Poraďte mi - rodinné problémy
Ahojte, zaujímal by ma názor niekoho kto má nad vecou nadhľad a je nezaujatý. Mám 30 rokov s manželom sme manželia jeden rok a čakáme dieťa, predtým sme spolu chodili od mojich 16 a niekoľko rokov pred svadbou sme spolu žili v spoločnej domácnosti. Manžel je takmer o osem rokov starší odo mňa. V manželstve nemáme problémy, ale všimla som si, že vždy keď ide von s kamarátmi v dedine, tak vždy ide sám, nikdy ma nezavolal medzi nich. Ja ho nejak neobmedzujem, že by som sa pchala medzi jeho kamarátov nasilu. Ale napríklad tento víkend máme v dedine takú spoločenskú akciu a chcela som tam ísť s ním, odvčera som sa ho pýtala, či by sme tam nešli spolu. Včera sa celý deň vyhováral, že ho bolí hlava a nechce sa mu ísť atď..., ale pritom asi 5x volal kamarátom, že kde sú a s kým sú, ako tam je atď., tak mu hovorím, veď sa obleč a môžme ísť za nimi, že rada pôjdem trochu medzi ľudí a on sa vyhovoril, že nie, že nechce ísť. Dnes som sa ho znovu opýtala, či by sme spolu neišli na malinovku medzi ľudí, že by som sa tam rada pozrela a išla s ním ako so svojim manželom tak normálne medzi ľudí, na to povedal, že môžno neskôr. Asi o pol hodinu na to telefonoval v izbe na hlasný reproduktor, keďže si myslel, že som v záhrade - lenže som medzitým vošla už dnu, a počula som ako mu ten kamarát hovorí, šak dojdi sem, ale "bez starej". Keď dotelefonoval, tak som sa ho spýtala, že čo to malo znamenať, prečo sa o mne takto vyjadruje ten kamarát (nemala som s ním nikdy žiadny problém) a on mi na to povedal, že to si nemám všímať, že to sú také chlapské reči zo srandy. Potom som varila obed a on mi hovorí, že sa ide len previesť na bicykli a o chvíľu príde...neprišiel doteraz a je na tej "zábave" sám. Strašne sa ma to dotklo. Volala som mu, ale nedvíhal, tak som mu napísala sms, že prečo toto spravil, či sa za mňa hanbí a on mi zavolal a povedal, že to sa tam len tak zastavil a mám sa obliecť a prísť za nimi. Teraz mi píše správy, aby som prišla, ale ja viem, že to je nasilu. Neviem čo si myslieť, ja som veľmi tolerantný človek, nikdy som ho neobmedzovala, ani mu nerobila scény, neviem prečo má problém ísť so mnou von medzi ľudí v dedine. Neviem ako sa zachovať, iba tu sedím a plačem (asi tie tehotenské hormóny). Čo by ste urobili, obliekli sa a išli tam, aj keď je jasné, že ma zavolal, len pod tlakom? Alebo by ste ostali doma? Hanbím sa tam teraz prísť medzi nich, keď ma tam evidentne nechcú, ale tiež by som bola veľmi rada so svojim manželom vonku. Čo myslíte v čom môže byť problém? Ja tomu nerozumiem, som výzorovo celkom príťažlivá a k jeho kamarátom som vždy bola milá a kamarátska, tak prečo ma nechce medzi nich vziať, nechápem to. Nechcem to povedať nikomu pretože sa za to hanbím, tak keby mi niekto poradil aspoň takto anonymne.
Prenajať si RD s rodičmi ?Byt? Tak či tak im finančné pomahas ,nemajú kde bývať . Traja to je uz iné číslo . Sama by si na to nebola .
A koho je dom ? Kto plati učty?
je to ťaže,ale rozhodne by si mu mala dať na vyber bud,ty a vaše babätko,alebo kamarati
No teda to je budúci otecko !!! Robotu nemá a evidentne mu to nevadí a každý týždeň v krčme akoby sa nechumelilo. Neviem si toto predstaviť. Kde je zodpovednosť za rodinu? Šak živit vás má on a nie ty jeho. Čudujem sa že ti nevadia jeho výjazdy uz len z princípu že sa správa ako slobodný mládenec. Manzel trávi víkendy s kamošmi a nie s manželkou? To normálne veru nie je. Že robotu nezhaňa ti nevadí? Toto sú podstatne veci ktoré by si mala riešiť, nie či pôjdeš na zábavu.
joj smutne. ano, nie je to koniec sveta, ani nikto neumiera ale uplne ta chapem. nebolo to od neho pekne. hned by som sla s tebou! pocuj nebud smutna, len mu este raz vysvetli co si ziadala a nech vue, ze ta to ranilo
takze ty vam dvom vlastne financujes zivot, cakas dieta a tvoj drahy nezamestnany je kazdy vikend v krcme??? U mna by do krcmy za moje peniazky ani nepachol. Neverim ze ma take rezervy ze sa podiela na chode domacnosti a aj si financuje krcmove vylety. Uprimne by som takeho sasa poslala kade lahsie, to nie je ani chlap.
Je si tebou príliš istý keďže čakáte bábo😒😡vie že od neho neodides..😕😕😕
Dievča ty kde máš sebauctu že si s takým chlapom? Predpokladám ze keď je nezamestnaný všetko tahas ty, tak ja by som ho obratom vykopla z domu a namiesto neho si tam nasťahovala rodičov. Píšeš ze su v zlej situácii tak obom stranám by to pomohlo, nebola by si sama aj s babom by pomohli viac ako manžel. Teraz si na všetko sama, určite sa to nezmení keď budeš mat dieťa. Pánko sa tak akurát vala po krcmach, chlasta a obhana čašníčky. On veľmi dobre vie prečo ta tam nechce, inak si to neviem vysvetliť. Cele dni pracuješ a ani raz za čas nie je schopný ta niekam zobrať ale ide radšej s kamošmi pit namiesto toho, aby sa na teba tešil a urobil ti program, nechápem. A to ešte čakáš jeho dieťa, tak prepáč ale to je riadny chrapun.
To že ťa nevzal dnes von je u vás najmenší problém. Bali čašníčky, nepracuje, nie je ti oporou .....? Keď sa bábo narodí budeš tiež vyžadovať jeho pozornosť a aj pomoc. Takže narodením dieťaťa sa neprestanes trápiť takým ,,chmulom,, PREPAC. DAVAS DO VZTAHU VIAC AKO ON A MYSLIM SI, ZE STE NA ZACIATKU KONCA
No super že si mu prerobila domcek- určite ťa rád vyplatí ak by vám to krachlo......robíš na súde a takéto veci porobis? Ty si riadne naivná a bez sebaúcty. Omg 🤦 je mi ťa ľúto.
Ty si mu oporou ale on ti je na príťaž. A kedze teda dom je jeho, beriem co som napísala späť, si na tom žiaľ ešte horšie a on je na koni, preto sa k tebe takto chová. A ty sa ho ešte snažíš ospravedlňovať. 🤦♀️
Aha a aby som nezabudla (už sa stalo) tak si písala niečo v zmysle, že vy nemáte problémy v manželstve. Je mi to ľúto, ale ty to len nevidíš. Vy mate, bohužiaľ, sakra veľké problémy. Mrzí ma to
Chápem že si nechcela. Mrzí má že si sa cítila sama ale asi je dobre že si to tu napísala a vidíš aj iné pohľady na celkovú vašu situáciu. Snáď si z toho čosi vezmeš a vyriešiš tie iné veci. Pokojne nápis súkromnú správu ak si budeš potrebovať pokecat alebo tak. Mám malé babo len inú situáciu a ja som ozaj rada že mám podporu toho druhého. Ono to materstvo vyzerá ľahšie než v skutočnosti je (aj keď je aj krajšie ako si človek mysli). Držím palce a verím že celkovú situáciu poriešis 🙂
Nuž, uviazla si si na krk sebeckého chrapuna a ešte si mu aj dom prerobila. Zdravý rozum, nie vydieranie...investujem kopu peňazí do cudzieho majetku, tak chcem poriešiť majetkovo-pravnu otázku. Je to úplne bežná vec a hlavne predpokladám, že nešlo o malú sumu. Nemôže ti byť predsa jedno, že o tie peniaze prídeš, ak nemáš kam inam ísť s malým dieťaťom. Ešte netusis, aké výdavky ťa čakajú. Dieťa nechcel, ale urobil ti ho on. Neviem si predstaviť, ako by som reagovala, keby sa môj manžel ku mne takto spraval, ako ku chudere. Slabý spoločenský kontakt by bol môj posledný problém. Chýba ti sebaucta a o chvíľu už nebudeš mať žiadnu. Počkaj, keď budeš iba na rodicaku...... Neber to prosím v zlom, ale otvor oči dievča......
Toto je dúfam celé vymyslene, kokos, čistý deges vypatlany a keď sa to ukáže a prídu rady že veď odid, tak sa nedá, lebo rodicia bankrotuju a ešte aj domček mu zo svojho prerobila a nič na ňu nie je napísané.
A ze on je každý boží víkend celú noc preč, to doteraz vôbec nebolo otázne, kde spí?
To akože len pil a flirtoval a potom chodil do rána po lese? No niekde asi spáva, najskorej celá dedina vie kde.
Ak je toto pravda, je mi to veľmi ľúto, toto si žiadna žena, mamina, ani to očakávané mimino nezaslúži.
Nuž vyvracala by som sa mu do tej jeho prestahovanej postele a šla by som zdieľať podnájom s rodičmi.
Co sa týka hypotéky, neviem, máš právnické vzdelanie.
Hlavne nevesaj hlavu, len konečne pochop, že hento nie je chlap na rodinný život. Je to chuj, povalac, ožran a kur... nik
Odid dajak z kratšej cesty a hento hebedo netahaj dieťaťu do života veľmi. Ak odídeš, veľmi snaživy ocko z neho iste nebude, na víkendy asi ťažko bude dieťa pýtať, že, tak aspoň dieťa nebude pozerať na tak zlý vzor do života
Ty si taká dobrá duša, až si s tým skodis. Si s ním odjakživa a už si asi ani nedokážeš predstaviť, že by sa našiel niekto iný, kto by ho nahradil. Našiel, ver tomu. Len potom nevymen jedného chrapuna za iného 😉
Zázemie si vytvoríš aj inde, len tie peniaze sú problém, keď si ich dala do jeho domu. Mala by si to proste riešiť, takeho otca by som pre dieťa nechcela. A ze nemá prácu lebo dnes je ťažko? Tak môžete za prácou do BA, máš tam kontakty, ťažko bude ďalších 20 rokov cca. Nuž, hlavne budeš mat kopu starosti, keď sa malé narodí, ale muž je ti na príťaž. Ak pohrozis odchodom a naslubuje hory doly a zmenu, tak dúfam vieš, že to sú kydy.
Mysli po pôrode na veľmi dôležitú vec... Nenechaj si urobiť druhé dieťa od tohoto človeka. Potom už nezmozes veľmi dlho nic

No takto.. nechcela som reagovať ani ja. Ale po tom vyjadrení, že dieťa si chcela ty a staraj sa, on nech sa vyspí, no pre mna konečná v kombinacii s ostatným. Akože povodne som myslela že ti napíšem iné ak už napíšem.. Ale hanby som sa rozviedla. Nemusíš nikam odchádzať teda keď nemáš kam. Veď aj tak budeš na dieťa sama. Ale rozviedla by som sa. Prestala mu variť, prať a ostatne veci. Veď on si neváži čo robíš a že ty robíš a on ešte aj pije za tvoje peniaze. Ako tiež mi prídeš inteligentná, tak nechápem ako to že s ním ešte si.. Ja teda za rozvody nie som, ale z tvojho muža mi je tak zle, že ti ani inú cestu nevidím 🤷♀️