icon

Povýšenecký manžel

mammi11
15. júl 2014

Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.

nika1020
15. júl 2014

@kaktusik007 jasne aj reči typu - ze tak ti treba)))!!

No jasne ze tak mi treba, toto viem, ked zena dojde k tomuto poznaniu uz koncne, tak o tom začne pisat, hovorit a riesiť predsa, a to je dobre...Dobre znamenie. verim ze kym si toto uvedomila, tak toho svojho aj lutovala...aj ja aj každá..

googlinqa
15. júl 2014

to sa mi snad sniva, ze takto zijes, ved toto je terorizovanie !!! ak mas kam tak ti nic ine neostava len odist, lebo skor ci neskor ti z toho urcite prepne, clovek ma len jedne nervy a jednu psychiku, je to tyran a iny ani nebude, mozno sa na zaciatku pretvaroval, ale teraz vidis aky skutocne je

nika1020
15. júl 2014

Uz to vyzera takto - Založme skupinu s nazvom príbehy o viťaztve nad chmulom, akoze kryci nazov pre psychopatov. Zena ktora sa dostane do takej zufalej situacie si precita nejaky pribeh inej byby aj s koncom, s poucenim a navodom na to ako tomu aj predchadzat, lebo povedzme si, kazda mame uz recept, sme mudre a vzdy sa tu stretneme stara znama partia. A ma to jeden znak vzdy je to cez kopirak len v zelenom..)))

filipal
15. júl 2014

kvalitna tema s inteligentnymi prispevkami! mohli by ju vydat ako prirucku pre zeny pred vstupom do manzelstva.
aj ked neviem, ci by zalubene uverili.

jana_eyre
15. júl 2014

@mammi11 necitala som diskusiu, iba tvoj prispevok a poviem ti, rozum sa mi zastavuje.. kedze som dost radikalna a reagujem rychlo /nie vzdy to je sice dobre, ale obcas sa mi to vyplatilo/ asi by som urobila nasledovne.. ak by sa ma nabuduce opytal "a ty co si prezila" odpovedala by som, ze som mu porodila dve deti a to sa nikdy nevyrovna ziadnemu majetku, aj keby mal 30bytov a 20hypotek, 10platov a 15 uctov.. potom by som sa zbalila a nechala ho, nech si uziva svoj bytik, ked mu na nom tak zalezi - odisla by som prec aj s detmi a popripade mu napisala dlhy a uprimny list, aby vedel co robil zle /totiz niektori ludia si neuvedomuju, ze to, co vravia je chore/ a potom by som cakala, ci sa mu rozsvieti v hlave a uvedomi si svoje spravanie.. a podla toho by som konala dalej.. ak by ste sa aj rozisli, deti predsa o otca nepridu..

filipal
15. júl 2014

@nika1020 tusim mas podobny napad! 🙂

henikav
15. júl 2014

@mammi11 naozaj ti nezavidim, co na to povedat. Ja by som okamzite sla zalozit druhy ucet a dala nan posielat rodicak. Nedala by som na domacnost nic, ani deravy gros, ved ked je on velky pan zivitel rodiny, nech si rodinu aj zivi a svoje si odkladaj, nikdy nevies na co sa mozu zist (mozno aj na rozvod a osamostatnenie sa). U nas je to naopak, ja zarabam a manzel je doma, ale v zivote by ma nenapadlo chrapunsky zneuzivat situaciu, ved ty nie si doma pre zabavu, ale preto aby si sa postarala nie o tvoje, ale o VASE deti. Ja ak niekedy nahodou poviem nieco v style, ze v mojom dome budu platit moje pravidla, manzel ma hned opravi ze v nasom, na to je haklivy, aj ked obaja vieme ze dom platim ja a on by ho sam ani neutiahol, takisto vie velmi dobre ze z mojej strany je to len vyraz ale dom je rovnako jeho ako aj moj. Ved ste manzelia, tak uz neexistuje moje a tvoje, iba NASE a inac to ani nemoze fungovat. Zial my ti tu mozeme pisat ake je to od neho hnusne a chrapunske, tym jeho povahu nezmenime. Mozes len zapracovat na sebe, aby si sa stala neskor po materskej nezavisla, hned bude s tebou inac jednat, ale uz sa nedaj obalamutit, postav si vlastnu karieru, maj vlastne peniaze a nedaj so sebou zametat a uvidis, hned sa zmeni. A ten ucet a matersku na vlastny ucet si vybav hned, este dnes alebo zajtra... Drzim palce, nech sa ti dari

mima4
15. júl 2014

@karamelovyveternik
odid z toho vztahu, kontaktuj svojich rodicov, svoju rodinu... ten vztah s tvojim priatelom nema zmysel. Urcite zaciatky budu pre teba brutal tazke ale casom to budes hodnotit ako jedno z najlepsich rozhodnuti vzivote.

anatalia77
15. júl 2014

@googlinqa nemusel sa pretvarovat. Taketo psychotyranie je podla mna aktivovane urcitymi udalostami,alebo dlhodobym tlakom. Kazdopadne sa treba ohradit,vykonzultovat,vykricat..vyhodit.
Poradie je na tepmeramente dotycnej.

zabka79
15. júl 2014

@nika1020 suhlasím, evidentne že vieš o čom píšeš...

mamavera
15. júl 2014

@mammi11 pokús sa pre začiatok donútiť ho, aby bolo doma aspoň 50-100 eur v hotovosti a aby ti chodili peniaze na tvoj účet.

lujza123
15. júl 2014

@mammi11 to je ale magor ach. Necitala som diskusiu, isto ti uz niekto nieco podobne napisal. Ale nezufaj, myslim ze podobne prepne vela chlapom ktory maju zenu doma na materskej a zrazu maju pocit ze ju velice zivia. Skus si uvedomit tieto veci a aj mu ich s kludom anglicana povedat. Budes sice musiet riesit zozaciatku par hadok ale pochopy. Ono vacsinou si k nam ludia dovolia len to co im dovolime my.
1. Byt nieje jeho. JE BANKY KYM NESPLATI HYPOTEKU
2. Hypoteku nesplaca sam. Je zenaty a spolu s nim vsetky dlhy splaca aj manzelka (aj ked teraz nepracujes raz budes a hypoteku budes splacat s nim. Cize ani po splateni nebude byt jeho, ale budes mat narok na cast ktoru si splacala s nim.
3. Rodicovsky patri detom a je vyplacany na tvoje meno. Kludne ti pride domov aj sekom takze okamzite zrus aby chodil na jeho ucet.
4. Nezabudni mu pripomenut vasu svadbu a to ze ste manzelia. Peniaze su Vase, deti su Vase, Jedlo, postel atd su VASE... On sa stara o to aby ste MALI PENIAZE a ty ABY STE SA MALI DOBRE. Jednotne cislo pouzivaju ludia co su sami

Ono rozchod nieje vzdy riesenie, mate predsa len deti...ale ten tvoj manzel potrebuje priucku a to asi moc podobrotky nepojde. Takze sa neboj trosku si dupnut,

mamavera
15. júl 2014

@nika1020 dobrý nápad, ale niekedy s tým bohužiaľ neurobíš nič, keď žena nechce. Mali sme to pred rokmi v rodine, už som to tu niekde na MK spomínala, nedokázala od neho odísť s jedným dieťaťom, ani keď sme jej ponúkali peniaze na jednoizbový byt, že by nám ich postupne splácala. Tak si ju poistil ďalšími dvomi a ešte len potom začalo pre ňu peklo. Verím, že sme sa dozvedeli len niečo že to bolo len špičkou ľadovca.....krásna, šikovná žena, vždy upravená, doma vždy poriadok, o deti vždy postarané. Ale zahnaná postupne úplne do kúta.

zabka88
15. júl 2014

@filipal nie neverili ☹ stačí ak si pozrieš niektoré témy na mojasvadba... inak túto tému by som tam hneď pripla ako povinné čítanie..

mamavera
15. júl 2014

nie je podstatné, či žena dokáže odhadnúť, či má do činenia s manipulátorom, alebo nie, podstatné je, ako s k tomu postaví. Pri návrhu - mať spoločný účet, treba predsa doriešiť, akým spôsobom bude mať žen ak peniazom prístup. Ak dá mužovi najavo, že v ŽIADNOM prípade nepristúpi na to, aby jej vydeľoval peniaze, tak to on bude musieť akceptovať. Alebo budú mať kartu obaja, obaja prehľad o pohyboch na účte, alebo spoločný účet mať nebudú. Bodka. Ak niekto sklopí uši a prijme pravidlá tejto nerovnej hry, manipulátora to naštartuje ďalej.

anatalia77
15. júl 2014

Inak baby viete co mna tak nastartovalo k nasrat..? ja som nemala mat prehlad o jeho vyplate,peniazoch a dlhoch. Ale on s kludnym svedomim vstupoval do mojho rozkroku. TOTO bolo pre mna ponizujuce. Neskutocne ponizujuce.

mamavera
15. júl 2014

@anatalia77 napísané možno trošku drsne, ale neskutočne pravdivo - manželia by mali mať SPOLOČNÉ bývanie, posteľ, stôl, peniaze.

kiki68
15. júl 2014

okamzite si zalozit druhy ucet, spolocny ucet je blbost, hlavne to,aby tam chodial vyplata a rodicak. Toto by som ihned riesila. Myslim,ze je chlapec velmi na koni,lebo Ta ma v hrsti. Nemozes nic,lebo nemas peniaze, vsetko moze kontrolovat a citi,ze to musis tolerovat. Spolocne peniaze su velke zlo, nemusi sa to na zaciatku zdat,ale mozu sa veci zmenit a clovek sa dostane do situacie,v ktorej byt vobec nechcel. Uvazovala by som nad rozvodom. Mozno aj ten vekovy rozdiel je problem, niekedy im vekom hrabne a potom je to uplne o inom. No ludia su casto manipulatorske svine,len to clovek nechce vidiet,alebo aj nevidi. A ked su deti a zena doma na rodicaku,tak je tazko sa vzopriet. Zarabajucej zene,ktorej chodia prachy na jej ucet sa da totiz tazko rozkazovat. Taka by ho poslala do prdele len taky fukot.

hradnapani
15. júl 2014

@zabka88 tato tema by mala byt uverejnena na vystrahu nielen ako povinne citanie na mojejsvadbe ale aj papiere na matrike by sa mali podpisovat az po preskusani z citania s porozumenim 😖
plus, este by som tam vybrala par diskusii z MK.

cobhan
15. júl 2014

tym rozvodom ako lahkym riesenim si ma dostala 🙂 Podla tej logiky ked natrafim v lese na medveda, tak sa neotocim a neujdem, lebo to je lahke riesenie, ale pojdem pekne oproti nemu pokial sa len bude dat a budem cakat co bude.
Niekedy je lahke riesenie to najlepsie, nema zmysel si nechat dalej ublizovat a este pred ocami deti. Teraz to mozno nevidia a nechapu, ale take 3rocne si uz pospaja vela veci v hlavicke. Ked ti on vydeluje peniaze, tak mu ty vystav ucet..za upratovanie, varenie, pranie, zehlenie, starostlivost o deti, atd atd atd. Ale hlavne si priprav unikovu cestu prec....viem len o jednom podobnom pripade, zacalo to podobne a skoncilo to tak, ze ked dieta dostalo zachvat, tak si otec vypytal od matky peniaze za odvoz do nemocnice.

digysa
15. júl 2014

@mammi11 Poviem ti, co sa mi nepaci. Zalozila si temu, cize sama velmi dobre vies, ze mas problem, ktory sa musi riesit, ktory nemozes nechat iba tak.

Toto je tvojich par reakcii:

- keby som poziadala o vyzivne tak by som mala od neho peklo to by nemalo vyznam ostavat spolu
- Rozvod je riesenie ale ja som nazoru ze je to ta lahsia cesta. Nechela by som rozvod aspon koli detom nie
- joooj rozpravat sa s nim na tuto temu je tazke. Ked nic neriesim a trpim to tak sme ukazkovy par. Ked zacnem veci riesit tak on sa ofuci zacne mi nadavat ponizovat ma, ja som nic a on moze vsetko

Ty si myslis, ze "vojna" (problem) sa da "bojovat" (riesit) bez "straty na zivotoch" ( konfrontacie/konania ) ?

Musis mu predsa vysvetlit, co je vo veci a to aj za cenu "pekla".....lebo aj tak uz v tom pekle zijes ....uz vacsie peklo mat nebudes, iba ak pokoj od neho, ked sa rozijdete a on nepristupi na podmienky, ktore mu predlozis.

Musis si dupnut a ukazat mu, ze nie si opica na spagate. Za 1 rok ta hadam az tak nezmagoril.

amanda0405
15. júl 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@mammi11
nuž ja by som sa skôr zaujímala o to, čo ho viedlo k tomu, že začal tebou ako píšeš ty sama opovrhovať...neverím tomu, že človek sa dokáže zmeniť len tak, zo dňa na deň....pred manželstvom, keď ste spolu chodili sa prezentoval ako? prispel na výlet, kino, reštiku?...v normálne fungujúcej rodine sú len spoločné peniaze, len spoločný byt....žiadne ja, ja, ja....

7zahrad
15. júl 2014

@mammi11 Vymaz historiu stranok v pocitaci, nech si to tu necita.

kaktusik007
15. júl 2014

@nika1020 ja som vyplacala BSM, do ktoreho hodnoty boli zaratane aj hracky deti... 😀

ty vole, to su fakt kreteni....

baby, mali by sme dat spicha niekde... a pobavit sa na tom, sak to nie je normalne, takychto pscyhopatov mat... aj ked su uz ex

kiki68
15. júl 2014

@cobhan a ten sex...co by to stalo..by dosiel o vyplatu 😉 plus ked pripocitam nejake tie specialne poziadavky, tak nech rovno da kreditku,terminal si zabezpecim.... 😀

Fakt im vystavit ucet a poriadne mastny!

anatalia77
15. júl 2014

@kiki68 ano mastny,aby sa im dobre preglgalo,ked to budu zuvat 😀

jjuulliiaa
Autor odpoveď zmazal
anatalia77
15. júl 2014

@jjuulliiaa neviem ako mammi11,ale moj zmenil robotu,a novy kolegovia boli machovia so slamou v topankach. Oni maju inak usporiadane zivoty,a tak nechcel vytrcat z radu. A kupili sme dom spolu so svokrovcami. Ale to sa len domnievam. A mozno ma fakt prestal mat rad.

jjuulliiaa
Autor odpoveď zmazal
sissik
15. júl 2014

ci odist zo vztahu si zvaz sama, lebo vsetky detaily poznas iba ty😉
ale na otazku, "co mi kupis k narodeninam" by som ja v tvojej situacii odpovedala "podla toho, kolko tvojich penazi z tvojho uctu mi das a ci to bude vhodne do tvojho bytu"