icon

Pozvali by ste na oslavu svokru, ktorá kritizuje vaše bývanie?

11. aug 2026

Nase dieta bude mat narodeniny. Nasich zavolam na tortu, ale svokre som povedala, ze sa zastavime s tortou poobede u nich. Nech nic nechysta, ze tortu a dake vody/chrumky prinesieme. Prerabame dom a po kazdej jej navsteve ma boli brucho. Vsetko skritizuje. Kazdu pavucinu najde. A okomentuje. Zostala zarazena, ked som povedala, ze neoslavujeme. Ved neoslavujeme, iba nasi dojdu na tortu a kavu. Mam taky divny pocit. 🤦‍♀️😕

Strana
z2
autor
Včera o 08:11
@biba_18

alebo začnite riešiť narodeniny niekde v reštike. že oslávenec si vyberie reštauráciu kam chce ísť ... raz za rok to prežijete hádam, aj kebyže si vyberie mcdonald alebo pizzu... a kávičky a tortičky už jak príde ...

@biba_18 mame viac deti🙂

biba_18
Včera o 08:13
@anonym_autor

@biba_18 mame viac deti🙂

@anonym_autor tak 3x do roka ... je tam toho ... a každé dieťa predpokladám že má iné preferencie na oslavu ...

motylik2559
Včera o 08:18
@anonym_autor

@anonym_9f8452 ved budu spolu. Tiez maju pekny vztah. Len nepride ona k nam, ale my k nej.. 😁

@anonym_autor Autorka sice uz som ti sem napisala svoj nazor a za nim si aj stojim. Myslim si,ze ked ste uz aj tak rozhodnutí (podla mna spravne), tak nemusis pytat rady od zien. Ano raz ked budete mat prerobene a pride k vam by bolo fajn jej povedat,ze je to tvoja domacnost a ze jej to nerobis ani ty. Avsak kym prerabate je dobre,ze si to vymyslela takto. Navyse co sa tam budes s nou dotahovat za slovicka pred detmi a tvojimi rodicmi? Naco...Ked budete mat prerobene a nebudu tam tvoji rodicia si ju zavolas bokom a slusne jej to povies bez emocii. Netreba tento rozhovor silit hned aj zaraz, lebo niektore ti povedali. Neskazis malemu "oslavu", uvidi babky z oboch stran tak ci tak. Tu dostanes rady a polovica zien by si sama nevedela dat rady a druha polovica by to v tichosti pretrpela aj keby nemusela lebo predsa su velke a "patri sa to" (pritom co "sa patri" nema ziadnu mierku ani definiciu, pretoze u kazdeho je ta latka inde). Uz to nechaj tak, rozhodnutí ste, manzel je s tym ok, viac pre tento krat nemas co riesit a v buducnu po prerabke jej to slusne vysvetlis, ked pride len ona k vam🙂

anonym_065469
Včera o 08:36
@anonym_autor

Dakujem za podporu. Jasne, ze oslavenec pojde k babke s nami.. kvoli mojmu psych.zdraviu mi to pride najrozumnejsie riesenie. Muz s tym je ok, pozna svoju mamu a aj ked si z jej reci nic nerobi, vie, ze mne vadia...

@anonym_autor ja ta uplne chapem a dobre robis , moji svokrovci z panelaku boli jediny raz u nasich v modernom novom dome a tiez debilne kriticke reci.Uz ich viac nikdy nepozvali a to boli ludia 65+.Takze to nie je o veku ,jednoducho nebudem volat k sebe niekoho ,kto nema ani zakladnu uctu a slusnost na navsteve.

anonym_751a09
Včera o 08:58

Ja ta chápem , moja mama je niečo podobné
oslavu nerobime uz 2 roky pre rodinu , muž je doslova alergicky na ňu nevie pochopiť že jedným uchom dnu a druhým von
vždy na narodky ideme na celý deň preč
doma domá tortu a darčeky

beata_k
Včera o 09:35
@anonym_autor

@beata_k ake nezhody. Moze si za to sama. Ja to uz nebudem tolerovat. Konecne som si nastavila hranice. Preco mam vo svojom dome tolerovat osobu, ktora mi byvanie ktitizuje, gula ocami, ochka.. madam dokonala..

@anonym_autor Aby ta brucho nebolelo. Preto sa musis ju naucit ignorovat. Muz ti asi nebude tolerovat uplne odstruhnutie od rodiny

autor
Včera o 10:56
@motylik2559

@anonym_autor Autorka sice uz som ti sem napisala svoj nazor a za nim si aj stojim. Myslim si,ze ked ste uz aj tak rozhodnutí (podla mna spravne), tak nemusis pytat rady od zien. Ano raz ked budete mat prerobene a pride k vam by bolo fajn jej povedat,ze je to tvoja domacnost a ze jej to nerobis ani ty. Avsak kym prerabate je dobre,ze si to vymyslela takto. Navyse co sa tam budes s nou dotahovat za slovicka pred detmi a tvojimi rodicmi? Naco...Ked budete mat prerobene a nebudu tam tvoji rodicia si ju zavolas bokom a slusne jej to povies bez emocii. Netreba tento rozhovor silit hned aj zaraz, lebo niektore ti povedali. Neskazis malemu "oslavu", uvidi babky z oboch stran tak ci tak. Tu dostanes rady a polovica zien by si sama nevedela dat rady a druha polovica by to v tichosti pretrpela aj keby nemusela lebo predsa su velke a "patri sa to" (pritom co "sa patri" nema ziadnu mierku ani definiciu, pretoze u kazdeho je ta latka inde). Uz to nechaj tak, rozhodnutí ste, manzel je s tym ok, viac pre tento krat nemas co riesit a v buducnu po prerabke jej to slusne vysvetlis, ked pride len ona k vam🙂

@motylik2559 dakujem🥰❤️

autor
Včera o 10:57
@beata_k

@anonym_autor Aby ta brucho nebolelo. Preto sa musis ju naucit ignorovat. Muz ti asi nebude tolerovat uplne odstruhnutie od rodiny

@beata_k ake uplne odstrihnutie? My tam chodime. Aj vcera sme boli... 🥰

anonym_e7a86f
Včera o 11:07

Myslim, že tu sa nemusíš ospravedlňovať. Ja sa v tom čo píšeš úplne vidím. Nik nechodí v tvojich topankach, zjavne nič také nezažili čiže rob ako cítiš. Spravila by som to isté.
Plne ťa podporujem ❤️

autor
Včera o 11:13
@anonym_e7a86f

Myslim, že tu sa nemusíš ospravedlňovať. Ja sa v tom čo píšeš úplne vidím. Nik nechodí v tvojich topankach, zjavne nič také nezažili čiže rob ako cítiš. Spravila by som to isté.
Plne ťa podporujem ❤️

@anonym_e7a86f dakujem.dnes som s tym uz ok😁💙

letfenixa
Včera o 12:05
@anonym_autor

@anonym_d4a876 neviem byt taka. Som slusna. A hlavne, nie som monk. Ja to ozaj nevidim. Ona je monkova zena. Denne upratuje, vysava. Nevari. Nepecie. Ja som ina. Zalezi mi na domacej strave a radsej nepovysavam.

@anonym_autor tak buď sama sebou. Mňa takto kritizuje moja mama. Na pavuciny jej poviem buď, že je to halloweenska výzdoba alebo že ich máme preto, aby sa do nich muchy chytali.

anonym_8f4c76
Včera o 12:10

@anonym_autor Veľmi dobre ideš na to.Nemozes chcieť vyhovieť svokre alebo druhému viac ako sebe.Mozno občas,ale nie dlhodobo.Ja som to skúšal 20 rokov vyhovieť svokre a ustupovať v rámci dobrých vzťahov,ale aj toto ma priviedlo k vyhoreniu.
Dávaš jej hranice, robíš to dobre.Verim tomu, že si ju vážiš,ale hovorím odtiaľ potiaľ.Hranice bez výčitiek.

negymama
Včera o 19:01

Autorka a co tak trochu asertiitz a uprimnosti voci svokre.
Svokra sa nerozpakuje povedat svoj kritickz nazor na tvoju domacnost, tak podobne uprimna /slusne/ bud aj ty.
naco sa skryvas za nerobenie oslavy? to sa budete cely zivot zatajovat a hladat doodz aby vas svokra nenanvstivila?
Normalne jej povedz, ze preto ju nepozyvate, lebo ti vadi jej neustala kritika na vsetko co mate v dome, a ze ti tym kazi naladu.

anonym_4304a4
Dnes o 01:23

@anonym_autor u nás sú vzťahy so svokrovcami ok ale tiež prerábame dom takže ak deti oslavujú robíme oslavu doma iba pre nás a k svokrovcom potom prídeme s tortou a balónmi. ale my k nám nikoho nepozyvame

autor
Dnes o 07:35

@letfenixa xi xi.vidis.mna take nenapadne.urazim sa a stiahnem..

autor
Dnes o 07:36
@anonym_8f4c76

@anonym_autor Veľmi dobre ideš na to.Nemozes chcieť vyhovieť svokre alebo druhému viac ako sebe.Mozno občas,ale nie dlhodobo.Ja som to skúšal 20 rokov vyhovieť svokre a ustupovať v rámci dobrých vzťahov,ale aj toto ma priviedlo k vyhoreniu.
Dávaš jej hranice, robíš to dobre.Verim tomu, že si ju vážiš,ale hovorím odtiaľ potiaľ.Hranice bez výčitiek.

@anonym_8f4c76 dakujem.ja ju mam aj rada, ale kritika od nej boli.. a este na oslave? Dakujem. Neprosim...

autor
Dnes o 07:37
@negymama

Autorka a co tak trochu asertiitz a uprimnosti voci svokre.
Svokra sa nerozpakuje povedat svoj kritickz nazor na tvoju domacnost, tak podobne uprimna /slusne/ bud aj ty.
naco sa skryvas za nerobenie oslavy? to sa budete cely zivot zatajovat a hladat doodz aby vas svokra nenanvstivila?
Normalne jej povedz, ze preto ju nepozyvate, lebo ti vadi jej neustala kritika na vsetko co mate v dome, a ze ti tym kazi naladu.

@negymama ano.suhlasim.pomaly sa ucim asertivite...❤️

Strana
z2