Pomoc pre brata
Ahojte,
strašne mi záleží na mojom bratovi a neviem, ako mu pomôcť.
V skratke, spoznal sa cca 8 mesiacov dozadu s jedným dievčaťom. Ona rozpadajúci sa dlhoročný vzťah, on nezadaný pričom stačil jeden spoločný pohľad a boli do seba "buchnutí". Trávili spolu veľa voľného času a pomáhali si navzájom svojou existenciou keďže obaja majú isté psychické problémy a spoločne sa posúvali vpred.
Posledné týždne bol ale bráško úplne iný a nedalo sa to nevidieť. Čo sa stalo ? Zaľúbenie z jej strany voči nemu upadlo, príťažlivosť už žiadna a cíti voči nemu už "len" hlbokú dôveru a priateľstvo. Navyše sa jej vraj urovnal spomínaný vzťah.
Bráško je z toho pochopiteľne sklamaný, na druhej strane až príliš slabý na to, aby jej povedal zbohom. Trpí momentálne ale bojím sa, že keby si povedali zbohom, trpel by oveľa viac až by mohlo prísť k najhoršiemu, že by si ublížil.
Poznám ju osobne, je to dobré dievča. Citom človek často nerozkáže (osobná skúsenosť) a tak jej nič nezazlievam. Viem, že aj ju trápi to, že brat trpí nakoľko sa jej city voči nemu zmenili.
Ide mi ale hlavne o brata. Čo mu mám povedať/poradiť ? Sama neviem, ako by som sa na jeho mieste zachovala.
Ďakujem.
Túto postupnost asi nikdy nepochopím, rozpadá sa mi vzťah, som z toho na prášky, potom sa na prvý pohľad buchnem do iného, trávim s ním čas, vediem hlboké konverzácie, a zrazu sa z čista jasna da do poriadku vzťah z ex. To si niektorí ľudia nedokážu uvedomiť, že ubližujú druhým? Keď mám problémy vo vzťahu, tak si to poriesim sama, prip. pokecám s priateľmi, ale netaham do toho ďalšieho človeka. Tvoj priateľ by mal na urcity čas prerušiť s ňou kontakt, inej cesty niet. Byť kamarátom sa mu už raz nevyplatilo.
Nemoze byt dobre dievca ked ho tak hnusne vyuzila. Urobila si z neho handru. Bol jej dobry ked si niekde potrebovala utriet svoje emocionalne bahno no hnet ako sa na nu frajer zas usmial tvojho brata odhodila. Nemozes mu nijak pomoct on si musi uvedomit ze s tou dievcinou nema ziadnu buducnost ale ako butlava vrba jej je dobry. Nabuduce ked sa buchne do baby na prvy pohlad nech si snou nezacina ak je vo vztahu . On tiez urobil chybu ze chcel ju dvihnut ako zranene vtaca a ona potom vzlietla ako dravec orlica a zvysoka sa nanho vy.. ma si hladat single zenu ktora nie je v emocionalny sračkach. A v prvom rade riesit svoje vlastne psychicke problemy.
Nic nerob. Len mu tu butlavu vrbu rob teraz ty a skus jeho pozornost casom previezt inam. Ale potrebuje si tym prejst zaroven aj sam. Musi ho to preboliet

nic..brat si to musi poriesit sam .. mozes ist za nou a poziadat ju aby ukoncila s bratom kontakt-nech ma cas sa dat dokopy ... bolo by od nej sebecke udrziavat s nim vztah ako kamaatka len preto,ze ona to tak chce a on pritom bude trpiet ..zide z oci ...