Pomáhajú vám rodičia po finančnej stránke?
nielen financiami ale aj inak materiálne? kúpili vám niečo hodnotnejšie , prípadne prispeli na niečo vyššou čiastkou? ak máte aj manžela alebo partnera, môžete napísať ako je to zo strany jeho rodičov?
zaujíma ma to preto, lebo u mňa nejaká väčšia materiálna pomoc od rodičov nehrozí, ale poznám dosť ľudí, čo im rodičia kúpila auto, postavili dom, dávajú im dosť peňazí a podobne.
preto sa chcem opýtať, že ako je to inde? nezávidím nikomu, len ma to zaujíma. ja som taká, že som rada ak si všetko kúpim za svoje a nie som nikomu nič dlžná, ale na druhej strane, žilo by sa mi lepšie, keby že mám aspoň istotu, že ak by sa niečo nepredvídané stalo, má mi kto finančne pomôcť.
@zuzinabila mam sestru...rodicia ak dsju nam pomozu aj sestre 😉 nezapisuju di co nam dali..to je trosku chore 😀
Nikto nam financne nepomaha, ani nepomahal, ani nam nic materialne nedal, aj svadbu sme si platili sami a ani to od rodicov ( uz am len mamu) ani svokrovco necakam. Ad jedna nemaju na to moznosti a ad dva nechapem preco by to mali robit? Ved nas predsa vychovali, dali na vzdelanie, a ked mozu povaruju vnucata...... Nemyslim si, ze rodicia by mali finance podporovat svoje dospele deti ( pokial teda sa neocitnu v nejakych vaznych problemoch)....
Nie...nikdy od rodičov...či sa týka svokrovcov,ak prerabame dom v ktorom aj oni bývajú prispejú tak 10 - 15 percent z celkovej sumy
Hmmm a nemalo by to byť skôr opačne? 🤔 Že dospelé deti pomáhajú rodičom? Oplácajú im celé roky starostlivosti?
@zuzinabila co je strasny postoj? ze si myslim,ze dospeli zdravi jedinci by sa mali postarat o seba a nezmykat rodicov v dospelosti? alebo ze by som neprijala, keby mi chcela napr mama dat nove auto? a naco? aby mi to potom vykricala pri prvej hadke? akolko takych poznas, co dali nezistne a nevytahovali neskor? kolko takych poznas,co dostali a popritom maju kariery? ja dokopy NULA. lebo zvycajne ti co zacinaju s holym zadkom to dotiahnu dalej,riskuju viac, lebo sa neboja padnut na dno. a nehovorim o tom,ze ich predbehnu aj niekolkonasobne ako tych co dostali hotove. ci co je strasny postoj podla teba? nerozumiem.
ja nechcem mat na tanieri na dennom poriadku co som dostala a od koho.chcem bty sebestacna a volna. lebo takych vztahov kde si ludia pomahaju materialne nezistne je len skutocne minimum.
// Keby som mala milióny,to sa nepodelim so svojimi deťmi?veď im prvým by som dala. ..///
to je nieco podobne ako / nechapem preco si zeny kupuju LV tasky, aj keby som mala miliony nekupila by som si to.
svoje miliony rozdavaj komu chces, az budu realne na ucte. 🙂
Podporuju nas aj rodicia aj svokrovci.
Verim a dufam,ze na stare kolena im to vratime a takisto ze raz budeme moct pomahat svojim detom.
V zivote je dobre vediet,ze sa clovek ma na koho v tazkej zivotnej situacii obratit (my na nich,oni na nas).
My všetko hodnotnejšie čo máme máme zo svojich, nedostávame nič. Popravde nikdy som sa nad tým nezamýšlala a vážim si to, čo máme. Sme už dosť starí na to, aby sme sa vedeli postarať sami o seba. Rodičia sa o nás starali už dosť. Zdá sa mi to tak správne 🙂
@zuzinabila este stale neviem,co je podla teba otrasny postoj.som realistka a mam svoje skusenosti s ludmi to je vsetko.
na jednej strane super, fandim ludom ktori dokazu nezistne pomoc. vazim si takych ludi. ale na druhej strane, nemozes nikdy vediet co sa deje za dverami bytu ze ano.
a vies ako sa hovori, podaj prst, zozere ti ruku.
na tejto otazke sa nikdy vsetci sto percentne nezhodneme,lebo to ci pomoct, komu,kedy v akej miere.to su vsetko zalezitosti odvyjajuce sa od sucasnej situacie zucastnenych, zdravotneho stavu, financneho stavu, skusenosti atd atd. nebudem ta presviedcat,ze iba moj postoj je spravny. pokial tie miliony nerozdavas z mojich,tak je vsetko v poriadku :P
No neviem nikdy by mi to nenapadlo cakat financnu pomoc od rodicov/ svokrovcov.
Sme dospeli a mame kazdy dve zdrave ruky. Nasi sice platili nasu cast svadby a ako dar som dostala trosku sporenia co mi setrili ( nijaka horibilna suma- tak na max.state ojazdene auto) ale dali mi vsetko co mali/mohli. Viac mi nenapadlo ani cakat. Svokrovci nic ved oni sami nemaju vela tak z coho by dali. Mm si platil svadbu sam. Zijeme 1200km od svk cize ozaj ziadna pomoc nehrozi. Ked som cakala dvojky tak mamka prisla na cca mesiac k malemu lebo som musela len lezat. Svokru na dochodku to zrejme ani nenapadlp ze by mohla pomoct. Cize nic necakame.
Skor myslime na to ze o chvilku bude treba plnit nas podiel z rozpravky o troch grosoch. Lebo sme dospeli a je rad na nas aby sme pomohli postarali sa a nie cakali pomoc....
@zuzinabila a si si ista,ze ta pointa unikla mne? 🙂
To skor my pomahame a posielame peniaze. Tak to bolo aj v minulosti.. Ono to je dobre ked ma clovek rodicov kt mozu pomoct. Velmi to zlahci zivot. Ale je to aj dvojsecna zbran. Kedze vela rodicov ked pomozu sa snazia do zivota az prilis zasahovat... Tak s tym treba pocitat. Ale poznam zas ludi ktorym rodicia vsetko dali. A ano mali lahsi zivot a viac prilezitosti ohladne skoly atd.
No dada dada,ty si ale jelito.rodicia sa o mna starali kym som skoncila skolu.este aj pocas nej som brigadovala aby som si mohla kupit cokolvek navyse.nedavaju mi ziadne neviem ake hodnotne dary.necakam od nich ziadnu financnu pomoc.sem tam nieco kupia malej,darcek alebo peniaze na darcek k sviatku.prave naopak,to tvojou ulohou je teraz pomahat rodicom.nechapem ci toto vobec myslis vazne.preco by ti mali rodicia pomahat finanvne alebo materialne?!?prepadla by som sa od hanby keby mi mal niekto v dospelosti prispievat na zivot.trapna otazka,trapny postoj.
Tazko pochopit preco by som cakal pomoc od rodicov popripade
na dochodku.Dali mi vsetko ked som vyrastal pomohli mi pri rozbehu do zivota a cakat ,ze ma budu dotovat do smrti to nazvem pohodlnnost.Skor by som im vracal ako cakal.Cely zivot zabezpecena som zvedavy ako to budes na stare kolena robit Ty.Ci svojim detom kupis dom a budes ich zivit.Aj ja mam narok uzivat si.
@zuzinabila daju..ak trebars zoberu segru na nakup(nemaju auto) tak jej nakup zaplatia a mne da cca tolko eur
Nie nepomahaju nam rodicia. Prepadla by som sa od hanby. Nemalo by to byt uz opacne????
Ja mám iba otca a on väčšinou darčeky kupuje take drahšie chalanom alebo nám požičal peniaze, keď sa nám pokazilo auto, ale dať, to nie. Všetko, čo mame, mame vďaka Bohu a našej usilovnosti
Nie,ani z jednej a ani z druhej strany
@zuzinabila suhlasim. Mám v okoli práve rodicov, čo svojim detom pomáhajú, kupujú auta, byty, najlepšej kamarátke vypomáha mama ešte teraz v 30tke finančne. Naši sú takí, že až po ich smrti, ani nepomôžu s vnúčatom a pritom by ich to nezasiahlo finančne. Podľa mna je to pekne a žiadúce. Muž chodi makať na dom, ja by som mu tak rada pomohla, ale nemôžem, lebo dieťa nevydrží same v kociku ani 5 minut a nikto ho nepostráži.. Keď budú deti veľké, chcela by som im uľahčiť vstup do budúcnosti a buď veľkou časťou prispieť na bývanie, alebo im kúpiť aspoň garsónky. Určite sa lahsie dýcha mladým ludom, ktorí sú bez hypotéky, ako napr. nám, čo máme 700eurovu hypotekárnu splátku.
@nini1010 mas rodicov....ona nema...tu nejde o pomoc ako taku,ona to myslela trosku inak,ten,co rodiciv nema,chape.
@terezka1947 Asi si to pochopila inak.Rodicov ma,ale ma pocit,ze do smrti ju budu dotovat.Som zvedavy ci to bude robit ona.
Nie nepomáha skôr my pomáhame rodičom keďže svokra žije sama a z dôchodku nevládze všetko utiahnuť a takisto môj otec je vdovec už 12r. Nepletime im síce byt alebo mesačne im nedávame peniaze ale vedia že ak niečo potrebuju môžu sa na nás obrátiť. Ale zase keď treba pomôcť tak pomáhajú, svokra s malým a otec nám pomáha vždy keď niečo treba okolo domu a veru nie je toho malo. Takze všetko ťaháme a kupujeme sami anspolahnut sa nemôžeme finančne určite na nikoho

moja mama nie tej ešte pomôžem ja ale svokra áno za pomoc sa ráta aj 5 krát do týždňa varena domáca stráva ktoru si donesieme v nadobách domov už len zohriať tak isto ak sa niečo pokazilo v dome prispela nám na opravu Mikuláš,meniny,narodeniny,Vianoce nič nepýtame aj tak vždy pošle už sme jej vysvetľovali že netreba že sme dopelý je to stara škola musi to byť tak a musime byť ticho hoci máme postihnutu dcérku nič nevie iba leži nerozpráva nič nechyta do rúk vždy dostáne darčeky na meniny,narodeniny,Mikuláša veľky balik sladkosti a Vianoce ani nehovorim ked sme sa sťahovali pomohla nám všetko vybaviť.