icon

Prečo bezdetné ženy ohovárajú?

12. feb 2022

Bohuzial nemame s muzom deti,aj ked asi ako kazdy by sme chceli,no nie je dopriate. Mam kolegynu,ktora mi dava pocitit,ze som nieco menej. Po vikende nikdy nezabudne inym kolegyniam vykladat ako sa jej vikend skladal len z varenia,prania a upratovania a tym naraza vzdy na mna,ze co ja uz len mozem mat za robotu,ked nemam deti. Alebo co uz len ja mozem minut v obchode,ked nemam deti,neustale ma nepriame poznamky smerujuce na mna. Viem,ze je hlupana a mozno mi takto dava najavo ako mi zavidi volny cas,ale zacina ma to otravovat. Preco sa upriamila akurat na mna. Ja som nekonfliktny clovek a nerada by som ju urazila,ale coskoro mi dojde trpezlivost. Uz som jej viackrat hovorila,ze ja sa nepotrebujem porovnavat kto ma toho viacej a kolko a samozrejme,ze viac clenna rodina ma toho vela. My zase vela casu venujeme rodicom a svokrovcom,pomahame im. Co zase ona nevidi rodicov ako je rok dlhy a nevykrikujem jej to. Prepacte za moj vylev,ale ja naozaj neviem ako bojovat s ludskou hlupostou a potrebou vsetko rozoberat

Strana
z2
h2
12. feb 2022

Autorka, ale toto vôbec nemusí byť o tom, že nemáš deti. Bola tu jedna diskusia, kde jedna mamička písala, že jej toto isté robí kamarátka, pritom obidve mali po 2 deti. Len tá jej kamoška mala deti hneď po sebe a autorka diskusie mala väčší vekový rozdiel. Tá kamoška jej stále vyhadzovala na oči, aké to má ťažké, lebo má obe deti malé, kým autorka mala jedno už trošku väčšie.
To sú proste také typy žien. Keby si aj mala deti, aj tak by sa ona nanominovala do polohy tej, ktorá to má ťažšie, dôvod by si už našla. Tak sa tým fakt netráp.

0silvia0
12. feb 2022

Ja by som ti poradila skor taktiku pritakavania. Ked jej povies, ano, mala si tazky vikend, sucitim s tebou. Nebude vediet, ci to myslis vazne alebo si robis prdel. Ty si vyskusas, ako s danou osobou vnutorne nebojovat. Ona si vyskusa, ze uz nema kam dalej rypat. Vybavene.

viestta
Odpoveď bola odstránená
kluska
12. feb 2022

nechapem preco by si mala byt v jej ociach menejcenna len preto, ze nemas deti. Podla mna to vobec ale vobec nesuvisi s tebou, ona sa len stazuje, lebo nie ej spokojna so svojim zivotom.

sasa1310
12. feb 2022

no skôr si myslím, že ty si vzťahovačná a myslíš si, že s každou vetou naráža na teba. Čo ani nemusí byť. A že závidí? A čo preboha?

kittykat22
12. feb 2022

"Tymto mojim vylevom som len chcela poukazat,ake je to trapne sa vyvysovat nad niekoho a davat mu pocitit,ze je menejcenny. "

takze ulohou diskusie je, aby si ty poukazala ako sa ludia nemaju spravat? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Nemyslis vazne. Preco zakladas diskusiu, ked mas jasne hodene priority? To si si mala dat na profil, a nie otvarat debatu. Ak toto predvadzas v praci, tak ma ani neprekvapuje, ze do teba ludia siju. Nemas co poukazovat ako sa ludia spravaju. Staraj sa o seba 🙄🙄🙄

kluska
12. feb 2022

@h2 No tak ale ja som uz bola bezdetna a fakt toho casu bolo ovela viacej. Ano jasne, ze aj bezdetna musi porobit okolo domacnosti, ale napr v kuchyni stravi ta bezdetna minimalne o hodinu menej denne, upratovat po detoch tiez nemusi, ani s nimi sa ucit a ist von a podobne. Ja mam 8rocneho a 6rocneho a teda nevsimla som si aby mi nejako extra pomahali ;)

miadi
12. feb 2022

Ja by som utekala od konverzacie ci monologu o tom kto co upratoval . Mam jednu kamosku co mi opisuje vse co planuje urobit a potom ked to urobi je to Strasne nudne. Jedno ci mas deti ci nie.

0silvia0
12. feb 2022

presne, niektore zeny maju potrebu ostatnym oznamovat, ze sa namakali. Najprv umyju okna a potom vsetkym oznamuju, ze tie okna umyli a namakaju sa pritom druhykrat. Podla mna zbytocna komunikacia, ale kazdy ma kapacitu na zaujimavejsie temy.

h2
12. feb 2022

@kluska Ja mám 10 ročného a pomáha dosť. To nemôžeš čakať, kým si všimneš, že zrazu začnú pomáhať. Treba ich zapojiť. To s tou hodinou v kuchyni: žena, ktorá je sama, tam možno strávi oveľa menej času, ale ak už má manžela, tak varí. Alebo varí on, ale tiež by to robil, či by mali deti, alebo nie.
A bezdetná som bola tiež, do 36 rokov. 😁

oktoberka
12. feb 2022

Určite naráža na teba?nie je to tak,že si citlivá na to,že vkuse spomína deti,starostlivosť o nich?

kikulienkadd
12. feb 2022

Ahoj,nic si z toho nerob! Užívaj si svoj krásny život a nedaj si ho nikým pokaziť. Nech sa ti splní to,po čom túžiš 🍀

mamutka
12. feb 2022

Tak ale jej povedz, že za to, že len funguje ako stroj celý víkend a nemá čas vyložiť nohy nemôže to ze ma deti, ale to ze ma na prd chlapa. Lebo kolkolovek deti doma je, ak sa dvaja starajú poriadne a spolu, tak si každý jeden môže kedy tedy dopriať aj ten kľud. S tým nič nemá počet detí.

luccija
12. feb 2022

Tak jej povedz, že je hlúpa, že tak trávi víkend nech si navarí a uprace v piatok.To je taká trpitelka už si to nenechaj a skoc do nej.Preco jej nenavari muž?
Tieto united zeny životom si to samé robia

janetinka27
12. feb 2022

a to ti povie priamo doslovne, ze co uz mozes minut v obchode, ked nemas deti?
ak ti to takto povie, tak ju ignoruj a tvar sa ze si nepocula, nezapajaj sa, neospravedlnuj. a ak neprestane, tak jej povedz, "co ty o mne vies?"
a ked neprestane, povedz "daj mi pokoj s tvojimi problemami"

jankaovecka
12. feb 2022

Autorka, chapem ta. Ja teda sice deti mam, ale o tom to nie je. Jednoducho ona nevie z jej urovne vedomia, poznania inak to spravit, inak povedat. Robi to najlepsie ako vie a ani nevie, ze nevie. V podstate je v tom uplne nevinne. Takto sa na to skus pozriet🙂 neutoc, nevracaj, aj tak si bude mliet svoje. Take zeny proste existuju. Skor sa zameraj na to, preco ti do zivota prisla. Co ta ma tymi jej “citlivymi” recami naucit🙂

surama
12. feb 2022

Vies, to mas tak vzdy. Ak nemas deti, tak ti vsetci hovoria, ze co ty chces...uvidis, ked budes mat dieta. Potom mas dieta a ludia ti hovoria, ze co chces, ked mas len jedno...uvidis, ked budu dve...a takto dalej... Su ludia, ktorym nemozes spomenut, ze si sa zle vyspala alebo ta boli chrbat alebo co..vzdy ich reakcia bude stylom "co ty, ale ja...". Nie su spokojni so svojim zivotom.

ndrag
12. feb 2022

Been there..Tiez som mala tu cest s takymi sedlanami a neodporucam sa chvalit tym, ako ste si uzili vikend. Este ju to viac nastartuje a budes toho pocuvat 2x tolko. Treba ignorovat, nehovorit pred nou nic, prip len kratke odpovede a hlavne si nic nebrat k srdcu. Tento typ zien je najhorsi a nezmeni sa.

domiklik
12. feb 2022

@derdia presne toto na také telce zaberá 👍👍

mikadooo
12. feb 2022

Ja si myslím že to je taká povaha. Že to nemá nič s tým, či máš deti alebo nie. Kebyže máš deti, nájde si niečo iné, buď ich máš primálo, alebo priveľa, alebo príliš rozmaznané, hocičo. Len tak pre príklad, keď som oznámila druhé tehotenstvo, moja "prajná" kolegyňa mi za chrbtom prehodila poznámku, že zas som sa okotila. Takže - v každej skupine sa nájdu takéto klenoty. Ja som dala výpoveď aj kvôli tejto krave. Vedela mi otráviť vzduch dobre mierenými šípmi každý jeden deň.

laila22
12. feb 2022

Určite ohovárajú aj Tie, čo majú deti.. Nevšímaj si ju a neber to osobne.. A ešte dobrá rada, nerozprávaj jej o svojom súkromí, proste nič. Ries s ňou iba počasie a prácu.

aandrea9
12. feb 2022

Nuž možno ju doma nikto nepočúva, tak sa vylieva v robote 😅 neber si jej reči osobne, to je celé 👍

hivanik
13. feb 2022

Všetky tieto debaty a ohovaracky by boli aj keby máš deti ...proste je to kolegyňa ktorá rieši blbosti .....tiez mam také a naučila som sa nereagovať a nezapajat sa do debaty ....niekedy ma zdvihne zo stoličky keď počujem taketo reči odchádzam a tvárim sa, že som nepočula....Proste vystavovanie kde bola, čo si kúpila a koľko minie ma naozaj netrápia ...A pritom vieme v práci, že doma to nemá ideálne .

aurora33
13. feb 2022

No som rada že ja mám normálne kolegyne. Ale pri jednej viem, že mám dávať pozor na to čo vravím. Podľa mňa nejde o to, či máš deti, alebo nie, skôr o to aká je ona nespokojná.
Ja mám deti, ale cez víkend mám čas si aj oddýchnuť aj ísť na výlet. Neviem si predstaviť že by som potom v práci s týmto otravovala ľudí že koľko praciek som naplnila :D ale ľudia sú rôzni

daniela2202
13. feb 2022

Ako fakt blbé, nevšímať si...... U nás máme jednu bez detí, ľudia ju preberajú.... ale skôr kvôli tomu, že sa s nikým nebaví, nepozdraví, všade jak bublina, iba hlavu dole. Ani nikoho nepustí do domu, myslím tým mužovich známych, lebo on má veľa priateľov, je šikovný , pracovitý. Ona len doma, sana so sebou, číta knihy, nepracuje.

78787878
15. feb 2022

Pozri, kolegyna je hlupa hus, o tom asi nepochybujes ani sama. Navyse hus /nespokojna so svojim zivotom. Ale nemusis zovseobecnovat, je to len smola, ze taku mas zrovna pod nosom pripadne sa ich zopar koncentruje okolo Teba. Bezne bezdetne zeny nie su ohovarane, ked zmenis prostredie, tak zistis.

buxus24
16. feb 2022

Ahoj veľmi dobre viem ako sa citis.
Ja mam takého človeka v ,,rodine, sa hrá na rodinu a pritom to tak nieje. Dieťa jej ,,vychovali,, rodinny príslušníci.Mala keď prišla k nám nevedela základy.podakovat,poprosiť,brala si co nebola aj keď bola upozornena ze to nesmie.
My sa roky snažíme no nedarí sa.uz sa stým zmierujem.Nik nevie čím som si prešla. Nikomu nezavidim,pretože viem ze matkou budem len teraz ešte mam riešiť iné veci,Boh ma somnou iné plány.
Teraz čakajú male.Povedali to vsetkym len mne nie a keď som sa to dozvedela tak som im zagratulovala,ze sa s nimi tesim a prajem im to.ze príde novy život do rodiny a to je veľká radosť.Ze možno príde nový začiatok na všetko a to co bolo hodíme za hlavu.
Oni spustili výsluch u všetkých čo to vedeli ze kto mi to povedal.Co mi prislo úplne z cesty. Akoby som jej podľa nej mala závidieť a ublížiť.Uplnemi to tak prislo z ich reakcii.Nechapem
Dotklo sa ma to.nebudem klamať.Lebo toze my sa nemusíme,neznamená ze to male nebudem milovať.
Milovala by som ho ako svoje.
A tým u mna klesli veľmi hlboko.
No viem ze tym co robia neublizuju mne . No v konečnom dôsledku ubližujú sami sebe.
Ja nemám nič spoločné s tým ze oni sú domyslavy a to ich správanie o nich vypovedá svoje .
Strach je celky nepriateľ.A nie ľudia.

Strana
z2