icon

Požičané lieky

11. feb 2023

Baby taká otázka ...keď niekomu požičiate lieky že ich práve nemá doma zvyknete si ich pýtať naspäť,keď ich nevrátia alebo si kúpite nové? Toto ide o to že cca pred mesiacom a pol som dala lieky pre svagrinho syna keď bol chorý ( s tým nemám problém ak mám dám), ale ona mi ich nevrátila späť ani sa nespytala či mi má kúpiť radšej nové, lebo kľudne sa môže stať že ich budú potrebovať moje deti možno i v noci a čo potom? Či si radšej kúpiť nové do rezervy a nič jej nevraviet? Ako by ste sa zachovali vy?

Strana
z3
beata_k
11. feb 2023

Kupila si nove a hotovo.

veronikaszabova
11. feb 2023

Ked dam lieky pre sestrine deti, nepytam ich urcite naspat. Kupim nove.

amelie2017
11. feb 2023

Ak ratas doma kazdy cent a kupa noveho nurofenu alebo sirupu od kasla by znamenala, ze nebudete jeden den jest, pripomenula by som sa. Ak to nie je vas pripad, kup nove.

anos18
11. feb 2023

Keby to bolo niečo jednorazové,tak nepýtam,ak by sa to opakovalo,tak pýtam,veď lieky sú neskutočne drahé a ešte by záležalo,pre koho to bolo

sandyan
11. feb 2023

Nie,nepytam naspat lieky.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
pribinak
11. feb 2023

Nepoziciavam, ale darujem. Neviem….dala som susede fľaštičku nurofenu, nič za to necakam.
Zas to nie je taka položka čo by má finančne zložila na kolena

Proste aktuálne nepotrebujem, tak darujem

autor
11. feb 2023

@amelie2017 tak zas to nie je také že by sme skrachovali pre jedne tabletky ale ako vravíš lieky sú drahé a tiež sa obraciam s každým eurom....a napríklad nechcem aby zas keď niečo náhodou popýtať a zas nevráti....len teraz som robila zásobu liekov pre deti a 45 eur fuč čo je v dnešnej dobe dosť ..

autor
11. feb 2023

@jabadabadu veď jasné mne je to tiež také trapne

amelie2017
11. feb 2023

Ak ti je to trapne, ale chces ich spät, tak nadhod, ci jej z toho sirupu/kvapiek nieco ostalo. Ze sa ti zda, ze na maleho nieco lezie a radsej mat doma. Sirupy maju po otvoreni svoju spotrebu, nech ho radsej dominate, ako vyhodit.

loginexistuje
11. feb 2023

ja darujem ale teda ak by si takto pytala castejsie asi by som jej navuduce dala len presne na cas kym si nekupi (aj zo sirupu do striekacky ) ale ty musis vediet u nas si so susedmi bezne poskytneme a nepytame spat

dzina007
11. feb 2023

Nepytam ani od kamaratky... ja ich totiz nepiziciavam ale davam aby pomohli. 🙂

autor
11. feb 2023

@amelie2017 vieš čo keby šlo o sirup to by som uz asi nechcela nazad....šlo o tabletky proti zvracanie...ja mám také lieky bežné pre istotu doma lebo hocikedy môžu deti zvracať i v noci....alebo cez deň a ja nemám auto k dispozícii letieť do lekarne

sissy27
11. feb 2023

Ak sa jedna o jednorazovu zalezitost, tak nepytam… ale ak by pravidelne niekto chodil na lieky, dve vajicka,chlieb, sol, muku, 5€, zubnu pastu a podobne, tak by som to stopla.

autor
11. feb 2023

@dzina007 jasné že ich davqm tiež ,keby som nechcela dať tak nedám ...ale mne príde prirodzene keď mi niekto niečo dá automaticky vrátiť ...alebo aspoň sa spýtať či kúpiť nové a dať nazad veď mám tiež deti ktoré ich môžu potrebovať

lavinis
11. feb 2023

Nepýtam ich späť

lavinis
11. feb 2023

Už by som mala dávno kúpené nové ;)

zobaka
11. feb 2023

ak sa jedna o nejaky paralen za euro, kupim nove, lieky spat nepytam

martinkaarastik
11. feb 2023

Tak ja by som sama sa pripomenula a kúpila ti nové. Bolo by mi blbé ostať niekomu dlžná. Veď predsa potrebujem pomoc, keď nemám pre dieťa, ale zas zobrať zadarmo a nevrátiť.... Neviem, ja by som sa sama necítila dobre. Jedine, že raz požičiaš jej to a ona zas tebe niečo, a ste si kvit.

nyusika
11. feb 2023

Tak švagriná na to proste zabudla, mala choré dieťa.
Mne by ani nenapadlo pripomínať jej to.
Samozrejme - pokiaľ sa to nestáva pravidelne.

autor
11. feb 2023

@martinkaarastik veď toto že mne to je proti srsti teraz pýtať a rovnako by mi bolo trápne požičať a nevratit

loginexistuje
11. feb 2023

ale zjvne to nie je o paralene ale tie sirupy pre deti stoja bezne 7 € a ak si niekto pozicia novy sirup mal by rovnaky novy kupit
ak mu das kde je uy len malo zvysok ok to darujes

sense
11. feb 2023

Nemam doma zasoby liekov, aj tak casto koncili spät v lekarni ako odpad. Osobne lieky ale nepoziciavam. Ak mam nieco , co niekomu pomoze a on nema tak dam. Nikdy som necakala ze mi to vratia

Ked si jej ich davala si jej pocedala ze jej ich len poziciavas a ze ich cakas spat?
A pokial by chodila svagrina pravidelne tak jej povedz ze nemas, nakolko si jej uz dala minule a stalo sa ze si aurne potrebovala a nemala si

autor
11. feb 2023

@sense muž jej ich dával....ako to nie je prvýkrát že si požičala no stále doniesla nazad...teraz nič ako chápem možno zabudla....no vôbec neviem či jej to pripomenúť či kašľať na to

sense
11. feb 2023

Ja by som kaslala na to, mozno jej aj muz povedal ze nemusi vracat....pises ze vzdy doniesla nazad, tak zrejme popri starostiach zabudla

evaachesa
11. feb 2023

Veď si ich dala rodine. Určite by som nepýtala.

lvulik
11. feb 2023

Neviem, ani by mi nenapadlo to riešiť. Kupila by som si pre seba do zásoby ďalšie (ved aj tak majú lieky exspiráciu) a mala dobrý pocit, ze som pomohla rodine.

autor
11. feb 2023

@lvulik asi ano

namornicka
11. feb 2023

Bez ohladu co poziciavam, ak by si niekto opakovane bral a nevratil, nabuduce by som nedala. Inac nemam problem dat, raz ty mne, raz ja tebe, kto co potrebuje. Ja osobne ak si od niekoho zoberiem cele balenie niecoho tak automaticky kupim a vratim.

autor
11. feb 2023

@namornicka ja rovnako...nemám dobrý pocit z toho ak som niekomu niečo dlžná a viem že to možno bude aj on potrebovat

Strana
z3