Pomáhajú vašim mužom v domácnosti?
Ahoj ženy, len ma tak zaujíma. Pomáhajú vám muži v domácnosti? Občas uvariť, upratať, postarať sa o deti? kamarátka bola po zistení že môj muž to robí veľmi šokovaná. S jej mužom sa stále o tom hádajú, ale on to berie ako samozrejmosť postarať sa oňho, o domácnosť a o ich diet’a bez toho aby jej akokoľvek pomohol.
Hlavne budte rady vsetky zeny za to, kde zijete. V 90% castiach sveta by zena dostala po papuli len za to, ze vobec uvazovala, ze by mal muz nieco robit doma ine ako plodit deti.
@beata_k samozrejme, ze problem je v tom, ze zena mukluje sama. Ze marodky dietata si vacsinou odnesie zena, podobne ako chodit ho vyberat zo skolky, skoly atd... problem je aj to, ze zeny su casto povazovane za "problemovych" zamestnancov, lebo pojdu na matersku, OCR atd... a ze na porovnatelnych postoch, zena zaraba neporovnatelne menej nez muz... takze mna presviedcat nemusis. Ale ide aj o nastavenie v hlave... pretoze aj zeny, ktore mali aku taku delbu prace v domacnosti, ked sa ocitnu na materskej, casto zostane domacnost na nich, pretoze su doma a "nepracuju" a "maju cas" a po navrate do prace, to tak zostava, lebo muzi si zvykli... a prave tam je to nastavenie dolezite...
@lubossi jasne, treba sa porovnávať zasadne s ľuďmi co sú na tom horšie, to pomáha progresu 🙂
Takáto téma je tu takmer denne.
Čo ti poviem, kamoška je proste blbá že tak žije a že to akceptuje. Tieto veci sa riešia vtedy ked sa s frajerom nasťahuje do prvého spoločného bývania. Väčšina žien co takto skončia si za to môžu samé, skáču chlapovi okolo zadku od samého začiatku a akú chybu spravili im dôjde až ked majú deti a je toho zrazu na nich príliš. Pofrflu si síce, vadí im to, ale neriešia to, proste zatnu zuby a poslušne slúžia ďalej
Lenivý macho je rovnaký tragéd ako násilník, gembler, alkoholik, príživníkov, namičkár atd, skratka vo vzťahu úplne nepoužiteľný kus… No sú ženy ktorým to nevadí, hlavne ze majú chlapa, hocijakého
@hederamonstera hmm, tak to máš fakt blbé 🤔

@cookie29 Nie je problem nazov cinnosti muza v domacnosti. Ci muzovu cinnost nazves podielanie, pomahanie, kooperacia, spolupraca .... je uuuuplne jedno. Problem je, ze zena mukluje sama. To, je realny problem a nie nazov cinnosti. Ale mne jedno, ja tu nechcem nikoho o nicom presviedcat.