icon

Povýšenecký manžel

mammi11
15. júl 2014

Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.

anatalia77
15. júl 2014

@jjuulliiaa ale ano chcela,vsak som predala svoj byt,dala hotovost a spoluzobrala hypoteku,druhym bytom rucim..takze ano chcela. To ze to nevyslo a mne zostalo len platenie hyposky je len vysledok ovplyvnitelnosti exa.

jjuulliiaa
Autor odpoveď zmazal
bibika55
15. júl 2014

@mammi11 Facebook -bezplatná pravna poradňa.Zistite si na čo máte nárok v prípade rozvodu, ktorý ako to vo vašom prípade vyzerá je nevyhnutný. Pre manžela ste úbohé nič,takže je načase konať!!!!!.Materský príspevok-váš založený účet,!!!návrh na vyživovaciu povinnosť na deti a na vás,návrh na rozvod.Iné východisko nemáte.Zoberte si právnika-platiť to bude váš manžel,nakoľko nemáte iný príjem.Alebo???? Trpte ďalej ak chcete s deťmi ďalej takto žiť. !!!

anatalia77
15. júl 2014

@jjuulliiaa ja nevravim,ze je to LEN jeho chyba. Ja som si uz neraz priznala,ze sa mam prilis rada na to,aby chlap zo mna robil kurvu,vydeloval mi peniaze,stval deti proti mne...
Ano,moja chyba bola v tom,ze som nasla vlastnu hrdost!! Mrzi ma to 😀

kaktusik007
15. júl 2014

@jjuulliiaa nepoznas, netyka sa ta to - nemas sancu pochopit. Toto sa totiz pochopit neda, chovanie psychopatov je vyslovene iracionalne a prave snaha pochopit konanie ma dostavala do este horsej situacie... Akonahle som sa k tomu postavila stylom - on je psychicky chory a ma totalne pokryvene vnimanie sveta, tak potom to uz bolo lahsie. Ziadne dovody, ziadne preco, ziadne sebaobvinovania, co som robila zle.. Pretoze na to sa odpoved najst nedala. Su to chori ludia a naozaj pochopit to vedia zeny, co sa s tym v zivote realne stretli. Ine to pochopit nemaju sancu, prave preto, ze je to totalne zvratene.

sam2
15. júl 2014

Fuha....tak moj muz je zgrlos na stvrtu,ale toto si nikdy nedovolil. Plati hypoteku,ucty a vsetko ostatne. Rodicovsky a to co si privyrobim je len moje... co ti poradit, asi to co pisali vyssie...svoj ucet a postupne sa osamostatnovat....ak mas moznost skus si nieco privyrobit...postupne od neho prestanes pytat a mozno sa uvedomi....skus mu dokazat ze ho nepotrebujes...ak to nepomoze, tak rozvod. Pripadne skus si buchnut po stole, ze peniaze, ktore dostavas zo statu su vylucne TVOJE...A daj mu precitat zakon o rodine....tam su jeho povinnosti pekne popisane. Hlavne nebud ustrachana...tu bojujes nielen za seba ale aj za svoje deti...drzim vsetky prsty,aby si to dokazala vyriesit co najpokojnejsie a hlavne v co najkratcom case 😉

kiki68
15. júl 2014

toto vobec neni o tom,ze zena niekde spravi chybu a manzel sa takto zrazu zacne chovat vdaka tomu. Mnoho muzov pocas materskej nadobudne pocit moci a moc je nieco,co cloveka motivuje k spravaniu a dost hnusnemu viac nez sex,ci laska. U vela ludi to tak je. Je to ten pocit ovladat niekoho, podla mna su za tym veci,o ktorych ani ti ludia sami predtym netusili. Niektori mozno aj tusili,ale nechceli si to absolutne pripustit.

aliza
15. júl 2014

@karamelovyveternik a kde je tvoja ucta voci sebe samej? naco s nim spis? toto nechapem....ponizuje ta, ekonomicky tyra a ty s nim dalej spavas? to naozaj nemas ziadnu sebahodnotu? neverim, ze ti chyba sex...robis to preto, ze to on chce a bojis sa odmietnut? a ked odmietnes, co sa stane? no nech si najde inu, lepsiu sluzbu ti ani nemoze urobit. Vo vasej situacii je dalsie dieta katastrofou a ty to dobre vies a aj tak s nim spavas bez ochrany. Ved ti nechce dat peniaze na sunar! pre vlastne dieta! ale urobit dalsie dieta nema problem? prepac za tvrde slova, ale naozaj ma to dost zobralo, ked citam taketo smutne pribehy...si silna zena, kazda z nas je, tak sa neboj a zabojuj za seba a za svoje deti. Nikto ti nic neurobi, neboj sa postavit sa chlapovi, on je tiez len z masa a kosti, ako ty.

tinushka13
15. júl 2014

prvé čo by som urobila ja je to že utekám do najbližšej banky, zriadim si účet a podám žiadosť o zmenu na úrade nech mi materská/rodičák chodí tam. po druhé by som si zbalila svoju igelitku aj s deťmi a dovidenia.. a ako bolo už spomínané.. k narodkám by som mu na chladničku pripla žiadosť o rozvod.. osobne by som ho buď zabila a odsedela si to.. alebo by ma s prepáčením je*lo... sa čudujem, že si mu ešte jednu nenatiahla prípadne mu nedala preháňadlo do žrádla.. tlak 200 mám už len z tvojho príspevku.. 😀 😀 😀 to s ním ani nežijem 😀 😀 😀

latvia
15. júl 2014

@mammi11 ja mam pre teba bomba riesenie 😀
ty mas doma chmula, ktory ti je udajne verny a sprava sa akoby mal v hlave prazdno, holky ti radia rozvod, na druhej strane je tu marek666, ktoreho podviedla zena, on jej dal sancu, ale ona ho zjavne nemiluje, holky mu radia vydrzat a postupne si ju ziskat 😝 nechceli by ste sa vy dvaja dat dokopy? 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzelka-ma-nemiluje-ako-dalej/
nie je nic lepsie ako starostlive ziena ktore sa snazi vyhoviet manzelovi ako ty a starostlivy chlap, ktory sa snazi urobit pre rodinu vsetko , este aj prehltnut manzelkinu neveru.... navrhujem vas dvoch spojit dokopy, mozno najdete obaja stastie v nestasti 🙂

karamelovyveternik
15. júl 2014

Napisem to tak ako je,ked nema sex neda sa s nim vydrzat.Je este viac nervozny,podrazdeny a aj pre malickost vybuchne.A odmieta mi davat aj na stravu,povie mi nemas? Chod si zarobit. Ked mu poviem,nemam s tym problem pojdem ale co deti? Tak mi povie zariad si to ako chces.A este si neodpusti poznamky typu: a kde pojdes za par supov robit do tesca? Vykladat tovar a smeje sa.Alebo nebyt mna zdochnes od hladu.

kaktusik007
15. júl 2014

@latvia jaaaaaj... toto nie je dobry napad... oni dvaja si tie vztahy musia vyriesit, az potom maju sancu zacat s cistym stitom... ak by sa dali dokopy teraz, nespravilo by to dobrotu. cele zle.

ale o take 3 roky, OK... ale teraz - NIE.

kaktusik007
15. júl 2014

@karamelovyveternik toto je uz moc... toto nie je sranda, toto je fakt uz na paragraf..... a na sedenie v base natvrdo.

latvia
15. júl 2014

@kaktusik007 sak rychly spad so starymi vztahmi a ideeeees 😉
ja, ako slobodna matka, sa zacinam uistovat, ze nie som na tom az tak zle. lebo mat na krku takychto chlapov, ako denno denne citam tu na MK, to radsej byt sama...som zhrozena, ako malo ludi vie spolu fungovat. minule som pozerala na vsetky tie rodiny okolo mna a pytala som sa, kde je ta 50 percentna rozvodovost a vsetky tie nestastne manzelstva o ktorych sa kazdy den pise na MK. a teraz uz viem, ze ak su zeny poslusne a pred okolim vyzeraju ako stastna rodinka, to este neznamena, ze je to tak aj doma, za zatvorenymi dverami.... a najviac na tom ma asi stve, ze zeny zotrvavaju v tomto psychickom trapeni casto len preto, ze sa boja reakcie okolia, alebo ze ostanu same 😖

aliza
15. júl 2014

@karamelovyveternik boze, to je fakt hrozne 😕....ty kokos, ja ta obdivujem, ze mu este 'drzis'....poviem ti uprimne, toto je uz uplne najhlbsie dno, na ake moze niekoho sebaucta padnut....ty uz nemas co stratit. Nedovol mu takto s tebou zaobchadzat! najma kvoli detom. Tym, ze to trpis, im kazis buducnost. takyto model si zoberu do svojich vztahov. Ako stare mas deticky? nemozes ist do prace skor?

karamelovyveternik
15. júl 2014

@kaktusik007 Vies co nikomu som sa nikdy nestazovala,vzdy som si vravela,naco aj tak mi to nepomoze a dalsia vec hanbila som sa.Ale ked som uz jedneho dna mala dost a zacala som sestre hovorit vsetko a postupne kamaratkam tak niektore na mna pozerali akokeby to nebolo mozne.No jasne ved moj priatel vyzera tak fajn,z kazdym sa da do reci,povravi,pomoze ked treba a pred ludmi je na mna mily.Ale v sukromi za zatvorenymi dvermi je to ine.A to sa doma snazim byr mila,upravena,domacnost upratana,o deti postarane.Jemu vsak vzdy nieco vadi,vzdy len krici,uraza ma.Ked mi pred par rokmi odmietol kupit farbu na vlasy tak som si povedala,nebudem sa mu doprosovat,nestoji mi to hadat sa pre 4 eura.

karamelovyveternik
15. júl 2014

@aliza Mladsie dieta ma 10 mesiacov,vzdy ked sa rano zobudim a pozriem sa na svoje deti a usmeju sa na mna tak si poviem mam pre koho zit.Boze tak mi je do placu.Ale toto vypisovanie sem mi nepomoze,sama musim nieco urobit a zmenit to.

kaktusik007
15. júl 2014

@latvia tak tak tak... stastna rodinka na vonok neznamena absolutne nic.. psychicke a ekonomicke tyranie sa deje paradoxne prave v tychto rodinach.
ako napad to s tym novym vztahom nie je dobre pre to, ze maju v sebe chaos. ukoncia manzelstva pre novy vztah - tak to bude prezentovane na sude... a pritom je to uuuuplne o inom. No a rozsudok o rozvode sa potom pretirasa vsade - pri kazdom jednom vyzivnom. NIe, toto teraz nie... Musia si upratat, minimalne ona si musi v sebe spravit poriadok a musi jej dojst, ze to, co k nemu citi, laska uz davno nie je.

jabadaba
15. júl 2014

@mammi11 no pokial na tie ucty spori z penazi, ktore zaraba uz pocas trvania vasho manzelstva, tak by som povedala, ze narok na peniaze odtial mas. Ale to musis vediet vobec preukazat existenciu takychto uctov. Nielen sa domnievat, ze cosi take existuje.

Ja zasnem naozaj ako mozu fungovat vztahy. Tvoj manzel voci tebe prejavuje absolutnu nedoveru, toto mal byt impulz neverit mu. Neda sa totiz doverovt niekomu kto sa sam sprava nanajvys nedovercivo. Co to ma vobec za vychovu, to z akeho chacharskeho prostredia pochadza? To tak jeho matka fungovala? Ze ju mal jeho otec za poslednu chuderu, ktoru ak mal dobru volu tak vydelil zobracenkou?

latvia
15. júl 2014

@kaktusik007 samozrejme som to nemyslela doslovne a hned a zaraz, ale mi prislo vcelku mile, keby sa dvaja takto utrapeni ludia dali dokopy, nie? 😉 🙂

aliza
15. júl 2014

@karamelovyveternik uprimne, slzy na krajicku mam aj ja, ked si predstavim, co musis zazivat ☹. Ale verim, ze to dokazes zmenit! musis verit aj ty sama sebe a nabrat tu silu a odhodlanie a uvidis, ono to pojde lahsie, ako si myslis, len sa musis dostat z tej submisivnej pozicie chuderky. Ak sa ti da chodit niekde na psychoterapie, tak to rozhodne vyuzi, naucia ta, ako si vazit samu seba a ako jednat s takymito psychopatmi. Drza sa!

kaktusik007
15. júl 2014

@karamelovyveternik odkial si? viem ti pomoct??? kludne aj do IP.... toto nie je spravne, co prezivas, toto je fakt uz desny pruser... Nie nadarmo je v trestnom zakone o tom paragraf.... To, co ti robi, ti robit NESMIE!!!!!! Nik nema pravo sa takto chovat k inemu cloveku, nik!!!!!!!

jabadaba
15. júl 2014

@latvia to si pis, ze sa mas lepsie ako zeny, ktore ziju s takymito uboziakmi. Nechapem nieci strach zo samoty. Ved toto je neporovnatelne horsie ako ta najvacsia samota. 😝

kaktusik007
15. júl 2014

@latvia ale oni si najdu k sebe cestu... neviem ci zrovna tito dvaja budu par, ale isto si niekoho najdu s kym budu stastni... tak funguje totiz vesmir 🙂

jabadaba
15. júl 2014

@latvia a kuknime ju! Ty dohadzovacka! 😀 Ale kto vie, mozno niekedy raz tu najdu spolu stastie ludia, ktori ho doma nemaju...

lienkafoj
15. júl 2014

@mammi11 ked nedáva na živobytie peniaze a kričí, že všetko je jeho, riadila by som sa tým, čo tu uz popísali baby /vlastný účet + výživné na seba a deti/ + napísala by som milému pánovi na chladničku cenník svojich prac:
žehlenie - 1h -3€
pranie+vešanie - 1€
varenie /len výkon!!!/ - 1h -3€
vysávanie - celý byt - 2€
celodenná varovka detí -2ks - 1h/2€
/a to som z lacného kraja !!!/ - ak by na toto nepristúpil, tak by nemal od dnes navarené, oprané, ožehlené, o sexe ani nehovorím /to by boli iné prachy 🙂/

karamelovyveternik
15. júl 2014

@kaktusik007 Dakujem,ale ako by si mi pomohla? Sama sa musim z toho dostat,roky som to prehliadala,nahovarala som si ved to sa zmeni,bude dobre.Ale nebude,viem to,naviac ma mrzi ze k detom nema vztah,nevenuje sa im.

kaktusik007
15. júl 2014

@karamelovyveternik neviem... ale vzdy sa da cosi vymysliet. Ty ho musis odstrihnut kvoli detom - nechces predsa. aby nabrali tento vzor rodiny.
Mas kam ist? Odkial si? Musis si napisat o vyzivne - maly ma 10 mesiacov, takze tam este spada vyzivne nevydatej matke, plus vyzivne na deti.... Rodicia pomozu? Moznosti je viac. Vzdy sa da nieco vymysliet a dve hlavy vedia vzdy viac, ako jedna. Zvlast, ak jedna hlava uz toto ma za sebou a vie o com to je.

anatalia77
15. júl 2014

@karamelovyveternik ak budes chciet,tak kludne napis aj mne ip.

jklara
15. júl 2014

baby, ja vás chápem, čo zažívate. Ja som to mala na začiatku manželstva, prvý rok. Narodil sa nám syn, nastúpila som do 2roč vš. Manžel mi tak začal vydeľovať peniaze, skúsil to párkrát a mal po chlebe, ja som dosť tvrdá, porozprávala som sa s ním narovinu, že nie sú moje a tvoje peniaze, sú naše, inak to fungovať nebude. ale účty sme mali aj tak každý svoj. Kým som mala rodičák, bolo to ako tak v pohode, nemusela som ho užierať peniaze. No keď mal syn 3 roky a rodičák skončil, tak zase začalo to vydieranie peniazmi. Hocikedy sa so mnou večer pred odchodom do školy pohádal a nedal mi peniaze na cestu a stravu (chodila som do školy na 3 dni). Najväčšia sranda na tom bola, že potom on svoj účet zrušil, lebo veľa platil, a ja som mohla mať študentský zadara, tak som si vytvorila nový a on si tam dal posielať výplatu a mal k nemu platobnú kartu 😎 takže keď mi nedal peniaze, vybrala som si na druhý deň v hotovosti v banke. Kým som neskončila školu, stále ma ponižoval, že nemám prácu, hoci som si privyrábala brigádami, že sa nezamestnám a pod. To som mu vyvrátila po skončení školy, keď som si do mesiaca našla prácu - hoci nie nejak extra zaplatenú ale predsa. A stále odvtedy postupujem, už mám lepšiu prácu, zarábam lepšie ako on...Môj manžel neznáša, keď musí niekde uvádzať svoje údaje, tak bankové účty mame na moje meno, aj telefóny, takže sa mi už peniazmi vyhrážať nemôže. V čom sa ten môj podobá vašim je, že ma uráža, stále ma uráža, nadáva mi, buzeruje ma.... no ja sa nedám, akonáhle mi nadáva, vyhrážam sa mu, že ho nahrám, keď ma buzeruje, odpoviem mu, že som svojprávna a viem čo mám robiť skôr a on sa prd to toho vyzná a nerozumie tomu. Situácia sa trochu otočila minulého roku, narodil sa nám druhý syn, manžel si začal robiť školu popri zamestnaní, takže musel zaplatiť mastné školné, cestuje hore dole do školy, a akonáhle sa mi skončila materská, už zase nemáme peňazí extra nazvyš, ešte k tomu splácame úver za pozemok, teraz sa párkrát stalo, že pýtal peniaze on mňa... raz ma tak s čímsi vytočil, že keď ma pýtal potom peniaze, povedala som mu, že mu nedám ani fuka, aby vedel čo som prežívala, keď ma tak vydieral on....
Keby som nebola od začiatku na neho tvrdá a nechala sa ním manipulovať, asi by som teraz bola na tom horšie ako vy baby. A to som mu tiež dosť trpela, no potom sa vo mne čosi vzbúrilo, a hoci ma zo začiatku nechcel počúvať a riešiť problémy, donútila som ho. Dá sa to. Predostrela som mu moje požiadavky. Toľko som doňho hučala, až dal na mňa a povolil vo väčšine, prípadne prišiel s iným riešením.
@mammi11 ak nechceš rozvod, rozhodne sa mu nesmieš poddávať. Musíš bojovať. Účet si vytvor, daj si naň posielať rodičák a prídavky. Akonáhle ti začne manžel hovoriť, že mu máš platiť polovicu na byt, stravu, atď, povedz mu, nech si spomenie, čo ti prisahal v deň svadby a nech si prečíta, čo hovorí zákon. Ak ti začne nadávať, povedz mu, že ho nahráš a použiješ proti nemu. Viem že je to ťažké, ale keď to urobíš raz, dvakrát, pôjde to samé, a je dosť možné, že ho tým naštveš. Skús sa s ním porozprávať na rovinu, aké máš požiadavky, cítiš sa nešťastná, z toho ako to je, či mu je to jedno? on nie je samostatná jednotka! ak sa tak cíti, tak rozmýšľaj nad výživným. Ak na tvoje požiadavky nepristane, fakt by som mu vystavila ten cenník ako @lienkafoj, ak by už ani to nefungovalo, tak to vidím na rozvod 😒