icon

Prababka nechce vidieť pravnúča

8. jan 2022

Dobrý večer,
ako by ste zareagovali, keby Vaša babka nechce vidieť Vášho syna?
Malý bude mať 10 mesiacov a ešte ho ani raz nevidela, najskôr že nepovolia návštevy v nemocnici (povolili mi ich), potom že cez šestonedelie sa to nepatrí, potom že malý je maličký, na krstiny neprišla, lebo si zase niečo vymyslela, detto Vianoce a Nový rok, že ona sa bojí že od nás dostane covid. Pritom my sme zaočkovaní, skoro nikam nechodíme, ja som s malým doma a muž má HO, sme ochotní sa kvôli nej otestovať.
Ona je najväčšia antivaxerka akú poznám, zdieľa statusy na fb a robí hanbu, nechodila ani na povinné testovanie, chodí po obchodoch a po kávach ku kamarátkam a do kostola a nie že by sa bála, že ona nakazí malého, ale tvrdí že my nakazíme ju.
Mne je to hrozne ľúto lebo je to jej prvé pravnúča a nehovorím že sa treba teraz nasilu stretávať, ale je hanba že malého ešte ani raz nevidela a býva od nás doslova dve ulice, on rastie ako z vody a nebude mať s ňou vytvorený žiadny vzťah.
Ja som to chápala a nenútila som ju ani som nijako na ňu netlačila len som bola sklamaná, ale teraz som nahnevaná na ňu asi najviac na svete, lebo k nám na hodinu na návštevu nepríde, vyhovárala sa do telefónu a potom mi povedala mama, že odišla so skoro celou rodinou a známymi do Tatier teraz keď je tam ľudí ako nas*aných do nejakého penziónu a nechápem ani ako ich tam pustili, lebo nie sú zaočkovaní a behajú tam po bazénoch s to jej nevadí, ale od nás covid dostane.
Mám pocit, ako by sa covid stal len výhovorkou na všetko, pritom ja som s ňou mala vždy pekný vzťah nepohádali sme sa ani sa nič nestalo a nechápem prečo malého aj nás odmieta a nechce nás ani vidieť, ona sa správa ako keby bolo všetko v poriadku a len si vymýšľa výhovorky a nechce mi povedať čo sa stalo.
Ďakujem za prečitanie a reakcie

Strana
z2
elizabet173
8. jan 2022

vôbec by som to neriešila, bábätku je to fuk, ona nemá záujem, je to jej rozhodnutie a vy to prežijete

markaterka
8. jan 2022

Keď nechce tak nechce. Neprinútis ju nijako. Moju neter (11rokov) jej prababka ešte nevidela, lebo nemá tú potrebu.

zooeynka
8. jan 2022

Prababka to ma hlboko v rici...uz videla svoje deti, vnucata a teraz este pravnucata? Chapem ze radsej ide na wellnes, len nechapem ako sa tam ako nezaockovana dostala....

dzulli1980
8. jan 2022

No ja by som ju teda o to neprosila a vôbec by som sa kvôli tomu psychicky nezožierala ... moja svokra nevidela dcéru - svoju vnučku vôbec, malá bude mať 6 rokov a mám to hlboko vieš kde ... môj a dcérin život nepadá a nestojí na jej záujme.

pribinak
8. jan 2022

Nechaj tak. Láska sa vynútiť nedá. Pri takejto starkej by som sa ja bála, že ona nakazí dieťa a nie naopak

simca06022011
8. jan 2022

Neries, ked ho nechce vidiet, tak nechaj ju tak. Ja by som jej uz davno povedala, ze sa moze hanbit, ze si pravnuca este nevidela a ze ju viac volat nebudem a prehovarat na navstevu, ked chce nech sa ozve.

jana_eyre_2
8. jan 2022

To je fakt smutne, že sa takto dokáže chovať žena v rokoch, od ktorej ocakavas životnú múdrosť získanú vekom.. no nie každý tu múdrosť získa.. chápem že ťa to mrzí tiež by ma to mrzelo.. ale nevadí, zaobidete sa bez nej.. ja mamu nemám už takmer 18rokov, babka mi zomrela pred 17timi rokmi.. deti ich nikdy nepoznali.. je to smutné keď niekto žije a nemá záujem...ale je to jej chyba nie vaša...

danieli
8. jan 2022

Po lopate si skusala? Babka este ste nevideli prve pravnuca, boli ma to aj hneva, prajem si, aby ste sa aspon spoznali.

evica17
8. jan 2022

Je to asi tazke, ale neries to. Kto.ma zaujem, sa stretne a bude tu pre tvoje dieta a kto nie, neprinutis ho. Len je to potom take, ze ked dieta uz bude vacsie a bude sa pytat, tak tazko vysvetlit, ze nanho prababka,/iny clen rodiny sral a ani ho vidiet nechcel, tak aby to.dieta nebolo smutne z toho. Asi.len daco vymysliet.
A u nas krsny maleho ho videl.na kratinach, lebo musel. Ale inak 0bodov.

klarolinne
8. jan 2022

Mne je to ľúto, určite to aj teba mrzí. Na druhej strane, keď beha babka hore dole po kamarátkach a výletoch, tak by som ju nechcela vidieť ja, ak sa ozve.

gelifil
8. jan 2022

Chodi nakupvat , na wellness a robi hanbu??Neockovana?Nevymyslas si tak trochu?😉

zuzki1
8. jan 2022

Je to zvláštne ale Nesil to, nerieš to az tak , možno ju ešte par krat zavolaj alebo sa choďte častejšie prejsť s kočíkom okolo jej domu keď býva o dve ulice ďalej a len tak zazvon a pozdrav … ťažko povedať co týmto starým ľuďom behá po rozume niekedy
A koľko ma rokov ? Možno už si vzťah aj nestihne až tak utvoriť kým vaše dieťa vyrastie ona už tu nebude … my mame deti 5r a 2r a majú prababky jedna ma 97 a druha 85 síce vitálne a žiadne ťažké zdravotne problémy ale keby sa im niečo teraz stalo 2r dcera si ich isto až tak nebude pamätať . A je vidieť na nich že chcú svoj kľud , to len na kávu k ním a rýchlo domov, a k nám na návštevu isto neprídu , jedine my k ním

mattkapd
8. jan 2022

Moja babka ma 8 právnucat a 9,10 na ceste.. Vzťah nemá ani s jedným ale neberiem to nijako.. Proste ani moje deti keď vyrastú nebude zaujímať moja babka..

tayla
Odpoveď bola odstránená
ninusa221
8. jan 2022

@tayla tak predstav si že ženy okolo 70 ky chodia aj na dovolenky a na vylety… moja starka ma 70 opatruje jednej rodine deti chodi po dovolenkách po welnesoch. A prerobila si nakomplet byt.. takze bie kazda babka sedi doma a kuka telenovelu a všetko ju bolí.. a nie každa žena v dnešnej dobe rodí po 30.

loliki
8. jan 2022

Netráp sa, tvoj syn nebude chcieť mať s prababkou veľmi dôverný vzťah. Vôbec mu nechýba ku šťastiu. Jemu stačí, že má Teba. Ale ak chceš, aby sa zoznámili, zazvoň u prababky, veď Ty k nej máš presne tak ďaleko ako ona k Tebe. Či? A úprimne, takéto extrémistky mi vôbec nechýbajú, ani by som netrvala na vytváraní vzťahu. so synom.

ankare
8. jan 2022

Je to smutné, ale Ty s tým neurobíš nič.je to jej vôľa, neprinútis ju.
Ak sa pôjdete kocarovat, kruzte okolo jej domu, možno ju stretnete na ulici a tam sa nemusí báť,že dostane kovid od Vás. Drž sa!

tayla
Odpoveď bola odstránená
malinka158
8. jan 2022

Nechapem naco sa jej tolko vnucujes. Jednoducho nema zaujem a hotovo. Neries babku, ak si chce uzivat wellnes tak nech si uziva. Je to jej zivot.
Moja babka, otcova mama nemala o nas nikdy zaujem a sme tu, prezili sme aj bez nej😉

tosomja
8. jan 2022

Nechce nechce, jej škoda.
Moja mama sa tiež nejde pretrhnut. Sestra ma 3rocnu a ospevuje ju ako keby neviem z akého zlata bola...a moje deti videla v obchode aj to v kočíku a respirátor aj cez oči 🤷‍♀️ a keď sme tam chceli ísť, tak raz korona, karantény.. Asi 10x dookola, až som povedala, že majú dvere otvorené a stále som doma, tak môžu prísť, keď chcú. Este u nás neboli...Syn bude mať 2 roky a nevidel ju. Keď sa narodila dcéra, ani nenapísala.
Na vianoce som sa už ani nechystala k nej, lebo poznám výhovorku. Neriešim. ale je to moja mama a stále bude.

desore
8. jan 2022

@mattkapd Nevadi jej tvoj manzel?

matovicova
8. jan 2022

Myslím, že tvoja prababka úplne podľahla konspi webom... Tam sa totiž píše, že najväčší roznasaci sú práve ockovani. Mení sa im krv a myslenie, treba sa im vyhýbať. Neuveriteľné však, ale bohužiaľ je čoraz viac ľudí, ktorí tomuto veria...

madeline1
8. jan 2022

A co tak jej ho ukazat cez messenger?

Ak osobne nechce, tak to akceptuj, ma pravdu, ze sa moze nakazit a znasala by to zdravotne horsie nez ty. Darmo budes hovorit, ze si doma, aj v obchode, aj u lekara, aj inde kam bezne chodis sa mozes nakazit...este budete mat prilezitost sa vidiet. Zatial babke posielaj fotky, pripadne skuste videohovor.

evaachesa
8. jan 2022

@matovicova ja si tiež myslím že na 99% sa ich bojí kvôli tomu že sú zaočkovaní 🙄

cervenaruza123
8. jan 2022

Neviem kolko ma prababka rokov... My sme si dali zalezat, aby kazda prababka nasu dcerku videla. Jedna od dojatia plakala, druha sa ledva pozrela a zacala sa lutovat a stazovat sa na svoj zivot, ako vzdy. Myslim, ze je to proste tym vekom. Uz ma svoje trapenia, ktore my mladi nepochopime a ktovie ako rozmysla, rada sa stazuje, rada sa lutuje a nechava sa chvalit, ako vsetko super zvladla za cely zivot. Velmi sa tesila, ze dieta mame, stale vymenuvava kolko uz ma tych potomkov a ci sa tomu da verit, ze tolko ma, do poctov vsetkych zahrna, ale uz kazdemu venovat pozornost ci sa nadchynat, to uz nedokaze. Podla mna je to nad jej sily jednoducho. Privela babatiek videla, zo vsetkych sa rozplyvala, pre nu bola vacsia novina, ked zistila, ze budeme mat dieta alebo ze sa zdrave narodilo ako to, ze realne ho vidi.

andreatytler
9. jan 2022

Viem, zaboli to. Je to cudne, najma ak ste vy dve mali dobre vztahy. Tym ze nema zaujem vidiet dieta, akoby vravela, ze naraz stratila zaujem aj o tvoj zivot a to boli. Ale zivot je niekedy pes. Ja som tak ozelela najlepsiu kamosku. Tiez som myslela ze bude prva, kto pride na navstevu po tom ako sa nam narodil syn. On ma uz 2 roky a este ho nevidela. Uz to neriesim.

elizabet173
9. jan 2022

@madeline1 prečo by jej mala posielať fotky a ukazovať dieťa cez messenger, keď ich má prababka hlboko v paži?

madeline1
9. jan 2022

@elizabet173 pretoze prababka ich urcite nema v pazi, jednoducho je tu pandemia a covid mozu prenasat aj zaockovany bezpriznakovy, co by ale prababka tak lahko prekonat nemusela.

kaktus87
9. jan 2022

Možno kvôli tomu ako sa o nej vyjadrujete, že robí hanbu a ohovárate ju, že nechodila na testovanie (ktoré mimochodom nebolo povinne a pre seniorov už vôbec nie). A asi sa vás boji, kvôli tomu, že ste zaočkovani.

elizabet173
9. jan 2022

@madeline1 prečítaj si ešte raz úvodný príspevok, prababka sa nijako neizoluje, iba nemá záujem vidieť bábätko a obavu z nákazy má ako celkom fajn výhovorku. Tak isto sa môže nakaziť kdekoľvek, kde chodí

Strana
z2