icon

Prastarí rodičia a rozmaznávanie

6699333
13. feb 2015

Baby chcem sa spytat su aj vaši stary rodicia respektive vasa starka na vaše deti taka ze nech sa naje ked jej chuti pritom predtým jedla a ona jej ponuka termix a ja ze nie veď jedlá bude jej zle nech sa nenapchava sladkým potom ja som ta zla mala sa na mna jeduje a papuluje a.moja starka sa len smeje a ked jej poviem nech jej dohovori tak o tom ani pocut lebo ze potom sa jej bude bat a nebude za nou chcieť ist ona ju vzdy prekrmuje ked som u nej aj zakazem ale neda si poved teraz predtým som sa tam neukazala s nou zo mesiac lebo sme mali niejaku potycku a som jej povedala ze ak to bude takto pokracovat tak sa tu zas niejaky cas neukazem aky mate na to nazor mne sa to vobec nepaci ze ma vobec nerespektuje

sunshineka
13. feb 2015

@6699333 nehnevaj sa,ale niektore ste na tie deti tak precitlivene,ze nechapem ako dokazete s partnerom vychadzat,ked takto malicherne na vsetko reagujete.boze moj no kolko tu bude prababka este na tomto svete?to si nemozu deti s nimi nechat pekne zazitky?pamatam ako nam babka vypekala buchty,sladke dobrotky ako sme hltali kazde jedno slovo a dakujem bohu,ze jej moja mama nebranila v tom.co by som dnes dala zato,keby moja babka zila a bola by pre moje deti to,cim bola pre nas.nech mu ponukne.pokial to nie je pred obedom,preco nie?s babkou sa dohodni,ze iba pred obedom nesmie,lebo potom by obed nezjedol.a ked obcas zhresi?no a co.

ivetlo
13. feb 2015

@6699333 By ma o zem hodilo keby som to zbadala. Proste ju tam nemôžeš potom nechať samú - bohužiaľ.

evelynm
13. feb 2015

ked bola moja dcera malicka, tiez som mala tendencie riesit taketo - z dnesneho pohladu hluposti. Dnes ale viem, ze je nieco ovela, ovela dolezitejsie , ako cokoladka, keksik ci texmix. LASKA. Stari, prastari rodicia mozu dat dietatu to, co my, rodicia nemozeme. Pocit vynimocnosti, rozmaznavanie, absolutnu pozornost. Maju na to ovela menej casu a aj moznosti, ako by chceli. Neblbni kvôli termixu, vaz si, ze ma kto rozmaznavat tvoje dieta.
suhlas s tym, co pisali
@sissy27
@staronova
@katika55

natalym
13. feb 2015

@evelynm Na to príde až vekom. Ja keď bola mladá, tiež som riešila takéto somariny, dnes to už neriešim, ale keby mi to vtedy niekto povedal tak mu dám aj po papuli. 😉

salamistka
13. feb 2015

tiež som to voľakedy brala príliš vážne, takže starí rodičia, všetci štyria, nakoniec núkali dcéru sladkosťami poza môj chrbát, lebo si mysleli, že ja jej doma nič nedávam a ona hladuje, rozhodne si myslím, že som v tom období preháňala so zdravou stravou...najviac mi ale vadilo, keď dcére núkala svokra svoj úžasný zákusok pred mojim obedom, takže malá už nechcela potom obedovať...teraz po X rokoch sa situácia o dosť obrátila, v prvom rade svokra má vnuka, ktorý sa chodieva hrať k nám a ja ho ponúkam sladkosťami, keď má chuť, nezakazujem mu ich, svokra mi síce hovorieva, aby som mu nič nedávala jesť, ale tak ona tiež nerešpektovala moju prosbu, aby dcére nedávala sladké pred hlavným jedlom...koniec koncov, moja dcéra sa naučila odmietať, keď sa ju svokra snaží vykrmovať a pravdu povediac, ani jej nechutí babkine jedlo...

m.i.r.i
13. feb 2015

ono toto tu bolo vzdy a aj vzdy bude..uz nasi rodicia robia vela inak a nam sa to nepaci, nieto este 2 generacie dalej...kazdy ma svoju pravdu a svoje presvedcenie co je pre dieta spravne, rozdiely su aj tu medzi mamickami v nasej generacii ale u tych starsich generacii je to este vyraznejsie a to aj tym, ze to nie su ich deti, ale vnucatka, pravnucatka..
Kazdopadne, vsetko je o komunikacii..a ked to nejde po dobrom, tak treba nejake opatrenia...nevravim extremy, ze starka, uz pravnucku viac neuvidis kym nebudes robit ako ja poviem, ale iste veci by platit mali..
stari rodicia su na rozmaznavanie ako sa hovori, ale kazdy si pod tym predstavi nieco ine...ja si pod tym ani nahodou nepredstavujem prepchavanie deti sladkostami ( co im skodi na zuby, na imunitny system, nerobi dobre navyky do stravovania atd) a tiez nie napriklad dovolovanie niecoho co moze zahrnat bezpecnost dietata...starki su vzdy benevolentnejsi ako rodicia, ale pravda je taka, ze ked sa potom nieco stane ( dieta boli brusko, ma pokazene zuby, nieco sa mu stane) tak nasledky znasaju deti a rodicia....stari rodicia nebudu ti co budu k dietatu vstavat ked bude vracat, nebudu s nim chodit po zubaroch ked budu mat kazy a nestravia cas v nemocnici ak budu mat uraz, lebo im dovolili nieco co maminka s tatkom nedovolia....rozumni stari rodicia chapu, ze rodic je ten, kto stanovi zakladne pravidla a strava k tomu urcite patri a rozumny rodic tiez uzna, ze stary rodic potrebuje vnucatku dopriad nieco co rodicia nie -- ale je to uz hoc aj to, ze mu venuju vela casu, ked rodicia su zaneprazdneni v praci, ze vnuca vezmu na vylety, ze sa s nim hraju hry na ktore mozno mamka s tatkom nemaju cas, ze babka upecie oblubeny kolac a ze vnucatka netrestaju, nekarhaju...nie su prisni atd...neznamena to, ze nemaju respektovat rodicov vnucat/pravnucat a strava je podla mna jedna s klucovych veci...

mihula
13. feb 2015

@gunner a co tak prestat sa rozculovat a hracky posunut detickam,ktorych rodicia na to nemaju .Aj vlk syty a aj ovca cela 😎

mihula
13. feb 2015

@asocial tebe starka nikdy nic nedovolila,ked rodicia zakazali?V tom pripade si bola o vela ukratena.Ale nic to prezila si a preto mas na to svojsky nazor

mihula
13. feb 2015

@6699333 este stale si nam nenapisala kolko ma starka rokov

6699333
autor
13. feb 2015

@mihula 72 neviem na co ti to je

asocial
13. feb 2015

@mihula dovolila..jedna aj druha..ale vzdy respektovali nasich..aj co sa vecierky aj stravy tyka...tu hovorime o malom dietati, kde sa este musi aka taka zivotosprava dodrziavat..
chvalabohu, moji st.rodicia nemali potrebu si nas kupovat a bojovat s nasimi, kto je lepsi...🙂 mimochodom, moj dedo aj starka ziju..a mame v rodine pekne vztahy

miku1
13. feb 2015

@ivetlo Normálne žasnem, aká hystéria sa dokáže spustiť kvôli nejakým termixom a keksom od starkej. Hádam si na to spomeniete, keď budete vy babky.

dhaarma
13. feb 2015

Skus sa povzniest..isty respekt by k tvojej vychove mat mali, ale podla mna vo vaznejsich otazkach...babky, prababky su tu na to aby ti dovolili to co ti rodicia zakazuju..mozno to pochopis az ked budes babkou 🙂 ale ja by som ti radila pre vseobecne blaho (nakoniec aj tvoje) povzniest sa nad tym

ivetlo
13. feb 2015

@miku1 Niekto to tu zase nepochopil. Kvôli tomuto tu niektoré ženy ani nepíšu. ☹

mihula
13. feb 2015

@natalym este že si prisla k rozumu 🙂

natalym
13. feb 2015

@mihula Vekom prídu zase iné otázky.

mihula
13. feb 2015

@asocial ako vies,že respektovali vasich?Ak si mala 2-3 roky nemozes si nic pamatat.A tu sa nehovori o tam,aby si stary alebo prastary rodicia kupovali male deti v rodine.Zakladatelka temy pisala,ze prababka ma 72 rokov-pre mna dost.Ved v dnesnej dobe zomieraju 60rocny ludia,ktory sa nedozivaju svojich vnucat,nieto pravnucat.Moja mamina zomrela v takom istom veku,nahle nik to nechapal.Co by som za to dala,aby zobrala pravnucku do narucia a tesila sa novemu zivotu.

liebling98
13. feb 2015

@6699333 moji synovia nemajú ani jedných prastarých rodičov, všetci zomreli dávno pred ich narodením. Dokonca majú len jedných starých rodičov, keďže moji rodičia už nežijú.
Závidím Ti, že Tvoja dcérka má prastarkú, ktorá ju miluje aj rozmaznáva.

miku1
13. feb 2015

@ivetlo Problém je skôr v tom, že každá očakáva názory na jej problém, a keď dostane iné než chcela počuť, tak sa jej to nepáči.

6699333
autor
13. feb 2015

@miku1 presne nazor na moj problem lenze problem nieje v tom.ze odopieram malej prastarku alebo ze mi vadi ze sa s nou hra ale je problem v tom ze ma.nerespektuje ked nieco poviem a ze si spravi aj tak po svojom aj ked ide o malej zdravie skoro kazda tu pise ze jeden termix nezaskodi ale asi si nikto necital ze jedla predtym a jasne som jej povedala ze uz jedla a to ma nema rozculovat dovi dopo

miku1
13. feb 2015

@6699333 OK. Tak sa rozčuluj a vyžívaj sa v tom, že sa môžeš rozčúliť. Som zvedavá, čo budeš robiť, keď nastanú skutočné a vážne problémy, to ťa potom rovno porazí?

natalym
13. feb 2015

@6699333 No a malá je tučná alebo má nejaký problém zdravotný, že ten termix nemôže? Však keď ho zje, to znamená, že sa jej zmestí. Deti ak niečo nechcú tak to nezjedia.

6699333
autor
13. feb 2015

A mna by zaujimalo ktora matka to tak robi ze dieta sa pekne naje hned na to mu da kekse chrumky a termix bože ved to nieje normalne dieta ma malý zaludok a je to preneho velka zataz ale vsak jasne budem len suhlasi aby sa starka nahodou nenahnevala a budem sa prizerat ako si dieta nici zdravie vsak je to prastarka ved nech si malu prekrmuje vsetko je v poriadku

natalym
13. feb 2015

@6699333 Keď sa to do nej zmestí tak nemá malý žalúdok. Keby to nevládala zjesť, tak by to nejedla, to si teda píš.

6699333
autor
13. feb 2015

@miku1 ja sa rozculujem 😀 ja som neni taky typ ze ma.rozhodia blbe pripomienky ludi ktorych nepoznam

natalym
13. feb 2015

@6699333 Vracia potom? Bolí ju brucho?

natalym
13. feb 2015

@6699333 Však keď si sem išla si musela vedieť, že sa budeš baviť s ľudmi, ktorých nepoznáš.

6699333
autor
13. feb 2015

@natalym ako vobec nechapem tvojej odpovedi

miku1
13. feb 2015

@natalym A sme doma🙂 Už sa používajú slová ako blbé pripomienky 🙂 No nie nadarmo sa vraví, na blbú otázku blbá odpoveď 🙂 Asi by sme sa mali prestať vyjadrovať, nezapadáme do tých správnych odpovedí 🙂

6699333
autor
13. feb 2015

@natalym tu nejde o to ci vracia ci ju boli brucho mas rada ked ta ľudia nerespektuju a pacilo by sa ti keby sa tvoje dieta jedovalo a papulovalo ti a druhy človek co to zapricinil sa.na tom smial?