Potrebujem auto pre krátke vzdialenosti?
Ahojte,
prosim o radu, ci kupit auto alebo nie.
Dieta ide do skolky ktoru mame 1km vzdialenu od nasho bydliska, kde mi kazdych 10mi ide MHD. A ja budem pracovat 15 minut pesi od domu, kde mi tiez kazdu chvilu ide autobus. Akurat ze skolka je opacnym smerom.
Podla Vas potrebujem auto? Ja som svoje po porode predala, nakolko som ho absolutne nevyuzivala a len stalo v garazi. Muz sa ma pytal ci mi bude treba auto.
Byvame v centre mesta, kde vsetko mam po ruke akurat, ze v pripade zleho pocasia si to neviem predstavit.
Ak by sme auto kupili tak denne by som urobila max 5km, co tiez asi nie je dobre pre to auto.
Dakujem
Za mna nie. Este je dobre brat do uvahy moznosti parkovania pri skolke a v praci. Lebo ak mas hladat parkovacie miesto, natesto sa vyhybat autam, tak mhd to bude komfortnejsie.
Za mňa áno, ale ty musíš vedieť ci vám tie peniaze nebudú chýbať aj servis poistky a podobne. Moje auto tiez využívam posledný rok minimálne bud chodíme na muzovom alebo pracujem z domu, ale keď potrebujem niekde ísť mam ho v garázi a aj keď prší a v zime mi aj ten kilometer je dobre ho vytiahnuť aj keď idem len na postu alebo niekde kusok niečo vybaviť. Neviem si predstaviť byt odkázaná len na mužove keď je preč a chcem vybehnúť do obchodu alebo niekde
A tiež rieš ci mas kde pri praci zaparkovať
Ked bola dcéra škôlkarka mala som podobne vzdialenosti a bez auta by som to nedala.
Zladiť 8 hodinovú pracovnú dobu s otváracími hodinami v škôlke bolo umenie aj s tým autom, nešlo o vzdialenosti ale o čas, toho som mala vzdy málo …
Ja som typ cloveka, co sa radsej vozi autom a uprednostnujem pohodlie auta pred behanim peso. Ale...
Ty mas dostupnost mhd-ecky, takze tu mi pride auto zbytocne. Zatial by som auto nekupovala, vyskusala by som si to presuvat sa MHD a uvidis, ci vam to vyhovuje. Auto sa da kupit kedykolvek. Dokonca si viem samu seba predstavit v tvojej situacii chodit spojmi namiesto auta. Chodit po centre autom je stres, casova strata, v neposlednom rade aj vydavky a starosti okolo auta... 1 auto mate, podla mna druhe netreba. A po case uvidis.
Asi by som skor volila kvalitny bicykel s dobrou sedackou 5 km na biku je nic. Keby som mohla tiez to spravim … ale mam viac ako 50 😣 ked bude prsat … Bus. Auto si mozes dokupit ked sa rozhodnes
to aj elektricka kolobezka ti postaci ked sa ti nechce tek kusok preslapat.
Záleží aj od toho, či by mohol aj muž niekedy odviesť autom, ako nakupujete, ale autom by to mal rýchlejšie, aj ísť napr. k lekárovi, aj nakúpiť, lebo ak je muž dlho v práci a všetko treba zabezpečiť a ešte v zlom počasí.
Na tak krátkej vzdialenosti sa v tom aute nestihne poriadne zohriať ani voda ani olej..už iba to štartovanie viac vyzmyka baterku ako ju stihne dobiť. To máš skoro istotu že to auto sa bude kaziť..keď už tak elektro auto by bola rozumná voľba na takéto vzdialenosti. Úplne najlepšie dieťa odviezť pešo do škôlky kúpiť bicykel alebo kolobežku a na tom do roboty..
@egonsk , presne tak, ja po meste chodím pešo alebo MHd a na trochu väčšie vzdialenosti mám elektrickú kolobežku. Super vec, hlavne ak sa napríklad nechceš spotit cestou do práce. Kilometer dám za 4 minútky cca a to nie som kaskadér, idem pomerne pomaly a je vtom aj čakanie pri semaforoch. Ja mám aj choré kĺby, dlhšie šliapanie po tvrdom chodníku je pre mňa bolestivé, čiže kolobežka pomáha. Dnes sa dá kúpiť v pohode do 300 eur, prevádzkové náklady zanedbateľné
No a pri menšom dieťati sa dá napríklad kúpiť ten krytý vozík, čo sa pripina k bicyklu. Dieťa sedí v bezpečí a suchu, kilometer dáš za pár minút tam aj späť domov.
Ako nechcem byť zlá ,ale keď tu niekedy čítam tieto "novodobé problémy" .... panenka skákavá....ja sa čudujem ako sme my vôbec prežili chodiť do školy či škôlky pešo 🤦🏼♀️....ako fakt 1km peši alebo autom??🤣
Na 1 km ani MHD nepotrebuješ. Trošku pohybu neuškodí
@anonym_autor musíš chodiť pešo. Potom sa na teba rýchlostný limit už nevzťahuje 🤌🏻 takže kľudne začni do práce behať ✌🏻

@nicoletta98 ty si jak moja kamoska, ta este aj na zahradu, ktoru maju asi 200 m od domu, chodi autom 🙂