icon

Pomáhajú vám svokry a matky s deťmi?

27. jan 2025

Ahojte , neberte to v zlom . Chcem sa len spýtať ako je to u Vás . Či Vám pomáhajú svokry alebo matky s deťmi . Len v skratke , mám 2 ročného syna a dvojmesačné bábätko . S našim prvorodeným to bol extrém, mal koliky a ťažký reflux , pri ktorom sa každý deň dusil , nevedel sa nadýchnuť aj sme skončili v nemocnici . Po sekcii to bolo ťažké sa hneď starať . Malý je odmalička extrémne náročný , mal poruchy spánku , extrémne hyperaktívny nedá sa nijak vybiť doslova . Nikto nám niekdy fyzicky nepomahal . Moja matka sa rozhodla že jediná dcéra ju nezaujíma , a ani jej jedine vnúčatá .. takže ona ani nevie ako sa majú a vyzerajú - tak logicky nechodí k nám , proste žiadny kontakt. Ale to je jej rozhodnutie , kde sa stalo kopa iných problémov ktoré mi spôsobila .. ale to nejdeme riesit tu.. Ale .. moja svokra vie aká je situácia a pred pôrodom druhého bábätka mi povedala že pomáhať majú matky od dcéry . Je podľa Vás toto tvrdenie správne ? Keď vie akú máme situáciu od mojej matky plus nevieme sa ani na sekundu zastaviť pri deťoch s mužom . Nejde o lutovanie len ma zaujíma Vás názor že či matka od syna nemá pomáhať varovať vnúčatá . Takže nepomáha nie len moja matka ale nikdy ani ťuk svokra .
Ďakujem . Prosím poste úprimne 🙂😃

Strana
z5
ankare
2. feb 2025

To je čo za argument od svokry?! 🤣🤣🤣

autor
2. feb 2025

@ankare pár týždňov cca 2 pred pôrodom sme sa nabili keď sme boli u nich .. s malým , sa pýtala ako mi je lebo však som odpadla a bola hospitalizovaná . A som tak bola smutná celkom že matka ani nenapísali či žijem lebo však kvôli jej dlhom pýtali peniaze odo mňa nie ..som nie že skoro potratila ale i mala problémy cele tehotenstvo , plus aj mala doteraz berie lieky , čo ma tiež problémy .. tak som bola z toho vedľa že ona mne narobí problémy lebo bola zadlženaa ,robila problémy a ani len nenapísali čo som OK .. ďalej sa scokra spýtala či vládzem všetko ohľadom malého a domácnosti a ja že áno , veď čo iné mi zostava. A niečo povedala no veď to ajtak by to mala pomáhať matka , vždy pomáhajú len matky zo strany dcérinej . Tak mi vyrazilo dych že sa čudujem že som neporodila skôr 😄tak ja problémy so sebou, s matkou čo narobila dlhy a ona povie hento

autor
2. feb 2025

@ankare ale beriem , každá sme nejaká . Len ako vravím .. pokiaľ sa nejedna o konkrétneho človeka , je ľahké súdiť tuto názormi typu nemala si si robiť deti , prečo čakáš pomoc azd . By som bola zvedavá či tie čo zdieľajú tento názor , mali takú situáciu , trošku inak by rozprávali . Ale ved.. predsa z cudzieho krv netečie . 🙂) ľudia by si mali dávať pozor čo vypustia z úst akú negativitu, lebo ani nevedia ako a šup ..
ja som sa spýtala na nahor čo trepla scokra a hneď ukameňovali ma 😅že som arogantná , zaslúžim si to a iné

autor
2. feb 2025

@darmasiswa áno jasne súhlasím 🫶🏽

netti87
2. feb 2025

Takze sme na to dvaja, moja mama aj nas v telefone blokla,aby nahodou" neze " jej zavolame, a svokra s svokrol este horsie po 10 rokov manzelstva ( 2 deti ) stale na to je,ako by vedeli nase manzelstvo znicit, stale nieco vymyslavaju, aby sme sa pohadali...neze by clovek bol by v klude, ale este aj to 😐

autor
2. feb 2025

@netti87 ach to ma mrzí , máte to podobne 😩

gnotek
3. feb 2025

@darmasiswa odpoviem ti, chodím do práce a plním si aj svoje sny. Rada cestujem. Na dovolenku idem do Talianska ( Pompeje, Vezuv...) spoznzvací zájazd. Rada chodím do divadla. Denne cvičím ( doma). Ale vždy sú u mňa na prvom mieste vnúčatá a pomoc mojim deťom s nimi. Kedy im mám pomôcť? Keď sa budú vedieť o seba postarať samé? Moja rodina, vnúčatká sú viac, ako dovolenky, divadlo. Okrem toho ich všetkých pozývam sa spoločne strávený obed, Vianoce...moja rodina je na prvom mieste ale tiež sa starám aj o seba a svoje záľuby.

gnotek
3. feb 2025

Poviem ti, dáma som si vychovala svoje deti. Ako som spomínala moja mama bola staručká a svokra nemala záujem. Bolo to ťažké, viem ťa pochopiť a vie ťa pochopiť len ten, kto si tým istým čo ty prešiel.
Moja svokra bola pohodlná, sebecká a nemala vzťah k deťom, opravovali ju. Až neskôr som to pochopila. Véd ona ako žena, matka sa nevedela ani malým deťom prihovoriť.
Spolu s manželom sme to dali, bolo to ťažké. Veľmi. Viem čím prechádzate. A pamätaj na to, aby si bola iná, keď budeš sama babka.

gnotek
3. feb 2025

@darmasiswa dá sa to skĺbiť len netreba byť sebec

autor
4. feb 2025

@gnotek klobúk dole pred Vami 💖áno súhlasím plne .. len ten , kto to má také isté, alebo minimálne podobné sa vie vcítiť a nie hneď súdiť odveci. A práve pre toto , čím si prejdeme za život sa z nás stavajú silnejšie ženy ❤️

darmasiswa
4. feb 2025

Detom treba dat kridla 🙂

Strana
z5