Prastarí rodičia a rozmaznávanie
Baby chcem sa spytat su aj vaši stary rodicia respektive vasa starka na vaše deti taka ze nech sa naje ked jej chuti pritom predtým jedla a ona jej ponuka termix a ja ze nie veď jedlá bude jej zle nech sa nenapchava sladkým potom ja som ta zla mala sa na mna jeduje a papuluje a.moja starka sa len smeje a ked jej poviem nech jej dohovori tak o tom ani pocut lebo ze potom sa jej bude bat a nebude za nou chcieť ist ona ju vzdy prekrmuje ked som u nej aj zakazem ale neda si poved teraz predtým som sa tam neukazala s nou zo mesiac lebo sme mali niejaku potycku a som jej povedala ze ak to bude takto pokracovat tak sa tu zas niejaky cas neukazem aky mate na to nazor mne sa to vobec nepaci ze ma vobec nerespektuje
@6699333 Moja babka má 95 rokov a ked k nej prídeme prvé, čo sa opýta, či sme hladní a aj ked povieme, že sme jedli, už nakladá na taniere. 😀 Moj mladší syn je alergický na mlieko, takže nemože mnohé veci a babka je z toho akurát tak nešťastná, že mu nemože dať koláče a palacinky a ani ten spomínaný termix. Stále jej musím dookola vysvetľovať, že to nemože, ale už sa vždy opýta, či mu dačo može dať. No moj malý je slabý jedák a skoro nič u nej nezje, lebo ja varím zdravo a babka tradične. Mne nevadí, že mu dačo ponúkne, lebo on to väčšinou aj tak nezje, lebo je už naučený, čo može a čo nie. Neviem, kolko má tvoja malá rokov, ale ak sa nedá prerobiť babka, skús naučiť malú, že po obede može len jeden keksík napr. Dá sa to.
Ešte som zabudla, že som šťastná, že moje deti zažili aké super je to mať prababičku, ja som svoju priam zbožnovala, aj ked samozrejme ma pchala cukríkmi.
Malej som hovorila aby nic nepapala ked papala uz doma aby jej nebolo zle a ona ze nebude este starku s tym oboznamila a ona na just musela povytahovat a prave vtedy keď som sla do obchodu aby som nic nehovorila jak na protiven ona vie moc dobre co robi a ze ma s tym provokuje a potom sa bavi na tom ako sa jedujem
@janickacrazy
@6699333 Ja s tebou suhlasim. Mne by to tiez vadilo keby mi niekto vykrmoval deti. Ako mama mas pravo rozhodovat stravovani svojej dcerky. Je ine keby babka obcas nieco ponukla malej "aby to maminka nevidela" a podobne. Ale taketo prekrmovanie a ladovanie mnozstva sladkosti do dietata je nezdrave. Dieta ma velke oci a male brusko takze sa moze velmi lahko prihodit ze jej bude zle. A nechat dieta "ved nech ma svoju skusenost" ako...sorry ale dieta predsa nie je ziaden pokusny kralik. Cakat na to "kedy sa z toho pogrcka" aby starka pochopila ze takato "strava" malej skodi mi pride dost nezodpovedne. Rozmaznavat trochu mozu ale to s prepchavanim nema nic spolocne.
Btw. su rodicia ktori dietatu vobec nedavaju sladkosti - jedine ovocie do urciteho veku. Maju na to svoje dovody a maju pravo byt respektovani.
@petra7777 ked budem starka, resp. prastarka , budem respektovat rozhodnutia rodicov a nesnazit sa kupovat dieta ..somarinami...viem, ze taka nebudem...pretoze som taka povaha..a aj teraz som videla, ako mi liezlo na nervy mudrovanie svokrovcov a nasich...najma o veciach, o. kt.nemaju ani sajnu ( kojenie, strava, vztahova vychova..)..samozrejme, st. rodicia a prast. rodicia su na rozmaznavanie...to vsak nemoze byt zalozene na negovani vychovy a.principov rodicov🙂
@petra7777 Tvoja logika je neuveritelna. Takze klasicka stara mat moze dietatu ponuknut "pol deci" ( napr. becherovku na dobre travenie) alebo moderna babka hoci aj jointa pre veselu naladu, ale matka ( ktora to dieta vynosila, odrodila a vychovava ho), musi byt ticho, lebo tu v SR su stari rodicia na rozmaznavanie bez ohladu a respektu na nazor a priania matky.
A to tvoje : budes pod duchnou plakavat - dobre rano moja mila, zobudila si sa dnes do 2 mesiaca 15 teho roku 21. storocia, kedy inteligentne a svojpravne matky vychovaju svoje deti nie podla toho, co povedia babky tetky, ale podla seba.

Baby ja vôbec starkej nezakazujem jej dat niejaky ten keksik ale nie vsetko nakopyto nakolko uz predtym jedla doma to ma žerie najviac ze nevie respektovat aj moj názor musim respektovat len to co spravi ona a ked sa ozvem tak je zle ze jej nechcem dat ale ja jej chcem dat len trochu neskôr ked jej vytravi a toto nespravila prvy krat a potom pocuvat tie ustipacne reci okolo toho no koho by to bavilo