Poznám ho?
Ahojte.Skôr sa potrebujem trochu vyrozprávať.Pracujem popri MD.V práci nám pribudol nový kolega.Je šikovný a čo ma zarazilo je fakt,že mám akýsi ,,vnútorný pocit,, že ho už poznám,že viem kto je.Stačilo sa mi na neho raz pozrieť a hned som vedela,že si sadneme.Je to taký zvláštny pocit,ktorý som pri nikom inom nemala a nezažila.Spomeniem si na neho a v tom sa objaví vo dverách...rozumiem si s ním a čo je veľmi zvláštne,lebo ho poznám len veľmi krátko.Jeho pocity sú totožné s mojími.Obaja sme zadaný,ale vieme sa ,,medzi riadkami,, nenápadne podpichovať.Cením si na ňom jednu vec a to je jeho úprimnosť,jednoducho povie mi aj to,čo nepovie priateľke s ktorou je vo vzťahu vyše roka, čo ma najviac dostalo.Tiež som k nemu úprimná,vážim si ho ako človeka,pomáha mi a tiež som ochotná mu pomôcť.Verí mi, ja jemu a to čo si povieme,je medzi nami dvoma.Ja viem,že to,či po mne ide,alebo nie ukáže čas,ale ja cítim,že sa na mňa pozerá trochu inak,jednoducho toto žena vycíti.Mala som ponuku lepšej pozície a on sa bál,že ju príjmem a odídem z firmy.Ostala som,ale zohľadňovala som iné dôvody,nie jeho.Máme rovnaké záľuby a zaujímame sa o skoro totožné oblasti.Často príde za mnou,len tak,aby ma videl.Niekedy doslova,,vyhľadávame,, pohľadmi jeden druhého cez poradu.Cítim,že sa mám pozrieť vpravo a on sa objaví vpravo.Už ste niečo takéto zažili,že poznáte niekoho veľmi krátko ale zdá sa vám,že sa už ,,musíte poznať,, ?
Ako pubertacka som chodievala so skautami do taborov a na vylety. A tam som spoznala chalana mojej krvnej skupiny, bol tam kde som sa pozrela alebo som potrebovala aby bol. Bolo to zvlastne, velmi sme si rozumeli, dokonca sa chyrovalo, ze spolu nieco mame, mali sme 16, a aj tak sme take kecy neriesili. Poznali sme sa vtedy len par dni, nomala som pocit, ze ho poznam snad odjakziva. Vzniklo medzi nami zvlastne puto, boli sme tu jeden pre druheho. Cele roky sme sa takto pritelili a doteraz nam nikto neveri, ze medzi nami nebolo nic len neobycajne silne priatelstvo. Teraz, po 15 rokoch sa to mierne narusilo, sme sice v kontakte, ale nestretavame sa. Kazdy mame svoju rodinu, zijeme v inom meste, ale viem, ze ak by sa nieco stalo, tak tu je a vypocuje ma, pomoze, podpori. Zvlastne..a vraj priatelstva medzi muzmi a zenami neexistuju🙂
cúvaj.....asi tak,že ak on stojí vľavo,tak sa zásadne dívaj doprava,bavte sa o pracovných veciach,ak začne o súkromí,tak ho zastav....alebo si nevážiš čo máš a potrebuješ v živote komplikácie?
Hm.. ked citam tvoje pismenka az ma hreje pri srdci. Tiez mam kamarata..ktory nikdy nezradil...vie o mne vsetko, ba viac ako moj manzel... no su tomu uz roky... spoznali sme sa tiez v praci, chodili sme spolu, no citila som, ze nie sme stvoreni pre vztah, a tak sme sa rozisli. No prave po rozchode sme sa stali najlepsimi priatelmi.. stal sa pre mna clovekom s velkym Č...
no potom som spoznala muza, za ktoreho som sa vydala a zalozila rodinu.
A clovek s velkym Č tu aj tak ostal pre mna. Je to taky moj "vankus" ktoremu sa mozem vyplakat na ramene a viem ze situaciu nikdy nezneuzije... ba naopak ..poda vreckovku a utie rozmazanu spiralu... 😄
no niekedy si vsak vycitam, ze to mm by mal byt tou osobou..
ano... moze mat zena kamarata nez by s nim nieco riesila.
@wagnerovka neverím na priateľstvo medzi mužom a ženou. Takže podľa mňa si na najlepšej ceste do mimomanzelskeho vzťahu. Asi toľko k tomuto romantickemu príbehu 🙂
@lusswinki no,je to len tvoj postoj,že k onomu kamarátovi si si vytvorila a naďalej vytváraš taký dôverný vzťah,ak toto puto sa nesnažíš vybudovať medzi tebou a tvojim manželom,tak niekde je asi chyba...ty by si tolerovala taký blízky vzťah tvojho manžela a jeho bývalej frajerky? hoc samozrejme by bol 100%ne len kamarátsky? nežiarlila by si?...nerob inému to,čo nechceš,aby niekto robil tebe.....tiež neverím na kamarátstvo medzi mužom a ženou a ak sú to bývalí partneri,tak to ani náhodou,to je otázka času,kedy to sklzne k nevere
@janinah fuu.. pekne si ma pokarhala 😆😆 takto.. s tym koho opisujem som chodila presne 20 dni... takze strasne malo na intimnosti, ktore by sa mi akoze teraz mali pripominat 😊😊 a bolo to cca pred 6 a pol rokmi... takze tych 20 dni je uz len velmi chaba spomienka na nejaky partnersky vztah.. skor je pre mna najlepsim kamaratom, ktory dokonca uz par rokov zije v zahranici, takze nemozu vzniknut ani ziadne zapletky ineho radu.
A co sa tyka mojho manzela... moj manzel je fantasticky clovek ktoreho milujem. Na danu temu sme ix krat bavili a nevadi mu to. Nevadi mu, ze jednoducho niektore veci preberam s kamaratom. Mm ma tiez svoje konicky a aktivity a teraz nebudem robit stihacku, ked sa rozprava s nejakou kolegynou. Vieme a verime si... 😆😆
ale chapem.. takto clovek napise do komentara len vysek z kontextu... a niekedy je zle pochopeny 😆😆😆
@wagnerovka podla mna zachadzas do roviny platonickej lasky a velmi sledujes vas vztah, vase spravanie atd. Mas muza ci partnera? Hovoris len o md. Nikde ho v tvojom rozpravani nevidim...asi nie je vsetko ok, ked ta rozhicuje kolega z prace...podstatny je pre mna fakt ved ma partnerku, neviem ci by sa jej toto vase spiritualne splynutie pacilo...za mna s kamaratom nezachadza do krajnosti cakania na spolocny pohlad...
Tiez neverim na taky kamaratsky vztah medzi muzom a zenou ani vseliake narazky by som netolerovala a co clovek moze preberat ze ma najlepsieho partnera na svete to druhe pohlavie veru zaujimat nebude ale ked sa stazuje a potom akoze ho bude pocuvat a uz sa to zvrtne raz dva.pokial je vztah v poriadku nepotrebuje clovek opacne pohlavie.a bavit sa o detoch a veci podobne by som pochopila medzi babami to je normalne.mne tiez vseliaky vypisuju a aj dost pekne co slobodna by sa chytila jak rybicka na udicku.ja to ukazem muzovy a krasa pozerat ako v nom vzbudim aspon take ziarlenie.
jedna vec je mat kamarata muza, je to ako kamarat zena, nic viac ani menej. ked cakas, ci sa na Teba pozera a myslis na neho a pod., to uz nie je kamarat, ale iny vztah
veru zažila a už je mojim manželom. presne pocity ktoré opisuješ, pozreli sme sa na seba a obaja sme cítili akoby sme spolu uz prežili večnosť. vedeli sme na čo druhý myslí, čo povie, ked sme sa prvý krát pobozkali nami obomi akokeby presla elektrina celym telom a zimomriavky sme mali všade. Potom som raz šla jednej dobrej veštici a tá mi povedala že nám bolo určené byť spolu, že sme už raz spolu boli v minulom živote ale niečo nás rozdelilo a teraz nám dal život dalsiu sancu. Verím tomu 🙂
To mi pripomenulo mojho kamarata Nora. Ten sa Len na mna pozrel a vedel ze je nieco zle. Lenze medzi nami to nikdy nevrelo a nebola ani ziadna platonicka laska. Takze Za mna kamaratstvo medzi muzom a zenou moze byt.
@wagnerovka nepoznas. Len ste momentalne na rovnakej vlnovej dlzke. Neviem, aky je tvoj vztah a aky je jeho, ale pravdepodobne nebude vsetko ok.
Moja rada je ze take it easy a nehladaj tam viac. Najprv si obaja vyrieste, co mate doma.
@wagnerovka
ako sa hovorí...každý hladá inde to, čo nemá doma..
kamaráti môžte byť,riešiť pracovné záležitosti tiež môžte..baviť sa o svojich polovičkách v dobrom..tak isto...
ale aby som ja meditovala celé dni kam sa pozriem ...a chcem aby tam bol aj on... a či tam bude,alebo sa pozerá,či nepozerá,....myslí na to na čo myslím ja?
spamätaj sa,lebo chlapovi nejde o tvoje výlevy ale o nohavičky
kym si len slobodna,vyberat si mozes, kym nie si vydata plus deti, mas pravo vybrat si toho, s kym si rozumies viac...
pozor, chlapi vedia tiez hrat divadielko 😉 ty mas pocit, ze mate toho tolko spolocneho... taky zaujem a neviem co.... chlapi vedia byt tiez herci....ale otazka je, ci by sa zjavil medzi dverami ,ked na neho myslis atd... vsetko co si opisala po tom co by ste spolu zili jednom byte 😀 moj nazor je, ze ty to tak vnimas, lebo to tak jednoducho chces a momentalne si taky akysi snilek.....
otazka je ci mas doma manzela, priatela.... deti /predpokladam, ze minimalne jedno, nakolko pises ze praca popri MD/
dalsia vec je v akom vztahu je on....priatelka, manzelka, deti atd.. a hned by sa to zacalo tocit trochu inak.... toto cele je len akysi flirt.....
@wagnerovka áno, zažila som to a nebol to môj manžel. Treba si zachovať odstup a snažiť sa odhadnúť to správne. Možno trochu schladím tvoje nadšenie - ak som pochopila správne, vidíš za tým nejakú spriaznenosť duší, ktorá sa možno ťahá do ďalekej minulosti cez hranice súčasného života. Možno áno. Ale to samo o sebe neznamená, že vy dvaja máte byť spolu. Niekedy je tvojou úlohou sa toho práve vzdať, poďakovať za to a nechať to všetko tak, ako je. A možno žiadne spriaznené duše nie ste...možno je chlapík master v namotávaní a ty si v rozpoložení, keď si každý detail vieš dopasovať tak, ako sa ti to práve hodí. Hormóny vedia narobiť zázraky 😉 Rozlíšiť to budeš musieť ty sama, ak si ochotná vidieť pravdu. A potom je to tiež len na tebe, čo (ne)urobíš. Záleží veľmi od toho, aké sú vaše partnerské vzťahy a HLAVNE - aké sú záväzky voči nim a mám na mysli hlavne deti, nie majetky a sobášne zmluvy. Pohoda a pocit bezpečia pre deti, je pred nejakými duchovnými spojeniami. Tie môžu fungovať aj bez toho, aby ste skončili v posteli. Môžte byť kamaráti 😉
mala som 16...a práve som nastúpila na strednú, kde som spoznala svojho kamaráta ktorého sme všetci prezývali Johnny. od siedmej rána až do 4 poobede sme boli nonstop spolu, samozrejme, okrem vyučovania a krátkych prestávok. NIKDY medzi nami k ničomu nedošlo, dokonca sme ani neboli do seba zaľúbení. ľúbili sme každý niekoho iného. ale mali sme sa radi, boli sme si úžasnou oporou, chceli sme aby ten druhý bol ok, podporovali sme sa, kupovali si jedlo, chodili spolu na pivo, na dlhé pokecy... vždy keď sa na mňa pozrel, videl, že čosi je alebo nie je ok, aj presne vedel čo, a vždy trpezlivo čakal, kým mu to sama nepoviem. po celej škole kolovala fáma, že spolu chodíme 🙂 pritom sme každému hovorili že tak to nie je, ale neverili nám, tak nám to bolo úplne jedno. ja som za to, že priateľstvo medzi mužom a ženou existovať môže. to, že si dvaja rozumejú nemusí automaticky znamenať, že spolu niečo majú. samozrejme, je dôležité aby to vedel aj partner a nevadilo mu to, prípadne aby to minimálne vedel rešpektovať.
ďalej mám už dlhých 10 rokov jedného kamaráta, s ktorým si tiež perfektne rozumiem, a tiež NIKDY k ničomu nedošlo medzi nami. aj viem, že nedojde, vždy maximálne len k objatiu 🙂
neviem, prečo si každý myslí, že musí byť aspoň sex, alebo city. priateľ/kamarát je priateľ/kamarát, partner je partner. amen!
@wagnerovka "Cením si na ňom jednu vec a to je jeho úprimnosť,jednoducho povie mi aj to,čo nepovie priateľke s ktorou je vo vzťahu vyše roka, čo ma najviac dostalo.Tiež som k nemu úprimná,vážim si ho ako človeka,pomáha mi a tiež som ochotná mu pomôcť.Verí mi, ja jemu a to čo si povieme,je medzi nami dvoma." - precitaj si to po sebe cudzimi ocami.
samo o sebe to krici, ze si mas dat pozor. robis hluposti.
poviem ti to na rovinu a je mi fuk, ci sa sfucis ako decko, ktorému pokazili rozpravku:
on mozno ostane kamos, ale ty si uz zamilovana. takze u vas o priatelstve medzi muzom a zenou nemoze byt reci, ty si uz hranicu prekrocila.
otazka je, kam sa tym nechas zaviest a co vsetko tomu obetujes.
jeho uprimnost, ze povie tebe, co svojej babe nie? = odsuvanie partnerky na druhu kolaj. to by ma tiez "dostalo". ale inak ako teba. taky chlap by sa v momente stal len kamosom a stratila by som zaujem. mne staci, ze sa vzijem do koze jeho priatelky a kuzlo jeho "dovernosti" je v haji.
a vlastnorucne sa opijat rozkom, aka som pre neho dolezita, na to uz mam dost rokov.
ostane to medzi nami dvoma... = no to urcite. skor si casom uvedomis, ze existuje clovek, co na teba vie veci, co ti raz zlomia vazy, ak sa dostanu von. tajomstvo, co vedia dvaja, uz nie je tajomstvo, ale buduci mozny pruser (nemusi sa stat, ale zial moze a ty nemas moc tomu zabranit, lebo si uz posunula doverne info dalsej osobe.
a vies kolko je na svete ludi, co povie: nikdy by som neverila, ze tento clovek ma takto podrazi...? mnoho.).
pozriem vpravo a zjavi sa = kolkokrat z desiatich? sest-sedem? alebo celych desat? chodíte po firme, tak sa proste stretávate a ty ho aj tak povedome vsade hladas (a on sa snazi motat tam, kde ty budes), takze len co ho uvidis, mas pocit, ze si ho osudovo vycitila. osudove ako svina (sorry za vyraz).
spomeniem si na neho, zjavi sa vo dverách = detto. proste ho mas v hlave na pozadi stale. zjavi sa a ty si myslis, ze si to vycitila z vesmírneho eteru vasho transcedentneho puta.
pohlady na poradach = detto. proste po sebe kukate, tak v istých okamihoch sa pohladmi stretnete, a kedze kukate viac ako treba, tak sa aj ta "nahoda" deje casto.
vieme sa ,,medzi riadkami,, nenápadne podpichovať. = vsak jemne flirtovat sa da, ale preco si sa preboha do neho uz zalubila. a netvrd mi, ze nie.
PS: pre ten humor o tej osudovosti, co za tym hladas: toto som zazila so spoluziackou na VS. cokolvek som potrebovala od nej, vzdy som presne vedela, kam ist, aby som ju nasla. nemusela som ani vediet, ktora ucebna, ci cast skoly. ci kniznica, si privat, ci zeleznicna stanica. isla som na istotu, vedela som, ze tam bude. (ona toto voci mne nemala a nikto iny voci nej). a neverim, ze sme si boli sudene. nemali sme nic povahovo spolocne a po skole sme sa viac nevideli, ani nemali potrebu sa jedna druhej este niekedy ozvat. dokonca sme si ani neodovzdali vyssie posolstvo ducha. nic nadprirodzene, spiritualne, ci osudove, preco som zrovna ju vedela vsade najst. ziadna druha polovicka spoza zaclony minulosti, astralne dvojca a nedoriesene veci dvoch dusi.
a po tych rokoch som si na nu spomenula az teraz, ked mi toto pripomenulo tie situacie.
takze nehladaj osudovost tam, kde len chces mat pocit vynimocnej vyvolenej, lebo on sa ti paci a chemia ta k nemu taha.
Mam pocit ze ty sa nepytas nato ci je medzi vami kamaratstvo ale skor mam pocit ze sa pytas toto je moja spriaznena dusa? Vies kolko clankov tu uz bolo popisanych ja som zadana on je zenaty ale strasne chceme byt spolu lebo si strasne rozumieme? Bolo tu toho mnoho! Ktora z vas rozmysla nad tym ze ma doma dieta muza partnera ze ma doma niekoho kto ju tam caka? Preco ste take sebecke a hladite len na seba? Mas dieta neni to tvoja priorita a jeho stastie? Podla mna to co ty riesis je hlupost nepises ze tvoj partner je tiran alkoholik gembler ani ze mate nejake problemy! Ty pises len to ze mas zamotanu hlavu novym kolegom kde si nechala rozum? Toto dobre nedopadne ak si nedas odstup! Preboha ved zeny stretavaju kopec muzov ale ked maju doma dobreho chlapa tak si vazia co maju a nenechaju to zajst takto daleko!
@wagnerovka mám presne takéhoto kolegu, ženatý, na rovnakej vlnovej dĺžke, rovnaké názory, vtipy, humor, prac. problémy - ak by záležalo len na ňom, už sme milenci, no doma mám manžela, ktorého milujem a on mňa, takže - kolega je len kolega, nič viac, nič menej...drž si odstup - ak žena nepovolí, chlap si nepomôže, je to len na Tebe.
kamaratsky vztah muz-zena je vacsinou kamaratsky len jednostranne. obvykle je to zena, kto si muza vie zaradit do kategorie kamarat a dalej neriesit. u chlapov je to ale trochu inak. ak je ta kamaratka aj pritazliva, tak sa nevedia len kamaratit. a ak pritazliva nie je, tak sa im kamaratit vacsinou ani nechce. naco, ked z toho nic nebude? 🙂 tot moj zivotny postreh, vynimiek je pramalo. a ano, aj mne sa to stalo s tym spriaznenim s mojim sucasnym a aj sa to stale deje, ale kedze mal na zaciatku priatelku, tak ja som ho automaticky mala len v tej kamaratskej kategorii.
Kamaratsky vztah muz-zena podla mna funguje tak, ak ma jeden alebo obaja vztahy a su to verni charakterni ludia, tak sa kamaratia v ramci normalnych medzi. Ak sa potom stane, ze su nahodou obaja v tom istom case bez parterov, vztah sa zmeni z kamaratskeho na nejaky iny, mozno vztah alebo kamaratstvo+.
Pripadne ak si kamarati niekedy vyskusali sex a to strasne nepasovalo, ale v psychickej rovine si velmi vyhovuju.
Samozrejme, vynimky sa vzdy najdu 🙂
@moonlight1210 výborne napísané! Ono toto je taká banálna namotávka - "hovorím ti aj to, čo svojej žene nie"....a predsa na ňu väčšina žien skočí. Áno, pocit vyvolenej 😉
Ak mas doma milujuceho partnera ako pises aj dieta tak by som v praci neudrziavala ziaden kontakt zo spriaznenou dusou v podobe mileho kolegu. Je len otazka casu kedy to prerastie do niecoho hlbsieho az intimneho. Poznam pripad ked kamoska mala taketo podozrenie a nakoniec sa aj potvrdilo a z manzelom sa rozisla a on ostal zo svojou spriaznenou dusou. A nakoniec to neklapalo ani tam. Znen zsmestnanie alebo sa vrat na md. Urobis lepsie ak uz niesi nanho namotana viac ako si pripustas.
A preberie ta ked manzel ti zbali kufre a posle za spriaznenou dusou? Ked si tak rozumiete, tak mozes k nemu v pohode....jaaaah, on je zadany.....jaaaaj aby necukol ze ma odrazu na krku matku s dietatom ku ktoremu sa nema nijako.
@wagnerovka nie nepoznáš ho - toť odpoved na tvoju otazku. Vidite sa len na pracovisku, nezijete realny zivot s realnymi problémami všedného dna a obaja ste evidentne vo víre flirtu a ty predpokladam zamilovaná. Takze ružové okuliare na očiach. O čo ide jemu, ťažko povedať...možno ked sa ti dostane pod suknu do nohavičiek tak bude koniec aj tejto rozprávke. Kto vie...
Kazdopadne ak mas doma muza s ktorým chceš ostat tak velmi rýchlo zarad spiatočku lebo mozno na pracovisku si uz aj vrabce čvirikaju ako sa k sebe mate a moze sa to muzovi dostat do uší a zbytočne si narobiš len problémi. Asi ani ty by si radosťou neskakala keby tvoj muz mal taku super kamošku v robote. Takze hraj fer hru....bud s nim naozaj bud len kamaratka a nevyhladavaj kontakt ani očny ani nijaky, bavte sa hlavne o praci a prestan flirtovať alebo jednaj na rovinu a začni si s nim vztah bez toho aby si za chrbtom svojho muza flirtovala.
Alebo ideálne zmenit pracovisko, pracovne oddelenie....ale na to nemas gule to mi je jasne.

Zazila som to s mojim muzom, doteraz mame pocit, ze sme sa uz museli predtym niekde stretnut, no ako patrame v minulosti, tak patrame, casovo to nevychadza :D obaja sme studovali v TT, no v inych rokoch, obaja sme boli v UK, no tiez ine roky, on sa nastahoval s matkou jeho syna do NR (pochadzam z NR a byvam tu, teraz uz s nim) , ked som ja bola zrovna v UK ... Opisujes mnoho z toho, co sme mali s manzelom, ked sme sa spoznali (tiez v praci), no dlhe roky sme boli kamarati, prezivala som s nim rozchod matkou jeho syna, nejake tie frajerky potom, on mi pomohol dostat sa z tazkopadneho vztahu a teraz spolu vychovavame dvojrocnu dceru a jeho synka, ked je u nas. No mohlo to byt urcite inak.