Ponižovanie od muža v tehotenstve
Ahojte baby, čo by ste robili na mojom mieste? Akurát som v 13 tt. Nevladzem nič, aj keď mám dni kedy mám energiu som unavená ešte dosť, tieto tepla začínajú ma ničia ešte viac je mi na odpadnutie, som doma na PN takže môžem oddychovať, stále ešte vraciam niekedy. Musím sa namáhať aby som niečo zjedla a o varení ani nehovorím nevladzem stať pri sporáku a to jedlo sa mi hnusí, muz dojde z roboty a začne ma urážať aká som neschopná, lenivá že ani navarit neviem( pred tehotenstvom vzdy bolo navarené a napečené lebo to milujem hlavne pečenie) len teraz som úplne taká bez života unavená malatna. Niekedy ked si vypije začne ma urážať (dom je jeho ) takže sa mi stále vyhráža že sa môžem odsťahovať. Nadáva mi aká som piča že si zaslúžim aby sa ku len takto správal, potom na ďalší deň sa mi ospravedlňuje pár dni ne milý a potom zas sa chová zle. Nemôžem povedať pomôže ked potrebujem, okolo domu robí do roboty chodí zarába dobre. Len to jeho správanie voči mne a hlavne ked je opitý je extrém, ešte ma neudrel aj ked už 2-3x ma chytil pod krk ked som tehotná nebola. Ale on to vzdy zahral na ďalší deň ze to tak nebolo. Ale dobre… som na PN nemám kde ísť a nechcem aby dieťa žilo bez otca ako som to mala ja. V Septembri máme mať svadbu a bojím ze po svadbe uz dadobune úplne moc nad všetkým. Veľmi škaredo sa ku mne niekdy správa ale potom sú tu dni kedy je velmi zlatý, chodíme na večere ked ja chcem, masíruje ma a potom dni kedy sa nebavíme. Veľakrát som mu povedala ze ani ja som neni bezchybná a teraz v tehotenstve ked mam výkyvy nálad niekedy sa mu nečudujem, musím mať kludovy režim takže väčšinou teraz robi domácnosti všetko on, viem ze je toho veľa naňho. Ale nemôže si to vybíjať na mne. Teraz v sobotu ked bol opitý ma tak dourážali pritom kým sme boli s jeho kamarátmi bolo všetko v poriadku, akonáhle sa zabuchli dvere 2 hodiny monológ o tom aká som pica, štetka a pod. Proste neviem čo ďalej, odísť alebo sa snažiť byt teda tá poslušná a dobrá manželka ktorá bude poslúchať na slovo čo povie muz ( u nich v rodine to tak funguje ) vidím to an svokre, čo povie svokor tak to musí byt, dajú vam čo sa týka materiálnych veci všetko na svete sú pracovitý ale čo sa týka účty a citov k ženám je na bode mrazu.
@daniela1911 nejde o materiálne, zase sme neni na tom nejak že by sme si vyskakovali. On keď je triezvy je normálny, tu ide o ten alkohol ktorý ma on zevraj pod kontrolou. Materiálne som sa vedela uživiť aj sama vzdy, len teraz ked som na PN a doma len lebo musím ležať tak je to iné. Tu nejde ale že vôbec o materiálne veci, tiež si celý dom robíme sami, postupne a šetríme.
@simca06022011 myslíš že by si v budúcnosti dovolil viac? Neviem mozno si to len nechcem priznať, zatiaľ ma nikdy neudrel aj keď som si už myslela párkrát že to urobí
Odišla by som, neni to situácia ktorá sa stala raz budiš dva krát a on to ľutuje.....je to vec ktorá sa u vás deje často a to ešte neprišlo ani dieťa (potom sa to len všetko môže vyhrotiť). A vrátila by som sa iba pod podmienkou že začne riešiť svoje správanie s odborníkom.
Veľký problém je tu ale aj alkohol, človek ktorý nepozná mieru a nevie sa potom správať by piť nemal....predstav si že budeš doma s dieťaťom a on príde opitý a bude mať tento výlev.
A áno keď je schopný robiť pravidelne toto príde aj čas kedy ťa udrie.
never tomu, ze ak bude babo na svete, on prestane pit. Preco s tym nesekne uz teraz? Preco musi na nieco cakat? To su iba prazdne reci. No asi potrebujes lekciu od zivota...
@komplikovana mám rodičov, aj peniaze na to odísť zatiaľ do podnájmu ale neviem neviem urobiť ten krok. Asi fakt krava čakám na nejakú facku aby som si uvedomila. Ale je to o to ťažšie že on je normálny len po alkohole tá jeho zúrivosť a agresia.
Dievča zlaté, koľko máš rokov? Nemáš rodinu, kamarátky? Problémy s alkoholom, agresivita a ponižovanie. Čo ešte čakáš?
Preboha len tomu "never", tvoj druhy prispevok mi stacilo precitat prvu vetu a viem scenar.... chces sa o par rokov bit s nim aj o dieta? alebo aby tvoje dieta videlo otcove excesy ked pride opity, ako ta drzi pod krkom,alebo rovno zbije? TO uz len bude domov... NEVYRIESIS NIC. NIC. Slubi ti hocico, aj modre z neba, ale on sa nie len sprava, on aj je arogantny a povysenecky, manipulator. AK ma takych rodicov, aj je uplne otupeny, bezcitny a mozno s nejakou traumou tiez z detstva. Zloz si prosim ruzove okuliare. Samozrejem ze chcel dieta, teba staci opit rozkom, pobrat ta na vecere, dat ti masaz a odpustis vsetko, dietatom si ta este viac priviaze a ma ta kde chcel. Zacne ti zakazovat pracovat, chodit von, zacne sa opijat pravidelnejsie a pravidelnejsie, ano triezvy porobi a pomoze, dieta mu bude liezt na nervy, ked nebude mat pozornost od teba a neskor z teba urobi kravu, co sa jej nic nepaci, a chce mu zobrat dieta, ved on a jeho rodina su uzasni... to ze ta zbije, ze sa budes doma triast, v akom stave pride domov, to nik z okolia len tak neuvidi...
Zena, ktory chlap chyti pod krky a ona s nim ostane si toto spravanie zasluzi. Len to dieta si nezasluzi vyrastat v takej rodine. Takze si zbal tie 2 igelitky a kvoli tomu drobcekovi odid.
A ze bude zit bez otca? Co by si chcela radsej, otca, ktory uraza mamu, nadava jej, v buducnosti isto aj fyzicme ataky..alebo pokojny domov?
Aj ked..nemas kam ist, otehotnela si s debilom..dietatu by si do roka nasla nahradeho ocka, ktory sa bude do splodenia vlastneho potomka tvarit ako naj ocko..ked opät otehotnies, zacne sa vyvrsovat na tvoje dieta, uprednostnovat vlastne...
autorka, novsak ano, moj ex tiez bol normalny, ked nepil .. A myslim, ze podobnu skusenost ma vela zien nielen tu na MK
moja ja viem, ze si dovoli viac, nie len si to myslim. Myslis, ze normalny partner bezne toto robi zene, co tvoj? vies aka je tenka nit medzi agresivnym spravanim a bitkou.. uz ta chytil pod krk, a bude sa to stupnovat. A ten strach ked sa opije a nevies ci dnes bude cirkus, ti nevadi?
to myslis vazne toto alebo je to vymyslene.
Prepáč, ale si strašne, ale strašne sprostá, že si si s ním dieťa urobila. Bude to len horšie.
Ak chceš radu, odid. Čím skôr, tým lepšie.
Držím palce! 😔
Si tehotná a PN, prve babo... tiez som to tak mala ze mi byvalo tak zle, ako tebe. Asi do 5m som fakt doma nic neurobila. Manzel chodil z prace vecer, mali strasne vela toho vtedy a ja som cele dni len vracala. Ale keby prisiel a nadaval mi, ze som neschopna, ze nema navarene a este ma potom castoval nadavkami do P...Č... no tak to neviem. Si tehotna a on ti takto nadava? Toto je pre mna vrchol drzosti. Lebo zena sa vtedy moze naozaj citit uplne na hovno. Ja som nemohla ani do tel pozerat, nic. Hlava sa mi motala. Kolko x mi manzel priniesol obed domov, lebo ja som proste nevladala vstat z postele. Mala som pri posteli vedro a vracala som aj 20x za sebou..🤷♀️ takze ja by som na tvojom mieste odisla. Lebo pises, ze ta aj par x chytil pod krk. To uz je varovanie, pride svadba a dieta a bude ta bit.
Bože, teraz čítam, že to dieťa bolo dokonca plánované. Tak tu už je škoda slov. Len toho dieťaťa mi je ľúto, že bude vyrastať v takomto prostredí.
A) alkohol pod kontrolou nemá
B) ľudia ventiluju hnev rôzne, možno niekto aj alkoholom, ale nie nedávať najbližšiemu človeku s dieťaťom pod srdcom
C) vieš ako dopadneš poslušná manželka? Pozri sa na svokru, cely život asi drží ústa a len sa prizerala ako vychoval svokor jej syna - na prd na svoj obraz
D) a tou svadbou by som si nebola tiež taká istá
E) neviem ako intenzívne sa posielaš na prerábkach domu, ale nezabudni, že to nie je tvoj majetok.
Neni to vymyslené ale realita.. bohužiaľ. Ale máte pravdu baby rozplakali ste ma a veľmi. Musím to začať riešiť. Takto nechcem, asi odídem na pár dni k rodičom a vrátim sa pod podmienkou že pôjdeme k psychológovi alebo to začne riešiť s nejakým odborníkom, lenže je vojak, takže neviem či bude súhlasiť stym psychológom aby sa to potom nedostalo k nemu do roboty to by ho mohli vyhodiť, skúsim ale aspoň nejakú partnerskú poradňu mu navrhnúť, keď nie pôjdem do podnájmu. Máte vo všetkom pravdu toto sa nezmení, bude to len horšie až to raz skončí fackou…
😔 😢 mne je normlane do placu, ked to citam :( Kolko zien sa da takto oblbnut...
@autorka ja som to nemohla docitat do konca. Odid prec, myslis, ze so svadbou, ci narodenim dietata sa zazracne zmeni? Ako v rozpravke? A dieta? To je skuska aj pre silne vztahy. To chces takto zit? Chces, aby toto videlo vase dieta, a nadobudlo pocit, ze takto sa muz sprava k zene? Ujdi prec, daleko. V prvom rade si musis sama uvedomit, ze toto nie je normalne. Naozaj to staci, ze ked ta urazi, ponizi, tak sa vie ospravedlnit? Snad nie.
no a este vojak... no moze ist k psychologovi ako samoplatca, to sa mi nikam nedostane. Takemu "nestatnemu".
A dalsie, mam otca alkoholika, tiez po alkohole agresivny. Inak by sa s nim za triezva aj celkom dalo, aj bol sikovny, robil s drevom stolara doma... ale ked pil, bolo to hrozne. Mama si s nim uzila a aj este uziva svoje. My ako deti sme velmi trpeli. - vybijal si to na mame, ale samozrejme vybrala si to ona a neda sa to uz vratit. Ty mas este cas a aj peniaze odist, ako pises. Nevydavaj sa za neho a chod prec. Drzim palce.
Prepáč možno sa budem opakovať... A možno budem hnusná... Ale ty si kde nechala rozum? Chlap ta chytí pod krk, opija sa a ty si s ním spravíš dieťa?
A akože nemáš kde ist, kde si bývalá predtým?
A ešte jedna vec, nechceš aby bolo dieťa z neúplnej rodiny, radšej ho necháš vyrastať v rodine kde sa otec oziera a je agresívny? Len preto ze nie je na pečené?
Zbal ak máš ešte nejaký zvyšok hrdosti a nedovoľ aby to dieťa vyrastalo v takom prostredí
Docitala som po slovo pi*a a dalej ani nejdem. Ty nemas este zbalene veci??? S takymto ch*jom sa mienis tryznit?? A to len preto ze nemas navarene....pockaj co to bude ked nebudes pri dietati stihat ani upratat, ani mu oprat, ani nakupit ... ked ochories a dostanes teploty.... vsak to je psychopat neschopny co sa nevie o vlastne črevo postarat nebud hlupa kristepane... ta bude vyhadzovat z baraku uprostred noci
Ja si myslim ze vela ho ovplyvnila vychova co videl od otca a on robi to iste.. Teraz je v strese z toho tehotenstva,ze bude mat dieta-zodpovednost ,ze doma nie je urobene,ze mozno aj ta sex.stranka je zanedbavana.Len teraz co s tym?Neviem,skuste este pockat a porozmyslat a ked sa vam bude zdat,ze uz je to spravanie neudrzatelne tak odidte od neho na nejaky cas..mozno navzdy..kto vie ako sa to vyvinie..
Čo som poznala známe, ktoré boli na PN počas tehotenstva, tak oni si same robili domáce práce, varili, upratovali, prali. Jedna hovorila, že muž príde z práce o 4-tej a dovtedy nebude čakať, že ráno je jej zle, ale postupne sa preberie.
Možno by bol spokojnejší, keby aspoň také nevyhnutné veci boli urobené.
Poznám prípad zo svojho okolia. Za triezva super chlap zniesol by aj modré z neba ....no keď si vypije je agresívny, fyzicky útočí, opije sa do nemoty no proste otras. Zo začiatku pil občas, neskôr častejšie, teraz je to pravidelne niekoľko krát do týždňa.
Nikdy s tým nič nerobil vždy sa tváril že vlastne problém nemá.....pije stále, správa sa rovnako stále (ale on teda našťastie partnerku nemá). Ale všetci okolo neho jeho správaním trpia.
Takže buď to začne poriadne riešiť (nie pláne sľúbi ako prestanem po narodení dieťaťa a podobne), hneď prestať piť a vyhľadať pomoc (minimálne sedenia u psychológa).
Ahoj 😊
V prvom rade, je veľmi dôležité, aby si sa šetrila a oddychovala. Aj pre dobro dieťatka, ktoré máš v brušku, aj sa potrebuješ pripraviť na to, že po pôrode to bude ťažšie, budeš musieť s ním byť veľa aj v noci a potrebuješ byť pripravená a nie vyhorená, keď sa ti poklad narodí. Prvé 3-4 roky sú pre dieťa absolútne podstatné, potrebuje mnoho pozornosti a času, formuje sa totižto jeho osobnosť a keď sa vtedy niečo skazí (napr. že žije v toxickom prostredí, že na ňho matka nemá dosť času a nevenuje sa mu tak, ako potrebuje, že vidí rodičov sa hádať), môže z toho mať doživotné problémy. Dieťa vníma viac, než si môžeš myslieť, nedá sa pred ním hrať nič. Dieťa môže to, ako sa cítiš a čo so sebou robiť vnímať dokonca aj teraz, to, ako funguješ a aj psychicky sa nejako fyzicky prejavuje aj v tvojom tele.
Potrebuješ byť v kľude. Prvý krok na to byť v kľude je byť v bezpečí. Niekde, kde ťa nikto neponižuje, nestresuje, nekydá na teba. Máš niekde takéto prostredie? Môžu to byť rodičia, starí rodičia, možno blízka priateľka. Potrebuješ sa zveriť niekomu, kto je fyzicky pri tebe a vie ti pomôcť prakticky. Potrebuješ nájsť miesto, kam môžeš odísť.
Viem, je to ťažké, pretože žijeme v izolovanejšom svete, komunity sú menšie a ľudia, ktorí si taký vzťah nezažili to nemusia chápať. Nemusia vedieť naplno, čo prežívaš, môžu ti radiť kdečo, povzbudzovať ťa, že sa to napraví, že veď on nie je taký zlý a neviemčo. To ti teraz nepomôže. Ty vieš aké to je, ty to žiješ a TY sama si zodpovedná aj za seba, aj za malé, nikto ten život nežije miesto teba a nebude znášať následky, takže na nechápajúce reči môžeš momentálne akurát zvysoka kakať, nie sú podstatné.
Veľmi dôležité je však naozaj niekam odísť. Snažiť sa nájsť akúkoľvek možnosť.
Ps. neboj sa, to, čo zažívaš nie je normálne. Toto nemá zažívať žiadna ľudská bytosť, aj keby si hneď nebola tehotná a váľala šunky na balkáne, takéto rozprávanie nie je prípustné s ľudskou bytosťou, tobôž nie s partnerom. Nie každý muž sa chová takto. Nehovorím, je na svete veľa hoviad, doba je zlá, výchova je zlá, ľudia nie sú najlepší... ale áno, vie to byť aj iné, aj lepšie. Ale aby ti mohlo byť lepšie, musíš odtiaľto odísť.
Je mi to ľúto. Nie je to tebou. Ty neovplyvníš ako sa iný človek bude chovať. Nikdy. Tvojou úlohou je vybrať si najlepšiu možnosť z toho, aké možnosti momentálne máš. A myslím, že dosť ľudí ti tu povedalo, že ostať tou najlepšou možnosťou nebude.
Ty to nemáš v hlave ok. Chytil má pod krk..,, a ty si s takým plánovane urobíš dieťa? Si normálna? Vieš čo? Som mesiac pred pôrodom, celé teho na PN, obchadzam rizikové poradne a dr jak na bežiacom pase, doma som nepoužitelná celé teho, nehovoriac o tom koľko peňazí minieme len na cesty za dr. Môj muž by si v živote nedovolil mi povedať, že som p… lebo som nenavarila obed, ale objednal by pre všetkých. Samozrejme, je ponorka, nervy, človek niekedy vrci aj pre hlúposť, ale to čo sa deje u vás tyranie manipulátora. Utekaj, ak nechceš aby aj tvoje dieťa žilo v tomto toxickom prostredí, keď si mu už takého chuja vybrala za otca
A ešte jedna vec:
Ženy si myslia ze sa muži sobášom zmenia a muži ze sa ženy nezmenia
Že vojak 🙈 moja milá.... Nikdy si s ním nemala začať... Sú to hovada... Ver že viem o čom píšem... Bohuzial

Odist! Radsej nech je dieta bez otca ako s takymto otcom. Bude pocuvat, ako ti nadava, nebude si ho vazit. Ak to bude chalan, toto bude jeho hlavny muzsky vzor. Ak to bude dievca, moze si v buducnosti presne takych chlapov vyberat. Na teba sa bude hnevat, ze pri nom zostavate. Manzel vyrastal pri takomto otcovi, ostal tym velmi traumatizovany a presne tieto pocity mal, ale ti opisujem. A jedna z najhorsich veci bola, ze ten jeho otec robil presne to, co pises ty - "na druhy den to zahral, ze to tak nebolo". Po case tomu vzdy aj sam uveril, ze to tak nebolo, v hlave si vytvoril alternativnu realitu, v ktorej bol on vynikajuci clovek a jeho zena "tazka povaha". Nedalo sa s nim o nicom bavit, lebo on naozaj zil v tom, aky je on uzasny, len ma smolu na same tazke povahy okolo. Myslim, ze aj manzelova mama zila pre tie pekne chvile a vzdy nejako dufala, ze odteraz to uz bude dobre. Cely zivot to bolo len "uz sa drzi", "uz si uvedomil", "uz uznal, ze ma problem" a podobne a pritom sa nic nemenilo, skor to islo k horsiemu. Svokra podala ziadost o rozvod vo finalnom stadiu rakoviny a uz sa ho nedozila. Svokor zomrel na nasledky alkoholizmu. Naozaj prec co najskor.