Kedy sa dáva darček na krstinách?

9. jún 2022

Chystame sa prvy krat na krstiny. Mam 2 otazky, a budem rada, ak mi poradite. 1) darcek sa dava pred kostolom pred krstinami, alebo az po krstinach pred kostolom, alebo az v restauracii na oslave?, 2) Co sa povie rodicom babatka pri davani darceka? Blahozelam?

motylik273
9. jún 2022

Ja som davala pred krstinami teda pred “obratom” ci ako sa to nazve este sme sli k nim domov na kavu a spolu do kostola. A nehovorili sme nic len ako pripitok na oslave bolo ze aby bolo babatko zdrave .

zuzinka888
9. jún 2022

U nas po krstinach sa dava dietatku krizik na čelo so slovami: Vitaj medzi nami( Božie dieta) A popraje sa mu zdravie stastie a nech ho Pan Boh ochranuje a sprevadza po cely zivot. Darcek sa dava az doma. Nebudes predsa pred kostolom mávat obalkami alebo vytahovat darcekove tasky.

autor
9. jún 2022

@zuzinka888 Nakolko sa k nim domov nepojde, tak teda je vhodne dat darcek az v restauracii?

jaskolka
9. jún 2022

Keď idete rovno na do kostola, tak darček dáte v reštaurácii na hostine. Určite nie v kostole.

zuzinka888
10. jún 2022

Ano v restike. Ako ket idete oslavovat dospeleho. RODIČIA BABATKA BY TA MALI PRIVITAT U MAS TO ROBIA S BABOM NA RUKACH KOLI TOMU KRIZIKU A DAS IM DARCEK ALEBO OBALKU. Dava sa darcek aj rodicom- flasa vina, cokoladka kava. Alebo vtipny darcek napr stuple do usi osviezovac vzduchu, ...my sme dostali aj respiratory a gumene rukavice( ockovi na prebalovanie) bolo to davno pred coronou- a vyuzili sme ked prisla. Ale to davaju skor kamarati. Neviem aky vztah mas k rodicom a babatku.