icon

Poraďte mi - rodinné problémy

13. sep 2020

Ahojte, zaujímal by ma názor niekoho kto má nad vecou nadhľad a je nezaujatý. Mám 30 rokov s manželom sme manželia jeden rok a čakáme dieťa, predtým sme spolu chodili od mojich 16 a niekoľko rokov pred svadbou sme spolu žili v spoločnej domácnosti. Manžel je takmer o osem rokov starší odo mňa. V manželstve nemáme problémy, ale všimla som si, že vždy keď ide von s kamarátmi v dedine, tak vždy ide sám, nikdy ma nezavolal medzi nich. Ja ho nejak neobmedzujem, že by som sa pchala medzi jeho kamarátov nasilu. Ale napríklad tento víkend máme v dedine takú spoločenskú akciu a chcela som tam ísť s ním, odvčera som sa ho pýtala, či by sme tam nešli spolu. Včera sa celý deň vyhováral, že ho bolí hlava a nechce sa mu ísť atď..., ale pritom asi 5x volal kamarátom, že kde sú a s kým sú, ako tam je atď., tak mu hovorím, veď sa obleč a môžme ísť za nimi, že rada pôjdem trochu medzi ľudí a on sa vyhovoril, že nie, že nechce ísť. Dnes som sa ho znovu opýtala, či by sme spolu neišli na malinovku medzi ľudí, že by som sa tam rada pozrela a išla s ním ako so svojim manželom tak normálne medzi ľudí, na to povedal, že môžno neskôr. Asi o pol hodinu na to telefonoval v izbe na hlasný reproduktor, keďže si myslel, že som v záhrade - lenže som medzitým vošla už dnu, a počula som ako mu ten kamarát hovorí, šak dojdi sem, ale "bez starej". Keď dotelefonoval, tak som sa ho spýtala, že čo to malo znamenať, prečo sa o mne takto vyjadruje ten kamarát (nemala som s ním nikdy žiadny problém) a on mi na to povedal, že to si nemám všímať, že to sú také chlapské reči zo srandy. Potom som varila obed a on mi hovorí, že sa ide len previesť na bicykli a o chvíľu príde...neprišiel doteraz a je na tej "zábave" sám. Strašne sa ma to dotklo. Volala som mu, ale nedvíhal, tak som mu napísala sms, že prečo toto spravil, či sa za mňa hanbí a on mi zavolal a povedal, že to sa tam len tak zastavil a mám sa obliecť a prísť za nimi. Teraz mi píše správy, aby som prišla, ale ja viem, že to je nasilu. Neviem čo si myslieť, ja som veľmi tolerantný človek, nikdy som ho neobmedzovala, ani mu nerobila scény, neviem prečo má problém ísť so mnou von medzi ľudí v dedine. Neviem ako sa zachovať, iba tu sedím a plačem (asi tie tehotenské hormóny). Čo by ste urobili, obliekli sa a išli tam, aj keď je jasné, že ma zavolal, len pod tlakom? Alebo by ste ostali doma? Hanbím sa tam teraz prísť medzi nich, keď ma tam evidentne nechcú, ale tiež by som bola veľmi rada so svojim manželom vonku. Čo myslíte v čom môže byť problém? Ja tomu nerozumiem, som výzorovo celkom príťažlivá a k jeho kamarátom som vždy bola milá a kamarátska, tak prečo ma nechce medzi nich vziať, nechápem to. Nechcem to povedať nikomu pretože sa za to hanbím, tak keby mi niekto poradil aspoň takto anonymne.

Strana
z7
luccy89
14. sep 2020

Ako to dopadlo dnes? Dostanem sa sem az vecer a uz vsetko pomazane🤦🏼‍♀️ Co ti povedal dnes? V akom stave prisiel?

lenuska9999
14. sep 2020

Takže ty chodis tehotná do práce, zarabas na domácnosť a on sa flaka s kamošmi a ešte k tomu aj inými ženskými po krčmách? Predpokladám, že ešte aj za tvoje peniaze. Nehnevaj sa ale toto určite nie je v poriadku. Treba radikálne riešenie...

zuzap33
15. sep 2020

@robin30 predpokladám, že autorka príspevku už príspevky čítať nebude. Uvedomila si v akej je kaši. Bez podpory rodičov alebo jeho rodiny, čo nemá, je v riadne zapeklitej situácii. A bude sa to len zhoršovať. Len mimoriadne silná osobnosť, by dokázala urobiť radikálne kroky. A podľa toho záveru to ona nie je. Každopádne jej držím palce

autor
15. sep 2020

Povedala som, že si situáciu vyriešim, to že som v zlej situácii som vedela aj bez Vás. Bola som sama a potrebovala som sa s niekým porozprávať a v totálnej agónii som písala anonymne sem, písala som o tom, čo ma v danom memente trápilo, nikdy som nepovedala, že ma netrápia aj iné veci v mojom živote, naopak opakovane som napísala, že ma ťaží celá situácia, v ktorej som sa ocitla. Bola riadna blbosť hľadať porozumenie tu a písať tu o svojom živote, tak intímne a dôverné veci, nakoľko mnohé ste tu nesmierne kruté. Takže výsledok je, že mi je ešte hrošie, ako mi bolo a to napriek tomu, že príspevok bol anonymný. Láskavo ma tu prosím prestaňte urážať dámy, ešte neviete čo v živote čaká Vás. Ja viem internet znesie veľa, ale poviem Vám, že "ja sprostá" by som si nedovolila takto hovoriť ani s jednou z Vás. K svojej situácií poviem len toľko, že ja som si nebrala nezamestnaného a neschopného opilca, nezamestnaný je posledného pol roka a tiež pred svadbou neflirtoval s inými ženami, ani nepil tak často ako teraz. Moje peniaze. t.j. kam som ich ja dala, alebo nedala, Vás trápiť nemusia, v prípade potreby ich vysúdim rovnako tak, akoby dom bol napísaný čiastočne na mňa (aj podielové / bezpodielové spoluvlastníctvo totiž treba súdne vysporiadať), asi tomu rozumiem viac ako mnohé z Vás tu. Za situáciu rodičov tiež nemôžem. Moja jediná chyba bola, že som túžila po kompletnej rodine a riadnom zázemí pre svoje deti. Samej by mi hypotéku ťažko dali a tiež moje úspory neboli také, aby som si mohla dovoliť kúpiť vlastnú nehnuteľnosť, tak som investovala do nehnuteľnosti človeka s ktorým som chcela prežiť zbytok života a mať deti, ale to neznamená,že by som sa nemohla časom dostať k svojim peniazom a "dala mu ich". Zrejme som pre Vás vďačný objekt na urážky a mrzí ma, že som si dovolila dvíhať Vám tlak svojim životným príbehom. Požiadam správcu skupiny, aby zmazal môj "poburujúci príspevok" a všetky pod ním, snáď mi vyhovejú. Určite sem viac nič zo svojho súkromia nenapíšem. Prajem Vám v živote všetko dobré, hlavne aby ste v živote neurobili chybu a nikto Vás nesúdil tak radikálne a kruto ako súdite druhých VY. Samozrejme chcem poďakovať tej časti z Vás, ktoré ste sa ma snažili povzbudiť a hovorili ste so mnou empaticky, ako s človekom, ktorý potrebuje povzbudiť, vážim si to.

tulipanicek
15. sep 2020

Nemala si mazať príspevky. Kašli na tie čo ti nadavali. Tie majú nejaký problém samé so sebou. Len takto ti nevedia poradiť tie čo by chceli normálne. A veru škoda te si tu ako anonym (čo chápem prečo) lebo ti neviem napísať správu 🤷‍♀️

autor
15. sep 2020

@tulipanicek prečo by som nezmazala príspevky? Boli určené pre ľudí, ktorí so mnou v danej chvíli aktívne komunikovali. Večer som sem prišla, a čítala samé správy o tom aká som sprostá a pribúdali postupne ďalšie ataky na mňa. Táto konverzácia mi už nedávala nič pozitívne iba ma zraňovala, chcela som ju ukončiť a už som nechcela, aby môj život bol verejným "pobavením" pre ďalšie účastníčky, tak som osobné veci zmazala (mám na to právo), ale evidentne to nestačí, tak to skúsim vyriešiť priamo cez správcu.

robin30
15. sep 2020

Ja ti napisem len tolko odisla.som od chlapa so styrmi detmi! Jednym tazko postihnutym dietatom a malou 5,5mesacnou dcerou,v cudzom state 700km od rodiny bez pomoci takze za mna nech napises cokolvek su vsetko len vyhovorky urazat ta nemam preco ani neviem kto ta urazil nebudem to citat kedze by vsetko bolo mimo kontext nakolko si zmazala sprav ty mas dve moznosti odist co podla mna neurobis ale budes v tej role trpitelky sa vyzivat alebo ostat a drzat hubu a krok.Tvoj zivot tvoja volba len ma mrzi v com bude vyrastat to dieta ale to toez nie je moja vec ale cistp tvoje svedomie.
@zuzap33 vsetko sa da aj bez toho aby bolo kolo nej sto ludi co jej budu behat okolo zadku nevyzera na to ze je neschopna len potrebuje kopanec od zivota a tu si koleduje len taka radost

srdeenko19
15. sep 2020

Držím ti veľmi palce, aby si svoju situáciu poriesila tak, aby bolo tebe a tvojmu babatku najlepšie. 😊 Si inteligentná, rozumná, vnimava žena, tak to určite zvládneš a keď bude treba, narobíš si aj poriadok s mužom. 😊 Škoda, že si písala anonymne, rada by som časom vedela, ako sa máš, ako sa ti darí.
Žiaľ, tu na koniku je aj veľa zákerných, zlých, ustipacnych žien, ktoré majú dosť veľké komplexy a takto si to riešia aspoň tu. Ver tomu, že doma pri mužovi sa boja ceknut a do očí by ti to nikdy nepovedali. Len sa skryvaju za PC a rozsievaju zlo.

autor
15. sep 2020

@robin30 nie nebudem v role trpiteľky a moje dieťa sa na nič podobné, čo sa tu dialo za posledného "pol roka" nebude pozerať. A nie ja určite nepotrebujem okolo seba 100 ľudí čo mi budú behať okolo zadku...ja som si v živote poradila s vecami (úplne sama), o ktorých sa mnohým z Vás tu ani nesníva a ani Vám ich neprajem.

autor
15. sep 2020

@srdeenko19 Ďakujem

lenuska9999
15. sep 2020

Držím ti palce nech to dopadne pre teba a tvoje dieťa dobre... Niekedy keď dieťa vyrastá bez otca je to pre neho lepšie ako žiť v kompletnej rodine, kde sú takéto problémy. Môj osobný názor, ved to si aj chcela nie ? Buď statočná a stoj si sa svojim 🙂

ukulela
15. sep 2020

najdi si tu diskusiu, kde zenu s dvoma malymi detmi podvadzal a opustil manzel, druhe je len mimino. je to dlha diskusia od jej prveho vyjadrovania, ako jej chyba, mozno by ho aj spat chcela, az po uvedomenie si situacie a prerod v jednu sebavedomu zenu, co aktivne riesi svoj problem, myslim, ze kapusta90 sa vola (kapusta utrcite a nejake cislo) .... mozno by ta to mohlo nakopnut a otvorit oci, ze jedna vec je uplna rodina a druha vec je funkcna rodina. a ak sa tvoj chlap radikalne - ale ze RADIKALNE nezmeni, tak vy podla napisaneho funkcnu rodinu mat nebudete. tu nejde o to, ze ti niekto nadava, ale nastavuje ti zrkadlo. keby si takto videla svoju dceru, co jej povies? trp, moja, mal si si lepsie vybrat? snaz sa na to vsetko pozuriet nezaujato .... preto som ti radila mozno aj terapiu .... drz sa.

Strana
z7