Pomáhanie partnera v domácnosti

4. máj 2023

Ahojte baby ja som doma nepracujem, zaujima ma tie ktoré ste doma pomáha vám partner v domácnosti ? :D mne už veľa krát bolo vytknuté od kamarátok že keďže som doma mám mať na starosti domácnosť len ja ..

janai1
4. máj 2023

Keby som sedela celé dni doma na riti tak mi partner nemá v čom pomáhať lebo by bolo všetko hotové

glorikarebeka
4. máj 2023

Tak keby som doma tak mám domácnosť jak lusk
Bonus by bol teplý obed aj teplá večera

shewinka
4. máj 2023

čo znamena pomaha v domacnosti? Lebo ked povysava neberiem to tak, ze pomaha mne, ale ze sa stara o našu domacnost. Da sa to povedat, ze teda ked ja povysavam pomaham ja jemu?
Ja rano robim ranajky, naranajkujeme sa spolu, ja sa potom chystam do prace a on uprace po ranajkach, tiez to neberiem ze pomaha mne, ale ze sa “stara” o nas a nasu domacnost

luccija
4. máj 2023

Si doma s dieťaťom či to je v zariadení?bola som aj aj...asi by mi bolo blbé, keby po práci začal vysávať, variť..keď som bola doma robila som väčšinu veci ja.Ked dom bola v práci rozdelili sme si to

autor
4. máj 2023

@luccija áno ja som doma s dieťaťom už po materskej ...tak moja mamka tvrdi že mu robím len slúžku 😂😂 preto ma zaujímajú názory ostatných ..

autor
4. máj 2023

@glorikarebeka no niekedy ma hnevá že leží celý deň keď ide na nočnú a ja musím niečo robiť ..

levandula7
4. máj 2023

momentálne obaja pracujeme, ale mala som jeden mesiac, kedy som ostala nezamestnaná, lebo som si proste chcela trochu oddýchnuť a nebolo s čím pomáhať :D všetko bolo tip-top, urobila som hĺbkové upratovanie celého bytu, všetko som pretriedila, pozbavovala sa blbostí, vymalovala som :D a potom som sa vrátila do práce :D

a nie, nebrala by som to tak, že robíš slúžku, ak nosí domov peniaze, z ktorých žiješ aj ty aj malý.. proste jeden zabezpečuje príjem a druhý je homemaker.

luccija
4. máj 2023

Mama to vidí podľa svojej povahy živ.skusenosti.Niekto si rodinu viac hycka druhý viac myslí na seba.Napriklad ja som v očiach kamarátky lenivá, lebo nezehlim🙂ona zase deťom nevarí každý má iné veci čo považuje za dôležité.
Práca na nočné smeny je strašne vyčerpávajúca tak ho aj chápem, že je unaveny.Tak porozmýšľaj či nemá mama a kamošky v niečom pravdu a zmeň to.
Všetko záleží či to tebe vadí.Ja mám kamarátku ktorej rodina povie či si nespravia palacinky a letí aj, keď je unavená, veľa hodín...aj, keď by to pubertaci zvládli sami.Moj muž chce napríklad upratovať v sobotu ja nie... som doma skôr ako on upracem v piatok a cez víkend chcem mať kľud.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
4. máj 2023

No u nas chlap nepomaha, nikdy nepomahal. On sa podiela na chode domacnosti aj na starostlivosti o dieta. Podielal sa aj ked som bola doma na materskej a rodicaku, sice som zvladla viac, ale aj tak mu ostalo celkom dost veci, ktore robil. Odkedy chodim do roboty mame to rozdelene inac, a nepomanaha, robi to co treba, pretoze je to nasa splocna domacnost a aj nase spolocne dieta. Su roboty, ktore robim iba ja, su veci, ktore robi iba on, su veci kde spravi ten co je prave doma a su veci, ktore robime spolocne. A ano, niektore veci sa musel naucit robit, boli veci o ktorych ani netusil, ze sa doma robia ale uz tie veci pozna a robi, aj ked nie vzdy s nadsenim. Ale s nadsenim nerobim vsetko ani ja, takze ma dovolene pofrflat, ma dovolene odlozit to na "lepsiu chvilu" ale v konecnom dosledku to spravi ak je to potrebne.
A ano, chodi na smeny, aj nocne dvanastky taha a vstava 3:55 aby stihol dosjt na siestu do roboty a prichadza vece po osmej. Chodim na smeny aj ja, ale nie na nocne a kazdy z nas ma pravo byt unaveny. Mala som pravo byt unavena aj ja, ked som v noci vstavala k dietatu a mala som pravo byt unavena aj ked som mala na starost "len dieta a domacnost".

rebrambora
4. máj 2023

U nas to tak presne funguje, lebo sa pri detoch striedame. Ked je doma on, komplet vsetko urobene, az po zapalene sviecky, ked ja tak isto kompletka az po kostym sluzky napriklad. Samozrejme ak deti nemaju zle dni a ako to casovo vychadza.
Ide o to, aby ked nemame prave moznost pracovat spolu sme mimo prace mohli travit cas spolu.
Niekedy sa jednemu nechce tak ten druhy potiahne, niekedy spolu. Niekedy sa pracuje aj z domu tak nieje urobene nic a objednava sa jedlo.
Zijeme spolu v jednej domacnosti. Tak nevidim dovod, preco by som to mala prebrat s kamaratkami alebo mamou, ked jedine osoby, kt to musi vyhovovat sme my. Ak sa jednemu nieco nepaci, tak sa porozpravame.

larena
4. máj 2023

Som doma s dieťaťom a muž mi teda pomáha dosť aby ma odbremenil od čo najviac vecí kedže hlavne ja som tá ktorá sa v noci nevyspí😀ale u nás je to a vždy bolo normalne že on navarí,uprace,nakúpi,vyperie atď…muž ale neni slovak a mentalita je niekde iná nie vsade je normalne že žena sa stará u muža ako o dieta (to ale asi aj záleží od práce jasne že nebude muž variť ak robí niekde 16 hodin)….také že muž musí mat po príchode domov navarené a upratané neviem asi to tak naozaj niekde je ale u nás je to tak no ked mám čas navariť tak mu navarím a ak nie tak si navarí sám a navarí aj mne a vzdy to tak bolo u nas normalne

autor
4. máj 2023

@rebrambora no ale v podstate ide o to že ja mám denný harmonogram že vstanem spravím si kávu keď je muž v práci tak ideme na výlet alebo plávať proste celý deň si robíme čo chceme niekedy keď príde muž z práce nemá ani navarene za čo sa hanbím ale nie vždy sa mi dá ..v podstate on je spokojný nič mi nevyčíta len tá domácnosť no asi keď to vidi že nerobím ja tak nerobí ani on

siska53
4. máj 2023

Velmi nepomahal, nemal cas, vela casu travil pracou. Raz za cas opral ci vylozil umyvacku, prip.tie cisto "chlapske" zalezitosti, ak dsco neodtekalo, ziarovku bolo treba vymenit.. inak nie. A nezmenilo sa to ani po mojom nastupe do prace. Stale len taka minipomoc... predstavovala som si to inak...

autor
4. máj 2023

@viestta tak ja mám už 5 ročnu dcéru je skvelá partačka čiže normálne spím všetko len ma zaujíma či keď som ja doma aby pomáhal aj muž ..

viestta
4. máj 2023

Mas to uplne blbo nastavene. Ziaden chlap NEPOMAHA vo vlastnej domacnosti ani s vlastnymi detmi. Chlap, otec sa podiela na chode domacnosti, vykonava domace prace, ktore su potrebne a podiela sa na starostlivosti o dieta. Pomahat moze svojej mame vymalovat spalnu, susedovi betonovat obrubniky, kolegovi nastahovat nabytok, starenke odniest tazky nakup po schodoch. Vo vlastnej domacnosti sa podiela na jej chode. Niektori chlapi viac, niektori menej, niektori vobec. Ale pomoc to nie je. Pomoct ti moze len v pripade, ze nedociahnes na vrchnu policu v spajzi a on ti pomoze zlozit tazku krabicu.

candii
4. máj 2023

A keď nepracujes, tak kto ťa živý? Partner? Takže .. má ta život, pomáhať ti v domácnosti? Taky život by som brala

candii
4. máj 2023

Teba hnevá že celý deň leží, keď ide na nočnú? A si normálna ?

sheila121
4. máj 2023

No keď ty nič nerobis, nečakaj že to bude robiť chlap čo chodí do roboty

17alexis
4. máj 2023

Môj manžel mi nepomáha, ale spolupodieľa sa na chode domácnosti aj na starostlivosti o naše spoločné dieťa. Varí on každý deň, ja upratujem, on má home-office, ja vediem firmu. Dieťa aj kúpeme spoločne. Sme rovnocenní rodičia aj partneri.

miadi
4. máj 2023

Takze ty si rano urobis kaficko a ides s dcerou von sa zabavat cely den chlap robi plati ucty dojde domov tam bordel a ziadne jedlo ? Tak kde tvoja mama vidi ze si sluzka? Bud rada ze muz nefrfle. Ci by si chcela aby on po praci upratal urobil vam veceru a ked ty dojdes s dietatom domov mal vsetko pre vas ready? Cize malo toho robi on? Pred nocnou len lezi? Si robila niekedy nocne?

tosomja
4. máj 2023

Ja mám tri deti a muža doma len 5 dní v mesiaci. Či chcem či nie, musím porobiť sama všetko. Aj to, čo ináč je "mužská" robota. Dnes som smirglovala záhradný domček, zajtra budem maľovať. Medzitým navariť, oprať, dať deťom jesť, umyť ich, hrať sa s nimi, ísť von. Atď atď. Keď je doma, neprosím ho, aby niečo robil. On vie, že nie je na návšteve, ani dovolenke. Veľmi rád povysava, aj hodí do práčky, aj všetko okrem varenia.

lujza123
4. máj 2023

Akoze ja som stará feministka, presvedčená že kazdy člen domácnosti by sa mal starať o jej fungovanie a poriadok...
Ale keby som zena v domacnosti ako ty s jedným 5 ročným dievčatkom tak 90% prác robím ja a určite by muža čakala večera, toto by mi prišlo maximálne blbé ani neuvarit...
Nehovorím keď je žena s ročným dieťatkom tak toho moc nestíha ale pri 5 ročnom ma času dosť.

lucia851
4. máj 2023

Ja som doma a manžel mi pomáha

evica17
4. máj 2023

autorka, tak keby muz pracuje a ja som doma (ci uz s dietatom , hlavne takym 5rocnym , alebo by bolo v skolke) tak muz by nemusel ani prstom pohnut, ved to stihnes porobit kym pride z roboty. by mi bolo trapne aby ma zivil a doma by som sunky vala a cakalo by to nanho kym pride z prace, pripadne pred nocnou

hederamonstera
4. máj 2023

To je zasa vymyslena tema na vyvolanie burlivej diskusie?😁

andrejka1974
4. máj 2023

Ja keď som bola doma vždy keď sa dalo popri deťoch som poupratovala muž mi chodí od 5.30 do 18.00 do práce ,ale víkendy má voľné takže mi pri deťoch pomáhal Brava ich von na prechádzky ,doma pomôže keď treba ale potrebuje oddychovať

sissy27
4. máj 2023

Akoze keby som bola doma bez roboty, bez prijmu a zivil by ma muz, tak by sa patrilo, aby sa vracal vecer domov do cisteho bytu, k upravenej usmiatej zene a mohla by mu prichystat aspon jedno teple jedlo denne…
Kedze obaja pracujeme min 8 hod denne a obaja prispievame financne na zivot, tak aj obaja sa delime o prakticku stranku zivota - upratovanie, varenie, nakupy…

kingu28
4. máj 2023

No ja by som sa velmi hanbila....manzel chodi do roboty,zaraba na ucty,zivi ma a ked pride domov nema ani navarene....no co k tomu dodat 🤷‍♀️ Dalsia vec,keby som bola doma,nevyzadovala by som od neho,aby mi pomahal s domacimi pracami,ved by som vsetko stihala.Samozrejme,keby chcel,nebranila by som mu,ale urcite by som to od neho nevyzadovala.

mirkava
4. máj 2023

Ty máš ale "múdre" kamarátky. Ved nech si oni urobia ako oni chcú. Partner by mal pomáhať. Domácnosť je oboch.