icon

Pohryznutie psom a svokrovci

majka2
4. máj 2020

Ahoj. Moj problem zacal 25.12 na navsteve u svokrovcom priatel tam ma psa krizenec pidbula s niecim. boli sme tam druhy krat moja dcerka miluje zvierata najme psy. Hrali sa vsetko bolo ok svpkra isla dat jest mojim detom do kuchyne mala dojedla pes vystrcil hlavu spod stola a moja mala ho zrejme prudsie chcela objat a od ju papulov zasiahol do lica kde ma jazvu a dole pod bradou. otazka znie chodili by ste tam z dietatom aj aj dalej ? zevraj pes bol zatlaceny do kuta ze sa zlakol . cakam z partnerom babetko a on tam chce chodit lebo svpkra ze nebude chodit stale k nam a chce aj babo zobrat knim.

0silvia0
4. máj 2020

@janulik2008 to co je za vychova ze decku dovolia kopat do psa? Preboha, chore🤦‍♀️

hipuska
4. máj 2020

A prečo priateľov pes je u jeho rodičov? Keď ho chcel nech sa oňho stará

duduska25
4. máj 2020

Jednoducho psa nech zatvoria ked pride na navstevu a hotovo. Ak by sa uhryznutie nestalo u svokrovcoch ale u tvojich rodicoch tak asi by si tam neprestala chodit.

bejby21
4. máj 2020

@majka2 mozu ho dat do kupelne, balkonu, spalne. Da sa. Myslim si ze keby dieta bolo aj partnerovo by sa nespraval tak lahkovazne aj ked ho moze mat rad. Vy ste jeho matka a musite chranit svoje obe deti. A nie kvoli kludu so svokrovcami a s muzom ohrozovat deti psom.

betulinka1
4. máj 2020

@majka2 no myslim si, ze keby kusol, tak by nemala polovicu tvare. Skor sa ohnal (zastrasil) a trafil ju ocnymi zubami, stalo sa aj u nas sesternici. Len ju trafil do ruky, robila mu zle. Presne mala jeden zub hore a jeden dole, na pohotovsti povedali, ze podla typu zranenia sa len ohnal, nebol tam kus od vsetkych zubov. Ale tiez by som povedala, ze navsteva moze byt ale psa zamknut v izbe, v kupelni. Zamknut pisem naschval, lebo dieta moze ist do izby a aj to male co sa narodi bude chodit po byte hore dole, tak aby nevoslo za psom. Toto by bola moja podmienka. A kym dieta stvronozkuje, tak by som nenosila dieta vobec, urcite vacsiemu psovi neumyvaju labky po kazdnom venceni z vonku. U nas su traja psi, vlciak vonku vzdy len vo voliere, ked je maly vonku. Teraz uz ked ma maly 5 rokov, tak uz sem tam necham psa s nami na dvore ale ona sama ide do budy. Male psi do kontaktu s malym prve tri roky len minimalne. Vysvetluj malej, nech toho psa nikdy nechyta.

lenka2710
4. máj 2020

@majka2 ja sa psov bojím od malička, susedia mali psov a keď som bola prvacka, šla som zo školy a pes im ušiel, polovicu cesty šiel za mnou, stekal, hryzol mi do čižmy, domov som došla, až som sa zanasala a začala som koktat, takže doteraz znesiem len psa u našich, iných psov ani vidieť, bojim sa doteraz a to mam už 30 rokov!
Neter sa korculovala s vlastným psom a ako mavala rukami, asi si myslel, že mu chce ublížiť, tiež zahryzol, okamžite ho dali utratiť, lebo keď raz zaútočí, zaútočí znova!
Naši mávajú odjakživa vlčiaka a myslím si, že to je fakt super plemeno, keď bola malá v kočíku a bývali sme ešte u našich, dávala som ju spávať von a musela som vždy pustiť psa, aby ju stekotom nezobudil, keď bol zavretý! Ľahol si pod kočík a keď sa mala zobudila, prišiel na chodbu a zavolal ma 😍 ja proste cudzím psom neverím a nech si každý vraví co chce

sazumak
4. máj 2020

Pracovala som na oddelení, kde nám doviezli 3 ročné dievčatko, ktoré pohrýzol pes u babky. Šili sme ho tri hodiny a malo 76 stehov na tvári. V živote na to nezabudnem.... odvtedy neverím žiadnemu psovi.

janulka1802
4. máj 2020

@sazumak to musel byť príšerný zážitok...

sluchatka
4. máj 2020

Ach.. prepac, ale tvoj priatel je dobre sebecky. Sameho by ho malo napadnut, ze v case navstevy tvojej dcery bude pes niekde v druhej izbe, alebo na balkone, to je jedno kde... ked to pes urobil raz, urobi to aj viac x. Svokra ma yorkshira, ano trapneho yorkshira a ten zautocil na mojho syna, ked mal asi rok. Nepohryzol ho, ale chcel. Pretoze ziarlil, ze ho mala na rukach. Povedala som ze viac tam nepojdeme. Ona to respektovala, vzdy bol pes v inej miestnosti.

k_a_j_k_a
4. máj 2020

Diskusiu som nečítala. Ale. Sedem rokov dozadu pohrýzol mladšiu dcérku do tváre pes - westh. terier, ktorý patrí MM babke. Na tvári má dodnes niekoľko jaziev, 4 na líci, jednu pod okom a jednu nad okom. Ak by sa trafil o kúsok mimo, prišla by o oko. Dcérka chcela pohladkať mačku, pes po nej vyštartoval. Odvtedy pri tom psovi nebola ani jedna dcéra. Podmienka, aby deti mohli ísť k dedkovcom na prázdniny bola - pes mimo deti, zavretý vonku, v inej izbe. Aj sa kvôli tomu manžel niekoľkokrát pohádal s nimi. Ale dodržiava sa to dodnes. Bez pardonu.

tykat
4. máj 2020

@majka2 ..cudzi pes s cudzim dietatom (videli sa 2x)... to znie ako problem, ktory bolo treba predvidat. Chodila by som tam dalej a ja by som davala pozor na dceru a niekto koho pes berie ako autoritu by daval pozor na psa. Inak kolko ma dcera rokov? Treba dieta ucit ze psov moze mat rado, ale pes nie je hracka ktoru mozno kedykolvek schmatnut ci pohladkat. Vzdy sa treba najprv opytat majitela. A ty ako rodic ju to musis naucit.

sazumak
4. máj 2020

@janulka1802 To bol, rozpisovať to tu radšej nebudem. Ale až mi zle prišlo. Našťastie som to dievčatko videla po roku a keďže sme ju šili na očnom (mala dotrhané viečka), tak stehy boli krásne spravené, zostali jej len také tenučké jazvičky.

somktosom84
4. máj 2020

@majka2 mame psa,dvoch,moje deti sa s nimi salia,aj sa občas stane,že chudakovi psovi nešťastnou náhodou stúpia na labku,alebo ho silno objímajú,ale nikdy sa nestalo,aby niektorí z nich takto reagoval na deti.
Môžete chodiť k svokre,ale pes musí byt zatvorený vonku.tu ide o bezpečnosť deti.nie je to sranda.

janulik2008
4. máj 2020

@0silvia0 on je maly ... teda bol. To boli slova ze on nechape ze sa to nesmie. Pritom mala ako 1.5 rocna pochopila ... macky sme pred nim u nich doma schovavali lebo ich bral za predne laby a tocil. Mal asi 2 roky vtedy. My sme mu vraveli ze co robis to sa nesmie a jeho otec ... ved je maly a bla bla bla ... schovavali sme macky pred nim teda maskovali ... a pes? Chudak doma ked zavrcal bol zly ... holt u nas toto neplatilo ... nas pes zvyknuty na hru ale bez kopania atd ... deti z ulice mu raz vencek dali 😀😀😀

0silvia0
4. máj 2020

@janulik2008 to nie je chyba decka, to je obrovska chyba rodicov, na ktoru to decko raz moze hnusne doplatit...

janulik2008
4. máj 2020

@0silvia0 oh a samozrejme malej sme stale vraveli nech k psovi nejde ked pes ma zradlo hoc napr my mozme vziat jedlo v pohode ale istota je istota. Nas pes je macka v psom tele to sa smejeme 😂 macky okolo neho spia maciatka sa mu hraju s chvostom a pes nic ... ale ked sa jedna o zradlo KONEC ... 😀

janulik2008
4. máj 2020

@0silvia0 maly ma uz 9 rokov a nestretavame sa s nimi. Co sme u nich boli ich pes je zlaticko 🙂

bluka2
4. máj 2020

@0silvia0 jasné, že doplatí, kto nepozná hranice bude mať debilný život aj ho znepríjemňovať ostatným naokolo... Dokým sa to nenaučí - a myslím, že čím neskôr, tým ťažšie to ide

lintu
4. máj 2020

Nie každý pes je detský mojkáč. Sú psy, ktoré nenechajú so sebou zametať. Na cudziu osobu reagujú inak ako na domácich. Ak sa im niečo nepáči, zväčša o tom dajú vopred vedieť. Kto si psa nepozná, nevie čítať/nevšíma si reč jeho tela, je to problém. Áno, tento pes možno za to, čo sa stalo, nemohol. Bez dozoru ho ale púšťať k deťom, bola dosť veľká odvaha. S návštevami by som neprestala. Za podmienky, že pes bude za ten čas niekde zavretý alebo si ho budú držať aspoň niekde bokom. A mladú milovníčku zvierat treba tiež naučiť držať si od nich trochu viac odstupu. Zvieratká sú milé, pekné, ale občas reagujú proste aj nevyspytateľne.

0silvia0
4. máj 2020

@janulik2008 aj nas pes ma rad macky, o to tu nejde...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
sissy27
4. máj 2020

@majka2 pochybili ste všetci. Pes má zrejme nedostatočný výcvik, čo je chyba majiteľov a ty tiež necháš dieťa v tesnej blízkosti silného psa, ktorého sama poriadne nepoznáš.
Nenavštevovať svokrovcov / starých rodičov / rodičov nie je riešenie, ale treba si deti aj psa zabezpečiť tak, aby nedošlo k blízkemu stretu. Ale nezamykala by som psa do inej miestnosti, to sa vám môže vypomstiť. Pes má reagovať a poslúchnuť na povel “miesto”, dieťa nemá loziť za ním. Obom treba určiť hranice a vychovať.

jankaovecka
4. máj 2020

Spytaj sa aj na psich forach nie len na mamickovskych, je to rozdiel...
Takze mile damy, asi vacsina z vas videla psa len z dialky a o psom spravani neviete asi nic! Tolko je tu takych prispevkov, az sa mi nozik otvara vo vrecku.
Po prve - keby ten pes chcel malej naozaj ublizit tak by to spravil raz a bohuzial navzdy. Nepokusal ju, ale napomenul tak ako to robia psy stencom. Zial psy maju srst a my hladku pokozku..
Po druhe - pes sa nikdy NEOBJIMA! Je rozdiel nas pes ktoreho pozname a vieme precitat a cudzi. Henten je cudzi. NIKDY nedovol detom aby objimali psa!!! Psy to nemaju radi. Citia sa obmedzeni. Pes nie je hracka pre deti ale silne zviera vedome si svojej sily!
Priatel ma v podstate pravdu. Ja by som chodila normalne dalej na navstevu, ale mala dieta naozaj pod kontrolou a naucila aj seba aj dceru AKO sa spravat k psovi!
Ten pes jej dal len najavo ze toto sa mu jednoducho nepaci. Dovychovat a doucit vsetky zucastnene strany tak, aby sa podobnym situaciam predchadzalo.
A najlepsia blbost na koniec: pes ktory pokusal raz pokuse znova, ach boze🙈🙈🙈

lenuliatko84
4. máj 2020

Tam kde je pitbul a rasy podobne by som nesla ja sama nieto este s dietatom

jankaovecka
4. máj 2020

@lenuliatko84 a ani nechod a nesir paniku z “bojovych” plemien🤐

ayanamirei
4. máj 2020

@jankaovecka ten pes bol pod stolom... dcera sa k nemu zohla - normalny pes by uz prirodzene cuvol a predtym nez by uhryzol by riadne zvrcal. A k tomu opetovnemu utoku, povie ti to aj veterinar , ze pes, ktory raz pokuse, spravi to aj znova, pretoze proste nieje vychovany a zjavne ani po tomto co urobil nedostal adekvatny trest. Ludia si obstaravaju bull psi a ich krizence a vychova nula bodov, psi prepnute, bezpapierove krizene kade tade a potom to tak vyzera... na drzanie tychto plemien by som jednoznacne zaradila psychotesty a povinnu skusku poslusnosti, lebo to nieje ratlik.

kitycat
4. máj 2020

Ano. A dceru nauc respektu k zvieratam

Ked som mala asi 8 rokov stalo sa mi to iste objala som lciaka okolo krku zacal sa vzpierat a stekat. Som tu psov sa nebojim

Sestra to iste asi 10rocna sa hrala tiez s vlciackou kadzala jej loptu potom ze akoze ju hodi ale ona sa za loptou zahnala a cvakla ju do pery, jazvu ma doteraz ale strach zo psov nie

Keby to bolo u tvoji h rodicov ani tam by si uz nesla? A zatvarat psa do kupelne to je koho genialny napad...

lune
4. máj 2020

@majka2 Psy naozaj neznasaju objatia...nie som psickar ale toto by si mala vediet...a cudujem sa reakcii priatela ani rodiny. Ublizil dievcatku a opat je povyseny pes nad clovekom. Mala urobila chybu, lebo je mala. Pes mozno nie je adekvatne vychovany a neviem kto sa o neho stara ale ak starki, tak mozno neciti taky respekt. Vycvik ma pes aky? Z pohladu matky..nikdy by som neohrozila svoje dieta a nebola s nim v blizkosti nevyspytatelneho zvierata. Co ak psovi vadia zvuky (pistanie, krik, pohyby) a nie je jednoducho rad s detmi? Nemusi uz zautocit, ani upozornit cvaknutim ale bala by som sa co ak... A s babatkom ku nim uz vobec nie...

jankaovecka
4. máj 2020

@ayanamirei “normalny” pes by prirodzene necuvol a urcite by poriadne nezavrcal... to si ako na to prisla? Veterinar je clovek ktory studuje veterinarne lekarstvo a pokial sa nevenuje psej etologii tak je to taky isty majitel ako ty alebo ktokolvek iny. To ze je veterinar, este neznamena, ze je opravneny davat fundovane rady. Ucinny trest funguje PAR SEKUND po tom co pes spravil nieco mimo nas ramec. Ked pokuse dieta a majitel nezareaguje hned (co urcite nezareaguje, lebo ide ratovat dieta a nie trestat psa) a bude ho trestat potom tak ten pes si to nespoji s tym kusancom! Treba doucit a dovychovat aj teba. O bull psoch sa radsej ani nejdem vyjadrovat🤦‍♀️

jankaovecka
4. máj 2020

@ayanamire a za nespravnu vychovu predsa nebudeme trestat psov...