Politické rozpory s bratom
Ahojte, mám veľmi vážne rozpory s bratom po tom, čo som zistila jeho politické preferencie pred dvoma rokmi. Volil Smer. Jednoznačne Fica, aj s jeho milovanou manželkou. Od toho okamihu mám voči nemu obrovskú averziu. A čokoľvek Fico zase so svojimi ministrami vymyslí, dávam bratovi za vinu. Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom. Živnosť som zrušila. Išla som na ÚP, keďže som si odvádzala odvody a mala som nárok na podporu, žiaľ dostala som už len prvé tri mesiace plnú, čiže od apríla sa mi bude krátiť. Posielam životopisy, samozrejme, je problém pre invalidnú matku s dvomi deťmi, samoživiteľku. A teraz zistím, že ešte budp krátiť ID, ak budete pracovať. Strašne som sa pohádala dnes s bratom, keď sme sa stretli. Neviem mu prísť na meno. Ja chápem, že len hlas týchto dvoch ľudí nerozhodol o tom, ako je to teraz, ale hlavne hlasy týchto ľúdi, jeden po druhom rozhodli, ako sme na tom teraz. Ako dokážete odčleniť politiku z rodinného života, ak vám do nej denno denne zasahuje?
@anonym_autor ako sa tvoj brat zmenil? To asi nebude len o tom, že odovzdal nejaký hlas istej strane? Prečo si prestala podnikať?
@anonym_163959 nakoľko podnikateľké prostredie teraz podnikateľom (mikro) nepraje. Transakčná daň, minimálne odvody, zdravotné odvody, daňové zaťaženie, RP a iné. Toto som zavesila na klinec a idem späť na TPP. A môj brat je typický ficovolič. Robí na 3 zmenke, pije pivko v krčme, kým je žena doma s deťmi na MD, on nadáva s ostatnými kumpánmi na všetko a velebí Fica. Číta konšpiračné weby, svet ovládajú židia a Soroš, všetkých nás chcú ovládať, banky nás okrádajú. Nevyužíva EB, ani platbu mobilom, ani platbu kartou, iba cash. Email nevie ani poriadne využívať, keď potreboval niečo vybaviť, vždy poprosil mňa. S manželkou žijú od 10tich ku 5tim a nezriedka si odo mňa požičiaval peniaze, tak aby to žena a naša mama nevedela. Vzor je pre neho Fico, Blaha. Nemám si s ním čo povedať.
@aurora33 závisť nie, nemám mu čo závidieť, ja som finančne na tom lepšie ako oni dvaja dokopy. Hnev a zlosť na nich áno. Na to, koho volili a aj vďaka komu sme ta kde sme. A asi to prerastie až do averzie, doživotnej. Cez to cesta nepôjde. Celý život podporoval trumpa, aký je skvelý, ako bude mier. Teraz šúcha ticho nohami pod stolom.
@anonym_autor ty už dávno vieš, že to nie je o politike, o tvojom bratovi, dokonca ani o Ficovi, o invalidných dôchodkoch….
Je to o tom, že to mas sakra ťažké. Že nesies váhu celej rodiny, si jediným zdrojom príjmu, nesies zodpovednosť za deti sama a k tomu mas podlomené zdravie. Ty si vyčerpaná, frustrovaná, zo všetkého už unavená a potrebuješ nejakú podporu, nech si môžeš aspoň trochu vydýchnuť. Hnev však uberá sily. Nejde o brata, ale o teba. Toto ti život nezlepší. Ak však v tebe vyvoláva také pocity, aké opisuješ, minimalizuj kontakt. No nedávaj mu to za vinu. V tom je dosť rozdiel.
@anonym_autor ty už dávno vieš, že to nie je o politike, o tvojom bratovi, dokonca ani o Ficovi, o invalidných dôchodkoch….
Je to o tom, že to mas sakra ťažké. Že nesies váhu celej rodiny, si jediným zdrojom príjmu, nesies zodpovednosť za deti sama a k tomu mas podlomené zdravie. Ty si vyčerpaná, frustrovaná, zo všetkého už unavená a potrebuješ nejakú podporu, nech si môžeš aspoň trochu vydýchnuť. Hnev však uberá sily. Nejde o brata, ale o teba. Toto ti život nezlepší. Ak však v tebe vyvoláva také pocity, aké opisuješ, minimalizuj kontakt. No nedávaj mu to za vinu. V tom je dosť rozdiel.
@anonym_163959 ja som podporou všetkým, aj mame, aj sestre, aj bratovi. Žijem, idem, mám usporené, fungujem. Ale ten ID mi pomáha, bez neho by sme to mali veľmi ťažké. A teraz podľa navrhovaných noviniek sa bude krátiť. Raz skončím na plnom ID a nebudem môcť vôbec pracovať. Aktuálne mi štát hovorí, že na 45% mám obmedzenia, ale na 55% som funkčná, teda som viac funkčná ako nie. Preto musím pracovať. Brat u mňa skončil tým, že sa z neho stal ficovolič, doslova.
@anonym_autor autorka toto fakt? Kvôli politike rozhádzať rodinu by ma ani nenapadlo 🙈
@iriska13 ani mňa, napadlo to jeho, svojou voľbou. My to v rodine síce rešpektujeme, ale od neho sa dištancujeme. Aj mama, aj sestra.
@anonym_163959 ja som podporou všetkým, aj mame, aj sestre, aj bratovi. Žijem, idem, mám usporené, fungujem. Ale ten ID mi pomáha, bez neho by sme to mali veľmi ťažké. A teraz podľa navrhovaných noviniek sa bude krátiť. Raz skončím na plnom ID a nebudem môcť vôbec pracovať. Aktuálne mi štát hovorí, že na 45% mám obmedzenia, ale na 55% som funkčná, teda som viac funkčná ako nie. Preto musím pracovať. Brat u mňa skončil tým, že sa z neho stal ficovolič, doslova.
@anonym_autor skus si daj nejaky caj a zamysliet sa
vysla nejaka studia UHP a ty to riesis ako keby to bolo uz zverejnene v zbierke zakonov. Citala si to vobec ?
ÚHP preto navrhuje viacero opatrení, ktoré by umožnili efektívnejšie využívanie dávok. Medzi nimi je napríklad progresívne krátenie invalidného dôchodku pri vysokých príjmoch alebo zavedenie fázovanej PN, ktorá umožní postupný návrat do práce a čiastočné pobieranie dávky.
ty mas niekolko tisicovy prijem (4-5 tisic) aby sa ta to vobec tykalo ?
a inak nevhapem preco to viazes na Fica, lebo napr PS malo v programe vyrazne vacsie obmedzenia na subehy a adresnost davok. Ak by sa malo vecne hodnotit kto sa viac zastava dochodcov, dava im 13 dochodky, valorizacie a pod, tak je to prave Fico (nie som jeho volicka ak by si to hned chcela napadnut)
a ty na zaklade nejakej studie, davas za to vinu Ficovi a jeho volicovi tvojmu bratovi a nadavas mu ? to ako fakt ?
nevidis sama tu absurditu tvojho spravania?
ak mas ID na psychicku poruchu tak potom to chapem, lebo to je jednine racionalne vysvetlenie tvojho spravania
@anonym_autor skus si daj nejaky caj a zamysliet sa
vysla nejaka studia UHP a ty to riesis ako keby to bolo uz zverejnene v zbierke zakonov. Citala si to vobec ?
ÚHP preto navrhuje viacero opatrení, ktoré by umožnili efektívnejšie využívanie dávok. Medzi nimi je napríklad progresívne krátenie invalidného dôchodku pri vysokých príjmoch alebo zavedenie fázovanej PN, ktorá umožní postupný návrat do práce a čiastočné pobieranie dávky.
ty mas niekolko tisicovy prijem (4-5 tisic) aby sa ta to vobec tykalo ?
a inak nevhapem preco to viazes na Fica, lebo napr PS malo v programe vyrazne vacsie obmedzenia na subehy a adresnost davok. Ak by sa malo vecne hodnotit kto sa viac zastava dochodcov, dava im 13 dochodky, valorizacie a pod, tak je to prave Fico (nie som jeho volicka ak by si to hned chcela napadnut)
a ty na zaklade nejakej studie, davas za to vinu Ficovi a jeho volicovi tvojmu bratovi a nadavas mu ? to ako fakt ?
nevidis sama tu absurditu tvojho spravania?
ak mas ID na psychicku poruchu tak potom to chapem, lebo to je jednine racionalne vysvetlenie tvojho spravania
@anonym_359169 mám ID na vážny stav po nehode, ten stav je nemenný a zhoršujúci sa časom. A Fico a jeho vláda je najhoršia vec, čo sa mohla stať tejto krajine, čiže bezohľadu na štúdiu, toto musí skončiť. A človek, ktorý ho podporuje a volí nemá v mojom živote čo robiť.
Fuha tolko stran, nechce sa mi to citat… takze v podstate odpoviem iba na uvodny prispevok… aj to radu ako taku nemam, len by som rada podotkla, ze ja mam iny politicky nazor ako moja dospela dcera, ktora este so mnou zije. Napriek tomu si vieme prist na meno, aj ked u nej je to s respektovanim mojho nazoru horsie ako z opacnej strany. Neviem ako sa zachovas, ak jedneho dna pojde o tvoje dieta. Tam je to trosku komplikovanejsie, len tak ho znenavidis lebo politika? Mne toto hlava neberie….
@anonym_359169 mám ID na vážny stav po nehode, ten stav je nemenný a zhoršujúci sa časom. A Fico a jeho vláda je najhoršia vec, čo sa mohla stať tejto krajine, čiže bezohľadu na štúdiu, toto musí skončiť. A človek, ktorý ho podporuje a volí nemá v mojom živote čo robiť.
@anonym_autor no mne toto pride, zdovodnenie spravania ako Cintula a spol.
potom je samozrejme pre tvojho brata a jeho manzelku lepsie ak sa s nim nestykas, nekontaktujes ich a pri nahodnom stretnuti sa mu radsej vyhni a neoslovuj ho ak mu mas len nadavat.
Proste rozni sme ludia, mne osobne sa osvedcilo v zivote s takymi toxickymi ludmi tvojho typu uplne prerusit kontakt
@anonym_autor no mne toto pride, zdovodnenie spravania ako Cintula a spol.
potom je samozrejme pre tvojho brata a jeho manzelku lepsie ak sa s nim nestykas, nekontaktujes ich a pri nahodnom stretnuti sa mu radsej vyhni a neoslovuj ho ak mu mas len nadavat.
Proste rozni sme ludia, mne osobne sa osvedcilo v zivote s takymi toxickymi ludmi tvojho typu uplne prerusit kontakt
@anonym_359169 ja ho nekontaktujem, rovnako ani moja rodina. Uz s im nechceme mat vela spolocneho. Ked raz pochopi a zmeni svoje nastavenie, je u nas doma vitany, inak si vybral cestu sam. My zvysok rodiny uz si s nim nemame co povedat. Jeho volba, jeho cesta.
@anonym_359169 ja ho nekontaktujem, rovnako ani moja rodina. Uz s im nechceme mat vela spolocneho. Ked raz pochopi a zmeni svoje nastavenie, je u nas doma vitany, inak si vybral cestu sam. My zvysok rodiny uz si s nim nemame co povedat. Jeho volba, jeho cesta.
@anonym_autor tak preco si mu 20.3. vynadala, ked sa s nim nestykas ?
to co pises ty si tak toxicka narcisticka osoba ufff a este sa prezentujes ako svatica, to ze sa s nim nestykate je pre neho pozehnanim len to nadalej dodrzujte a nekontaktujte ho.
Toto je za mna ludska spodina, to co robis, aby niekto nenavidel ineho pre jeho presvedcenie, politicky nazor, orientaciu atd. a kvoli tomu opovrhoval inymi.
Dufam ze sa nechystate cez Velku noc ist do kostola, ked sa takto chovas.
My v rodine voline rozne strany, mame rozne vierovyznania ale aby som preto neznasala svoje sestry, dieta ci rodica alebo stryka ci tetu? Ako moze niekto takto zit ?
@anonym_163959 nakoľko podnikateľké prostredie teraz podnikateľom (mikro) nepraje. Transakčná daň, minimálne odvody, zdravotné odvody, daňové zaťaženie, RP a iné. Toto som zavesila na klinec a idem späť na TPP. A môj brat je typický ficovolič. Robí na 3 zmenke, pije pivko v krčme, kým je žena doma s deťmi na MD, on nadáva s ostatnými kumpánmi na všetko a velebí Fica. Číta konšpiračné weby, svet ovládajú židia a Soroš, všetkých nás chcú ovládať, banky nás okrádajú. Nevyužíva EB, ani platbu mobilom, ani platbu kartou, iba cash. Email nevie ani poriadne využívať, keď potreboval niečo vybaviť, vždy poprosil mňa. S manželkou žijú od 10tich ku 5tim a nezriedka si odo mňa požičiaval peniaze, tak aby to žena a naša mama nevedela. Vzor je pre neho Fico, Blaha. Nemám si s ním čo povedať.
@anonym_autor rozumiem ti, s hentakym by som sa už dávno nebavila. Brat-nebrat.
@anonym_autor tak preco si mu 20.3. vynadala, ked sa s nim nestykas ?
to co pises ty si tak toxicka narcisticka osoba ufff a este sa prezentujes ako svatica, to ze sa s nim nestykate je pre neho pozehnanim len to nadalej dodrzujte a nekontaktujte ho.
Toto je za mna ludska spodina, to co robis, aby niekto nenavidel ineho pre jeho presvedcenie, politicky nazor, orientaciu atd. a kvoli tomu opovrhoval inymi.
Dufam ze sa nechystate cez Velku noc ist do kostola, ked sa takto chovas.
My v rodine voline rozne strany, mame rozne vierovyznania ale aby som preto neznasala svoje sestry, dieta ci rodica alebo stryka ci tetu? Ako moze niekto takto zit ?
@anonym_359169 lebo mi volal a pytal odo mna pozicat peniaze. Tak som mu povedala, nech si pozicia od Kamenickeho, jeho brother in law 🙂. Co som statna pokladna? Co si zvolil to ma, nech nenstahuje ruku ku mne, ale inym smerom. Mama ani sestra mu uz nepoziciaju.
@anonym_359169 lebo mi volal a pytal odo mna pozicat peniaze. Tak som mu povedala, nech si pozicia od Kamenickeho, jeho brother in law 🙂. Co som statna pokladna? Co si zvolil to ma, nech nenstahuje ruku ku mne, ale inym smerom. Mama ani sestra mu uz nepoziciaju.
@anonym_autor tak si ho zablokuj, ak je nezodpovedny a pod ani ja by som mu nepozicala ale rozhodne by som to neodovodnovala jeho politickymi preferenciami
@anonym_autor tak si ho zablokuj, ak je nezodpovedny a pod ani ja by som mu nepozicala ale rozhodne by som to neodovodnovala jeho politickymi preferenciami
@anonym_359169 ja by som mu požičala, ale takto nie. On je iba dezolé, absolútne pohltený ficom. Toto nemá zmysel. Ako hovorím, nech hľadá zdroj iným smerom.
@anonym_autor vy ste podarena celá rodina 😀
@iriska13 ani mňa, napadlo to jeho, svojou voľbou. My to v rodine síce rešpektujeme, ale od neho sa dištancujeme. Aj mama, aj sestra.
@anonym_autor neskutočné ....čo si ty za človeka , odpísať brata kvôli politikom, ktorí tak či tak idú jedno ...pre mňa si nič
@anonym_autor ty po sebe aj čítaš ???
@anonym_d9cba1 ono, nie každý kto nemaze medové motúzy je troll.. a neviem na základe čoho usudzuješ, že mám posratý život.. ale nejdem ta presviedčať o opaku.. ja už, našťastie, na SK nie som. Aspoň sa nemusím denne pozerať na tu bandu zamindrákovaných ľudí, ktorým vláda systematicky demoluje štát a oni im za to ešte aj tlieskajú. Ale hlavne, že sme všetci slušní. Ďakujem pekne. Pre takýchto ľudí, ktorí v čase kríz zaujali neutrálny postoj sú v pekle vyhradené tie najlepšie miesta. Pokrytci!
@top_manazerka to. že si necháme srať na hlavu je pravda ...ale to je od 89 -teho ..a potom, Nemci si nenechajú ? Češi? ako na to, ako sa prezentuješ, by si mohla vedieť, že politici sú vinní za všetko, čo sa deje a je jedno, ktorí ...všetci do nohy sú rovnakí
Toto je neuveritelne, v priamom prenose rasizmus, a este aj voci vlastnej rodine. Odsudzovat hocikoho kvoli jeho farbe pleti, vierovyznaniu, politickemu presvedceniu ci inym odlisnostiam je cisty rasizmus… autorka nechapem tvoje zmyslanie.. ani niektorych inych, ktori sa sem vyjadrili podobne ako ty… je mi z toho do placu. Ako ludstvo sme sa vobec nepoucili.
no a teraz si predstav ze u nas manzel je ficovolic a ja zas opacnu stranu 🙂 fungujeme 20 rokov normalne kedze politika u nas nie je na popredych miestach vo vecernych debatach
@anonym_784e61 uprimne nedokazem si to predstavit. toto totiz neni podla mna o politickych nazoroch ale o zakladnych hodnotach. nemohla by som zit s niekym, kto podporuje zlobu, zlodejinu a klamstvo. keby sme jeden liberal a druhy konzervativec, nehovorim. ale niekto kto vedome podporuje toto, to nie je iny politicky nazor. to hovori nieco bud o jeho inteligencii alebo charaktere. este v sirsej rodine som ako tak schopna to toleroval ale u manzela, ja by som nedolala zit s takym clovekom. nastastie toto nemusim riesit. uplne chapem autorku. horsi sa mi zivot, vsetko je len a len drahsie a ludia ich volia dokoola. uprimne nerozumiem preco. ved uz je taka sialena drahota, vsetky firmy odchadzaju, zaostavame za vsetkymi krajinami, medzinarodne sme na smiech a obraciame sa este aj k rusom, co nas tu 50r okupovali...
Ludia si neuvedomuju, ze volby nie su iba o Ficovi. Rusko potrebuje nestabilne podrazacke byvale komunisticke krajiny vedene nim vybranymi ludmi ako Orban a Fico, aby rozkladali EU a NATO zvnutra. A uspesne sa mu to dari. Prve kolo slovenskych volieb prebehne v Madarsku v aprili. Ak padne Orban, padne aj Fico.
Preco asi Putin poslal top spiona vysokopostaveneho KGBaka Andrejeva z Polska za velvyslanca do tak bezvyznamnej krajiny ako Slovensko? Zo srandy? Aby urobil vsetko preto, aby vyhral Orban aj Fico. Od diverzie, propagandy, klamstiev po akukolvek spinavost. Teraz bolo v novinach, ze ruska tajna sluzba anvrhovala urobit fingovany atentat na Orbana, aby zvratili madarske volby. Vid atentat na Fica, Trumpa, ktori tito dvaja v pohode a bez nasledkov prezili ...
https://www.facebook.com/reel/4236401953266443
Toto je neuveritelne, v priamom prenose rasizmus, a este aj voci vlastnej rodine. Odsudzovat hocikoho kvoli jeho farbe pleti, vierovyznaniu, politickemu presvedceniu ci inym odlisnostiam je cisty rasizmus… autorka nechapem tvoje zmyslanie.. ani niektorych inych, ktori sa sem vyjadrili podobne ako ty… je mi z toho do placu. Ako ludstvo sme sa vobec nepoucili.
@anonym_3f673e toto je o hodnotach. ak niekto kradne a vedome skodi inym aby kryl svoje obohacovanie, tak mame nesuhlasit a nie, ze sa schovat za slobodu nazoru. presne, je to do placu a strasne smutne. prve co, ked sa opat dostali k moci, menili trestny zakon (znizovali si tresty), preco asi. mame krasnu krajinu a takto si ju nechem riadit. povedzte mi jednu oblast statu, kde nieco funguje? ved to je hrozne, ked sa pozrieme na okolite krajiny prip. aj tie co akoze boli za nami. je to placu.
@top_manazerka to. že si necháme srať na hlavu je pravda ...ale to je od 89 -teho ..a potom, Nemci si nenechajú ? Češi? ako na to, ako sa prezentuješ, by si mohla vedieť, že politici sú vinní za všetko, čo sa deje a je jedno, ktorí ...všetci do nohy sú rovnakí
@anonym_d9cba1 tak stale volme dookola tych istych, potom neni ani sanca, ze sa to zmeni.
@anonym_d9cba1 tak stale volme dookola tych istych, potom neni ani sanca, ze sa to zmeni.
@anonym_b7694d nič si nepochopila ..ani také PS nebude pracovať pre nás , proste je to na nás, voľby nikdy nič nezmenia , to musíme my
@anonym_b7694d nič si nepochopila ..ani také PS nebude pracovať pre nás , proste je to na nás, voľby nikdy nič nezmenia , to musíme my
@anonym_d9cba1 naopak. oni riadia tento stat, bez nich sa nepohneme. pravda je ze vdaka tomu, ze tu mame takych schopnych"beznych" ludi, to este ako tak funguje. ale vlada nastavuje podmienky pre podnikatelov, zamestnavatelov, pre ludi. oni maju realne zdroje nieco menit a pomahat ludom. ked na nich nebudeme tlacit a budeme len tisko suchat nohami, nikdy sa nic nezmeni. musime si uvedomit, ze on maju robit pre nas. a ked to nerobia, ma tam prist niekto iny. my mozeme robit co chceme, ked raz tu budu nastavene nezmyselne pomienky, budu utekat peniaze z rocpoctu na predrazene nakupy, tak sa nikdy nebudeme mat lepsie. to je ako ked mas hlupeho sefa v praci, ktory nic nerobi a okrada firmu/teba, mozes sa tam zodrat a ale stale to nebude fungovat ako ma a len sa tam zoderies, co budes zachranovat jeho zle napady. nech budes co robit, stale budes mat menej ako by si mala mat lebo zdroje napr na vylepsenia, platy a pod nejdu zamestnancom ale jemu do vacku. mas sa menit ty alebo by bolo lepsie vymenit jeho? v praci tu moznost nemas ale tu ano, mas moznost si ich iuz ako svojho sefa nevybrat. ale ano, je to o o nas o tom, koho si vyberame viest tuto krajinu.
@anonym_3f673e toto je o hodnotach. ak niekto kradne a vedome skodi inym aby kryl svoje obohacovanie, tak mame nesuhlasit a nie, ze sa schovat za slobodu nazoru. presne, je to do placu a strasne smutne. prve co, ked sa opat dostali k moci, menili trestny zakon (znizovali si tresty), preco asi. mame krasnu krajinu a takto si ju nechem riadit. povedzte mi jednu oblast statu, kde nieco funguje? ved to je hrozne, ked sa pozrieme na okolite krajiny prip. aj tie co akoze boli za nami. je to placu.
@anonym_b7694d to nic nemeni na tom, ze ide o rasizmus. Pisala som vyssie, ze ja mam dospelu dceru s inym politickym nazorom. Porozmyslaj, ako budes riesit, ked pojde o tvoje deti. Neviem ake su stare, a ako dlho bude trvat, kym si vyhrania politicke nazory, neviem, ake strany s akymi hodnotami a presvedceniami budu existovat, ale to naozaj zavrhnes vlastne dieta ako si zavrhla brata?
@anonym_b7694d teraz som si vsimla, ze nie si autorkou diskusie, tym padom sa ospravedlnujem.

@aurora33 ja som vdova, s partnerom sme neboli zobratí. A áno, môj brat nemôže za smrť môjho priateľa, ale za svoju voľnu áno. A ja mu ju nechám. Nech si kľudne pri pive v krčme keď pôjde z nočnej s kamošmi pohejtuje a pochváli Fica. Ale to neznamená, že ho nemôžem odstrihnúť. Ľudia sa menia, on sa zmenil. A tým pádom nemusíme byť spolu už v kontakte. To je všetko. Tomu sa hovorí slobodné rozhodnutie.
@anonym_autor ako sa tvoj brat zmenil? To asi nebude len o tom, že odovzdal nejaký hlas istej strane? Prečo si prestala podnikať?