Politické rozpory s bratom
Ahojte, mám veľmi vážne rozpory s bratom po tom, čo som zistila jeho politické preferencie pred dvoma rokmi. Volil Smer. Jednoznačne Fica, aj s jeho milovanou manželkou. Od toho okamihu mám voči nemu obrovskú averziu. A čokoľvek Fico zase so svojimi ministrami vymyslí, dávam bratovi za vinu. Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom. Živnosť som zrušila. Išla som na ÚP, keďže som si odvádzala odvody a mala som nárok na podporu, žiaľ dostala som už len prvé tri mesiace plnú, čiže od apríla sa mi bude krátiť. Posielam životopisy, samozrejme, je problém pre invalidnú matku s dvomi deťmi, samoživiteľku. A teraz zistím, že ešte budp krátiť ID, ak budete pracovať. Strašne som sa pohádala dnes s bratom, keď sme sa stretli. Neviem mu prísť na meno. Ja chápem, že len hlas týchto dvoch ľudí nerozhodol o tom, ako je to teraz, ale hlavne hlasy týchto ľúdi, jeden po druhom rozhodli, ako sme na tom teraz. Ako dokážete odčleniť politiku z rodinného života, ak vám do nej denno denne zasahuje?
@anonym_autor
Každý, kto zakladá takéto stúpidne témy, patrí do ruk odborníka - psychiatra
@nyusika nie, ja som nic nevykonstruovala, vysla som z toho, co napisala autorka, ak sa oznaci za vdovu, hoci nebola manzelkou, a zaroven hadze vinu za svoj zly zivot na inych, tak to nie je moj vymysel, su to jej vlastne slova, zaroven ubera inym pravo volit koho chcu a mat iny nazor, hadze hromy blesky na kazdu stranu, kto ma iny nazor, a ty robis zo mna problem, lebo sa ti nepaci pomenovanie reality
@anonym_autor Definíciu voliča smeru spĺňa autorka, a to priam ukážkovo - je dvojnásobná slobodná matka, invalidná, chudobná, evidovaná na úrade práce. K tomu je ešte je závistlivá a plná nenávisti. Rozumu veľa nepobrala, život si zariadila zle a vinníka za tento stav vidí všade okolo, len nie v sebe.
Presne takto sú na tejto stránke vykresľovaní Ficovoliči.
@anonym_a88f72 Ale ona je proti bratovi, ktorý volil Smer, podľa mňa je ona volička Matoviča.
@anonym_a88f72 Ale ona je proti bratovi, ktorý volil Smer, podľa mňa je ona volička Matoviča.
@petronelag alebo progresívneho Šimečku.
@top_manazerka ja len dúfam, že ošetrovatelia čo najskôr zistia, že si sa dostala k telefónu
@fajnova ale hej, snažíš sa tu perliť.. ani humorne to nie je. Akurát trápne.
@anonym_8bb17a nie, my sme si rozumeli velmi dobre, do volieb. Vtedy pre mna sa to zlomilo a neviem to jednoducho pochopit a preniest sa cez to. A ak to bude znamenat, ze s nim nebudem v kontakte kvoli tomu, radsej s nim v kontakte nebudem. Zdravie podlomene mam iba jedno.
@anonym_autor chápem tvoju frustráciu, ale uvedom si, že ktokoľvek by bol vo vláde, urobil to isté ...idú cestou najmenšieho odporu ...čiže každá vláda ide po najslabších a najzraniteľnejších, lebo tých sa nik nezastane ..či Fico, Šimečka, Matovič ...všetko jedno
@abbey1 nech si tí šmejdi a dezolati žijú ako chcú.. ale nech neničia budúcnosť mne a mojim detom. Ale tu je chybou všeobecne volebné právo - že každý nevzdelaný zakomplexovaný lúzer ma rovnaký hlas vo voľbách ako vzdelaný človek, ktorý platí vysoké dane a vychováva deti. To je daň za demokraciu.
@top_manazerka no mne prídeš ako lúzer ty ...arogantná, bez štipky sebareflexie, dezolátka s egom väčším ako vesmír ..život svojim deťom ničíš akurát ty svojou nadutosťou a povýšenectvom
@fajnova ak starci zapredajú budúcnosť svojich deti a vnúčat za 13. dôchodok tak čo si zaslúžia?? To nie je o nenávisti - to je čistý pragmatizmus. Sfanatizované staré trúby, ktoré chodia na smeracke MDŽ, kde nekriticky zbožňujú Roba, ktorý im ukradne aj nos medzi očami.. a treba voliť strany na slušnej strane spektra. Určite nie Smer, Hlas, SNS a Republiku (nackovia).
@top_manazerka totálna spodina si ...
Ja som volič SaS, môj brat volí Republiku,svokrovci Smer a čo s tým?
Nič. Majú rovnaké právo sa vo voľbách slobodne rozhodnúť. O tom sú demokratické voľby.
Za svoj život si môžeš sama,nie tvoj brat a jeho voľba.
Škrtať sa bude nech je vo vláde ktokoľvek, treba sa na to pripraviť. Dobre už bolo.
Ja som volič SaS, môj brat volí Republiku,svokrovci Smer a čo s tým?
Nič. Majú rovnaké právo sa vo voľbách slobodne rozhodnúť. O tom sú demokratické voľby.
Za svoj život si môžeš sama,nie tvoj brat a jeho voľba.
Škrtať sa bude nech je vo vláde ktokoľvek, treba sa na to pripraviť. Dobre už bolo.
@bosorkabb bracho je nacek?? No nič moc
@top_manazerka totálna spodina si ...
@anonym_d9cba1 dobre moja… chcela by si byt taká “spodina” ako ja 😂😂😂
@top_manazerka ano, všetky po tom túžime, byť ako ty (snáď pochopíš iróniu)
@top_manazerka len o tom snívam ...byť taká mrcha ako ty
@bosorkabb bracho je nacek?? No nič moc
@top_manazerka neuveríš ale ženu má poloromku. No a čo. Jeho rozhodnutie čo teba alebo mňa do toho?
Predpokladám že vieš ako fungujú demokratické voľby že?
@anonym_autor O strane Smer a jej predsedovi si myslím svoje. Ale ako napísal niekto komentár,politika " zrkadlí" váš nedobry vzťah s bratom.Podobne ako anorexia - mentálny problém sa zrkadlí v tele. Skúste si dať pauzu od seba na čas.
@denithestrange1993 Netvarme sa, ze ak bol za komancov niekto v stb a prenasledoval nevinnych ludi, mucil ich, ze co sme si, to sme, je to iba politika a doma sme uz normalni obycajni ludia. Ak bol niekto v HSLS a nakladal zidov do transportov, tak sa vecer po skonceni sichty nezmeni na slusneho cloveka a rano zase na bezcitnu svinu. Ked niekto voli kotlebovcov, nacistov, o com sa mas s clovekom obhajujucim vrazdenie ludi a genocidu bavit, aj ked je to rodina ... Ak mas vacsiu cast rodiny slusnych a inteligentnych ludi, tak travis cas s nimi, nikto ta nenuti travit cas s idiotskou castou rodiny, aby si z toho bola akurat otravena a znechutena ich debilitou. Moja svagrina je antivaxerka, nakazila tym brata, su aj proruski, uz sme sa nevideli 4 roky a su mi ukradnuti, nechyba mi ich pritomnost ani nazory . Mam dalsich surodencov, s nimi sa bavime normalne.
@top_manazerka
@anonym_bc59b5 tvoj brat so švagrinou majú šťastie, že sa s tebou nemusia stretávať ...
@top_manazerka neuveríš ale ženu má poloromku. No a čo. Jeho rozhodnutie čo teba alebo mňa do toho?
Predpokladám že vieš ako fungujú demokratické voľby že?
@bosorkabb nechaj ju ..je to troll, ktorý je má tak posratý život, že prišiel len vyrývať ...nič iné totiž nedokáže
@bosorkabb nechaj ju ..je to troll, ktorý je má tak posratý život, že prišiel len vyrývať ...nič iné totiž nedokáže
@anonym_d9cba1 nerozumiem prečo niektorý majú pocit že môžu iným diktovať ako majú voliť. Alebo čo si môžu, nemôžu myslieť. Chceme demokraciu ale zároveň nechceme? Či ako?
@top_manazerka
@anonym_bc59b5 tvoj brat so švagrinou majú šťastie, že sa s tebou nemusia stretávať ...
@anonym_d9cba1 S pologramotnou robkou, co v zivote nerobila, iba bola zavesena niekomu na krku, taka mi do zivota nic okrem studia hoaxov neprinesie. Jej stastie bude potom moje stastie.

@anonym_d9cba1 S pologramotnou robkou, co v zivote nerobila, iba bola zavesena niekomu na krku, taka mi do zivota nic okrem studia hoaxov neprinesie. Jej stastie bude potom moje stastie.
@anonym_bc59b5 práve si sa predstavila
@anonym_bc59b5 práve si sa predstavila
@anonym_d9cba1 povedala slecna inteligentna. Chod vyguglit este nejake duchaplnosti, nech si precitam dalsi radobyvtipny zbytocny tweet od zbytocneho cloveka.
Uz druhy utocny koment. Zlepsilo ti to nejako den, ked sa takto chodis odbavovat na net?
@anonym_d9cba1 povedala slecna inteligentna. Chod vyguglit este nejake duchaplnosti, nech si precitam dalsi radobyvtipny zbytocny tweet od zbytocneho cloveka.
Uz druhy utocny koment. Zlepsilo ti to nejako den, ked sa takto chodis odbavovat na net?
@anonym_bc59b5 ži si svoj smutný, úbohý a nenávistný život ...bola by som rada, keby si už na mňa nereagovala ...lebo sa ti môže stať, že sa tou žlčou zadusíš
@anonym_bc59b5 ži si svoj smutný, úbohý a nenávistný život ...bola by som rada, keby si už na mňa nereagovala ...lebo sa ti môže stať, že sa tou žlčou zadusíš
@anonym_d9cba1 Ty si tu ta zbytocna so zbytocnymi komentarmi. Aby si sa nedusila prva.
@anonym_autor Ja ťa chápem, pretože tu nejde o hocijaký názor. Politika nám denne zasahuje do života. A človek tým, ku komu inklinuje, ukazuje aké hodnoty uznáva. Tiež by mi veľmi vadil človek v mojej blízkosti, ktorý by schvaľoval to, čo robia a ako sa správajú smeraci alebo pravicoví extrémisti.
Chápem to, tiež mám tetu dezolátku a tá trepala úplne bludy a verí takým konšpiráciam, že sa človeku až rozum zastavuje. Koho volila si hneď rozumný človek vie domyslieť 🙂 No skrátka, raz som sa s nou pohádal, lebo som to už nedokázal počúvať. Odvtedy aj ona pochopila, že pri mne už tieto témy jednoducho nesmie vyťahovať, ani ja to neriešim a bavíme sa už o iných veciach.
Chápem to, tiež mám tetu dezolátku a tá trepala úplne bludy a verí takým konšpiráciam, že sa človeku až rozum zastavuje. Koho volila si hneď rozumný človek vie domyslieť 🙂 No skrátka, raz som sa s nou pohádal, lebo som to už nedokázal počúvať. Odvtedy aj ona pochopila, že pri mne už tieto témy jednoducho nesmie vyťahovať, ani ja to neriešim a bavíme sa už o iných veciach.
@anonym_e53429 cim vacsia istota o vlastnej mudrosti, tym vacsi dovod o tom pochybovat 😝
@anonym_d9cba1 ono, nie každý kto nemaze medové motúzy je troll.. a neviem na základe čoho usudzuješ, že mám posratý život.. ale nejdem ta presviedčať o opaku.. ja už, našťastie, na SK nie som. Aspoň sa nemusím denne pozerať na tu bandu zamindrákovaných ľudí, ktorým vláda systematicky demoluje štát a oni im za to ešte aj tlieskajú. Ale hlavne, že sme všetci slušní. Ďakujem pekne. Pre takýchto ľudí, ktorí v čase kríz zaujali neutrálny postoj sú v pekle vyhradené tie najlepšie miesta. Pokrytci!
@anonym_e53429 oni všetci trepú navlas rovnaké bludy. Rovnaké naučené výmysly.
To, čo popisujete, nie je len konflikt o politike. Je to presun hnevu a bezmocnosti na konkrétnu osobu, ktorú máte po ruke, na brata. váš nervový systém je dlhodobo pod tlakom (financie, deti, neistota) a potrebuje niekde „vybiť“ napätie. Politika sa stala spúšťačom, ale skutočná emócia pod tým je strach a pocit nespravodlivosti. A ten si vaša myseľ zjednodušila: „on za to môže.“ To je pochopiteľné, ale zároveň vás to uväzňuje v cykle hnevu, ktorý vás stojí energiu, ktorú teraz nutne potrebujete inde. Skúste sa na to pozrieť inak: váš brat nie je systém. Je to človek, ktorý urobil voľbu, možno z iných strachov, hodnôt alebo informácií. To neznamená, že s ním máte súhlasiť. Ale ak z neho spravíte „symbol všetkého zlého“, pripravujete sa o možnosť mať aspoň jeden stabilný vzťah vo svete, ktorý je pre vás už teraz dosť nestabilný. Nastavte si hranicu, o politike sa s ním nerozprávajte vôbec. Nie preto, že by to nebolo dôležité, ale preto, že vy si teraz nemôžete dovoliť ďalšie emocionálne vyčerpanie. Keď téma príde, pokojne ju ukončite vetou: „toto je pre mňa príliš citlivé, nechcem sa o tom baviť“. To nie je slabosť. To je regulácia. Ak by váš brat zajtra zmenil názor a volil „správne“, naozaj by sa váš život zmenil natoľko, aby zmizol ten hnev a tlak, ktorý cítite? Alebo by si vaša myseľ našla ďalší dôvod, kam ho presunúť?
@bjnr keď chcem vedieť, čo na to ChatGPT, vždy si prečítam tvoj príspevok 😉🤞

@aurora33 tak naco je MK? Každá téma co tu niekto napíše svoj problém, poďme im hromadne pisat mozes si za to sam.
@darmasiswa Nepomenovala si realitu. Vykonštruovala si si, ze autorka je liberál, pre ktorého je svadba iba papier. Bez toho, aby si sa jej opýtala, preco sa nevzali. Lebo jej odpoved je realita. Ty si mozes max myslieť. Tak nepoucuj o pravde, lebo tu vie iba autorka, keďže sa tu rozoberá jej život.
@anonym_257984 ešte si mi neodpovedala na moju predchádzajúcu otázku, že kde na autorku utocim, pričom ty si uz na mňa stihla zaútočiť, že som zabrzdená 🥲😀