Prastarí rodičia a rozmaznávanie
Baby chcem sa spytat su aj vaši stary rodicia respektive vasa starka na vaše deti taka ze nech sa naje ked jej chuti pritom predtým jedla a ona jej ponuka termix a ja ze nie veď jedlá bude jej zle nech sa nenapchava sladkým potom ja som ta zla mala sa na mna jeduje a papuluje a.moja starka sa len smeje a ked jej poviem nech jej dohovori tak o tom ani pocut lebo ze potom sa jej bude bat a nebude za nou chcieť ist ona ju vzdy prekrmuje ked som u nej aj zakazem ale neda si poved teraz predtým som sa tam neukazala s nou zo mesiac lebo sme mali niejaku potycku a som jej povedala ze ak to bude takto pokracovat tak sa tu zas niejaky cas neukazem aky mate na to nazor mne sa to vobec nepaci ze ma vobec nerespektuje
@jolly84 ano lenze ked som k nej prisla tak som.jej jasne povedala ze papala nechám ju tam ze odbehnem do obchodu a ked dojdem mala sa tam napchava keksami a potom jej este aj termix ponukne mala hrozne lubi termix takže jej ho nerobi problém zjiest ked ma plne brucho ale starkej som povedala ze nech jej da radšej banan alebo ine ovocie a nie ju napchava stále sladkostami to mi vadi
@6699333 a mne sa nepáči, ako vydieraš starkú... ona tiež vychovala deti a tuším prežili, keďže aj ty si na svete... koľko rokov má tvoja starká? ako dlho jej ešte bude dopriate užiť si vnučku, pravnučku? aby sa ti nestalo, že sa tam mesiac neukážeš z trucu a po mesiaci sa už nebudeš mať komu ukázať...
na vychovávanie sú rodičia, na rozmaznávanie starí a prastarí rodičia... pochopila by som, keby tvoje dieťa malo nejakú špeciálnu diétu (cukrovku, celiakiu a podobne) a to by nedodržovali, ale očividne máš zdravé dieťa, ktorému chutí jesť, tak nádych výdych, ešte raz a znova a užívaj si starkú aj ty... s tým termixom zas toľko škody nenapácha...
@sissy27 to mas pravdu jesť jej chuti ale doma sa napapa aj sladkost jej dam neni ukratena vobec o nic lenze moja starka ma zo.mna len posmech ona ju narocky vyprovokovala s tym termixom lebo este mala jej hovorila ze nebude nič papat ze papala doma a ona jej just na stol vylozi chrumky kekse a este aj termix vytiahne ona ma vobec nechce respektovat a takto je to aj ked pride sestra s malou jej sa tiez nepaci ako ju prepchava sprostostami
toto co je ake vydieranie. Si na to spomenies, ked budes mat Ty vnucatko a budes sa modlit,aby si ho dozila vyrast a vidiet ako robi prve kroky. Jasne,ze malu rozmaznava, ja nechapem co to mate. Ked chcete nejaku absolutnu poslusnost a vychovu podla seba mate si poriadit nemeckeho ovciaka. Takto bude trpiet jednak stary clovek, ktory to mysli len dobre a tiez dieta pride o chvile v jej pritomnosti. Okrem toho taka dobra starka je vzacnost, vies su aj take,co dieta odozenu a povedia,ze to nesmie,ze to je pre navstevu a pod. Ja som mala babicku rada a dodnes spominam na jej fajnove kolacky. Este ma stihla naucit piect 😉
@6699333 ake vydieranie! ja si myslim, ze stari rodicia aj prastari MUSIA respektovat rodicov. Ked raz rodic povie NIE, tak to plati.
Podla mna si jednala a jednas spravne.
Ja sa tiez snazim o urcite veci - stravovanie, spravanie..a keby ma niekto nerespektoval a kupoval si dieta takym sposobom, asi budem jednat rovnako ako ty...
@kiki68 ja nehovorim ze jej nemoze nic dat ale ze nech nerobi na protiven s tym nepoznas ju vobec ona je strašne urazliva ma sa mi lubit ze mala papa chlieb so salamou dopapa potom jej otvorí jogurt ten zjie dve lyzicky lebo uz nechce a este ked uz nechce tak aj tak jej strci kinder cokolady pritom mala vravi ze ju boli brucho je to normalne asi nie podla mna
@6699333 ok, ukrátená nie je a keď bude mať navyše tak je zle? prinajhoršom jej bude zle, tak jej povieš, vidíš, spapala si všetko čo si nemala, preto ťa teraz bolí bruško, nabudúce to nerob...nie je nad vlastnú skúsenosť, aj negatívnu... z termixu a pár sladkostí navyše ani neumrie, ani nepriberie... a hej, starká to robí TEBE naschvál, aby ťa porazilo od nervov, nerobí to preto, aby dieťaťu spravila radosť maškrtou navyše... aj teba tak rozmaznávala keď si bola maličká, rodičom natruc, nie tebe pre radosť... všetky babky a prababky to robia presne preto... 😅
moja dcéra už prababku ani pradedka nemá, ale som vďačná aj za ten krátky čas, ktorý im bol dopriaty... bodaj by mi ju ešte teraz mohli rozmaznávať...
na to sú starí rodičia aby vnúčatá rozmaznávali a sem tam sa s nimi aj pohrali.
myslim,ze ides velmi extremne na to. ked tak mozes povedat, ze kinder cokolady vezmete domov na cestu.
@6699333 ano, máš pravdu... ty si matka - kto je viac? nikto... nikto iný deti nikdy nevychoval, tobôž nie tvoja starká...
keďže starkú neprevychováš, tak máš asi nasledovné možnosti:
1. nenavštevovať starkú u nej, ale pozvať ju k vám
2. nedávať malej toľko jesť pred návštevou u starkej
3. naučiť si dieťa, aby si nezobralo od nikoho nič okrem teba
4. donekonečna sa urážať na starkú a hádať sa s ňou
@6699333 Starý rodičia sú na to, aby rozmaznávali. Tak nechaj malú aj starkú nech sa zo seba tešia, nech si malá starkú užíva. A pokiaľ malej chutí, tak nech je. Deti nie sú hlúpe a ak by fakt nevládala tak by nejedla. A nejaký ten termix, keks, alebo iná drobnosť jej neublíži. A vydierať starkú tým, že neprídeš k nej s malou, lebo urobila to alebo ono je podľa mňa dosť detinské. Inak plne súhlasím s tým, čo ti napísala @sissy27 .
@6699333 bože, vy tu riešite niekedy také sprostosti....čo budeš robiť, ked sa bude jednať o oveľa väčší problém.....za toto ja mám rada moju nevestu...nerieši sprostosti....aj ked sa jej spýtam či to-či ono vnuk môže, ona mi povie ---že áno, u babky môže...ved to nerobí každy den, od rána do večera.....
neviem ako stare mas dieta, ale ja osobne by som halo kvoli termixu nerobila....ani kvoli cokoladke a co ved to nema kazdy den...moja neje sladkosit ale ked bola babka s dedkom cez vianoce u nas a dali malej suhajdu som z toho halo nerobila...ved to nema kazdy den....babky su predsa na to aby rozmaznavali...sice som tiez svokre povedala ked dala malej brumika ze to nech jej uz nekupuje (odporucila jej to predavacka ze to deti miluju) ale nechala som malu nech si vezme odbalili ovonala a zjedol otec...ale cirkus preto robit a naco...
a plny suhlas @sissy27 a este jedna vec pride mi detinske takto sa vyhrazat babke alebo prababke , co by som ja dala za to keby moze byt mala viac s babkami a prababkami a keby sa bol malej dozil moj dedko a otec...vsetky termixy a kindercokoladky co by jej dali by som jej dovolila len za malu chvilku ...
Ja len jedno poviem, čo by som ja dala za to, keby moja starká rozmaznávala a vytešovala sa z mojich detí. Moja starká, ktorá bola pre mňa tá najlepšia na svete, tu už nie je 5 rokov. A druhá starká zomrela 5 dní po narodení mojej druhej dcérky... 😢 Takže za mňa, chápem, čo ťa trápi, viem, že to nahnevá... mňa niektoré veci tiež hnevali, ale teraz sa na ne pozerám s nadhľadom. A tiež si poviem jedno... ja možno raz budem tiež starká, babka a zrejme sa tiež nebudem chovať inak... to asi patrí k tomu. 😉
@6699333 Tak toto vie nahnevať, ale poradím ti. Písala si tu, že aj tvoja malá jej povedala že jedla a aj tak jej niečo stále núka a vykladá na stôl keksíky.
Urob to ako aj ja:
1. Buď tam choď tak, že malá bude mať ísť jesť, tak povedz prababke keď začne vyťahovať keksíky že nech jej urobí radšej chlebík alebo dá ten termix a bude mať stará osoba dušu na mieste. 🙂
2. keď máš malú najedenú tak zbal keksíky do tašky a povedz že ďakujete a malá bude papať keksíky keď bude na to určený čas alebo bude mať chuť aby ju nebolelo z prejedenia teraz bruško 🙂
Ty ju nechceš vydierať tým že tam nepôjdeš, ty len čakáš že ona konečne pochopí čo jej stále hovoríš a bude ťa rešpektovať. U nás tieto dve rady super zabrali. A prababka pochopila 🙂 🙂 🙂
Ako ja vôbec neviem cim moju starku ukracujem normalne sa s nou hra rozprava vestko ale toto ze.ju prepchava sa mi nepaci keby jej ponukne ovocie alebo da jej keksik pri odchode nic nepoviem ale toto ze jej este oznamim ze mala spapla kolienka s vajickom a este si zobrala na cestu jeden pagacik a ona jej just dovlecie chrumky a kekse a potom ju ponukne este termixom tak to ma nema vytočiť ved mi to pride ze ma berie jednym uchom dnu a druhym von ale kaslem na to aj lutujem ze som sem pisala
u nas to bolo tak, ze starki rozmaznavali...ALE jedlo do tohoto nespadalo.
kupili to, co by se my nekupili, vzali tam, kde by sme my nevzali, mohla byt dlhsie hore, pozerat telku...jedlo vsak bolo vzdy tak, ako sme sa dohodli.
nastastie, su to rozumni ludia a velmi dobre si uvedomovali, ze prekrmovanim dietatu len skodia, vôbec neplati to,z e len mu dobre chcu, ked donho natlacia kopec sra.iek sladkých 🙂 pardon za neslusne slovo, ale mne velmi vadi to, ze ved my len dobre chceme, preto kupime pol tony sladkosti. to uz je co za choru logiku ? 😀
@miku1 S týmto názorom maximálne nesúhlasím a priam ma vytáča keď počujem vetu : Starý rodičia sú na to, aby rozmaznávali. O tom nehovorte ani zo srandy. Vždy striezvosť v rozhodovaní a konaní. Detský rozumček na to s prepáčením ešte nemá. Oči by jedli ale bruško niečo iné. Tebe deti ešte asi negrcali z takých dôvodov o ktorých tu píše dotyčná.
Pozri, toto robi aj manzelova starka a ja? Ja neriesim,je to jej jedinal prastarka, je s nou tak 2 tyzdne do roka, tak isto neriesim ked to robi moja mama aj svokra, podaktore ste take haklive a silou mocou si chcete presadit svoje, ze mi az rozum zastava

@6699333 ak jej chuti, nech sa napapa. Môj si vie povedať nie. Som len proti, ak je to pred obedom. Podľa mňa nič zle nerobí......