Pozornosť manželovi aj po narodení dieťatka
Ahojte. Na MK väčšinou diskutujeme my ženy o našich radostiach a starostiach. Ale všimla som si, že sa sem pridalo už aj pár chlapov, ktorí sú nešťastní z toho, že ženy po pôrode na nich "zabúdajú" (a netýka sa to len sexu). Ja ako žena si neviem predstaviť, že si pri dieťatku nenájdem čas na chvíľu pohladiť moju polovičku, spýtať sa ho, ako bolo v práci, atď. Ako ste na tom vy? Majú podľa vás chlapi, ktorí na MK prispievajú naozaj opodstatnený smútok z nepozornosti svojich polovičiek? Nie sú len príliš "rozmaznaní"? 🙂
@mima4 musim sa smiat...cim vypasenejsia,tym lepsia matka 😀 😀 😀
tak nie je lepsie ospravedlnit kg(z lenivosti,nie nejakeho zdravotneho problemu) navyse tym,ze sa zena predsa cela obetovala???? 😀 😀
inak by som s tebou plne suhlasila...ale trosku by som predsa len doplnila,ak smiem...je pravda,ze po prichode deti sa naozaj vela veci zmeni...to by som ja nikdy nepovedala a vzdy som si hovorila,co urcite bude a nikdy nebude,atd,atd....skratka,je to ine...to clovek musi zazit
a je pravdou,ze aj su aj zeny,kt.ked sa stanu matkou,tak zjedia vsetku mudrost sveta a riesia iba kojenie,bio stravu a muz keby aj anjel bol a tan najsikovnejsi,nepustia ho ani kukuk urobit na babatko...skratka zien je vela
ale normalny par si vie nasjt na seba cas aj tazkych casoch,prip.nejaku tazsiu dobu prekonat,lebo vedia,preco maju tazsie a narocnejsie obdobie a aj pocas tazkych dni sa daju najst aspon minuty na rozhovor,pochvalu,bozk...na prejav lasky-a teda sex to byt automaticky nemusi
je to vzdy o ludoch
a mozno je najvacsi problem v tom,ze mnoho ludi ide do manzelstva a do deti s tym,ze ved vseeeetko bude ako doteraz,no co sa zmeni...niiiiic...a potom sa nezvladnu...skratka nie len manzelstvo,ale aj prichod deti chce nejaku tu dospelost,vyzretost...
darmo,treba si pocas chodenia vsimat kadeco 😉
napr.okrem VS aj dennodenu existenciu-ako v inej,momentalne zaujimavej teme na MK 😀 ,kde nastastie zatial iba priatelka riesi zakladne hygienicke navyky a nezvladnutu (asi) vychovu syna 😀
@ella555 suhlasim s mimou ze ani najmenej 50% zien nie je pripravenych realne na dieta - asi sa to ani neda - dopredu nikto nevie ake dieta sa narodi, co funguje u susedov nemusi u teba etc. ..
ja za seba - my sme dieta chceli obaja - obe nase deti su planovane - napriek tomu po kazdom porode sme potrebovali chvilu casu dostat veci do normalnu, vela rozhovorov a spolocne straveneho casu kde sme riesili svoje pocity ( ktore automaticky pride kedze ulohy v rodine sa zrazu menia a kazdy si nato musi nejak zvyknut ) a hladali sa nanovo... nielen moj muz, ale aj ja sme si museli zvyknut na zivot s detmi a najst si spravny modus vivendi...
@ritusuk ty si moj clovek😉
@junova suhlasim.celu moju matersku sprevadza fakt,ze vsetky tri deti som mala odmalicka kludne a spave.do roka spali 3xdenne.neviem co su to koliky,ani zuby.zijeme v zahranici,takze aj v tomto Ta chapem.sme tu odkazani len na seba,avsak co sa javi niekomu ako obrovske minus,nam sa cim dalej zda ako veeelke plus.ale to je uz na inu debatu.v kazdom pripade,vsetky tri moje maju teraz obdobie vzdoru.keby som bola na ne sama - bez muza,zrejme by som zosalela.ono to najlepsie co sa moze vo vztahu udiat je,ze si spravite z partnera aj partaka.takeho,s ktorym mozete ohovarat deti a zbrojit proti nim 😀 (myslim nadnesene) casto sa bavime aj o tom,aku taktiku na nich pouzit 😀 popr.kam s nimi,aby vecer boli co najvystavenejsie a my si mohli v klude pozriet film a ine 🙂 toto podla mna funguje-nielen byt mamou,ale hlavne byt aj rodicom,tim proti timu,rodicia a deti.
Nikdy ma neprestane udivovat sebavedomie niektorych diskutujucich a ich odvaha hodnotit a sudit zivoty inych a to aj bez toho aby niekedy zazili to co hodnotia.
@junova ja som mala prvu dceru takuto uplakanu a mas pravdu ze je tazke najst rovnovahu v tomto obdobi hned po porode - hlavne aj kvoli nam - hormony skacu kade tade, clovek reaguje akoby inak nereagoval, vsetko berie nejak citlivejsie... u nas to trvalo najmenej tych 6 mesiacov... potom sa to zacalo upravovat u mna a aj u malinkej... plus sme si nasli tetu ktora nam zacala pomahat a raz za tyzden nam na hodinku ked malinka vecer zaspala ju prisla postrazit - my sme tento cas travili s muzom bud len tak na prechadzke,alebo sa isli v klude najest a tak...tetu mame doteraz a pomaha nam uz s 2mi detmi, nasi rodicia su daleko a tiez by sme bez nej nevedeli fungovat tak partnersky ako fungujeme... deti ju maju strasne radi - tretia babka🙂 a ona ich - nema vnucata a ich tak nejak vnima....
@dai ja si pamatam,ako sme s manzelom chodili v tom najtazsom obdobi na prechadzky v noci-ked sme uspali babo...samozrejme nie niekolko mesacne
a zapli vysielacku-no a prechadzky boli iba v dosahu vysielacky-teda si viete predstavit ake boli neskutocne dlhe 😀 😀 😀
chodili sme okolo domu,prip.sedeli vonku vecer...a tie chvilky rozhovorov boli uzasne...boli to naozaj chvilky,lebo aj ked vysielacka nic nehlasila,vzdy sme odbehli urobit kuk,ci je vsteko ok....ale malo to svoje caro-najma,ked to bolo zasadne az po 22:00,lebo drobec spekuloval...
@terezka1947 ja mam teda deti uz relativne velke - 3 a 7 rocne... ale stale mame taketo momenty , teraz mame najmenej raz tyzdenne time out - tancujeme spolu🙂 a pomaly kazdy druhy vecer dlhe rozhovory pri svieckach vo vani🙂 ja toto mam strasne rada - ako znie to romanticky, mnohokrat neni - rozoberame tam problemy velakrat, ciele, plany a tak... ta hodina v tme v teplej vodicke je ale strasne uvolnujuca a dava pocit obrovskej blizkosti - vrelo kazdemu odporucam 😅
Niekto tu spomínal image slovenky-matky s kilami navyše a mastnými vlasmi. Keby ste videli niektoré mladé britky alebo američanky s malými deťmi, tak by ste si povzdychli "niet nad krásne slovenky". Myslím, že to je aj o spoločenskej triede, hoci na slovensku tie spoločenské triedy nie sú tak výrazné, ide tu o takú kategóriu jednoduchších dievčat typu ......."S bÍvalého vzťahu mám jedno dieťa, s terajším priateľom čakám druhé dieťa, keďže on je nezamestnanÍ tak musíme bÍvať u svokrovcoCH, čo sa mne nepáči, ale keď sa ozvem tak mi jednu struhne po hube, poraďte mi čo mám robiť" 😀
@dai veru a presne o tom to cele je...nemusi byt zasadne romantika...ide o to-mat chvilu na seba a pre seba-na vypocutie sa navzajom,co nas trapi,co potrebujeme kupit,zariadit...ako a co s detmi...
my sme sa tak minule smiali,ze teraz nespime po nociach kvoli nasmu kopajucemu spuntovi,kt.z casu na cas prilezia za nami do postele...o chvilu nas zase caka nocne kojenie,atd...potom neskor budu choroby...zacneme riesit skoly...frajerky,atd.....no skratka,ze asi tak skoro to nase klasicke bezstarostne vyspavanie,ako za starych slobodnych cias tak skoro nebude 😀 😀 😀 😀
ale to nevadi-ma to nieco do sebe 😀 a najma ten pocit,ze sme na to vsetko dvaja 😉
@namornicka nic v zlom,ale ja prave tu skupinu dievcat poznam ako najviac "nastajlovanu 😀 "
lebo stale idu po niekom,stale na nejakej novej diskoteke...a tam sa teda treba vytiahnut 😀 a ulovit nieco
@terezka1947 Nie že nastajlované, ale až prestajlované. Celkom výhoda bývať u tej svokry, postráži deti kým si na diskoteke 😀
@namornicka
@terezka1947
ste exotky 😀 😀 😀 😀
@mima4 nieeee....my len tisko zavidime 😀 😀 😀 😀 😀
lebo o chvilu od nejakej podobnej dostaneme,ze urcite sme skarede a zavistlive 😀 😀 😀
@mima4 Každé manželstvo je iné a každé sa vyvíja podľa toho ako sa "oňho" obaja manželia starajú. Tak ako je fajn tráviť čas spolu, je fajn byť občas sám. Preto môj muž vie, že ak mám náladu proste si vyložiť nohy a mať kľud, tak mi ho dopraje, pretože vie, že keď potrebuje vydýchnuť on, tak mu to doprajem zase ja. Dá sa povedať, že trávime spolu všetok voľný čas, snažíme sa ho venovať deťom, sebe, rodine. A aj keď to už nieje také, aké to bývalo pred deťmi (myslím tým hlavne, že nemôžeme spontánne niečo vymyslieť a ísť si za tým) obom nám to vyhovuje tak ako to je. A ak to vyhovuje obom, tak je to v poriadku. Horšie je, ak má v manželstve každý svoju predstavu o jeho fungovaní a potom sa z manželov stávajú už len spolubývajúci. No je na každom, aby si našiel to, čo vyhovuje jemu, jeho rodine a potrebám všetkých jej členov. Inak to samozrejme ani skončiť potom nemôže, len tým rozvodom ktorý si spomínala.
@ritusuk Môj syn do roka bud spal alebo plakal. Ja som už z neho bola taká zúfalá, že som rozmýšľala, že si nájdem opatrovatelku na pár hodín denne . Stále chcel byť len pri mne, aj keď som sa kupala stal ročný za dverami a plakal. Muž ho nevedel utisit ani dcéra. Bude mať rok a pol a nikto sa k nemu nemôže ani priblížiť. Keď sa nahnevá, hodí sa na brucho a búcha si hlavu o zem. Pri dcére som toto nezažila. Bola veselá a usmiata. S mužom sme z neho unavený, len si ho podávame. Ale vždy keď večer deti zaspia, sedíme s manželom v obývačke a plánujeme kde budeme chodiť na výlety, keď syn podrastie, že si kúpime domček, pozrieme si nejakú detektívku. Kvôli tomu, že malý je upistany sme sa rozhodli nemať tretie dieťa.
@cililink123 môj priateľ sa sťažuje aj ked mu dávam pozornosti až až nech si to skúsia celý den sa starať o domácnosť a o dieťa pobehovať z jednej izby do druhej variť a potom nech mudrujú alebo nech idú do pi, sorry ale už mám dosť toho ich vyfňukávania
neviem, ja si trochu myslim, ze v tom je v takych pripadoch aj nieco ine, nez len to, ze ma zena dieta....akurat, ze muz si to bud neprizna alebo nu nieco nedoslo. Ak ma zena zaujem o svojho muza a vsetko funguje tak, ako ma, tak si pri dietati najde na neho cas a proste celkovo komunikacia medzi nimi funguje aj s dietatom.
@junova viem,o com hovoris.akurat ze moj syn ma uz tri roky.a robi to iste.aj preto sme navstivili centrum pre vyvoj.zatial sme vsetci na vazkach,ma opozdeny vyvoj reci atd.takze je to velmi,velmi,velmi tazke.ja hovorim,ze do 2roku boli anjeli a potom obrat,ale ze totalny.my sme chceli mat stvrte ked nastupia do skoly.ale po tomto sme tiez stopli taketo plany.uz len chodit s nimi na logopediu,pediater,audiologia,teraz nas cakaju pecenove testy atd.a popritom mame este dve dcerky,ktore tiez potrebuju pozornost.preto vzdy pisem zenam,pestujte si ten vztah.co do neho vlozite,to sa vam v krize stonasobne vrati.a tiez si vsimat svojho chlapa este pred narodenim dietata.ak tipuje,bude tipovat aj po potom.ak vas udrel,udrie aj potom.ak podviedol,spravi to casom zas.a mozno nie.ale lepsie je pocuvat mozog ako srdce.ale na to clovek tiez pride casom.nadhlad a logika (pravdepodobnost situacii,akcia-reakcia) mi uz velakrat zachranil kozu.
@ritusuk To máš pravdu, keby muž pri mne nestál, tak som úplne vyhorena. Ešte dobre, ze sme synceka mali po 4 rokoch. Dcéra ako 2 - ročná už rozpravala básničky a pesničky. Bola veľmi šikovná. A čo zistili tvojmu synovi? Môj vie ukázať pápá, aký bude veľký, varila mysicka kasicku, ako robí mačka a pes. Ale je veľký nervak. Už sa teším, keď syn podrastie a budeme chodiť na výlety. Ja tiež nechápem, keď si ženy myslia, že chlap sa po svadbe zmení k lepšiemu.
uff, niekedy ked tu citam prispevky, tak sa zasmejem, zacudujem, poucim, zamyslim ale obcas naozaj znechutim. V praci mame taky slogan ''nie je tak dolezite co povies, ale ako to povies'' a niekedy mi to tu pride, ze popri konikovani si tu niektore vysivate kozuch z dalmatincov. 😅
Tu nejde o to ci je niekto skaredy alebo zavistlivy, ani nie je nic na troche objektivnej kritiky, ale treba dat pozor kedy sa tie ironicke komentare uz menia na vyslovene zle. Nemyslim, len v tejto teme, ale je tu taky stupnujuci sa trend.
@junova Chápem ta, moj mladší bol presne taký ako tvoj malý, neboj sa, ono sa to časom zlepší, u nás sa to začalo zlepšovat od 3 rokov, teraz má 4 roky a už je totálna pohoda oproti tomu, aký bol ked mal tak 1-2roky. Vie sa aj teraz nahnevat, ale je to ozaj už len občas. 😉 Drž sa.

@ritusuk
@mima4 Ja tiež patrím k ženám, ktoré sa majú rady a ktoré sa aj napriek tomu, že sú na materskej o seba starajú a venujú sa manželovi. Ale je rozdiel mať dieťa kludne a uplakane. Prvé sme mali dobré, urobila som si počas materskej vysokú školu aj vodicak. Pri druhom som sa prvý rok stihla ráno obliecť a umyť zuby a uz plakal. Prvé štyri mesiace mal koliky, potom plakal kvôli zubom. Večne na rukách, večne nalepený na prsníku. Svokra nezije, mama žije ďaleko od nás. Je to veľmi ťažké, keď vám nikto okrem manžela nepomôže. Tiež by som rada s manželom niekam vybehla, ale nemá mi kto postrazit deti. Týmto sa nesťažujem, len konstatujem. Už je to lepšie, ale stále je dosť uplakany.