icon

Pomáhate si navzájom so susedkami?

6. nov 2022

Ahojte, pomáhate si navzájom so susedkami? Postrážiť dieťa, prebrať balik, pozicat veci zo špajze atď, atď.
Obťažuje vás to alebo to robite ako samozrejmost?
Dakujem

Strana
z2
buberova
6. nov 2022

Vôbec nie, len sa pozdravíme na chodbe

vroni
6. nov 2022

Deti si nestrazime. Len mačky (naše) a psa (ich). Preberáme si balíky a vymieňame zákusky a drobnosti.... Inak sa na seba hlavne široko usmievame, okrem otca rodiny u nich nikto nehovorí po anglicky a my zase ani slovo po čínsky...

podmostom
6. nov 2022

S jednými hlavne. Postrazit deti, zaviesť na krúžky.. Cez karantenu nakúpiť. Občas nejakú drobnosť dať keď potrebujú, ako vajíčka, soľ.. Alebo niekedy ich deti berieme na výlety. Píšeme si, voláme, keď niečo treba..

zuzulka558
6. nov 2022

pomáhame ked treba aj netreba,nas panelak je taka velka rodina aj dochodci a my mlady z detmi

vulka
6. nov 2022

My si pomáhame. Sme super bytovka. Deti síce už nepotrebujeme strážiť, ale občas babku. I veci do kuchyne, či nejaké náradie si požičiame. Aj vzájomne pomôžeme. Odviezť veci na zberný dvor, prebrať balíky, opraviť televízor, požičať lyžiarsku výstroj,... . Občas si v lete pri bytovke dáme spoločne kávu, koláč, podelíme sa so záhradnými prebytkami. My to tu máme fajn. Priateľsky.

kleopatra114
6. nov 2022

Pomáhame , sme taka mala partia mladých báb s detmi . Požičiame , dakujeme , ale deti dám strazit iba učiteľkám v škôlke a babkam 🙂 je to prilis veľká zodpovednosť

mrva
7. nov 2022

ano, pomahame. Nerobi to priblemy ani jednej z nas

tatiana_84
7. nov 2022

Kedysi ano- ked som bola dieta, bolo to take normalne-inak este stale to tam tak funguje u starych domacich🙂 teraz zijem v inom meste, kde nepoznam vela ludi, pomerne nova bytovka, vela bytov na prenajom, tak sa to tu toci. Pozdravime sa aj na ulici, prehodime par slov... mali sme aj susedov, co sme sa na balkone rozpravali, kavu vypili, aj volal muzovi, ze ma zenu samu doma a na chodbe strasny buchot, krik vecer, tak ze sa aj boji, ze co sa deje, ci to neprezisti-nastastie uz riesili policajti novych najomcov.....uz to neni ako kedysi.
S 2 detmi som cakala o 22hej pred bytomasi 20 minut-zabudli sme kluce ked sme sa vratili z dovolenky, tak muz isiel pre ne a ja som detom potichu pustila rozpravku-vybehol sused byva tu rok a videla som ho 2x- ze co sa robi, ze ci my robime hluk, ze pocul ukrajincinu - ze sme ukrajinci, preco mame tolko kufrov, no vysluch ako na policii a moje deti tisko sedeli pred nasimi dverami na rohozke a este aj rozpravku mali bez zvuku na mobile🤦‍♀️, no mala som dojem ze nas chce vyhnat a neveri nam. Dnes je to fakt vzacnost,vela ludi len to svoje a ma syndrom JA JA, nič a nikoho okolo čo sa deje si nevšíma.
V starej bytovke-zila som tam s muzom 4 roky ma aj teraz po 7 rokoch co tam nebyvame pozdravia a pamataju si-ale tam ziju prevazne starsi a dochodcovia...

lopka1313
7. nov 2022

Ja velmi nie, ale moj priatel ano 🙂 robi home office, poobedne, cize je casto doma, a obcas aj susedovie decka strazi (deti ho miluju), susede bezne davame napr antigenove testy alebo cokolvek co treba a ked su na dovolenke, krmi im zajaciky 🙂 my obcas tiez nieco, naposledy sme boli necakane dlho u rodicov, tak nam poliali kvietky napr. A iny sused ma obcas, ked sme prec, u nas home office - mozno 5x za rok :D a v zime nam priatel poziciaval lopaty od susedov, aby sme si mohli odhrabat auto... On tou komunitou tak trochu zije, tym, ze je cele dni doma, doobedia ma volne a poobedia cez obednu prestavku vybieha tiez na zahradu, tak pozna vacsinu ludi 🙂

lopka1313
7. nov 2022

Ale s mojou susedou u mna v byte, kde teraz nebyvam, tam sme boli kamosky a bezne sme si poziciavali, kto co potreboval (teda, ja som mala takmer vsetko a ona skocila ku mne kedykolvek) 🙂 ona ma aj moje kluce a teraz mi tam polieva kvietky. Minule mi aj okna umyla! A bezne riesi nejake sluzby, typu odpocty... A parkrat ma zachranila, ked som sa zabuchla, tak som sla za nou, ze potrebujem pozicat svoj kluc :D a zasielku mi obcas aj ini prevzali, nielen ona 🙂

Strana
z2