icon

Povedať deťom o ich darovaných embryách?

27. jan 2024

Myslite, ze detom z darovanych embryi je potrebne povedat o ich povode?

Strana
z6
drahomirrra
2. feb 2024

@joannita Pisem o totalnom znasilnovani prirody, ktore zase robite vy, o sebeckosti, lebo JA a JA chcem dieta. A dup! Tak ok, evidentne sa v teme, co je empatia nezhodneme. A vyzrety, dospely clovek ma v bazoroch upratane aj bez toho, aby nieco zazil. Ked raz poviem, ze nekradnem, tak nekradnem, bez ohladu na zazitky a prezitky, jezisi.

joannita
2. feb 2024

@drahomirrra este raz. Keby si nemala dieta a tuzila po nom, pisala by si UPLNE ale ze UPLNE nieco ine.
Ja mam 2 osvojene deti, prve sa narodilo ked som mala 39 a druhe ked som mala 42. Skusali sme aj darovane vajicka ale 3x som potratila. Netusis ake neskutocne narocne psychicky je to ze zenu.
A teraz, ked uz mam 2 deti, si aj ja viem niekedy predstavit, ze by som bola bezdetna 😂 lebo vsetky matky vieme ake je to niekedy narocne mat deti. Samozrejme to krasne prevysuje.
Takze ty sa pozeras na to stale cez optiku zeny ktora ma deti. Ten druhy pohlad nepoznas a nikdy poznat nebudes. Bud rada

lenkakravcova
2. feb 2024

@ibatanecnica to hej, to úplne chápem, že nie každý má podmienky. Ale keď pozrieš tak oni to rodejie vo vyššom veku nie je o podmienkach ale je to všeobecný trend. Ženy chcú dobrú prácu, ženy chcú cestovať.. a deti sa odkladajú.
Mnohé majú okolo 25ky aj prácu aj partnera ale keďže ešte dosť sa nezabavali a necestovala, tak sa do rodiny neženú..

lenkakravcova
2. feb 2024

@joannita ja som nemala svoj byt a teda toto by mi ani nenapadlo dávať ako podmienku pre plodenie deti 😃 mať vlastný byt budem mať možno o 30 rokov keď manžel dopláca hypo.. to už moje deti budú mať deti 🙂

rachel36a
2. feb 2024

@joannita tu sa budes zbytocne snazit, nepochopia, lebo nezazili...by som chcela vidiet aku by spievali v pripade, ze by sa ich to tykalo...to len teraz sa biju do hrude ake je to proti prirode

anketkarka
2. feb 2024

Ja mám deti a viem pochopiť ženu čo chce dieťa aj napriek hre osudu, že ho prirodzene mať nevie. Ale teda do usporiadaného partnerstva, nie samoživiteľku. A určite mu to povedať minimálne v dospelosti. Určite nie príliš skoro, keď to môže viac uškodiť dieťaťu ako pomôcť, ale povedať a neklamať ho celý život. Rodič je ten čo vychováva a stará sa, ale genetika a zdravotný stav je dôležitá informácia. Ja sa čudujem, že to nie je nejak ošetrené lepšie, keď v dnešnej dobe má toľko ľudí problém. Neodsudzujem snahu mať to dieťa, ale aj tie kliniky minimálne by k tomu mali pristupovať zodpovednejšie a možno rodičia tiež práve pre dobro svojho dieťaťa a jeho budúcnosť.

sono2
2. feb 2024

@medda_beda a čo adopcia??? Veď to je úplne to isté. Tak isto sa môžu stretnúť súrodenci.

sono2
2. feb 2024

@lalilla vidím to rovnako. Tiež by som ako nie rodičov, nechcela vedieť, že som neni ich. A rovnako by som to dieťaťu nepovedala. Nikdy.

joannita
2. feb 2024

@lenkakravcova nenapadlo by ta mat vlastne byvanie ako podmienku mat deti? 😮 Waw! A kde ich vychovavas? U manzela v byte ktory je iba jeho?
A co ked sa rozvediete potom mas kam ist s tymi detmi? Potom sem napises ze nemas kam ist ze sa na teba muz vykaslal a zeny ti tu nalozia naco si si robila deti kym niesi zabezpecena?
Pozeram ze mas 28 rokov, si este velmi mlada a velmi neskusena, zivot ta este nestihol prefackat, aby si pochopila preco je dolezize byt zabezpeceny predtym nez mame deti.

luccija
2. feb 2024

Povedať...nikdy nevieš či nebude potrebovať step z kostnej drene či iné nepríjemnosti.

luccija
2. feb 2024

@drahomirrra inak by si písala, keby si dieťa nemohla mať.Su ľudia čo sa s tým zmieria a nájdu potešenie a náplň života v niečom inom a tí ostatní, čo to s radosťou príjmu, že je možnosť dieťa mať.

medda_beda
2. feb 2024

@sono2 Koľko ľudí si adoptuje deti? Veľmi málo.
A tie sú už na svete.Načo však robiť niečo čo je totálne proti prírode.Ale aby sme sa pochopili je to len môj názor a nesúdim nikoho za toto rozhodnutie.

joannita
2. feb 2024

@medda_beda deti si momentalne adoptuje velmi vela ludi. Napr. V Ba kraji caka v poradovniku na adopciu cca 300 parov. Vynasob si to poctom krajov zhruba. A to neratam pestunov.
Vacsina tych deti ma vela surodencov, 3, 4, 10 surodencov. Zrataj si aka je sanca ze stretnu svojho bio surodenca a nevedia o tom.

lavender94
2. feb 2024

@medda_beda proti prírode je celá medicína a tym padom aj životy väčšiny z nás, ktoré by bez medicíny možno dávno skončili

joannita
2. feb 2024

@lavender94 presne. Transplantacie organov... Ved to je uplne proti prirode tym padom 😄

medda_beda
2. feb 2024

@joannita Nikdy nebudem porovnávať živých ľudí ich zdravie a neexistujúce deti.
Človek sa snaží prežiť, nesnaží sa vzniknúť.
To, že sa nenarodia deti nevadí.
To, že zomrie človek ktorý tu už niečo prežil a nepomôže sa mu už problém je.

joannita
2. feb 2024

@medda_beda to ze sa nenarodi dieta nevadi? Preco sa teda snazis / snazila si sa o to dieta?
Podarilo sa ti ho splodit a vynosit?

medda_beda
2. feb 2024

@joannita Nie nevadí to tak, že by som musela zájsť tak ďaleko, že si porodím cudzie dieťa pre svoj dobrý pocit.To si ho môžem ozaj radšej adoptovať.
Cudzie je tak či onak, ale ľúbené byť môže ako vlastné.

Horko ťažko som pristúpila na IVF aj to nie hneď bezhlavo.

Ale ako som písala.Ja nikoho neodsudzujem za rozhodnutie a nikomu nechcem ani nič zakazovať.
Ja by som do toho nešla.

drahomirrra
2. feb 2024

@medda_beda Vsimam si ta vo fore, je iste, ze to u vas bez ivf nepojde?

drahomirrra
2. feb 2024

@joannita
@luccija Damy, keby som nemohla mat dietatko, adoptujem si ho. Nikdy by som nepristupila na vynosenie dietata cudzej zeny. Cize z ineho vajicka ako mojho. To je pre mna cervena ciara. Esteze vy presne viete, co by som, keby som.
Vtipne.

loliki
2. feb 2024

@sono2 Nie. Prečítaj ešte raz. Prípadne aj viac krát. 😉

medda_beda
2. feb 2024

@drahomirrra Uvidíme po laparke, nevylučujú nič, ale uzavreli to na IVF 🙂 kedže zatiaľ vyšetrenia nepreukázali vážny problém a napriek tomu sa nedarí.
Chceli sa ešte uistiť, že či nemám endometriózu.

drahomirrra
2. feb 2024

@medda_beda Drzim palce, muz je uplne okej?

medda_beda
2. feb 2024

@drahomirrra Ďakujem.
Morfológia skáče hore dole s tým, že to vyvažuje počet a rýchlosť a spermie prežili záťažový test takže záver je taký, že len každá 10 spermia je zlá a určite sa tam vedia dostať aj tie zdravé.

sono2
2. feb 2024

@loliki čo nie? Patrilo to mne?

loliki
2. feb 2024

@sono2 áno, patrilo to tebe.

ksucha
21. júl 2024

@joannita coby nie ... a ziviny od matky ako idu k dietatu? https://spln.eu/geny-tehotnej-matky-ovplyvnuju-...

llull
21. júl 2024

Urcite ano. V kazdej rodine su urcite ochorenia,geneticke predispozicie na nejake ochorenia, malo by to vediet. Napr. na mnohych vysetreniach/pred operacnymi zakrokrmi sa ta pytaju,ake su ochorenia v rodine. A ma to svoj dovod. Ono bude geneticky "patrit" do uplne inej rodiny. Sla by som sa poradit s psychologom ako toto uchopit aby to to dieta nezranilo, ze ako nu oznamit. Ale musi to vediet,kazdy chce vediet o svojom povode a pravdu,zasluzi si to, neklam ho.

Strana
z6