icon

Pre manžela - ty si smutný zo mňa a ja zase z teba

30. sep 2021

..Ty si smutný zo mna a ja zas z teba. vyčítaš mi, že som voči tebe ochladla, spýtal si sa seba prečo je to tak?

Mám pocit, že ti nie som dosť dobrá a mrzí ma to…

• keď som ohorela a bola som týždeň sama s deťmi, povedal si, že radšej domov ani neprídeš, aby si tiež neochorel. Predtým mi nikdy tak zle nebolo, veľmi by mi vtedy pomohlo ak by sa o mna niekto postaral alebo aspoň pomohol s deťmi
• tvrdíš, že som sebec, lebo som Vám upiekla koláč z hladkej múky a nie bezlepkovej - pritom bežne ješ pečivo - posledne som ti kúpila bezlepkove pečivo a nám rožky - ráno dcérka nemala čo jest, lebo boli fuč - tak kto je tu sebec?
• išli sme na 7-dňovú dovolenku, kde som bola 4 dni s deťmi sama, lebo ty si mal pracovné povinnosti a musel si odcestovať. Vopred som o nich vedela ale mali to byt 2-3 dni.
• Ty si na jednej dovolenke už bol a ideš na ďalšiu - na jachtu s kamarátmi kde si opäť oddýchneš - ja som chcela jednu posranú dovolenku na Slovensku - lebo som cítila, že sa ako rodina musíme uceliť. Opäť cítim, že je medzi nami priepasť
• Často mávam pocit samoty, Resp, že som na všetko sama a necítim tvoju podporu alebo aspoň uznanie
• vyčítaš mi, že som upnutá na deti, Resp sa môj život točí len okolo deti a domácnosti, však som na materskej! Čo mám ešte urobiť, aby som ti bola dosť dobrá? Tvoja feťácka sestra v noci uteká od detí za frajerom a pravidelne necháva deti na krku vašej mamy, toto rieš!
• okrem domácnosti som dva roky pomáhala otcovi s firmou - vybudovala som silný tím ľudí, ktorí časom fungovali aj bezo mňa - tá firma prestala upadať a ožila
• okrem domácnosti som ti pomáhala so zariadením našich dvoch apartmánov a sa starám o krátkodobé prenájmy na bookingu + fakturácie + prípadné problémy s chyžnými, a podobne. Vyhliadkovo sa idem starať budúci rok o 6 apartmánov, stále máš pocit, že sa točím len okolo hrnca a pocikaných plienok?
• vyčítaš mi, že ti nepomáham, pritom: ja som ti zohnala priestor na podnikanie asi na jednej z najlepších adries na Slovensku + pomáham ti vždy keď mám trochu voľného času (zriadenie detského kútika, grafika, kontaktovanie zahraničných výrobcov a podobne). Navyše máš môj commitment, že keď pôjde onedlho dcérka do škôlky, budem ti pomáhať viac
• vyčítaš mi, že som pribrala a mala by som sa o seba viac starať. Starám sa, akurát tá váha stojí - naozaj nemám energiu robiť po nociach sklapačky
• pre seba mi moc času neostáva, nesťažujem sa
• celá domácnosť je na mojich pleciach, od nakúpov potravín, až po uspávanie oboch dcér, nesťažujem sa.
• často ma porovnávaš s ostatnými ženami (Napr.susedami), ako to všetko lepšie zvládajú.
• keď som večer upratovala vybehol si po mne prečo búcham, snažila som sa byť tichšie.
• keď som další krát vybehla po 2 hodinovom uspavani z izby, že musím urobiť mlieko, aby dcérka zaspala tak si po mne vyletel, prečo behám a budím vás. Zas som bola vtedy sebec. bolo mi z toho smutno.
• áno, niekedy domácnosť nie je tip top ale cítim niekedy totálnu vyhorenosť
• vyčítaš mi, že ti nepomáham dokončiť dom, keď ale niečo objednám, tak je zas zle, že som objednala niečo čo nám nepasuje alebo je to technicky náročné urobiť
• pravidelne zabúdaš na moje meniny
• mal si veľký problém keď som si chcela kúpiť sušičku, ale nevadí ti, že ti vo dvore stojí športové auto, na ktorom sa nejazdí
• neustále mi niečo vyčítaš, mám pocit, že za každým tvojim problémom musí byt nejaký vinník, som z toho unavená. Mám pocit, že ti nie som dosť dobrá a mrzí ma to…
• keď som predčasne išla rodiť, bol si schopný mi ešte vyčítať, čo všetko som robila v tehotenstve zle (Napr strava), zatiaľ čo ja som bola roztrasená v sprche a plakala som, lebo som sa veľmi bála o maličkú - vtedy by mi skôr pomohla podpora ako výčitky
• počas rizikového tehotenstva keď som mala ležať 24/7 som čakala väčšiu pomoc od teba, je ťažké ležať keď máš ešte malé dieťa
• nemala som pocit, že by si sa na našu druhú dcérku tak tešil - bola som z toho sklamaná a smutná. Ešte aj v deň pôrodu si mal takú poznámku na maličkú, že som sa veľmi rozplakala. Osobne si myslím, že aj to je dôvod, prečo mi odišla plodová voda. Nikdy som ti to nepovedala, jednak, aby som ti niečo nevyčítala čo už nezvratiš, a jednak pre to, že aj tak by si si tvrdil, že to nebolo tým.
• stále ostalo vo mne semienko nedôvery keď som našla u teba obal z kondomu - vtedy som bola pol roka tehotná na rizikovom
• mohla by som pokračovať ďalej ale neviem, či to má význam. Aj tak si myslím, že keď toto budeš čítať tak to neprijmeš… alebo mi všetko vrátiš ako bumerang.

Beztak si veľmi dobrý človek, viem, že máš toho veľa a stále si nákladáš na plecia. Chápem, že si z toho nervózny, ale prestaň hľadať vinníka vo mne, pripadne mi neustále niečo vyčítať, zabíjaš vo nne všetko čo som k tebe cítila. Chcem, aby to bolo také ako predtým.

wayway
30. sep 2021

Ja by som mu to dala precitat presne tak ako to je. A viac uz nepis, nehovor, zmen svoj zivot! Myslim si, ze sa prilis snazis a nici ta to. Tvoj manzel si urcire najde cas na mensie ci vacsie radosti v zivote a tvoja radost je co? Naplnit nesplnitelne poziadavky? Vykasli sa na to a bud spokojna sama so sebou, lebo toho teda zvladas! Si sikovna zena. Pri malych detoch nikdy nebude uplny poriadok 24/7, to je normalne. Kde je tvoje stastie? Kedy ty mozes ist " na jachtu" a uvolnit sa, byt sama sebou a stastna? Najdi si ten cas, potom mozno budes ta usmiata spokojna zena...

acrobaleno
30. sep 2021

Čo takto nechať deti opatrovateľke a ísť preč na deň? Alebo upratovačku? Oddýchneš si, nebudeš v takom kolobehu. Veď fjnancie podľa opisu na to máte.

autor
30. sep 2021

@wayway ❤️❤️❤️ Až mi slzy vyhŕkli

panda21
30. sep 2021

A dostaneme aj jeho pozitívne stránky, nech sme neni zaujaté iba tým zlým?

wayway
Autor odpoveď zmazal
angi07
30. sep 2021

Nehnevaj sa ale naco ten vylev ked ho potom ochranujes ze vsak koniec koncov ty si bola ta kt.sa "tak " nespravala...ze nemal trenky 😅sorry ale akoze fakt...moj nema problem si vyprat trenky a ponozky ked ich ma malo lebo ja sa staram o deti aj o domacnost , varim popri materskej peciem a aj travu pokosim.no a veru sa stava ze nepostrehnem a nevyperiem tak co? Je zrejme ze tvoj muz zaraba pekne ze mate vela peniazkov ale aj to je zrejme ze je egoisticky sebec a prepac aj za mna aj obrovsky k@k@t ze mal pripomienky k vlastnej dcerke a k tvojej strave v tehu. V tom momente by som ho oplula...takze bud sa s tym zmieris ze je taky idiot na ukor toho ze mas luxusny zivot alebo budes trpiet lebo takyto chlap sa nezmeni.✌

u2jana
30. sep 2021

Ja ťa chápem, potrebuješ to zo seba dostať, je to taký výkrik do tmy. Jeho ťažko zmeníš, zmeň seba, svoj prístup, váž si samú seba… a vedz, že takmer každá občas nestihame, nemáme 24/7 vyblyskanú domácnosť, všetko opraté… sme ľudia, nie roboti.

dagmara17
30. sep 2021

Mám z toho zmiešané pocity, mám pocit, že ty to chceš dať dokopy aby bolo dobre, len moja otázka znie či sa niečo zmení, zlepší z jeho strany, či bude iný, lepší k tebe. No neviem.

sasanka605
30. sep 2021

Ja to celkom aj chápem ze chces aby ste to zachránili. Snažíš sa, obetovala si dost a investovala do vášho života veľa. Podľa úvodného príspevku to vyzerá, ze on nema vobec zaujem a považuje ta skor za inventár. Ak si ochotná obetovať este viac a dal by sa nahovoriť na manželského poradcu, chod do toho.

misickaa4
30. sep 2021

S*at na takeho!

luccija
30. sep 2021

Podľa mňa ste si toho naložili na chrbát obaja veľa a z toho sú hádky.Ty nie si stroj podľa napísaného máš toho veľa na starosti.A su chlapi pre ktorých nikdy nebude dosť a dobre.Myslim, že si nerozumiete a náprava bude ťažká.

miadi
30. sep 2021

Neries blbosti ktore ti on povie ako Ta muka alebo ze co si zle jedla v teho ., to Proste jednym uchom dnu druhym von . Ten vas novy dom by ste mali objednavat veci spolu .. Proste mu vecer ukazes 2-3moznosti ktore sa ti pacia a on nech “ si vyberie”. Na to chudnutie nepotrebujes cvicit staci upravit stravu. Mate dost $ ked mate dva byty na prenajom a sportiak na ktorom nik nejazdi. Tak sup chod do wellnes sama alebo snim deti ak nepostrazi babka tak chodte ako rodina. Alebo aj sama . Niekedy cim viac si doma a staras sa .. tak nic nen dost dobre .. ty Musis zit aj pre seba. Potom budes vzacnejsia. Ked si nedoprajes ty ako mozes cakat ze ti dopraje on? Pekne sa oblec uprav a chod si niekde relaxovat on nech strazi deti vecer. A jeho fetacku sestru do toho netahaj Ta zije ako zije Podla seba s vami to nema nic .. najvacsi problem je ze sa nestaras viac o seba svoje zaujmy svoj relax. Len sa snazis vyhoviet jemu a stale je to “ malo.”

makova333
30. sep 2021

Autorka: Ty si nevazis samu seba, ale chces, aby si ta vazil on, aby ta ocenil. Tak robis vsetko mozne, aby si ho o tom presvedcila. On z teba citi, ze si ta netreba vazit (to vysielas), tak sa ta snazi usmernovat, kritizovat, poukazovat, ako by si co mala robit lepsie. Kym sa ty sama nezacnes mat rada, nedoprajes si oddych, dovolenku, cas bez deti (ano, pokojne mu ich nechaj aj na dva dni alebo kolko uznas za vhodne), nikam sa nepohnete. Takto sa len tocis v kruhu a nahanas si chcvost.

nikyball
30. sep 2021

Preco ho chces meniť? Takýto bol vždy, takého si si ho zobrala za manžela, mala s ním deti. Prečo až teraz chces, aby bol iný?

mandarinka555
30. sep 2021

Prečo si vlastne stále s ním ? Kvôli peniazom ? Ten kondóm to zaklincoval...Typický "podnikateľ" 👎 Honba za peniazmi....žena slúžka....frajerky na každom rohu....deti ako záťaž a prekážka....celé zle 😢

majinka81
30. sep 2021

Prídeš mi ako super ženská no a tvoj chlap.....neviem,v krízových situáciách slaboch,neváži si ta.Asi tak.

luccija
30. sep 2021

@nikyball možno taky nebol ľudia sa menia vekom, prácou, spolužitim ani ja určite nie som taká akú má spoznal pred 17 r

loginexistuje
30. sep 2021

vies on si ta nevazi a cast problemu je aj v tvojom servilnom spravani
pride ina raketa da ho do laty a bude chlapec rad ze moze jej spinave ponozky zo zeme pozbierat a este dostane vyhubovane ze ich nedal oprat a taku bude zboznovat aj zem po ktorej bude chodit
nikto si nevazi handru

autor
30. sep 2021

@luccija nebol. Sme spolu už 15ty rok, od mojich 18tich, keď on bol ešte len v druhom ročníku na VŠ. Náš vzťah nikdy nebol o peniazoch ako tu niektorí píšete. Veľa sme ako slobodní cestovali na “pankáča” - stopom, spávali sme po staniciach alebo len tak pod hoĺým nebom alebo v aute, častokrát sme nemali čo jesť. Veľmi ho ľúbim, prešli sme si kadečím, pekným ak škaredým.

stanulienkat
30. sep 2021

Ja viem, čo asi chceš dosiahnuť týmto. Chceš, aby si vstúpil do svedomia, niečo to má do seba. Ale bolo mi zle z toho chlapa už pri prvých bodoch. Ty si bola chorá a nechal ta zavretu bez pomoci doma s dvomi deťmi na krku???? Ako dosť brutal. To nehovorím o ostatných bodoch.
Ty nemas manzela,ty mas spolubyvajuceho,ktoremu posluhujes. A 15 rokov nie je tak vela,aby som toto trpela dalsich 40. Co ti dava vlastne tento chlap? Dusevne nic,sex predpokladam, ze tiez nie. Peniaze??? Tak kua,nech zaplati kucharku,opatrovatelku,upratovacku...a typ sup do fitka.

makova333
30. sep 2021

Autorka: Tak je cas zacat lubit trosku menej jeho a viac seba.

miadi
30. sep 2021

Nic mu nedavaj citat to nepomoze. Zmena pride len ked ty prva zmenis svoje chovanie, nerob sluzku bud kralovna. Venuj sa viac sebe. Dopraj si.

ckocka
30. sep 2021

Ty velmi ľúbiš nejakú ideálnu predstavu aký by mal byť alebo aký by mohol byť keby sa snažil. V reálnom živote máš to čo si opísala. Ak nevieš rozoznať predstavu od reality nie je ti pomoci.

mandarinka555
30. sep 2021

Píšeš: častokrát sme nemali čo jesť....zato teraz už chudáčik nevie, čo od dobroty....je to o peniazoch, darmo budeš tvrdiť, že nie.....

lusi79
1. okt 2021

@mandarinka555 presne tak,,,,autorka mozno kedysi ked si sa donho zalubila bol idealny,bol k tebe dobry, vazil si ta ako zenu,,,teraz zial ma v tebe istotu a robis mu poskakovacku. Urcite je to tazke po dlhych rokoch xo ste spolu prezii, ale skus si vazit samu seba,neposluhuj mu a mozno sa to zlepsi,,ale musi chciet aj druha strana zapracovat na vztahu...

bombulka1987
1. okt 2021

Úprimne Ťa obdivujem a zároveň vôbec nechápem že so sebou tak necháš jednať... Viem že to chce strašne veľa odvahy, ale zbalila by som seba, dcéry a toto vyznanie mu nechala na stole v prázdnom byte. A rozhodne sa nenechala uprosiť kebyže mu začalo lepiť a priliezol by späť

drobcek17
1. okt 2021

Neviem ale vždy keď čítam taký príspevok chcela by som počuť aj druhú stranu. Nemyslím si ze chyba je vždy len v jednom z manželov. Rozumiem že ste vyčerpaná, byť s dvoma deťmi na všetko viac menej sama da zabrať. Možno aj manžel chce počuť že vám na ňom záleží a namiesto výčitiek chce mať doma kľud a pohodu. Skúste ho pozvať na večeru alebo masáž a stráviť spolu čas aj bez detí.

mondolina
1. okt 2021

tento výlev si schovaj do šuflíka...muž ho buď vôbec neprečíta, alebo si za 5 min nebude pamätať čo v ňom bolo, lebo je to jedna veľká výčitka a aj tak nepochopí, čo tým chcel básnik povedať.
Ako tu už niekto písal, chceš zmenu začni od seba...prestaň sa ľutovať, prestaň" bola som z toho smutná a nepochopená" muži toto nevnímajú.
všimnú si keď sa zmeníš, keď sa zmeníš z pani v domácnosti na ženu do ktorej sa zamiloval.
Zdravé sebavedomie nič nestojí a dokáže zázraky.
Takže prestaň vyčítať a zmeň to.

rubinka
1. okt 2021

Prepáč ale nemôžeš byť normálna toto vypisovať verejne svoje problémy na internete 🤦

bluka2
1. okt 2021

Prečo zo seba robíš takú chuderu...?