Požičané lieky
Baby taká otázka ...keď niekomu požičiate lieky že ich práve nemá doma zvyknete si ich pýtať naspäť,keď ich nevrátia alebo si kúpite nové? Toto ide o to že cca pred mesiacom a pol som dala lieky pre svagrinho syna keď bol chorý ( s tým nemám problém ak mám dám), ale ona mi ich nevrátila späť ani sa nespytala či mi má kúpiť radšej nové, lebo kľudne sa môže stať že ich budú potrebovať moje deti možno i v noci a čo potom? Či si radšej kúpiť nové do rezervy a nič jej nevraviet? Ako by ste sa zachovali vy?
nie nepytam si ich spat, kupim si nove (teda ak sme sa s danou osobou vyslovene nedohodli, ze on/ona kupi)
@zobaka ak by šlo o Paralen alebo niečo lacné kašlem na to neriešim....tie tabletky stoja bežné 5 eur
Samozrejme nie som za zneužívanie. Ked by sa to stalo už dajme tomu tretíkrát, tak by som sa jej ponúkla, ze jej pošlem dobrý článok z internetu, kde su tipy, ake lieky je vhodné mať doma preventívne pri detoch a rovno jej ho poslala. Ak by nepomohlo, nabudúce by som asi povedala, ze rada by som pomohla, ale potrebuješ mat ty teraz pre deti. Ale to uz predbieham, po jednom raze by som takéto myšlienky skutočne nemala. Ak si pomôcť nechcela alebo si očakávala za to reciprocne niečo, nemala si jej pomôcť vôbec...
A ako často si chodí od vás požičiavať?
@lvulik ale tu vôbec neide o to že som jej tie lieky nechcela dať....rada pomôžem ak mám....ale napríklad ja som doma na RD a tieto konkrétne stoja 5 eur pre niekoho nie veľa...ja obraciam každé euro keďže môj muž nezarobí bohviečo a máme 3 deti ...oni sú čo sa týka financií na Tom lepšie....býva doma čiže žiadne výdavky na nájom,energie...a jej muž robí v zahraničí...takže tu vôbec nejde o to že som nechcela pomôcť práve naopak
@evaachesa raz za čas sa stane ale stále vráti....mne to príde normálne keď niečo vezmem tak vrátim aj keby šlo o Paralen....teraz mi je proti srsti sa na to pytat
Čiže toto je 1x čo nevrátila?
Tento jeden raz by som to asi nechala teda tak. Ked by sa to zopakovalo, navrhovala by som, nech sa s nou porozpráva tvoj muž, jej brat. Ci je to žena tvojho brata? Nepostrehla som..
@evaachesa ano
@lvulik žena môjho muža
Lieky?
Chemikalie, ktore niekto mylne nazval liekmi, ktore neliecia, len potlacaju symptomy, ktore v skutocnosti skodia viac, ako pomahaju, ktorych zoznam, zakonom chranenym dilerom, zvanym lekari, urcuju farmafirmy.
Ja nic nepytam naspat, ale ked som si takto pozicala od svagriny(cely novy nurofen, plienky do vody, cipky…) vzdy som kupila nove a vratila
Ked ti to vadi, normalne pri pozicani povedz - kup mi potom nove balenie. Dakujem!
@simsalabim Sak odsypem, odstrihnem, odlejem a basta :D
@petedea i tak še da 🙃
Autorka ked ti to vadi tak jej treva povedat normalne ze boli drahsie prosim ta kup mi druhe ...vsak ste rodina pre pana jana...ja co sa tyka sestier, svagrinej a najblizsich kamaratov nepytam naspat, uz ked ich davam je mi jasne ze si kupim druhe a davam ich s tym ze pomozem... ale sama pises ze inak vzdy vrati tak raz sa jej stalo ze zabudla..stoji ti sa dostat s nou do neprijemnej situacie kvoli 5euram ? Nuz sama si odpovedz a zariad sa podla toho 🙂
Dávam lieky celý život a nemám ich zadarmo,nikdy som nepýtala späť ani lieky ani peniaze.A od rodiny už v§bec nie.
Chod za svagrinou ci nemá tie lieky že ich potrebuješ zasa ty pre svoje deti
@floki1994 jasné že nestojí...ani nechcem žiadne hádky či konflikty kvôli jedným tabletkam...len či to nie je trápne vypýtať si ich
@zuzana76 Ježiš sory vôbec som si to neuvedomila...áno manželova sestra
Za lieky nikdy nič nepýtam späť. V prípade, že by však išlo o liek, ktorý má výpadok a veľmi ťažko sa zháňa poprosila by som ju, keď niekde uvidí nech kúpi , že jej to aj zaplatím.
Ak je niečo, čo by som nikdy nepýtala späť, tak sú to asi práve lieky.
@kristina2412 to ako vážne? Tak keby si jej dala liek zadarmo a ona ti ho chce vrátiť tak hádam z princípu od teba nevezme peniaze či?
Niekedy zohnať liek, stojí viac ako samotný liek, keby napríklad obehla 8 lekární v meste a napokon by ho našla s radosťou ho zaplatím. Či to prijme je na nej.
...nádych...výdych...za lieky sa neďakuje a už vôbec sa nepýtajú naspäť! Je to na tebe, ako sa s tým vyrovnáš, no možno si nimi zachránila niekomu život...čo môže byť na svete viac??
Nie, od nikoho by som lieky alebo peniaze za ne nepytala .a od sestry uz vobec nie...
Nečítala som komentare, ale napr. U nas nieje zvykom vracat lieky, vravi sa ze by sa vratili aj s chorobou...za liek sa u nas nedakuje ani sa nevracia..
Ja som napr. kamoške dala lieky čo ma vyšli 30 eur a ani ma nenapadlo pýtať za ne peniaze či náhradu. Vtedy ich potrebovala a ja som ich mala a nepotrebovala tak som ich dala. Mne by bolo trápne pýtať liek čo stál pár eur naspäť. Ale tebe to asi trápne nie je, keď si tu založila tému a dookola sa o tom rozpisuješ.

Ak podám lieky pre bratove deti,alebo napr. mame.. nepýtam ich späť.. kúpim si nové...