Prababka nechce vidieť pravnúča
Dobrý večer,
ako by ste zareagovali, keby Vaša babka nechce vidieť Vášho syna?
Malý bude mať 10 mesiacov a ešte ho ani raz nevidela, najskôr že nepovolia návštevy v nemocnici (povolili mi ich), potom že cez šestonedelie sa to nepatrí, potom že malý je maličký, na krstiny neprišla, lebo si zase niečo vymyslela, detto Vianoce a Nový rok, že ona sa bojí že od nás dostane covid. Pritom my sme zaočkovaní, skoro nikam nechodíme, ja som s malým doma a muž má HO, sme ochotní sa kvôli nej otestovať.
Ona je najväčšia antivaxerka akú poznám, zdieľa statusy na fb a robí hanbu, nechodila ani na povinné testovanie, chodí po obchodoch a po kávach ku kamarátkam a do kostola a nie že by sa bála, že ona nakazí malého, ale tvrdí že my nakazíme ju.
Mne je to hrozne ľúto lebo je to jej prvé pravnúča a nehovorím že sa treba teraz nasilu stretávať, ale je hanba že malého ešte ani raz nevidela a býva od nás doslova dve ulice, on rastie ako z vody a nebude mať s ňou vytvorený žiadny vzťah.
Ja som to chápala a nenútila som ju ani som nijako na ňu netlačila len som bola sklamaná, ale teraz som nahnevaná na ňu asi najviac na svete, lebo k nám na hodinu na návštevu nepríde, vyhovárala sa do telefónu a potom mi povedala mama, že odišla so skoro celou rodinou a známymi do Tatier teraz keď je tam ľudí ako nas*aných do nejakého penziónu a nechápem ani ako ich tam pustili, lebo nie sú zaočkovaní a behajú tam po bazénoch s to jej nevadí, ale od nás covid dostane.
Mám pocit, ako by sa covid stal len výhovorkou na všetko, pritom ja som s ňou mala vždy pekný vzťah nepohádali sme sa ani sa nič nestalo a nechápem prečo malého aj nás odmieta a nechce nás ani vidieť, ona sa správa ako keby bolo všetko v poriadku a len si vymýšľa výhovorky a nechce mi povedať čo sa stalo.
Ďakujem za prečitanie a reakcie
@pieksamaki presne tak, keby chcela, ta sa s nimi stretne aspoň vonku na prechádzke
Hlavne, ked o nej vypisujes, ako vam robi hanbu, asi nema velmi chut sa stretavat...
Vobec by som sa nad tym nepozastavovala. Napisala by som je SMS (alebo na FB ked je na nim taka akčná 😅) normalne, ze ked bude mat chut Vas vidiet, tak u vas ma dvere otvorene, ze nech sa zastavi na kavu, ze ju kedykolkvek radi uvidite. To je maximum co mozes urobit, nech vie, ze ty zaujem mas, viac urobit nevies 🤷🏼♀️(I ked….. obchody, kava, kamosky, tatry, bazeny, predpokladam, ze otestovat by sa nedala ked nechodila ani na povinne…. Neviem ci by mi az tak prekazalo, ze ku mne k dietatu nepride. Radsej ta prechadzka na vzduchu 🤨)
@desore moja babka ma 12 vnúčat.. Z toho 9 báb a 3 chalani.. Ani jeden z nás už nieje slobodný a ako vravím nemá záujem vidieť žiadne svoje pravnuca.. A je jej úplne jedno ci sú tie deti moje, sestry alebo sesternici.. Ale ja ju chápem lebo mňa moji prastarý rodicia tiež nikdy nezaujmali
Moj svokor sa absolutne nezaujima o svoje vnucata. Moje deti (16, 13) videl 2x v zivote, naposledy nahodou na svadbe pred 5 rokmi. S dalsimi vnucatami zije v 1 meste a vyslovene nechce. Nechce sa stretavat ani s vlastnymi detmi. Nic nespravis, musis akceptovat.
Mazda babka je in. Moje babky obe nas Mali ako vnucatka rady, cele leta sme boli u nich na prazdninach. Moj muz nic take nepozna.
Moja babka sa najviac tesi, ked prideme aj s nasimi detickami, druha by bola velmi stastna, keby SA pravnucatiek dozila, stihla Len prve a dala by nam vsetkym modre z neba. Na jej pohrebe si poplakal aj moj muz za nou.
On taku babku nemal a ta jeho nejako zaujem o pravnucata nema. Respektujem rozhodnutia oboch, je to ich vec.
@romanovic tu nenarobíš nič, fakt len akceptovať. A maj pripravený zoznam DSS aj telefónnymi číslami, keď bude on o pár rokov potrebovať pomoc. Potom môže zase on akceptovať, že na neho deti a vnúčatá kašlú.

Podla mna ma zivot uz uplne inde.....ja by som to neriesila....nemusi to ani mysliet zle. ...ale mozno jej fakt nezalezi....je to pravnuca.....covid ...necovid.....keby chcela...tak vas aspon pozdravi......neviem....kazdy tvrdime nieco ine...kazdy sme iny....ako seniorka si uz veri comu chce....a moze menit nazor aj kazdy den.....netrapila by som sa nad tym....