je to podvod, že keby potreboval pomoc určite má rodinu a priateľov niekde a nie cudziu ženu. Dalsia vec.. Kde by zobrali pripojenie niekde zadržaní... Akože im dajú mobioy a počítače nech si dopisu ju s celý svetom? Vždy je to úplne rovnaky scenár... Úspešný nádherný chlap, zamiluje sa online do nejakej ženy, namota ju... Zrazu sa niečo stane a pýta si peniaze, lebo mu ide o život, nevie sa vrátiť domov, zadržali ho alebo uniesli... Atď atď... Ako dôchodkyňa naivná - sa dá pochopiť, ale mladá žena, už by mohla trochu kriticky premýšľať a mat znalosti nejaké v tejto sfére... Ak nie... Poučí sa.

ibrunova
6. okt 2020

@simca06022011 v podstate máš pravdu. Sestrina kamoška takto šla vykúpiť vojaka z Iraku, práve vtedy sa tomu venovali v správach, videla to a aj tak neverila.

simca06022011
6. okt 2020

@ibrunova vieš čo... Niekedy ani skúsenosť nepomôže... Ja mam známu co fakt peniaze poslala, hlúpa, a do dnes si nedá povedať.. Sú to roky, a co viem vypisuje stále s novymi... A našťastie peniaze jej asi došli 😂

ibrunova
6. okt 2020

@simca06022011 Táto baba si na to chcela brať úver.. Čo ti poviem..

simca06022011
6. okt 2020

@ibrunova no ta moja si vzala 🤦‍♀️😂 a aj keď reva, že to bude teraz splácať ako krava aj tak si nedala povedať... Našťastie úvery sa nedajú brat donekonečna.
Ale inak je to trápne 🤦‍♀️

simca06022011
6. okt 2020

A si vezmi že ja som na to prišla práve kvôli tomu úveru... Lebo mi nešlo do hlavy na co jej budú peniaze z toho, nič nekupovali, nič sa nedialo... Ona dobrý príjem mesačný... A takto sme to odhalili že peniaze vyhodila von oknom...

leuchtturm
6. okt 2020
https://www.youtube.com/watch?v=2eYy3xqzCzI

od 38:55 ukazuju typicke pracovisko internetovych podvodnikov 😀