Povýšenecký manžel
Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.
@eeffka kym nezazijes, neuveris. Prajem ti, aby si to nikdy nemusela zazit.
@eeffka
tak som rada, že sa ozval niekto kto zmýšľa ako ja....lebo už som si pripadala ako v lacnom treťotriednom filme...
@amanda0405... Dievčatá nie ste samé....len som nechcela naštartovať MK stíhačky
@kaktusik007 vies aj keby som zazila, tak si nacitam potrebne, dnes v case netu je moznost ziskat info o comkolvek, zabezpecim pozadie a nevypisujem na nejake babske fora, kde mi daju recept na zivot a ja juchuuuuuu konecne sa mi dvihli rolety... ???
ide o to ze ja autorke uz neverim, si precitaj cele a odosobni sa ze mas zlu skusenost, takto reaguje utlacana osoba? strana 1 ( ja chuderka) vs. strana 9, dobreze nie vlupem sa do kufrika... kkso som vydata a kebyze chcem tak môjmu muzovi vybielim ucet za 10min aj s jeho poskrývanými heslami
@mammi11
ja moc nechodím na MK...nakuknem sem tam, pridám svoj názor, postreh....ja som ti už raz napísala, tak trošku zopakujem....je možné, že tieto povýšenecké vlastnosti manžela si nevidela predtým??? aký bol váš vzťah kým ste spolu chodili, predtým ako prišli deti...predpokladám že nikto pri tebe nestál s revolverom pri hlave a povedal tohto muža si zoberieš... 🙂 ak bol takýto chmuľo ako opisuješ, tak si možno myslel že ti vyhovuje aký je a aj napriek tomu chceš s ním byť....v takom prípade si zodpovedná za tento stav aj ty....
ak sa zmenil počas toho ako máte deti, skús problém riešiť....treba mať chladnú hlavu na problémy, kaša sa nikdy nepapá horúca....u mňa osobne by v manželstve nikdy neprešla nevera a alkohol, fyzické a psychické týranie....som toho názoru, že ostatné sa dá možno s odbornou pomocou prekonať....ak pre nič iné, tak pre tvoje deti....pre rozvod sa môžeš rozhodnúť hocikedy...raz keď tvoje deti budú dospelé, sa opýtajú...mami prečo si sa rozviedla z otcom?....a tvoja odpoveď bude, ja ani neviem, asi preto lebo mi tak poradili ženy na MK.... 🙂
také hlášky ako ja by som s takým nemohla byť, ja by som si o takého neoprela ani bicykel sú tu na MK numero uno...ver tomu, že tieto žienky by v reálnej situácii robili inak ako ti tu veľkodušne radia....možno sa predstihujú, ktorá dostane viac palcov hore za svoje hefty...
nemáš kamarátku, svoju rodinu, ktorí poznajú teba, tvojho muža, ktorí vedia ako žijete?....nemôžu na tvojho manžela pritlačiť, presvedčiť ho že čo robí nie je ok? šiel by do nejakej manželskej poradne?...konaj svojou hlavou, nie podľa toho, čo ti kto povie a už určite nie tu na MK...držím palce
@mammi11 ..."Nechcela by som rozvod aspon koli detom nie. Starsia ma 2 roky a ta ho ma velmi rada a malickej je to este jedno je malicka"
No tak mu deti nechaj ked tak myslis na ich dobro 🙄
Toto spravanie ked uvidia, no zbohom, vies co z nich vyrastie? Handry, o ktore si budu muzi utierat hubu a aj ktovie co ine. Nesebavedome utapnute chudery pre ktore bude normalne ze v rodine chlap drzi kasu a zena hubu a p*ču. Tak len pekne dalej hladaj "tazsiu cestu" a snaz sa zlepsit hovado ktore si si nejakym omylom zobrala za manzela a vybrala ako otca pre svoje deti.
Za mna...tak by som ho nakopala do riti ze by ani nestihol povedat "JAA SI BUDEM ROBIT CO CHCEM..."
Postup
1.Zaloz ucet a presmeruj tam RD alebo MD alebo co to dostavas
2. Podaj ziadost o zverenie deti do tvojej starostlivosti a zaroven ziadost o rozvod a tiez ziadost o vyzivne na deti a VYZIVNE NA SEBA (na to nezabudni, mas na to narok)
3. Odstahuj sa z "JEHO BYTU" nech si ho strci kde len chce. Napr. k mame by si nemohla?
Vela stastia
No žienky...Mám pocit že toto je ďalší vymyslený príbeh.
Nehcem teraz nijako uraziť predstaviteľku tejto témy ak to nieje tak tak mi prepáč ale niekedy je možno problém, že žena je žena míňa viac kupuje somariny,no neviem ale sú také ženy čo mínú peniaze za týždeň a potom už nemajú.On tomu možno chce zabrániť možno je šetrný, chce čo najviac ušetriť ale je to iba teória,neviem či si napísala úplnu pravdu lebo ked chlap nedáva žene peniaze tak v tom niečo bude...
@mammi11 on ťa len vydiera, ty nemusíš počas manželstva platiť polovicu, kedže si na rodičovskom, on má vyživovaciu povinnosť, toto mu rovno povedz. a hypotéku nemusíš platiť za to, že on ju má 😅 Prepáč, ale riadneho chuja máš za muža priblblého. Bude ale riadne zakomplexovaný dilinko.
Nedaj so sebou mávať a povedz mu, že chceš, aby ti dal tvoj rodičák, nech môžeš normálne kupovať potraviny nie na jeho vypýtanie, ale kedy ty uvážiš, povedz mu že nie si jeho podriadená ani slúžka a že peniaze sú spoločné a či chce to do krajnosti zatlačiť, že to budeš od neho žiadať cez úrady, ale v tom prípade mu povedz, že u teba skončil, lebo vydierať sa nedáš. A buchni dverami. Daj mu ultimátum. Ak nezaberie, tak je úplne jedno či ho tvoja dcéra miluje atd., je to debil a ty s ním nemusíš žit. On môže za deťmi chodiť aj keby ste sa rozišli.
Vieš, ale najhoršie je sa rozhodnúť a ak sa bojíš sa mu vzoprieť, musíš najskôr dostať guráž. Skús sa s rodičmi porozprávať, určite ťa podporia 😉
@lyzzy Priznavam, tiez by som mala asi tento pocit, co mas ty a par dalsich.... Ak by som si na vlatnej kozi neprezila uplne identicke situacie... A kedze viem, ako to bolo u mna - ze stacilo malo a ja som sa naozaj rozhybala a behom dna som bola uplne inde - tak jej verim. A aj ked tu @eeffka spominala, ze je to kravina -- tak ja podla seba taktiez viem, ze nie je. Baby, ja chapem ze sa vam pri tom rozum zastavuje. Ze je to hlupost, ze to nie je normalne a ze ziadna normalna zenska toto nedovoli... Ale bohuzial, takyto bol takmer aj moj zivot, a to do bodky. Vsetko je to podla jedneho scenara, zenska, ktora raz mala so psychopatom do cinenia, uz vie, o com to je... A ine to nedokazu pochopit... Hold, bodaj by toto bol tretotriedny film, ako napisala
@amanda0405 ... Ale toto nie je scenar. Toto je hold zivot.
@katka2365 bravo!!! takyto nazor je genialny. Aj moja svokra ho mala. Skus si to - nemat ani cent. Nemas na zakladne zivotne potreby - si vo vsetkom odkazana na niekoho rozmar, ze ci ti kupi. Rozok, susienku, vlozky ci tampony. Takze ano - ked chlap nedava zene peniaze, nieco za tym je. Je to magor a psychopat.
Pretoze ak by bol setrny - dal by vzdy v nedelu sumu, s ktorou treba do dalsej nedele vyjst. A ak by neostalo, tak by sa riesilo ze PRECO. Lebo lekar, lebo topanky pre malu, lebo to ci ono.... Ale on jej nedava NIC. To so setrenim nema absolutne ziaden, ale fakt ziaden, suvis.
@kaktusik007 ale tak prečo to nerobí od začiatku manželstva ale iba posledný rok?Ked je taký ako píše tak hned od začiatku manželstva jej nedáva peniaze.
@kaktusik007 citam tuto temu od zaciatku, radis jej dobre...len dufam ze sa spravne rozhodne..., kto to nezazije jednoducho neuveri, lebo si mysli, ze je to postavene na hlavu a normalny clovek predsa so sebou nenecha mavat...hold necha 😒 . My sme mali tyrana-alkoholika v rodine, tiez bez penazi, stale sceny, uteky z domu a podobne...pokial clovek nieco take nezazije, tazko je sa vobec vcitit do prezivania takychto zien...- to je pre vas ostatne co sa citite ako v ,,lacnom filme,, 😢
@katka2365 pretoze jeho cielom je izolovat obet... a to nejde hned predsa - ale postupne. Ak si vsimnes, od kamaratok ju uz odstrihol... nasleduje rodina.. Vacsinou toto nastane ak si chlap zenu priputa aspon druhym dietatom -- po prvom to dava najavo len slaby manipulator, s jednym dietatom odist je pre zenu jednoduche... Ak ma dve male deti, je si istejsi... To je proste presne ako o zabe -- ak to vyblafne po svadbe hned, zaba vyskoci z hnca. Ak to bude vytahovat postupne, tak vlastne milej zabke zvysuje teplotu vody pomaly a tak zabku za ziva uvari....
@ushuaia tak tak...
@kaktusik007 etse som len zabudla dodat, ze pri alkoholikovi je to zretelne, kdezto pri manipulatorovi nie, ti vedia velmi dobre hrat ich hru... 😖
@ushuaia a vsetci z okolia im to zeru, aki su skveli....
@kaktusik007 ved prave...,co je vsak trpke zobudenie pre zenu, ze bohuzial takyto chlap sa neprejavi na zaciatku ako si to mnohe myslia...pekne postupne z nej vysava zivot a energiu...a este v nej zaseje pocit ze ona je ta co robi chyby predsa a ona sa musi zmenit...Vid aj tu este chce zachranovat, je mi jej uprimne luto, ja dufam ze dostane ,,recht,, vzoprie sa mu, zahodi strach a bude bojovat, inak si pridava tehlicku k tehlicke a zastavia si cestu - doslova...
@ushuaia tak.. aj ja som chcela zachranovat moje manzelstvo... kazda jedna to chce... len na zachranu treba dvoch - jeden sa moze aj pokrajat a vztah nezachrani, ked druha strana nechce, resp. ma k tomu direktivny pristup.
@kaktusik007 to uplne chapem...inak je tu dost tem, kde sa zena pokusa urobit aj nemozne pre zachranu vztahu, len ako hovoris...proste pre vztah treba DVOCH, ked druha strana nechce, ani to ,,rozkrajanie,, nepomoze, to si musi kazda z nas uvedomit...Sama tiez nevyskakujem, pretoze tiez neviem co mi zivot prinesie a z ,,oblacika,, som davno zostupila...Nepoznam co je to vydelovanie penazi, partner nas zivi vsetkych - proste zijeme v zahranici, kazdy mesiac polozi na stol peniaze a hospodar...matersku nepoberam kedze sme mimo EU. Manzelmi zatial niesme, chystame sa...a tiez poznamky typu...ja k tomu papier nepotrebujem neuznavam, aj ten papier je k niecomu potom dobry... 😒 , teraz nehovorim ze mam v plane sobasit sa z vypocitavosti...Chcem mat usporiadanu rodinu...Zelam stastie vsetkym zienkam...
Tak v mojom pripade to bolo takto.Najprv som niekolko rokov bola zamestnana,potom som podnikala.Zacalo to postupne par mesiacov po porode.Zo zaciatku komentoval kolko nas stoja plienky,aby som s nimi setrila a aj vlhcenymi obruskami.Potom ako som zacala davat prikrmy v ikei som videla plastovy podbradnik a pomyslela som si ved to je super vecicka kupim to.Priatel mi hned povedal ze taku hlupost nekupuje a hotovo.O mne uz ani nehovorim,podla neho som doma,nic nepotrebujem.Ani len obycajne teplaky na detske ihrisko.Na stravu mi dava kazdy den,musim ukazat blocek a vsetko komentuje.Napr.hovadzie maso mozem kupit len raz za niekolkomesiacov a pod.Nechce sa mi tu vsetko vypisovat.A vyrazne sa to zhorsilo po druhom porode.Ale v nasom vztahu mame viac problemov,to ze si nemozem povedat svoj nazor,to ze sa nevenuje detom,ze domov chodi casto v noci a ani len nezavola ze sa zdrzi,to ze ma ma za sluzku nepomoze mi z nicim.Ja zakladatelku diskusie chapem,viem co preziva.
@karamelovyveternik.... Tak prečo niečo nerobis?
@lyzzy pretoze vdaka postupnosti jej chlapa ma sebavedomie na bode mrazu... A pretoze ma male deti, ktore su na nej zavisle... pretoze je tam zastrasovanie... a pretoze v neposlednom rade nema kam ist....
@karamelovyveternik u teba to prerastlo uz do obludnych rozmerov. Toto uz je fakt pruser a rob s tym nieco. Nie si povinna toto trpiet ani nahodou!!!!!
@kaktusik007.... Ja som ti zabudla odpovedať....ja poznám jedného manipulatora a vidím na vlastné oči čo to dokáže spraviť s deťmi ak sa s tým niečo nerobí...
@kaktusik007.... A vždy je kam ísť....Áno deti sú na nej závislé a ona sa nechá ničiť
@lyzzy A kde mam ist? Rodicov uz nemam,len sestru.Nech ratam ako ratam nevyzijem,nezvladnem platit prenajom bytu,stravu a ostatne veci.
Dievčatá ja vám poviem takto.....moja polovička je bohužiaľ dieťaťom takéhoto tyrana akých to.uvádzate...a moja svokra bola presne tak na tom ako vy...vydržala to pár rokov a potom až keď sa zosypala pochopila O čo.ide....dodnes ľutuje že nekonala skôr...a poviem vám ešte niečo...deti si nesú následky až do dospelosti.Tak preboha robte niečo

@eeffka ????? Nechapem.... Ja nepodavam ziadost o rozvod..... A v podstate mysli si co chces mas pravo vyjadrit svoj nazor...,