icon

Poznáte vyliečeného žiarlivca?

4. feb 2020

Chcem sa spýtať, či ste už počuli o vyliečenom alebo aspoň "zredukovanom" žiarlivcovi? Skôr z vlastnej skúsenosti, prípadne z bezprostrednej blízkosti (rodina, kamoška). Koník je plný prípadov, kedy ženy píšu, že nezmenil sa, lepšie od takého odísť, preto ak Vás môžem poprosiť, skúste túto tému nezahltávať práve takýmito odpoveďami, ale skôr ma zaujímajú, aj keď ojedinele, tie úspešné. Je jedno, či žiarli manžel na teba, alebo ty na manžela. Dôležité ak sa to niekomu podarilo, a najmä, ako? terapia? Šoková udalosť? Dostala som aj radu, že dá sa žiť aj s takým človekom - no podľa mňa nedá, pri zachovaní aspoň minimálnej sebaúcty a zdravého rozumu. Žijete niekto úspešne v takom partnerstve?

Strana
z2
suge
5. feb 2020

Žiarlivosť považujem za niečo ako alkoholizmus. Nedá sa z neho nadobro vyliečiť, ale možno ho dostať pod kontrolu a úspešne od neho abstinovať. Najdôležitejšie je pritom, aby so žiarlivosťou niečo robila osoba, ktorá žiarli, ak sa neuvedomí a nechce, je to márne. Existujú aj v tomto ohľade príbehy so šťastným koncom, ale žiaľ, je ich pomenej.

stanulienkat
5. feb 2020

nie, ziarlivec sa nezmeni. Je to clovek chory na hlavu. Mozno sa na chvilu stiahne, ale to s nim bude cely zivot, lebo to nevie ovladat. Prec od takeho cloveka. Bude z teba psychicka troska.

Strana
z2