Pomáhanie partnera v domácnosti
Ahojte baby ja som doma nepracujem, zaujima ma tie ktoré ste doma pomáha vám partner v domácnosti ? :D mne už veľa krát bolo vytknuté od kamarátok že keďže som doma mám mať na starosti domácnosť len ja ..
a v com chces pomahat? To nestihas?A co take robis,ked nestihas a dieta mas v skolke?Pozeras tv ale o co?
Ja nepracujem, muž keď je doma nemá problém spraviť hocičo co sa týka upratovania. Vyložiť umyvacku, naloží. Umyje riad, povysava, hodí veci do práčky. A nemusím mu to ani hovoriť, vyzlečie sa vidí veci v koši dá do práčky. V pohode povysava keď treba. Nechápem tie otázky, keď ty si doma tak co teraz?on nemusí pohnúť vlaskom. My to robíme všetko tak automaticky, vidí ze treba povysavat vezme povysava atď atď.
@ariannazara v dobrom závidím. A to ti nevycita, ze on zaraba, tak nebude robiť doma nič?
@caroline_ nie nikdy, nemáme také pribrzdene reči 😆 podla mňa to nieje normálne, bezne aj malého kúpe dava spat, ide s nim na ihrisko. Lenže moj robí na turnusy v nemecku takže keď je doma 9 dní tak sa plnohodnotné zapája do veci do domácnosti. 🙂
@ariannazara jasne chápem, a vy mate aj dieťa, takže možno je to ine...
cize ty si cely den doma a ani nenavaris muzovi co robi na smeny a este pindas ked spi pred nocnou ?
si proste leniva lemra aj podla kamaratirk co ti to vycitaju ale tak vec tvojho muza ze ti to trpi
Neverim,ze to je skutocne. A ak ano,tak sa hanbi. Ty si pojdes na vylet,neurobis doma nic,nenavaris a cakas,ze muz po praci bude nieco robit? Rozum sa mi zastavuje. Ja som doma sama,robim vsetko co sa tyka domacnosti. Muz jedine v nedelu vari. Ja od neho ale nic nechcem,robi ked,tak okolo domu. Inak sa v praci narobi az az. A hanba by ma bila,keby som od neho cakala,ze bude doma robit
Keby som bola doma iba tak, bez dieťaťa/bez deti, tak by som samozrejme vsetko robila ja, lebo inak si neviem predstaviť co by som asi tak cele dni robila 😂 teraz som doma s dieťaťom, obcas v práci.., cize primarne sa staram o to, a ked mam cas, riešim domácnosť. Muz pracuje, a ked ma cas, tiez rieši domácnosť..
Aha teraz citam ze mas uz 5rocnu doma.. tak to by som mala teda domácnosť jak lusk. 5 rocnu uz sa da pekne zapojit do domacich prac, varenia, prip. sa zahra kym ty pospraces a navaris.. ine je to ked máš ročné dieťa pri ktorom sa nepohnes ani na wc, lebo medzitym sa moze strepat z gauca a pod.. Ale byť len tak doma s 5 ročnou a nič nerobiť, to by som sa celkom hanbila sama pred sebou, nieto este pred muzom...
V domácnosti sa nepomáha, každý člen sa zapája do jej chodu podľa svojich schopností. Aj deti, nieto ešte dospelý človek. Ja som na RD, máme malý byt, žiadna veľká práca okolo tu nie je, nakúpiť, navariť, 2 izby upratať, nič časovo náročné. Napriek tomu sa manžel bez váhania sám od seba chytí všetkého, čo vidí, že treba spraviť. Veď nie je návšteva 😄
Inak, bavia ma tie komentáre, že máš robiť všetko ty, keď si doma. A keď tu potom nejaká žena napíše, že sa vrátila do práce a je na kolaps, lebo domácnosť je stále na nej a už to nestíha, tak jej vypisujú, že jej chyba, lebo si počas RD manžela naučila na servis, mala ho predsa zapájať. Ale keď tu autorka chce, aby sa manžel zapojil, tak už zrazu má robiť všetko ona. Tak já ti nevim, Cecilko, kde je háčik? 🤣
Ja som tiež doma, nepracujem pár rokov, deti máme tri, ale už väčšie, a fakt si neviem predstaviť, že by som si čas zorganizovala tak neohrabane, že by som nemala čas upratať alebo uvariť. Nie je to skôr o tom, že sa ti nechce? A čo sa týka manžela, tak ten za zapája do chodu domácnosti úplne normálne, stará sa o deti, venuje sa im, doma moc čo robiť síce nemá, pretože nie je čo, ale keď vidí trebárs smeti na zemi, tak vezme vysavač a vysaje.
@thoughtfulweirdo tak zas je rozdiel zapojit muza do domacich prac, a je rozdiel ked muz pracuje na zmeny, živí rodinu, a este aj tu veceru si musi spraviť sam lebo jeho zena si celý den valala sunky.. to by som svojmu muzovi ozaj nespravila.. autorka uz nieje na rd.. je zena v domácnosti s 5 rocnym dieťaťom, ktore neviem prečo nieje v škôlke.. 🤷
@hederamonstera nie nieje normálne sa pýtam názory ostatných keďže kamošky aj mamka do mňa často rypu aj keď je na návšteve čo je u mňa stále tak mi hovorí že že ona by takého chlapa nechcela doslova do mňa rýpe ..ale po týchto názoroch čo mi tu napísali prehodnotim mamin postoj k mojej domácnosti
@thoughtfulweirdo je rozdiel zapojit sa do prac v domacnosti a najma mat priestor na cas s dietatom a rozdiel prist z prace (na smeny) unaveny a zacat upratovat bordel a varit aby sa pani manzelka co je cely den doma napapala
a ako sa vravi priklady tiahnu takze ak ona nerobi v domacnosti tak preco to ma robit on ?
my sme mali rezim ten kto bol doma upratal(tak bezne) a navaril a ked ten druhy prisiel z prace daj ma pol hodku na oddych a spolocne upratovanie sme robili ked sme mali obaja volno
@autorka tvoja mama rype do tvojho muza ze ona by takeho nechcela?
ja smo teraz na materskej s tretim dietatom, mu na tyzdnovkach, chodi domov stvrtky vecer , odchadza pondelky rano ...
ale napriklad, ked varim, on je doma a hra sa s detmi.. a vidi, ze doprala pracka, tak sam od seba vyberie pradlo, a ide to vyvesat, na co ja vzdy kricim, ze ja to vyvesam, lebo on to zavesi, tak, ze sa to zle zehli.. a vtedy ide k hrncom, opyta sa co som tam dala, az vie, ako pokracovat, a co z toho bude ... a ja idem vesat pradlo, a on stoji pri hrncoch, alebo vidi, ze je myska plna, zapne ju, vylozi , nalozi ..... vidi, ze dcera sa pokakala, prebali ju, bez slova ( obcas sa o to prebalovanie trochu natahujeme, ale to skor zo srandy )
ked ide na zahradu a ide kosit travnik, mame toho dost vela , idem s nim, a pomaham mu, vyniest kos s travou, alebo ho vystriedam,alebo medzitym si donesiem drevo ku krbu...
pripadne som cely tyzden chora s troma detmi doma, on na kamione, a ked spolu volame stvrtok , tak mi povie : " uz az som o par hodin doma, a vezmem decka von, nech si trochu pospis a mas klud, az sa vyliecis " ... milujem ho za to ( teda nie iba za to 😀 )
proste obaja robime spolocne, aby sme mali cim skor porobene, a mali sme cas oddychovat s detmi, alebo ist na navstevu, ci na vylet .
nepomaha , podiela sa na chode domacnosti a vychove nasich deti .
Tvoja domacnost. Tvoj system.
Ja mam 3deti. S najmensim som doma.
A je urobene vsetko. Jednak by som sa nudila. A tiez by mi bolo blbe sediet na zadku alebo chodit kade-tade a doma mi to vsetko stoji.
Ale zase mne nerobi problem. Nalozit pracku. Uvarit-nie ze muzovi ale aj detom a sebe. Upratat.
V zime odpratat sneh. Nosit drevo ku kotlu. V lete kosim dvor. To si robim doobedu ze poobede ked pridu vsetci domov mame cas pre seba. Nenechavam robotu na sobotu. Vtedy bud robime vacsie prace okolo domu. Alebo ideme vsetci spolu na vylet.
Nam to takto vyhovuje.
Co mne absolutne a maximalne vyhovuje. Ze manzel chodi na nakup. Ja neznasam nakupovanie. Takze toto je pre mna najvacsia pomoc od muza aka existuje.
@river_song áno presne tak ..moja mama je už na dôchodku takže sa asi celé dni nudí a tak sa stále montuje do nás a toto mi vykrikuje dosť často že on nerobí nič a ja hej ..aj mne to tak prišlo správne že som v domácnosti tak aspoň poupratujem navarim ..ale keď sa začala do toho rýpať tak aj ja mám nejaké také blbé pocity že on leží a ja robím :( viem že to tak nemá byť ale proste keď je furt naňho hádzaná špina proste už si to vsugeruješ do hlavy ..
@river_song zle jej vychádzajú roky išla do škôlky ako 4 ročná takže teraz nieje este v predškolskej triede ktorá je povinná ...a plus keď je krásne nevidím dôvod prečo by tam mala byť keď tie učiteľky sa len mojkaju s tými deťmi a pomaly nič nerobia ..sama som učila v škôlke kde mi chodí dcéra ..ale sme na tom celkom ok finančne tak som doma a užívam si ju dokým budem môcť ..len ta domácnosť nejako nefunguje ako má
@zafir01 tak to ťa obdivujem že toľko zvládaš 😁 máš čo robiť cez ten deň 🙂 ..ale hej tiež sa mi páči že keď príde muž z práce tak pomôže ...a ja mám pocit že proste to je všetko na mne aj keď máme malý dvojizbový byt žijeme ale v dome na hornom poschodí tak proste stále je čo robiť tej roboty sa nejako kopi nieže ubúda 😂😂😂😂 spravím raňajky musím dať hneď do myčky a hned do toho už chystať obed stat pri Tom minimálne 2 hodiny potom sa najesť dať znova do myčky a som maximálne vyštavena neschopná spraviť nič 😑 Max odpadnem na gauč a fučim ...to je ale asi tým že som vyšla z pracovného tempa ...v podstate je mi lepšie keď ideme hned ráno von pri takomto peknom počasí a najeme sa aj vonku keď muž spi po nočnej ..a tým pádom doma nevznikne toľko bordelu :D
a ako to prosim fa funguje v domacnosti Tvojej mamy? lebo zrejme podla jej teorie,, tvojej otec maka ako fretka,, doma i v praci.. 🙂
Autorka, ked som bola na RD s jednym dietatom, robila som v podstate vsetko okolo domacnosti sama, lebo som to bez problemov stihala. S jednym dietatom je to podla mna uplne v pohode, upratovala som, varila, proste vsetko.
Teraz som na RD s druhym, cize 2 deti, viac starosti a to uz upratujeme spolu s muzom cez vikend, varenie je stale na mne.
Takze za mna, ledze mas 5 rocne dieta a si doma, to by som mala cely dom tip top a aj navarene kazdy den. Bolo by mi blbe chciet od neho nieco ked cely den maka a ty si doma s 5 rocnym dietatom, ktore je uz takmer samostatne.
2 hodiny varis ? prosim ta , co varis tak dlho 😀 .. bez urazky teda .. ja som teraz uvarila za 15 minut obed pre mna, muza, 11 rocneho pubertaka, aj 5,5 rocneho syna . a pre 1 rocnu mam zo vcera v chladnicke..
robila som cestovinovo tuniakovy salat . cestoviny 8 minut uvarenie, a potom len vykydat 3 konzervy tunieka, pokrajat polovicu cinskej kapusti, zavaranu kukuricu pridat, , velky kelimok bieleho jogurtu, ochutit a hotovo... jedlo je vyvazene, su tam bielkoviny, sacharidy, zdrave tuky ... ( 11 rocny sportuje , a by sa snazime tiez jest vyvazenejsie, )
ranajky mali klasicku prazenicu
alebo ked varim zeleninovu polievku v 5 litrovom hrnci, mam ju za 20 minut ( 13 minut trva, kym sa mi uvaria moje zemiaky )
kralika na smotane mam do 30 minut
panenku v rure mam hotovu za 20 minut ( pecenie 15 minut, 5 minut priprava )
mozno si len zbytocne robis ty pracu naviac , neviem.. ja mam aj kury na vajicka svoje, chovam si vedla na pozemku aj husy , mam aj kralikov, aj zeleninovu zahradu .. teraz je pol 11 , obed uvareny, rozmyslam, co bude na veceru , ale to uz sa zariadim podla chuti rodiny, a rychlo nieco zbucham . vcera chceli palacinky.. cesto mam urobene do 2 minut, a samotne usmazenie par kusov palaciniek je tiez do 10 minut .
ano ja mam vsetko prepocitane na cas 😀 .. za 20 minut sa mi doperie, pradlo, a dovtedy vylozim mycku, a obleciem 1 rocnu, a pojdeme ho von spolu vyvesat.. cca hodinu budeme vonku . a pojdeme sa odmov najest. ma prist muz so strednym synom, nalozia si jest a ideme nieco vybavovat do 50 km vziuadeleho auta. medzicasom sa 1 rocna vyspi v aute . a cestou naspat vezmeme 11 rocneho zo skoly , a potom muz s detmi bezi domov a ja s 11 rocnym do mesta vybavit pas prenho 😀 😀
ja hovorim... zakladom vsetkeho je kvalitny time managment 😀 😀
a ano , treba zapojit aj muza, hoci pracuje.. aspon " prosim ta, supni riad do mycky, ja zatial idem .... " ruky mu neodpadnu. su to drobnosti, na ktorych to ale vsetko stoji
ale uz musim bezat. precitam si potom vonku
@midka haha kiež by oni sa rozviedli keď som mala 5 rokov presne kôli tomu že mu stále diktovala čo má robiť a musí to proste spraviť hneď ako to ona vyžaduje ..ale tak zase môj otec bol neskutočný povalač doma nič nepomohol len sa flakal ..premýšľam či nieje chyba v matke
Ja som momentalne doma na materskej a sama som manzelovi povedala, ze teraz od neho neocakavam delenie domacich prac tak ako ked sme obaja boli v praci. To znamena, ze iba vynasa smeti, ked doperie pracka a ja robim nieco ine tak vyvesia, nalozi/vylozi umyvacku, prezlieka postele (to ja neznasam), ale teda nechcem momentalne od neho aby doma vysaval, umyval podlahy/kupelne atd. Ked pride z prace radsej nech travi cas s detmi.
Ale ak mam odpovedat na tvoju otazku, tak ano ak si doma a nepracujes (neviem ci s detmi alebo iba tak) podla mna je fer ked velku vacsinu domacich prac robis ty.
@mamula20 no veď to každý napíše niečo iné v podstate má každý deň Full servis výnimky keď ideme von na výlet lebo mám toho dosť len stále niečo robiť ..akože áno keď ma dobrý deň tak pomôže niečo čo mu poviem ale to je len také že myčka naložiť pračka da do sušičky a triedim potom ja alebo prezlečie periny vysávať musím len ja a variť tiež nemá k tomu ziadny vzťah

Ja nepracujem, muz ano. Všetko doma robím ja.