icon

Pomáha vám manžel/partner/priateľ v domácnosti?

wolfkris
10. feb 2015

Dievky, zaujima ma ci mate podelene domace prace..ci vasa polovicka prilozi ruku k dielu alebo to nehava vsetko len na vas? Lebo u nas robim vsetko ja.. teda tak 99%..akoze najde sa taky den, ked umyje riad.. alebo navari...len co sa tyka toho varenia, tak mam niekedy pocit, ze viac skody ako osohu, bo celu kuchynu mozem potom umyvat..a ked vari obed v nedelu, tak ho jeme o piatej podvecer.. :D Ako je to u vas?

Strana
z4
rainee
11. feb 2015

Pomaha, ale mame prace podelene, lebo su cinnosti, ktore kazdy z nas robi o nieco radsej ako ten druhy 🙂 Ja navarim, ozehlim, operem, utriem prach. Manzel povysava, kuti, vynesie smeti. Nakupy a ine drobnosti robime obaja rovnako 🙂 Teraz ficim ale viac ja, nakolko on je pracovne vytazeny a ja som na RD.

bodka2014
11. feb 2015

Ja sa vôbec stazovat nemozem. Moj manzel ked vidi ze je spinavo sam od seba povysava aj 2-3x do tyzdna (mame tri male deti) poumyva podlahu, riad velmi rad umyva. Okna poumyva. Zehlil plienky. Uplne idilka. Tak je zvyknuty nauceny z domu. A popritom mame aj zahradu, drevo porube, vymaluje a ine veciokolo domu. Je aniel O🙂

simik22
11. feb 2015

Moj manzel pracuje cele dni, teraz v zime ma volnejsie, kedze je szco, a nemal tolko roboty, tak mi aj viac pomoze, duplom, ked sa nam narodil maly. Ked je doma povysava, oskrabe a uvari zemiaky napr, ked som potrebovala, pomohol trosku s varenim, napr pokraja cibulu maso. Vynasa smeti, vylozi, nalozi umyvacku, pomoze s detmi. Obaja robime, co treba, doplname sa, a hlavne je, ze vecer si mozme v klude pozriet telku, pokecat, oddychnut si. 🙂

tjaden
12. feb 2015

@wolfkris ahoj 100% prác robím ja, stavím sa že sa fláka aj v práci

sunshineka
12. feb 2015

@wolfkris aj u nas bolo vsetko na mne.moj bol z domu tak vychovany a iny ani nebude.ale v poslednej dobe sa snazi viacej pomahat.vzdy som mu musela hovorit,co ma spravit.teraz som chora,nevarim ani sa nestaram o domacnost,vsetko je na nom a napodiv zvlada a dokonca sam od seba.snad mu to vydrzi uz navzdy

sunshineka
12. feb 2015

@wolfkris moj sa do varenia nepusta,iba vynimocne aj to je cela kuchyna rozbombardovana a trva mu to strasne dlho.ked ho vidim ako si pohoda klidek tabacek supe zemiaky,tak musim odist do inej miestnosti,lebo mam chut mu vytrhnut noz z ruk a ukazat mu ako rychlo sa to da spravit.ale spravi no 😀 do nedelneho obeda sa este chvalabohu nepustil.mne staci,ked si po sebe umyje riad,uprace veci a da vsetko na svoje miesto.

natalym
12. feb 2015

@sunshineka Ale máš ho vo vyššom leveli ako ja môjho. V živote som ho nevidela zemiaky šúpať. A najväčší gól: Ja som chodievala z roboty o 18,30 hod, on o 15,30 hod a dodrbal ma, že som nekúpila chleba!!!! 😀
Nedonútila som ho aby kúpil ten chleba on. Ale teraz robíme spolu a tak odídem z roboty hocikedy na nákup.

sunshineka
12. feb 2015

@natalym lenivy je ako vos,co sa tyka domacnosti,ale dakujem Bohu,ze nepinda do nicoho.za toto som velmi vdacna,ze sa nikdy do mna nestaral,nepindal.no ale toho tvojho ti pekne svokricka vychystala na cestu 🙂

natalym
12. feb 2015

@sunshineka No to je pravda. Ale ona to robí stále. Prídeme tam a ona: dáš si k tomu uhorku? On povie: nie.
A ona ale čo by si si nedal a už vstane a chystá. By som vytiahla mačetu a sekala.......... 😀 😀 😀

sunshineka
12. feb 2015

@natalym moja svokra to iste. 😀

timea7
12. feb 2015

@natalym mala si sa na neho vykašľať, sebe kúpiť jeden rožok na raňajky, nechať si ho v kabelke a on nech si dáva salámu aj na Tatranku....

katka_bs
12. feb 2015

S priateľom v spoločnej domácnosti žijeme niečo cez dva roky, ale myslím, že je potrebné hneď od začiatku dať na javo, že žena nie je upratovačka, umývačka a slúžka v jednej osobe. Zo začiatku sme sa pohádali viackrát, keďže doma k takýmto návykom nebol vedený. 😀 Teraz vidím zlepšenie! 🙂 Veď keď sa práca podelí medzi dvoch, máme viac času na seba a spoločné chvíle, no nie? 😉 🙂 Je to aj na žene ako sa postaví k lenivcovi, keď nevychytáte muchy, keď nedá na javo, čo jej vadí, veci sa jednoducho nezmenia.

henamichal
12. feb 2015

@natalym plne s tebou suhlasim,niektore zeny by chceli uz privela. este ze nechcu,aby manzel namiesto nich porodil dieta. nestaci,ze muz zaraba?

erika1016
16. feb 2015

moj ten frfle na pomahanie stále,dokonca mi ani velmi nepomaha ked som teraz tehotná,vláčim sa aj s vajdlinom plnym prádla,dokonca nič nerobil ani ked som chodila do roboty ja a on na urade...on si myslí že ked teraz chodí do práce(je vodič)robí od 6.00 do 14.00,tak tým to haslo a doma leháro...ešte že to drevo nemám rúbať v mojom stave...aj so synom mu vadí sa hrať...on len hry na xbox,najedený aby bol a mal klud,hotovo.....a podotýkam,že každý rok mení robotu a je nejaky čas aj na urade,hoci aj bez koruny! ☹

katfan
16. feb 2015

@wolfkris nie,nepomáha.a ani to nechcem.cítila by som sa ako lempl,keby musel niečo doma robiť za mňa.keď tak poseká trávnik,ale aj to už robím ja,je to dobrý relax a trochu posilovňa.)

natalym
16. feb 2015

Ja som sa dlho hnevala, že nepomáha. Strašne ma to hnevalo. Ale potom som pochopila, že on to nechápe. Je z dediny, ženy varia, upratujú, zametajú, starajú sa o deti, perú, žehlia. Chlapi rúbu drevo, kosia, orú, murujú.
Bývame v paneláku, čo má rúbať? Nemá čo. Som rada a to sa snažím ho aj motivovať a chváliť, keď max. robí v robote, viac od neho čakať nemôžem.

mirka0706
16. feb 2015

Pomaha a velmi 🙂 uplne so vsetkym 🙂 Nema problem, navarit, upratat, vyzehlit... Velmi rad a s laskou sa o nas stara 🙂

dooomca
21. feb 2015

Lenže my ženy tiež nie sme stroje... aj my po 3 rokoch chodíme do práce, staráme sa o deti, o domácnosť, varíme, žehlíme, perieme...a chlapi? len prídu hodia veci a fajka zhasla.. na mne je tiež všetko a ide mi to niekedy na nervy.. lebo si šmarí veci na zem a hotovo. a tiež sem tam idem do práce... raz do mesiaca chytí náladu, že umyje riady, povysáva a navarí a to je všetko... a malému ak sa venuje 4 krát do mesiaca, tak aj to je veľa..ach

tana85
27. feb 2015

@wolfkris na zaciatku som s radostou robila vacsinu veci ja, ale dost ma to vycerpavalo a tak sme si jedneho dna spolu sadli a porozpravali sa. obaja pracujeme a zarabame, takze je mylne ocakavat, ze zena pride domov a tam ju caka druha smena. varenie je na mne, tiez zehlenie a umyvanie kupelne. pranie, umyvacka a prach su take spolocne ako sa komu chce, a vysavanie a podlahy su vyslovene jeho lebo ho to aj bavi. nejaky cas som bola nezamestnana a vtedy som bezproblemov robila vsetko, bolo vela casu. muzi su niekedy ako deti- ked im nepovies, tak sa nedovtipia. proste sa o tom porozpravajte, mozete mat aj nejaky zvyk, ze ake prace sa v ktory den budu robit a budete ich robit spolu lebo sama viem, ze nie je dobre ak ja makam a frajer sedi. a pozera tv s tym ze dlazky spravi neskor 😉

macus30
27. feb 2015

@dana_l no to teda neviem ked je zena na MD s tromi detmi tak asi tazko stiha...ja toto nepochopim chudiatka chlapi chodia do prace a strasne su unavenyy..

atomica87
27. feb 2015

@wolfkris moj mm chodi do prace, ja robim ciastocne z domu, pomaha mi neskutocne. Su tyzdne ked toho urobi viac ako ja, chodi z prace kazdy den o 17:00 a zapaja sa do vsetkeho. Su veci co robi iba on, napr polieva kvety, skrabe zemiaky, vysava a veci ktore iba ja.. zehlim, sezonnejsie veci ako okna zaclony, zavaranie, odstavujem ovocie...zvysok sa striedame vo vsetkom....

stella33
1. mar 2015

@wolfkris v podstate si na otazku aj odpovedas. ty vlastne ani nechces, aby ti pomohol, lebo vsetko pokazi, alebo to nevie, alebo to trva dlho.... Ak to chces zmenit, musis mu dat priestor, aby sa to naucil. Pochvalit ho za to, ocenit 😉 U nas sa to postupne vyprofilovalo tak, ze robime co stihame a zvladame. Ked sa ide upratovat, rozdelime cinnosti (aj starsej dcerke!) a ide sa na vec. Pranie, zehlenie a take to TOP upratovanie robim odjakziva ja. Niesom zavisla na poriadku, ale ak uz, tak to musi byt do poslednej spinky. Ale muz sa naucil varit, vysavat, stiahnut podlahu, aj upratat po sebe kuchynu 🙂 chlapi su sikovni, ked ich vycvicis. len mi uz niekedy lezie v tej kuchyni na nervy a radsej by som ho videla pri nejakej chlapskej robote. Ja som v tomto za tradicie. Chlap ma narubat drevo, zabit mamuta a baba udrziavat ohen a vykurit jaskynu 😀

babulik505
8. feb 2016

Aj keď je to už rok stará téma, pridám sa aj ja. Môj muž zozačiatku pomáhal akotak, no aj teraz zapne umývačku, aj vyberie, smeti vynesie väčšinou, keď mu ich nachystám na vyhodenie... To bolo rečí, že keď budeme už robiť obaja, budeme mať práce doma podelené. A viete čo? Ani mu to nenapadlo. No raz za uhorský rok povysával, síce obišiel kúty a pod nábytkom, ale zahryzla som si do jazyka. Akonáhle by som niečo skritizovala, už by sa zaťal a nechytil sa ničoho... Takže, tak či tak, domácnosť je na mne, niekedy som pokojná, ale niekedy sa vnútri tak naštvem, aký má full servis.... Jemu dohovárať alebo požiadať, aby niečo urobil je kontraproduktívne. Najviac ma hnevá ale to, že ukazuje synovi zlý vzor. Ja malému vysvetľujem, že aj tatinkovia predsa musia pomáhať. Aj detičky. Malý to zatiaľ berie, je drobček. Ale mrzí ma, že foter mu neukáže, že mamu treba tiež šetriť a vážiť si ju. Vytočená som, že až. Pomôžem si? Akého som si vybrala, takého mám.

maaaaaaaria7
8. feb 2016

@babulik505 úplne súhlasím, moje myšlienky. moja situácia... 🙂

babulik505
8. feb 2016

A ešte niečo. Niektoré tu bránite mužov, či nestačí, že zarába... No, nestačí. Ja od neho peniaze za upratovanie nedostávam. Ani za nič iné. To rovno môžeme zaplatiť pomoc v domácnosti, tej nech platí. Ale to už nie, veď ja som zadarmo...

emocka
8. feb 2016

A ten môj zveľaduje naše bývanie iniciatívne, samostatne a tvorivo, dopestuje všeličo v záhrade, aj o kvety sa postará, opravuje s dudraním. Ostatné ja robím, deľba práce, hoci ja som si to takto nevybrala, určil si to on, no rokmi som si zvykla. Ako dobre, uľahčuje život ako vie. 🙂

olivka84
8. feb 2016

Ja mam zas opacny problem moj aj povysava aj riad umyje okna kupelnu varit nevie... Ale chodi s prace o 17 30 a pre neho je to upratovanie prvorade. A kym uprace tak maly ide spat. Vibec ma neho nema cas. A vecer je muz podrazdeny lebo vsetko musi robit . no nemusi on chce ja by som bola radcej keby sa hodinku venoval drobcovi. Ja si riad umyjem...a vysavat ozaj netreba kazdy den . ale to si nenecha vysvetlit

babulik505
8. feb 2016

@olivka84 je to s nimi proste na zbláznenie 🙂

babulik505
8. feb 2016

@maaaaaaaria7 chcela som dať "páči sa mi to", ale nepáči sa mi to 😉

maaaaaaaria7
8. feb 2016

@babulik505 🙂)))

Strana
z4