icon

Pôrod na Vianoce a návštevy

17. okt 2023

Zeny,tie ktore ste rodili pocas vianoc,ako ste mali doma zariadene navstevy?
Mam 2 male deti,termin porodu na vianoce a popravde absolutne nemam chut cez sviatky obskakovat navstevy..bohuzial,rodina to neakceptuje,oni chcu prist a hotovo.oba predch.porody boli tazke,dlho som sa zotavovala,deti boli od babatka narocne,hlavne prve dni po prichode domov,noci boli hororove..vzdy navstevy prisli,ocakavali pohostenie,dieta budili,a ja ubolena som obskakovala a noci s muzom prebdela pri placucom babatku.pomoct nikdy nikto neprisiel..
Tentokrat to uz takto nechcem,chceme sa zohrat najprv my,myslim ze tych par dni moze rodina pockat.hlavne sa chcem dat dohromady bez ocumovania cudzich ludi..
Ako to rodine vysvetlit?bez toho aby sa niekto urazil?

ibrunova
17. okt 2023

Je to len na tebe, ak im to rovno nepovieš, nebudú o tom vedieť.. A ešte ktovie kedy budeš rodiť a dokedy budeš v nemocnici.

xux
17. okt 2023

Ked sa aj teraz proste zjavia pred domom, tak ich jednoducho odignurujte. Len nech sa urazia, aspon budete mat chvilu od nich pokoj 😁

nikpa
17. okt 2023

@jamimo viem, že je to bohužiaľ bežné ale záleží od toho, ako si to dotyčná hneď od začiatku nadstavi. Ja som prišla síce už po sviatkoch domov, po 2 mesiacoch v nemocnici s predčasniatkom a 20 min. po nás mi klopali svokrovci, rovno medzi dverami som ich otočila. Tiež boli urazení ale v prvom rade sú moje deti a my, až potom ostatní.

elis248
17. okt 2023

Keď mama a svokra hovoria, že čo sa patrí, tak by mali vedieť, že sa patrí, aby sa návšteva aj dopredu ohlásila alebo aby ste sa na návšteve dohodli. A nie že sa zčista jasna zjavia pred dverami. Určite majú telefóny, tak nech ich aj používajú. Príp. im ty zavolaj po pôrode ohľadom návštev, že nemáš vešteckú guľu, nevieš ako sa budeš cítiš. Uvidíme a neskôr si zavoláme a dohodneme sa. A vybavené.

ibrunova
17. okt 2023

No a samozrejme, aby muž bol toho istého názoru.

tehotna40
17. okt 2023

Za mňa to vybavil osud, muž dostal covid takže nikto k nám ani nepachol 😀
Ale rodina by mala chápať, že chceš mať kľud. Normálne povedať, vysvetliť, a bolo by mi asi jedno či sa niekto urazí. Takto som sa rozhodla a hotovo.. neboj, ved ony sa "odrazia " tak isto ako sa urazili. Ľahký pôrod a veľa zdravia prajem

autor
17. okt 2023

@bebotka ono je rozdiel ked pride ohlasena navsteva,ktora ozaj pride nachvilu pozriet babatko a neocakava obskakovanie a napecene navarene.svokra ale nachvilu nechodi.to je poldnova navsteva,ocakava sa obed,ku kave napeceny kolac,doma vyglancovana domacnost..o starsie deti minim.zaujem,len okritizovat,dat nevyziadane rady,pooblizovat a pomagat babatko,poohovarat dnesne pohodlne mamicky....ja osobne o taketo navstevy ozaj nestojim

lusilla
17. okt 2023

Rodila som 20.12. na vianoce sme este neboli doma a pustili nas az 28.12. Muz sam doma s dvoma malymi detmi ktore mu este aj ochoreli. Obe, aj mama aj svokra manzelovi velmi pomohli, navarili mu, pomohli so starostlivostou. Po prepusteni sme boli v kontakte, nasi neprisli cize sa nedovalili, svokra ktora uz zila sama prisla a aj my sme isli k nej, ale normala rodinna atmosfera. Musim povedat ze mam v tomto smere uzasnu rodinu a vztahy a nic nebolo nasilu alebo nevhodne, boli sme v kontakte a ja som bola za to rada. Keby som ich odstavila tak muzovi nikto nepomoze a to celkovo by neprospelo ani mne.

siska53
17. okt 2023

No tak to nebude. Oznam im, ze ty das vediet, kedy budu moct prist, ale nech neocakavaju 3cbodovy obed. A keby sa aj tak dovalili, tak ich bud otoc alebo privitaj, ze aaa pomoc ste nam prisli, super.. co ste nam priniesli? Obed, kolaciky? A mozete aj pomoct, nestiham, akurat som sla vysavat, len mala sa rozplakala, tu je vysavac, mozes povysavat alebo prosto volaco.. 3 deti su dost a na zaciatku je dost zladovacky aj s 1 dietatom, nieto este s dalsimi detmi.. ak uz chcu babky prist, tak pomoct a nie nechat sa hostit!

nikdenikto
17. okt 2023

Tento rok nebudú návštevy a darčeky u vás, ale muž môže zoberie staršie deti a pôjde pobehat babky. To sa tiež patrí 😊

Prinajhorsom: deň po príchode domov sms - priniesla som si z nemocnice okrem bábätká aj covid 🙈

enoula
17. okt 2023

Crevna viróza, to by mohlo ich odradiť 😂
Ale teda, ked uz fakt dojdu, asi by som im naobiekala deti nech ich vezmu von, ze chudata, nemate s nimi kedy ist, tak babka nech ich vezme, ze sa uz deti tesili, kludne aj niekam poslať na vylet, hoci aj s muzom, autom.. normalne ich takto otocit. Alebo ze ste mali taky plan, tak dobre, ze prisli, pomozu muzovi vonku s detmi a tebe s babom nech daju pokoj aspon na pár hodin
A jedlo, neviem kedy pridu, ale objednat pizzu/burger.. nepaci sa, nevadi, niw je kedy variť proste

kitycat
17. okt 2023

Sko ja vazne nechapem, ze preco si ich 2x obskakovala?

Pri prvom mozno pochopim euforiu, ale dalsie? A preco neobskakoval muz, ale ty?

autor
17. okt 2023

@kitycat pretoze sa dovalili vacsinou ked muz nebol doma,jednoducho prisli neohlasene ked bol v praci.

koniarova
17. okt 2023

A akú odpoveď očakávaš okrem tej, že im to musíš povedať stručne,jasne a zrozumiteľne?

elis248
17. okt 2023

Inak to je sila prísť neohlásene ako prepadovka a očakávať navarené, napečené, upratané a pod. Jednoducho im treba povedať svoj názor a stanoviť si hranice. Chráň si svoju rodinu doma, buď mama medvedica🐻

pbra40
Autor odpoveď zmazal
pbra40
17. okt 2023

Super ze chcete prist. Ty prines napecene kolace, ty prosim ta majonezovy salat a rezne. A pridite prosim v teplakoch, kedze budem po porode, bude sa treba venovat starsim detom, tak nech sa vam pri hrackach na koberci sedi pohodlne

reddflowerlife
17. okt 2023

ano je to neohrabane u nas je niekolko krat do tyzdna navsteva a vzdy sa ocakava menu, kolacik, este aj upratane aby vsade bolo

morgane1975
17. okt 2023

Čo mali chodiť pomáhať? 🤦‍♀️🤦‍♀️ keď ste si urobili dieťa vtedy ste nekričali pomoc? Tak sa starajte. Prijať návštevu je zdvorilosť, ale dnešným matkám je už zaťažko všetko. 🤮

zmrzlinka2021
17. okt 2023

Mne by to nevadilo. Môžu sa venovať deťom, ja sa budem venovať bábätku. Môžu nám doniesť vianočné jedlá, koláčiky. Aspoň by nám bolo veselšie

zmrzlinka2021
17. okt 2023

@reddflowerlife ale to že niekto niečo očakáva predsa je jeho vnútorné nastavenie, nie moja realita.

karolinakr
17. okt 2023

Nikoho neobskakuj v žiadnom pripade, kazdy nech ti donesie kolačiky, šalat, rybu, kapustnicu, ked chce prist na navstevu - jedine s plnymi rukami

autor
17. okt 2023

@morgane1975 prosim?mam 2 deti,ani raz mi nik neprisiel pomoct a nikdy som nikoho neprosila o pomoc,ani strazenie.vsetko sme vzdy s muzom zvladli sami dvaja,popri detoch aj stavbu domu.ani teraz nikoho neziadam o pomoc,jedine co chcem je pre mna cas na zotavenie a cas pre nas 5 ako rodinu.
Ja nemam problem prijat navstevu,vzdy je o kazdu navstevu dobre postarane,nik neodchadza smadny ani hladny.ale je zakladom dobreho vychovania sa na navstevu ohlasit,a hlavne sa spytat ci to cloveku vyhovuje.ja sa tiez nenanominujem cloveku na celodennu navstevu s ocakavanim all inclusive,ked viem ze dotycny je bud chory alebo jednoducho nie je v stave prijmat navstevy!a tiez svedci o IQ daneho jedinca,ked mu nieje blbe pozerat sa na zenu ktora je pozasivana az po rit,ledva chodiacu,po transfuzii krvi,vyflusnutu nevyspatu,s vrestiacim novorodencom na prsu,ako kmita okolo zdraveho cloveka a ktory pride neohlasene na celodennu navstevu a necha sa obskakovat!

autor
17. okt 2023

@zmrzlinka2021 bohuzial u nas to takto nefunguje...

elis248
17. okt 2023

@morgane1975 lebo ubolená, pozašívaná, nevyspaná a prehormónovaná mama po pôrode nemá nič iné na starosti len behať okolo neohlásenej návštevy, ktorá je tam pol dňa. Návšteve by trošku zdvorilosti tiež neuškodilo.

reddflowerlife
17. okt 2023

Autorka a ako to vnima muz? Treba to stopnur

autor
17. okt 2023

@reddflowerlife manzel uz mame vynadal,ze ci nevie pochopit ze je to nevhodne.sam vie ake to bolo naposledy tazke,a ze posledny porod bol extremne narocny,dcera bola velmi velka a ja som mala nasledky po porode,dlho som sa zotavovala a aj dcerka mala nasledkom komplikovaneho porodu zly start a prve tyzdne boli katastrofalne..napriek tomu sa nasli ludia,ktorym to bolo sum a fuk,a v den prichodu z porodnice nevahali prist na navstevu...paradox je,ze kamaratov ani nenapadlo prist,az po sestonedeli sa ohlasili ci by mohli,a prva otazka bola:nepotrebujete nieco,co prinesieme? Svokra ani mama sa ma nikdy nespytali: mozeme?ste doma?s cim pomozeme,pokocikujem,ste v poriadku?

aurora33
17. okt 2023

Autorka, stále píšeš dookola to iste. Ved tak zamkni a neotvaraj. Hádam im to docvakne.

heni79
17. okt 2023

@morgane1975 Ty si dobre mimo. 🤦

mamamasama
17. okt 2023

Hlasim sa do partie. Rodila som par dni pred Vianocami. Navstevam som oznamila este pred porodom, ze ak budeme ok, prideme my, ale k nam nech prvych 6 tyzdnov nikto okrem mojej mamy a maminy mojho manzela nesmie. Boli s tym vsetci ok.A my sme mali naozaj prekrásne Vianoce 😍 Aj ked bola sviatočná večera skromnejšia.