Pomáhame svokrovi málo?
Ženy, maminy,
prosím vás o nestranný názor na situáciu ktorú prežívam. Vo štvrtok som mala veľmi nepríjemný telefonát od švagrinej v ktorom na mňa vybehla, že sa jej nepáči neporiadok u jej otca (môjho svokra). Po troch rokoch sa vrátila zo zahraničia a vraj si to predstavovala inak, že bude o otca postarané. Uvediem, že s manželom pracujeme, máme deti, záhradu. Svokrovi nosím obedy (varím, býva pár minút od nás). Riešime s ním lekárov ak treba, berieme ho na výlety ak má záujem. Svokra mám rada a vážim si ho. Občas mu hodím bielizeň do práčky, raz ročne umyjem okná. Je to čulý, čerstvý 70-tnik. Veci ako nákupy rovnako zabezpečujeme my, občas k nám príde na obed, sviatky ako Vianoce sú samozrejmosťou. Doteraz som mala pocit, že robíme čo môžeme, ale o upratovanie nikdy nežiadal a ja popravde nemám na takéto veci čas. Raz mu muž navrhol. že zoženie pani na upratovanie, ale svokor u seba doma cudziu osobu nestrpí. Jemu nevadí prach, omrvinky rovnako. Vysáva pred Vianocami a Veľkou Nocou, jemu to takto stačí vraj. Pozvala nás na obed dnes, pôjdu len deti a manžel, ja som z celého tohto popravde zhnusená a znechutená. Manžel sa ma zastal, bol rovnako v šoku. Samozrejme už stihla za tých pár dní po rodine roztrúbiť, že som špina a otca nechávam takto hniť. Upratujete svokrovcom, robíme toho málo? Svokor je z celej situácie smutný.
ja si naopak myslím, že by si ju nemala konfrontovať a prestať sa starať, svokor by bol z toho smutný a ju nezmeníš, ak má ona nejaký problém nech to rieši jej brat, tvoj muž
@panelacikova Dedko tam v skutočnosti nechce ani mňa. Chodila som tam, keď bol v záhrade, rýchlo spratla čo som uznala za vhodné a on na to samozrejme zakaždým prišiel. Nestojí o to. Stokrát nám povedal, že jemu to takto nevadí, nie je žiadny humusák. Uprace si, len nie tak často. Manžel sa domnieva, že keďže je sestra prakticky bezdomovec, bude za tým niečo viac.
Ze by mala v pláne zatlačiť na tatička, aby prepísal domcurik na ňu, keďže vy ste sa "nestaral"... Možné to je💘
Veď to nemusíš všetkým, ale hlavne jej
Netráp sa je ľahké povedať,ale v hĺbke duše ťa to isto veľmi mrzí.Opatrovala som svokra až kým nezomrel,ale to bol ťažký prípad,alkoholik s rakovinou a čokoľvek som urobila nebolo dobré ani preňho ani pre okolie,ktoré to bralo ako samozrejmosť.Byval 200km ďaleko,tak si to vieš predstaviť..potom sa presťahoval na 15km,ja s malým dieťaťom a ďalším v bruchu.Co ti poviem,sprostá som bola.Pomoct áno,ale nie na úkor svojho psychického a fyzického zdravia a rovnako nie na úkor deti.A svedomie nech si spytuje niekto iný..nie ako ti to tu tajomne niekto naznačil.Robite to správne tak ako to robíte a predpokladám,že švagriná je mimo éter.Bud to pochopí ak tu dlhšie zostane,sama uvidí čo to obnáša a raz ti poďakuje,alebo nepochopí a vzťahy zostanú nedobré.Dolezite je,že svokor bol aj je s vašim,tvojím prístupom spokojný.A tvoj muž by si mal so segrou pohovoriť.Vobec nejde o peniaze alebo nech sa ona stará.Nemusí,aspoň mne by to až tak nevadilo,ale nech nepindá a je rada,že má svoj život stále rovnako bezstarostný.Je to jej otec a raz ju to bude mrzieť,možno keď už bude neskoro.Zrejme aj v pozícii nevesty voči svojmu svokrovi nehorí prílišnou starostlivosťou.
Tak vidíš, vrátila sa, byva u svokra, nech sa páči môže sa starať. Viac by som to neriesila
autorka, tak doslova on o to ani nestojí? tak by som to ani neriešila. ona sa vracia "domov", zároveň pindá na tvoju adresu, dedko nestojí o to, aby tam ktokoľvek upratal, tak máš vyriešené. odteraz bude upratovať ona. a či je za tým niečo viac ako píšu ďalšie baby? no možno áno, možno je. ale ak má ona zálusk na niečo od otca, to už je potom záležitosť tvojho muža a ostatnej jeho rodiny. takže na tvojom mieste dám ruky preč od všetkého a nech sa starajú, ako chcú. a ty sa staraj o svoju rodinu a občas pomôž mame.
@bilberryday to je fest zle,že súhlasíš so švagrinou
výborne, takže paňulka nemá ani robotu, ani nemá kde bývať, tak môže pekne prevziať starostivosť o svokra a ty z mužom budete mať volno 🙂
@kubkovamama že "fest" 😀 ty si z východu, že?
@bilberryday Neurážam, ale skákať po hlave si nenechám. Starostlivo vyberám ľudí, ktorých si pustím do života. A ona prekročila hranice, bezdôvodne.
@panelacikova fest sa hovorí aj u nás na západe
@cacianka som netušila 🙂 tak potom nič
Moja mama ked chodila k orcovi doniest jest alebo uvarit nieco rychle tak mu kazdy druhy den aj povysavala na prizemi v some kde sa zdrzialal ved to zabralo tak 10 minut ...mala 3 dalsich surodencov a ti to neurobilu nikdy...proste ked bola tam a videla natrusene po zemi nemohla to nechat tak
@bilberryday to ale nemyslíš vážne, že ?
Najviac mi je ľúto svokra. Očividne s ním máte dobré vzťahy (on s vami tiež), vychádzali ste v pohode a teraz príde jeho podarená dcérka bezdomovkyňa zo zahraničia a robí rozbroje. Asi sa musí za ňu aj hanbiť. 🙄
Co tu rozvadzas co vsetko robite?Co ti to prinesie?Spakom ruky si jej mala povedat co si to vlastne dovoluje,s kym si mysli,ze sa rozprava a skor ako sa znova nadychne ze nech ti povie co pre otca robila ona posledny rok!Neviem co ma dokaze nastvat viac-ci ludia kyori si toto dovolia alebo ludia,ktori si toto od druhych nechaju.
Ber to aj pozitívne. Pokiaľ sa plánuje zdržať, tak vám ubudnú starosti. Keďže bude bývať u otca, môže mu ona variť, upratovať a pod. Snáď nečaká, že ty teraz budeš variť a nosiť jedlo aj naďalej, veď nech sa stará ona teraz. Aj keď je neviem aká raw foodistka, nech si skúsi sa postarať o vlastného otca .
Dievčatá, všetky názory rešpektujem. Napísala som, že vždy sa dá viac a vždy sa dá lepšie. Ale veľmi ma prekvapilo, že kritika prichádza od človeka, ktorý žil doteraz na opačnej strane zemegule a namiesto návrhu na zlepšenie či pomoci, si o mňa obtiera pusu. Niečo som si uvedomila, že by som toho mohla robiť viac tam, kde to uvítajú a to u mojej maminky. Nežiada nás často o pomoc, ale keď to tak po sebe čítam, vidím, že robím nepomerne viac pre svokra. Možno pridám inde. Čo má ona za lubom, neviem, nechcem sa do toho zamotávať, nie je to moja vec.
@bilberryday a milostiva v tropoch s rodinou komunikovala, ako žije jej otec? Keď je tak strašne v šoku, asi nie.
@autorka ak by sa ti nedajbože niečo stalo, zrutis sa, alebo ochories alebo proste to nedáš, švagriná bude posledný človek na tejto zemeguli, kto ti pomôže. Bude to manžel, deti, mamička, určite aj svokor. Im venuj svoj vzácny čas a energiu. A ostatné sú len hlúpe a nepodstatné reči.
Takže slečna sa vrátila, peniaze prehajdakala a ide bývať k otcovi??aby si za chvíľu nevarila aj pre ňu.Toto bude chcieť poriadny rozhovor žije trocha mimo realitu.Velmi by ma to nahnevalo a robíte toho dosť môžeš mať dušu na mieste.Mozes sa aj ona starať nemá deti, nepracovala je oddýchnutá...keď sa vracia hneď sa spýtaj ako si podelíte starostlivosť o otca
@luccija
@letfenixa
@1fifinka1manžel k ním dnes zájde a pozve ju k nám. Má v pláne si s ňou vydiskutovať veci a áno, aj jej predstavu o ďalšom fungovaní. Zo zahraničia zavolala raz za tri mesiace cez skype a to je všetko. Nepotrebovala voľno so svokrom k lekárovi, nezaujímala sa, ako sa otec cíti na štedrý deň. Nemá nikoho, je sama, žena pár rokov po 40-tke. Tak som dúfala, že priority už má nastavené jasne. Budem svoju energiu venovať svojej rodine.
No dvakrát ročne vysávať, to musí mať doma kilá prachu, to určite ok nie. Teraz ako povysáva začiatkom apríla a potom až koncom decembra? Teda, švagriná má pravdu, že je tam svinčík. A dedo asi stará škola, čo delí práce na mužské a ženské a nikdy neupratoval a ani nebude. Druhá vec je, že by sa mal starať nielen jeho syn s rodinou, ale aj dcéra. Teda nech si aj ona zariadi, aby mu pomáhala. Alebo je tam niečo o čom nevieme, že napríklad všetok majetok bude synov?

ach, takže pani nemá ani kde bývať momentálne. tak situácia je vyriešená 🙂 bude bývať o otca a ukážkovo sa oňho starať 🙂