Prečo bezdetné ženy ohovárajú?
Bohuzial nemame s muzom deti,aj ked asi ako kazdy by sme chceli,no nie je dopriate. Mam kolegynu,ktora mi dava pocitit,ze som nieco menej. Po vikende nikdy nezabudne inym kolegyniam vykladat ako sa jej vikend skladal len z varenia,prania a upratovania a tym naraza vzdy na mna,ze co ja uz len mozem mat za robotu,ked nemam deti. Alebo co uz len ja mozem minut v obchode,ked nemam deti,neustale ma nepriame poznamky smerujuce na mna. Viem,ze je hlupana a mozno mi takto dava najavo ako mi zavidi volny cas,ale zacina ma to otravovat. Preco sa upriamila akurat na mna. Ja som nekonfliktny clovek a nerada by som ju urazila,ale coskoro mi dojde trpezlivost. Uz som jej viackrat hovorila,ze ja sa nepotrebujem porovnavat kto ma toho viacej a kolko a samozrejme,ze viac clenna rodina ma toho vela. My zase vela casu venujeme rodicom a svokrovcom,pomahame im. Co zase ona nevidi rodicov ako je rok dlhy a nevykrikujem jej to. Prepacte za moj vylev,ale ja naozaj neviem ako bojovat s ludskou hlupostou a potrebou vsetko rozoberat
@derdia presne 😅😅😅boli sme lyžovať, wellnes atď atď a ju trafí šľak a bude držať zobák 😅
Mam muža a dieťa,aj často neter cez vikendy, ale ak by som toto každý pondelok mala počúvať, tak zo lezie na nervy aj mne.
tiež si myslím že ti závidí.... ja tiež ticho závidím každému volný čas a už sa neviem dočkať kedy už budú moje slečny dospelé.... nie si troška vzťahovačná???
Tak nemá sa čím chváliť, keďže behá len okolo detí.. Ja by som sa tým vôbec nezapodievala.
Vzdy to tak bolo aj ja som bola dlho bezdetná, konkrétne 8 rokov manzelstva a vsetkým to klalo oči, ja som až chytila averziu proti "mamičkám" a aj ked som dieťa porodila radšej som sa ich potom stránila aj ked to bolo asi na úkor môjho dieťaťa, ktoré nemalo dedinských kamošov ale bolo mi to jedno. Teraz im zas vadí že mám iba jedno 😀 a pre niektorých ludí budeš vzdy menej. Otázne je či sú takíto ludia šťastní v zivote alebo majú len potrebu stále riešit iných. Ty si to musís v hlave upratať či si stastná takto ako si, ak áno nauč sa nad to povzniesť a rázne okoliu povedz ako to cítiš Ty.
Mna by taketo reci vobec nebrali lebo by som nemala cas ich vobec pocuvat. Ak by som mala cas tak by som to presne riesila ako baby pisali- bola som wellness, lyzovat etc.. aby ju j...o 🙂
Ale v niecom ma pravdu- ze si to clovek co nema deti nevie predstavit a to neber v zlom - deti su neprenosna skusenost.
@derdia meviem byt taka,mne jej je skor luto,ze je taka nestastna
@lianka123 takisto si ty nevies predstavit bez deti zivot
@deti95060810 Praveze nie som vztahovacna. Ja som vyrovnana s tym,ze ich nemame. Nebeham po doktoroch a nenariekam doma ako mnoho zien.
No a toto. Viem. Deti som dlho mat nemohla. Velmi dlho. Mam za sebou x potratov. A viem aka nekompletna sa citis. Vzdy sa budes citit nekompletna, kym deti mat nebudes. Co mozes ale spravit, nenechat sa vytacat zenou, ktora vie ze ti svojimi komentarmi velmi ublizuje. Ona to vie a ty to tu riesis, cize sa dotknuta citis.
Hm, a ako tým, že rozpráva iným kolegyniam, že celý víkend varila, prala a upratovala, naráža na Teba? Keď sú to nepriame poznámky, prečo si ich berieš osobne? Nech rozpráva kolegyniam, čo chce. Pokiaľ nerozpráva Tebe, "vypni zvuk" a sústreď sa na prácu.
@h2 Lebo sme si to vsimli viaceri. Rozpravame sa,aky bol vikend a zacnu sa hovorit zazitky,tak ona oduta spusti ako musela varit,prat,uoratovat. Pritom to robi kazda zena,ale nestoji to za spomenutie,to berieme ako samozrejmu vec. Ale ona citi nejaka ukrivdena. Jedna kolegyna je rozvedena a kazdy druhy vikend nema deti doma este aj to kole oci tejto jednej. Ale najviac jek vadim vraj ja bezdetna,to si vsimli ostatni v praci. Ja som jej reci nikdy nebrala nejako. Vzdy jednym uchom dnu,druhym von,pomyslela som si,ze je asi nestastna az mi to raz spomenul kolega ako ju ja bezdetna hnevam.
...pri debatách, ktoré mi vadia odchádzam a nereagujem alebo keď sa nedá odísť nereaguje a robím si svoje ....
Ked sa začne v pondelok rozoberať víkend,tak sa zdvihni a odíš do inej miestnosti,do kuchynky alebo kde sa dá.V práci sa môžeš správať profesionálne a nie ako v slepičinci,tiež to občas robím,že odchádzam ,lebo ma už fakt nebaví počúvať kto čo varil a kde bol.Nezávidím,len ma to nezaujíma.
@janinah Takto yo robim aj ja. Mne sa nechce rozoberat ako varila kolko som navarila ako som upratovala a podobne hovadiny. To su samozrejme veci v zivote,ktore naozaj neviem,preco maju potrebu zeny rozoberat.
@viestta Ja teda nerozpravam v robote o starostiach. Do prace chodim pracovat a nie riesit svoj sukromny zivot a otravovat kolegov svojimi ponosmi a syaznostami
Čakala som, že mi napíšeš, že priamo Tebe niečo povedala. Ale aj nie a len tak všeobecne frfle, tak si to naozaj nemáš prečo brať osobne. A to, že ostatní si všimli? To si tiež domýšľajú z toho, že ona sa sťažuje?
Ak sa cítiš byť Ty sama kvôli tomu pod tlakom, tak sa pred ňou posťažuj aj Ty, že si celý víkend varila, prala a upratovala a povedz jej, ako je jej dobre, že má deti, ktorým môže rozdeliť domáce práce. Keď nepochopí, no tak si ju proste nevšímaj.
predne,povedz ze nevj rozdeli detom robotu a ona moze vikend pri telke stravit.Inak to je velmi neprijemne,alw kasli na nu,je jedina a ostatni si to vsimli,cize nejaka chudera zakomplexovana.
to je normalne, zavidi ti, lebo fakt nemas az tak vela roboty doma a mozes odpocivat, mas cas na to na co ona nie :D a aj ja ti zavidim na jendej strane, na druhej si uvedomujem, ze bez deti to tiez nie je nic moc. Vyzera byt vyhoreta a ma toho vsetkeho dost, asi jej to ani s muzom mejako neklape a tak si vybija to na tebe. Podla mna to neni ani osobne, skor nie je spokojna so svojim zivotom. Pomohlo by jej keby obcas si uzila zivot ako predtym, napr nejaka vypomoc s detmi a pod. Mozes sa ponuknut, ci jej nemozes nejako pomoct ;) ale inak osobne by som to nebrala, ved ty sa tiez mozes jej stazovat, ze by si tie deti chcela, ale nemozes ich mat.
To je z jej strany len úbohá závisť. Keď ti zase bude niečo hovoriť tak sa na ňu zasmej a povedz jej, že áno, mám veľa voľného času aj peňazí a užívam si to 😄😀
@h2 Nerieste,či si domyslam,ci nie. Viem,ze si nedomyslam. Chodime spolu aj same dve na rozne mitingy,skolenia,kde sme same dve zatvorene v aute a za roky uz poznas intonaciu a spravanie cloveka,ked nieco mysli ako vycitku. Tymto mojim vylevom som len chcela poukazat,ake je to trapne sa vyvysovat nad niekoho a davat mu pocitit,ze je menejcenny. Ano,mozno niektore zeny by boli precitlivene,ale ja som dlho vyrovnana s tym,ze nebudem mat deti. Preto,ale nie som povinna znasat ponizovanie z okolia a tym,ze na to poukazem,neznamena,ze nie som zmierena.
@h2 a inak toto som uz skusala,ze som jej vyrozpravala do bodky,co vsetko som vyupratovala a ona mi vtedy,no ale ja mam velky dom,ja som musela aj toto a tamto upratat....vtedy som pochopila,ze nema vyznam sa nad nou zamyslat,niet jej pomoci. No predsa to raz za cas na cloveka dolahne,ak si sustavne sikanovani
Ale toto nema zmysel pisat na mk Ja vobec neriesim ine zeny ci maju deti ci nie to je kazdeho osobna vec. Tak jej Skus otvorene povedat ze ti jej narazky vadia a ze by si snou rada menila jej “ problemy. “ a Mozno sa uvedomi.
@kluska Ja teraz normálne rozmýšľam, že prečo by mala mať bezdetná žena oveľa menej roboty v porovnaní so ženou s deťmi. Variť, prať a upratovať predsa musia aj bezdetní. A pokiaľ deti nie sú vyslovene malé, tak naozaj skôr s tými domácimi prácami pomôžu, než že by kvôli nim bolo viac práce.
@kluska Ale pritom mam aj jaroboty vela,ale nepotrebujem jej dokazovat nieco. Mame chorych rodicov,o ktorych sa treba starat,svokrovcom pomahame. Pointa tohto prispevku nie je v tom,ze kto ma kolko roboty. Pointa je v tom,naco vobec ma niekto potrebu rozoberat a povysovat sa na niekoho.
@miadi to som jej uz povedala,ze by som velmi rada mala take statosti ako ona. Zjavne to nepochopila. Nevadi,nebudes zase dlhsi cas riesit,uz ma to preslo 😅

Ahoj robi to preto lebo ti zavidi, tvoj volny cas.... Ty jej na to povedz, ze ste sa bolis muzom lyzovat, ze bolo uzasne, ze si si skvele oddychla🤭🤭🤭😄😄😄a nechaj ju nech ju trafi slak😄😊