icon

Posledné roky, kedy začať nový život

7. júl 2023

Ktory rok vasho zivota je pre vas taky posledny a uplny strop, ze by ste si povedali, vystudujem vysnivanu strednu skolu, na ktoru som sa po zakladnej skole nedostala
a ked ju skoncim, zbalim sa a odchadzam zit do zahranicia.
Je 50 rokov na takyto ulet uz privela?

Strana
z3
toskanka
8. júl 2023

Nie, nezacinala by som v tomto veku od nuly, ale to som ja. Zahraničie som si pobehala, keď som bola mladá. Teraz mi treba doopatrovat mamu a tak celkovo skludnit tempo a už si vychutnať život, nie sa stresovať v tomto veku niekde v zahraničí. Som od teba o rok mladšia.

dulazh
8. júl 2023

@autor ja za tym nic nehladam,len asi mame ine nazory a sposoby.Neviem do ktorej krajiny chces ist,ale zisti si,ci ti tam tu skolu uznaju.V zdravotnictve je sice nedostatok personalu,ale tiez chcu kvaifikovane sestry.Tie zvacsa zacinaju na najnizsej pozicii,casto ako sanitarky,musia si dorobit vzdelanie v danom state a od toho sa odvija aj plat.Nech sa ti tvoj sen splni a nech si ho aj uzivas.Myslim to v dobrom.

maryetta
8. júl 2023

@dulazh vacsina ludi ano. Ona ho hlavne chcela mat. A dokazat si ze to dokaze 🙈
Ma partnera ktory soferuje a vodicak si spravila ze ak by nieco ze on uz nebude moct alebo tak. Ale to by musela mat ine auto… a to zase nie je potrebne riesit.

luccija
8. júl 2023

@oli18 tu nejde o chvalenie sa so školou.Ale, keď som pracovala na ministerstve mala som kolegyne, ktoré mali 52 r a museli si školu spraviť.Robili x rokov na tom istom mieste a museli ..a aku inú, keď robili na takom mieste?jedine sv.Alzbetu, ale všetky boli najprv nešťastne a potom sa chválili ako pubisky ktorá aku dostala známku.Ked skončili sám generálny im gratuloval🙂,náhodou to bolo milé.

milanemila
8. júl 2023

Ja si skor neviem predstavit, ze by som do 50ky zila zivot s kt som nespokojna 🙈 neviem ci som apravne pochopila, ale ty chces ist v 50 studovat “vysnivanu strednu skolu”?

autor
8. júl 2023

@milanemila Nebola som do teraz vyslovene nespokojna, na strednu skolu, na ktoru som chcela ist ma po ZS nezobrali, tak som isla na inu a mala som normalne pracu, vydala som sa, mala deti, deti chodili do skoly a teraz ked su velke, tak som si proste povedala, ze ak je moznost ist na skolu, na ktoru som chcela, tak je to fajn prilezitost a mohlo by mi to otvorit dvere aj na pracu v krajine, v ktorej by som chcela zit.

limoncino
8. júl 2023

Mám síce o pár rokov menej, ale tiež mám v pláne odísť preč a žiť tam, kde ma ťahá srdce už dlhé roky. Choď, skúste to, vždy sa môžeš vrátiť, ale ak to neskusis, budeš žiť s pocitom, že si to ani neskúsila a budeš si to vyčítať. Veľmi Ti držím palce ❤️

oli18
8. júl 2023

@luccija Sv.Alzbeta zdegradovala uroven vysokeho skolstva. Sukromne skoly vo vyspelom svete maju uroven, na Slovensku je to suteren.

cervenaruza123
8. júl 2023

Treba skusat. Ja sa citim stara odmala 😀 . Ako 10-rocna som si nechcela zacat pestovat bonsaj, lebo ze sak to kym vyrastie, to ani zit nebudem, ved to treba aspon 10 rokov prace... A odmala tak uvazujem, obklopena recami starsich o tragediach a podobne, ze sa na vsetko citim stara. Lenze potom 90-rocny clovek povie, ze ako zavidi niekomu 70-rocnemu, ze je este taky mlady a plny sily... A si poviem, ze proste naco sa bat, treba skusat. Nie vsetko vyjde, ale ked je to tvoj sen... Po dalsich 10 rokoch si povies, ze skoda, ze si aspon neskusila, ze vtedy si este mohla.

vilma7
8. júl 2023

Čítam že sa jedná o zdravotníctvo. Skôr ako začneš školu si zisti, či ti vôbec to vzdelanie uznajú v zahraničí kam chceš ísť.
Ja sama som zdravotná sestra a moje neuznali nikde, ani v UK, ani vo Švajčiarsku a ani v Rakúsku. Všetky sestry čo poznám sme si museli robiť v danej krajine uznanie.
Ak chceš v tom obire pracovať, treba vedieť jazyk aspoň na B1 úroveň, čím lepšie ho vieš, tým väčšia šanca.

Aj s kurzom červeného kríža sa dá vonku uplatniť, ale ten kurz je v tomto prípade najlepšie robiť v danej krajine.

tykat
9. júl 2023

A muz co robi ze len tak sa moze zobrat a ist s tebou do zahranicia na skusy?

autor
9. júl 2023

@tykat Robi cez pc, moze robit hocikde, kde je net, ale nechcem pisat verejne viac

simka17161
10. júl 2023

Ak máš možnosť splniť si sen tak to urob. Ak to necháš tak možno si to budeš o 10, 20 rokov vyčítať.

javorina25
31. okt 2024

Ahoj 🙂
Tak ako?
Pustila si sa do toho?

Strana
z3