Pomáhate si navzájom so susedkami?
Ahojte, pomáhate si navzájom so susedkami? Postrážiť dieťa, prebrať balik, pozicat veci zo špajze atď, atď.
Obťažuje vás to alebo to robite ako samozrejmost?
Dakujem
Jasne roky tak fungujeme 😅 síce deti nestrazime ale potraviny také veci hej.
S ktorou ako. Mimo deti, tie si stráži každý svoje
pomáhame, beriem to ako samozrejmosť
Niekdy sa aj "vymieňame" keď pečieme a pod.
Áno, máme staršiu susedu nad nami, zvezieme ju do kostola, objednáme niečo z internetu, ona na oplátku prizrie naše deti, donesie koláč, atď. Celkovo vychádzame spolu dobre, snažíme sa pomáhať si, ale ja som asi taká povaha, s každým vychádzať dobre 😉
Nie, bolo by mi aj trápne sa opýtať, či mi postrazi deti
My si strazime s jednou susedou psov🙉, deti mame velke a obchody su otvorene stale, takze potraviny nie.
Nie nepomahame..také vzťahy nemáme čo už
Áno, deti strážiť nie ale keď treba požičať niečo, či už veci, potraviny alebo prebrať balík tak nie je problém.
My si práveže najčastejšie strážime deti. Napríklad keď sa stretneme na ihrisku a niekto si potrebuje odbehnúť. Alebo keď potrebujeme niečo vybaviť, deti sa radšej pohraju u kamarátov. Ale sme take malé sídlisko, kde žijeme veľmi komunitne, je to super.
Áno, jasné, pomáhame si. Prebrať balík, požičať chýbajúcu potravinu, nakŕmiť mačky, či vyložiť nádobu na smeti, keď sme na dovolenke, vzájomne si dávame aj úrodu zo záhrady, keď máme niečoho prebytok. Strážiť deti nie. To keď potrebujem, skôr oslovím mamy synových spolužiakov.
Požiadať o strazenie, alebo o surovinu, by mi bolo trapne, pretoze mame blizko obchod. Ale normálne si s viacerými susedmi vychádzame, tykame si a kecame
Venčiť psov, polievať kvety, požičať potraviny, vpustiť opravára, ponúknuť buchty - fungujeme tak ku spoločnému prospechu.
Ano,pomahame si. Potraviny si nepoziciavame,ale v ostatnych veciach si pomahame. My si aj prebytky zo zahrady darujeme,domace vajicka davam susedom.
Ja strasne nerada o nieco prosim, takze si sluzbu radsej zaplatim. Zial, doslo to do takeho extremu, ze si platim aj instalaciu svietidla, lebo sama to neviem urobit a mojmu muzovi nevadi, ked nieco doma nefunguje a ja prosit nebudem.
Áno so susedkami aj susedmi, dokonca máme, bráničky medzi sebou ( je to samozrejme o šťastí natrafiť na dobrých susedov), keď niekto niečo potrebuje vždy si pomôžeme, ak je to možné, niekedy len tak zrazu mi pošlú čerstvo upečený chlebík či koláčik a naopak, deti na chvíľkové stráženie tiež a dokonca si ich berieme aj na výlety či oni naše....som vďačná, že ich mám.
Ja teda neviem poriadne ani len mená susedov 😅
S jednou susedou áno,teda stráženie deti nie keďže my máme malé a ona ma vnúčatá vo veku nášho. Ale vždy keď pečie buchty,pagáče, koláče tak sa nám ujde. Vie,že ja také nerobím,ale mam to rada. Takisto na Vianoce mi min.rok napiekla, chcela som pár kúskov a ona 2 krabice 😄
Zase my keď pecieme mäso, grilujeme,robíme guláš im dáme.
Oproti býva švagriná, takže tam si poziciame medzi sebou co treba,preberieme balíky,ideme si jedna k druhej do záhrady na ovocie,zeleninu.
Susedov máme starších ,ale s kamoškami áno. Aj si postrazime deti,keď niektoré potrebuje niečo vybaviť,aj sa dieťa u nás napapa či naše u nich,aj ich zo škôlky odveziem keď je treba na krúžok atď atď. Nie je problém. Chvalabohu 🙏
So susedmi nie, lebo u nas plati zname, ze kazdy ma aspon 1 pridrbaneho suseda😂😂 ale s kamoskami, resp. hlavne jednou fungujeme tak... Ked treba, tak si postrazime deti, mame v rovnakom veku, ked nie sme doma dlhsie, tak si davame kluce, aby sme si poliali kvety alebo vybrali schranku... Nemame s tym problemy.
vobec nie, do domu vedla chodia majitelia len v lete, maju to ako prazdninovy dom, byvaju mimo ostrova, v dome z druhej strany byva starsi rozvedeny chlap, v dome oprotii stara pani, s ktorou sa maximalne pozdravime. S tymi, co chodia len v lete, si zvykneme vymieñat ovocie zo zahrady, inak nemam vacsiu potrebu s niekym nieco zdielat len preto, ze je sused.
V starom dome, ked boli deti male, sme si bezne strazili navzajom, boli v rovnakom veku
áno, v maličkostiach, ale na väčšiu pomoc mám 3 celoživotné kamarátky, s ktorými si navzájom pribehneme, keď treba, aj cez celé mesto
Ďakujem
So všetkým ako ste napisali súhlasím, ale suseda odomna “žiada” teda oytala sa viac krat, či by som postrážila maleho..synovia sú v rovnakom veku ale mne to nevyhovuje. Lebo keď je syn sám ani neviem, ze mám dieťa a keď sú dvaja je dom hore nohami, zničené hracky atď. Povedala som jej, že požičam pomôžem so všetkým, ale strážiť dieťa je nad moje sily, lebo som tehotná a užívam si, že maly je konečne rozumnejší ..teraz je urazena lebo vraj susedky si pomáhajú aj strážiť deti, ja to tak necítim …
Áno, hneď vedľa je o generáciu mladší manželský pár s dieťatkom. Pomáhame si navzájom. Počas dovolenky nám aj záhradku poliali, my sa vždy podelíme s úrodou. S kočíkom pomôžeme, keď treba. Keď sme chorí, odpadky vynesieme... ochutnávky navzájom si darujeme, veľa sa spolu smejeme, keď sa stretneme. Čokoľvek treba, zazvoníme si. Pri tom sa navzájom rešpektujeme, neobťažujeme sa nezmyslami. Je to fajn, vychádzať spolu dobre.

Áno.s jednou hned vedla nas co je.neobťažuje,niekedy sa mi hodi jej pomoc niekedy zas oni potrebuju.
Ohladom balíkov,tie zbierame snad pre celu ulicu kedze pracujem vacsinou z domu 🤣